Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Tirsdag 23. april
Sunset Boulevard - CIN
Med oplæg v. Moovy Podcast før filmen.
Event
Sunset Boulevard - CIN

Sunset Boulevard

EVENT Filmen introduceres af Moovy Podcast.

Billy Wilders sublime svanesang for Hollywoods guldalder har Gloria Swanson i en glansrolle som stumfilmens store diva, Norma Desmond, der nu bor tilbagetrukket i Beverly Hills. Hun har knapt været uden for en dør, siden talefilmen krævede ‘stemmer’ frem for ‘ansigter’. Hendes fans sender dog stadig breve, og hun planlægger et comeback. Joe Gillis, en arbejdsløs forfatter i pengenød, påtager sig at renskrive det håbløse manuskript, som skal genetablere Normas stjernestatus. Joe flytter ind i hendes palæ, hvor alt er bygget op omkring bedrag. ‘Sunset Boulevard’ er knivskarp Hollywood-satire, når det er bedst. Ironisk nok tiltænkte Billy Wilder at lave en let komedie om Hollywood med Mae West og Marlon Brando. I stedet udviklede idéen sig til en grotesk tragedie om et splittet Hollywood, hvor stumfilmtidens store stjerner efter talefilmens indtog lever i kulissernes skygge, ude af trit med de nye tider og efterladt i glemsel af en filmindustri med umættelig appetit.

Efter premieren så MGMs topchef Louis B. Mayer helst Billy Wilder rullet i tjære og fjer: 'Din slyngel! Du har vanæret den industri, der har brødfødt dig,' skreg han. Hans ophidselse bekræfter, at producenter ikke nødvendigvis kan genkende stor filmkunst – for få film har skildret den vidunderlige og forskruede drømmefabrik så elegant som dette noir-mesterværk.