Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Laurel Canyon: A Place in Time - CIN
Helaftensfilm med indledning af musiker og filmkender Peter Ole Petersen.
Event
Laurel Canyon: A Place in Time - CIN

Laurel Canyon: A Place in Time

EVENT Helaftensfilm med kort oplæg af kurator, filmformidler, musiker mm. Peter Ole Pedersen (Kunsthal Aarhus).

The Byrds, Love, The Doors, The Mamas & The Papas, Buffalo Springfield, The Beach Boys, Joni Mitchell og Crosby, Stills, Nash & Young er bare nogle af de grupper, som slog sig ned i Los Angeles' Laurel Canyon fra midten af 1960'erne og skabte musikhistorie.

Tag med på en kalejdoskopisk rejse gennem den berømte L.A.-bjergslugt, hvor musikerne boede dør om dør i en fri kunstnerisk zone, hvor drømme, fremtidsvisioner, kærlighed og ikke mindst sangskrivning krydsbestøvede hinanden som aldrig før eller siden.

‘Laurel Canyon: A Place in Time' tager udgangspunkt i samtaler med fotograferne Nurit Wilde og Henry Diltz, som dokumenterede livet i området i årene 1966-1972, suppleret med unikt arkivmateriale og interviews med en stribe af dets mest kendte ansigter.

Filmen er tilrettelagt i to dele på hver 80 minutter. Den første har fokus på den lykkelige tid op til og med Woodstock-festivalen. Den anden belyser de mørkere år, der fulgte i kølvandet på Manson-kultens hærgen, det generelt urolige politiske klima i USA og drabet på en fan ved maraton-koncerten på The Altamont Speedway, december 1969, hvor flere af Laurel Canyon-grupperne varmede op for The Rolling Stones og følte at hippie-drømmen brast. Musikken er uforlignelig hele vejen igennem og filmen er klippet med en engels lethed!

Vises uden danske undertekster.