WES ANDERSON-KAVALKADE
WES ANDERSONS VIDUNDERLIGE VERDEN (DEL 2 SEPTEMBER - OKTOBER)

Den amerikanske instruktør Wes Anderson behøver næppe nogen introduktion. Hans film er kendetegnet ved at udspille sig i 100 % kunstnerisk frembragte universer, hvor børn og barnlige voksne tumler rundt i en blanding af uskyld og umodenhed.

Næsten alle Wes Andersons film tager udgangspunkt i barndommens uskyldstab og oplevelsen af, at de voksnes verden er uforståelig og urimelig. Filmenes velordnede universer med landkort, lister, systemer og statiske kameraindstillinger repræsenterer et barnligt, utopisk forsøg på at (gen)skabe orden i en barsk og rodet, voksen virkelighed af fejl, fiaskoer, knuste hjerter, uærlighed og pludselig død. Wes Andersons film er en verden i matte pastelfarver, stoppet til randen med nøje udvalgte genstande, der ofte er skabt til lejligheden, som de kufferter, modedesigneren Marc Jacobs specialdesignede for Louis Vuitton til ære for togrejsen gennem Indien i 'The Darjeeling Limited'.

Andersons stil er blevet kaldt quirky cinema, men kunne kaldes så meget andet, for indgangene til hans filmiske verden er utallige: Tænk bare på farverne, hans kongeniale brug af musik, coming of age-fortællingerne, hans perfekt gennemførte production designs og hans faste galleri af skuespillere, der giver ethvert møde med en ny Wes Anderson-film en tryg følelse af velkendthed. Alle disse ting er enkeltdele, der samlet set udgør den helhed, Wes Andersons film søger at skabe.


Med venlig hilsen Cinemateket og Øst For Paradis
PROGRAM


TIRS 12/09 21:30: THE DARJEELING LIMITED
Wes Andersons humoristiske ’dannelsesrejse’ sat i det farverige indiske samfund.

TIRS 19/09 21:15: THE GRAND BUDAPEST HOTEL
Et nostalgisk sansetrip af farver og fantastiske karakterer. Wes Andersons største succes.

TIRS 10/10 21:15: LIFE AQUATIC
Galopperende pastiche over den franske økolog og dykker Jacques Cousteaus liv.

TIRS 17/10 21:30: THE FRENCH DISPATCH
Følg det kulørte persongalleri, som arbejder for magasinet i den lille franske by Ennui.Klik på de enkelte titler for at købe billet