Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Sandheden

Sandheden

Ved en stormfuld genforening besøger forfatteren Lumir efter mange år sin berømte mor, skuespillerinden Fabienne. Fabienne er en feteret stjerne i den franske filmverden og lever som en dronning blandt mænd, som elsker og beundrer hende.

Hun er aktuel i en Sci-Fi film, hvor hun spiller en mor, som aldrig bliver voksen, og samtidig udgiver hun sin selvbiografi. Bogen fremstår som fiktion ‘baseret på en sand historie’, men hvad er sandt, hvad er fortrængt og hvad er forskønnet?

Bogen skuffer hendes kollegaer og undrer hendes voksne datter, manuskriptforfatteren Lumir, som vender hjem fra New York sammen med sin amerikanske mand og deres fælles barn. Gensynet mellem mor og datter bringer hurtigt eskalerende konfrontationer, når sandheder kommer frem i lyset og regnskaber skal gøres op.

I sin første spillefilm uden for Japan forener Guldpalme-vinderen Kore-eda de to franske filmstjerner Catherine Deneuve og Juliette Binoche med fabelagtig kemi i en både skarp, morsom og gribende historie om familiekonflikter.

PRESSEN SKRIVER//
"et rasende charmerende og vittigt komediedrama"
- Filmmagasinet Nosferatu , 6 stjerner

"aldeles formidabel "
- Cphculture, 5 stjerner

"en vidunderlig film fra Kore-eda"
- Kulturbunkeren, 5 stjerner

"Deneuve funkler som den selvoptagede, leopardjakkeklædte diva"
- Information

"Sandheden er en udsøgt komponeret buket af hyldest og historie"
- Weekendavisen

"Catherine Deneuve folder sig formidabelt ud"
- Politiken, 4 hjerter

"Dynamikken mellem to af fransk films største skikkelser, Deneuve og Binoche, slår gnister"
- Jyllands-Posten, 4 stjerner