Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Fredag 08. oktober
Looking for Exits + Sunshine Superman - CIN
GO EXTREME udstillingen fra Kunsthal Aarhus indtager det store lærred! Se to film om basejumping og mød basejumper Ellen Brennan i interview med instruktør Kristoffer Hegnsvad.

Event
Looking for Exits + Sunshine Superman - CIN

Looking for Exits

EVENT Go Extreme, den aktuelle ekstremsportsudstilling på Kunsthal Aarhus, præsenterer filmene om wingsuit base jumperen Ellen Brennan og base jumpingens fader, Carl Boenish. Inden den eksklusive dobbeltvisning kan du opleve Ellen Brennan i samtale med instruktør Kristoffer Hegnsvad.

LOOKING FOR EXITS (60 MIN), Instr. Kristoffer Hegnsvad, 2015

’Looking for Exits: Conversations with a Wingsuit Artist’ af danske Kristoffer Hegnsvad er en eksistensfilosofisk og poetisk dokumentar om wingsuit base jumperen Ellen Brennan, der iført sin tætsiddende dragt (der minder om en blanding af et flyveegern og et superheltekostume) springer fra bjergtinder over skyniveau.

Brennan er kendt som en ægte kunstner. Hun er verdens hurtigste kvinde i luften og har dedikeret hele sit liv til at flyve. Hun har bosat sig i bjergene nær Chamonix-Mont-Blanc, hvor hun tilbringer dage – og nogle gange nætter – med at søge efter ”exits”, som hun kalder de klippefremspring, der er passende at flyve fra…


SUNSHINE SUPERMAN (100 MIN), Instr. Marah Strauch, 2015

’Sunshine Superman’ er et på en gang hjernevridende og hjerteskærende dokumentarportræt af base jumpingens fader, Carl Boenish, hvis altopslugende passion for faldskærmsudspring og skydiving fra en tidlig alder gav ham en umættelig appetit på stadig mere spektakulære og livsfarlige udfordringer.

Oplev hans vanvittige – og vanvittigt fascinerende – livsrejse oprullet gennem en blanding af egne 16mm-optagelser og interviews med kolleger og familiemedlemmer iblandet arkivmateriale, dramatiserede sekvenser og topmoderne luftoptagelser. Fra hans udspring på El Capitan i Yosemite National Park i Californien i 1978 over halsbrækkende hop fra skyskrabere til Guinness-verdensrekorden i double jump på det norske bjergmassiv Trollveggen sammen med hustruen Jean.

Det bliver ikke vildere. Visningen er lavet i samarbejde med ekstremsportsudstillingen Go Extreme, som kan opleves på Kunsthal Aarhus frem til 31. januar.