FRANSKE FILM MANDAGEVelkommen til Franske Film Mandage!

Kom til Franske Film Mandage i Øst for Paradis! Glæd dig til masser af interessante, gribende og smukke filmoplevelser - alt sammen på fransk!


Velkommen til endnu en forskudt sæson med Franske Film Mandage. Vi har lagt program hele vejen fra start juni til ind i september – med en velfortjent sommerpause i juli. Superproduktive François Ozon åbner festen med en rigtig sommerfilm – og så fortsætter det ellers med neddyk i mange genrer og med film kendetegnet af dygtige folk både foran og bagved kameraet. De fleste har savnet at komme ud i verden efter mere end et år med diverse variationer over temaet nedluk og restriktioner, og da Frankrig er verdens største turistdestination, gætter vi på, at mange har savnet det franske i ganske særlig grad. Heldigvis kan filmkunsten stille den værste udlængsel. Åbningsfilmen her tager os med til Normandiet, ’La Fine Fleur’ finder sted i Loire-dalen, og den skønne road-komedie (på æselryg!) ’Antoinette dans les Cévennes’ udspiller sig, som titlen antyder, i Cevennerne. De franske filmfolk har ikke ligget på den lade side i 2020, og vi er stolte over at kunne byde på historier fra hele Frankrig og selvfølgelig også fra Paris, som danner bagtæppe for flere af programmets film.


Billetpris: 95 kr.PROGRAM SOMMER 2021


7. juni:
SOMMEREN ’85 (Été 85) af François Ozon

14. juni:
THE ROSE MAKER (La Fine Fleur) af Pierre Pinaud

21. juni:
ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES (My Donkey, My Lover and I) af Caroline Vignal

28. juni:
DE TING, VI SIGER OG DE TING, VI GØR (Les Choses Qu’on Dit, Les Choses Qu’on Fait) af Emmanuel Mouret

2. august:
SEIZE PRINTEMPS (Spring Blossom) af Suzanne Lindon

9. august:
MON COUSIN (My Cousin) af Jan Kounen

16. august:
DES HOMMES (Home Front) af Lucas Belvaux

23. august:
AMANTS (Lovers) af Nicole Garcia

30. august:
SOUS LES ÉTOILES DE PARIS (Under the Stars of Paris) af Claus Drexel

6. september:
PASSION SIMPLE (Simple Passion) af Danielle Arbid


Franske Film Mandage er arrangeret af Grand Teatret og Institut Francais.


COVID-19: I Øst for Paradis følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger ved forsamlinger og filmarrangementer, både ved din helt almindelige biografoplevelse såvel som til vores særlige events.
Vil du læse mere om biografens retningslinjer KLIK HER.