CINEMATEKET I PARADIS


Det er med stor fornøjelse at vi kan præsentere vores samarbejde med Cinemateket!

Hver tirsdag kan du opleve filmhistoriens vigtigste værker og nye filmperler, der ellers ikke får dansk premiere - ofte suppleret med f.eks. introduktion, mad eller musik, der løfter filmoplevelsen.

Billetpris 90 kroner. Forhøjet billetpris ved særevents og helaftensfilm.

PROGRAMAPRIL:


TIRS 02/04 18:30: SAULS SØN
EVENT Auschwitz-beretning om en fange fra en enhed, der fik kortvarige privilegier ifm. nazisternes udryddelsesprogram. Introduktion: Mathias Ruther (AU).

TIRS 02/04 21:15: BIRDMAN
Oscar-vindende kamera-tour-de-force med Michael Keaton i rollen som en berømt skuespiller, der prøver at genføde sig selv som seriøs teaterinstruktør.

TIRS 09/04 18:30: BLONDINENS HÆVN / STRIKKEBIO
EVENT Fat pindene og strik med under dæmpet belysning – til bittersød romcom med Reese Witherspoon, som bryder med århundreders stereotyper og fordomme.

TIRS 09/04 20:45: POLITIETS BLINDE ØJE
Noir-klassiker om en kriminalbetjent på en giftig opgave på grænsen mellem USA og Mexico, hvor han rager uklar med en korrupt, lokal politiinspektør.

TIRS 16/04 18:30: LYKKEN
EVENT Et trekantsdrama på afveje, tankevækkende og provokerende iscenesat af mesterinstruktøren Agnès Varda. Introduktion ved Mathias Ruther (AU).

TIRS 16/04 20:45: THE LOBSTER
Yorgos Lanthimos (’Poor Things’) laver ikke film som de fleste! – heller ikke i denne satire over kærligheden i internettets tidsalder. Morsom og træffende.

TIRS 23/04 18:30: SUNSET BOULEVARD
EVENT Billy Wilders groteske krimitragedie om det splittede Hollywood efter talefilmens indtog. Med Gloria Swanson og William Holden. Moovy Podcast introducerer.

TIRS 23/04 21:15: 1917
Turen gennem det brun-mudrede ingenmandsland er skildret næsten uden klip i Sam Mendes gribende 1. verdenskrigsfilm. En monumental oplevelse.

SØN 28/04 14:00: RONJA RØVERDATTER / FILMKLUBBEN
EVENT Skoven er farlig og eventyrlig i filmatiseringen af Astrid Lindgrens sidste store roman. En film om ægte venskab. Vi byder på birkesaft efter visningen.

TIRS 30/04 18:00: ORKIDÉ-TYVEN / FILMUNIVERSITETET
EVENT Nicolas Cage i finurlig, bittersød metakomedie, der går lige i hjertet. Oplæg: Andreas Halskov (AU).

TIRS 30/04 21:00: REBET
Hitchcocks flamboyante thriller – om to unge mænd der kvæler en studiekammerat og skjuler liget – fremstår som om, den er skudt i én lang optagelse. I fede farver!