Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Mandag 24. oktober
Mediterranea
Sammen med Aarhus Domkirke sætter vi fokus på ulighed og viser film med oplæg v/ forsker i flygtninge- og migrationsstrømninger Laust Lund Elbek.
Event
Mediterranea

Mediterranea

Højaktuel, usentimental og stærk film om bådflygtninges farefulde rejse og kamp for at skabe sig et nyt liv i Italien.

I deres søgen efter et bedre liv rejser Ayiva og hans bedste ven, Abas, gennem ørkenen i Burkina Faso og krydser havet for at nå til Syditalien. Men da de ankommer til byen Rosarno bliver de mødt af barske udfordringer, som slet ikke stemmer overens med de forventninger, som romantiserende Facebook-billeder havde givet dem. Ayiva tilpasser sig langsomt sit nye liv gennem sit arbejde på en appelsinplantage, da hans arbejdsgiver åbner sit hjem for ham.

Men hans ven bliver stadig mere desillusioneret af sin formålsløse virkelighed. Et angreb på byens afrikanske indvandrere udvikler sig til et alvorligt oprør, som skaber vidt forskellige fremtidsudsigter for de to venner.

’Mediterranea’ er første spillefilm af den italiensk-amerikanske instruktør Jonas Carpignano, som var udtaget til Cannes Film Festival 2015 i konkurrencen Semaine de la Critique (Critic’s Week), hvor den tog kritikerne med storm.

Den danske presse skrev:

Jyllands-Posten: 5 stjerner
"Højaktuel film .. giver bådflygtninge et menneskeligt ansigt."

Cphculture.dk: 5 stjerner
"Seihon spiller med både indlevelse og glød ... sidder i kroppen længe efter "

Avisen.dk: 5 stjerner
"giver stof til eftertanke"

Arbejderen: 5 stjerner
"en stærk oplevelse"

Kulturkongen: 5 kongekroner
"eminent fotograferet"