Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


David Byrnes American Utopia - CIN
Musikfilmfestivalen 2021! Vi serverer en kold øl inden filmen.
Event
David Byrnes American Utopia - CIN

David Byrnes American Utopia

Først kom et album, derefter en turné (hvis magi bl.a. dryssede ned over Roskilde Festival i 2018), så et Broadway-show, og nu er ’American Utopia’ blevet til en film – en af dem, som går over i historien, og som lægger sig i saliggørende forlængelse af den anden store David Byrne-koncertfilm, ’Stop Making Sense’.

Velkommen til et veritabelt sansekammer, hvor musik, koreografi, billeder og puls taler sammen. Taler til krop og sind, til fødder og hjerne. Til hele verden. Sammen med Spike Lee har Byrne kort og godt skabt et filmværk, som transcenderer det normale format.

Mellem de uforlignelige optagelser fra Broadway-versionen, hvor musikere og dansere er i flux koncerten igennem – INTET står stille, ikke engang trommerne – klipper Lee til små monologer, hvor hovedpersonen elskværdigt og afvæbnende kejtet (og derfor ikke belærende) fortæller om den politiske situation i USA anno lige nu. Om hvor vigtigt det er, at alle stemmer, accepterer hinanden og lægger afstand til den systematiske politivold etc. Alt sammen drevet af tankerne i Byrnes Reasons to Be Cheerful-projekt, hvis mantra er at finde på løsningsmodeller til verdens store problemet – og ikke bare konstatere, at problemerne findes!

Vises uden undertekster.