Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Grotten - Il Buco
Grotten - Il Buco

Grotten - Il Buco

Under det økonomiske boom i 1960erne blev Europas højeste bygning bygget i det opblomstrende nordlige Italien. I den anden ende af landet udforsker unge speleologer Europas dybeste grotte i det uberørte opland i Calabrien. For første gang nogensinde når man ned på bunden af Bifurto grotten, 700 meter under Jordens overflade.

De indtrængendes foretagende foregår ubemærket af landsbyboerne i området, men ikke af den gamle hyrde på Pollino højdedraget, hvis isolerede liv begynder at flettes sammen med den indtrængende gruppes færd rejse ned i Jordens indre.

GROTTEN er et næsten ordløst, organisk smukt værk der berører ’det mystiske’. GROTTEN skildrer en rejse gennem ukendte dybder i livet og naturen og den er parallel med to store rejser til det indre.

Filmen havde verdenspremiere på Filmfestivalen i Venedig i 2021, hvor den var nomineret i hele fire kategorier, bl.a. til hovedkonkurrencen om Guldløven, og den vandt tre priser; Special Jury-prisen, FEDIC-Award for Bedste Film samt en pris for Bedste Filmfotograf. Anmelderne har givet GROTTEN mange rosende ord med på vejen om denne poetiske, nærmeste hypnotiske film der er skudt i det smukke Pollino.

Pressen skriver:
"uudgrundeligt fascinerende og fantastisk, billedsmuk, poetisk, særlig, magisk, enestående" - 5 stjerner, DR Kultur

"Italiensk film er en gave" - 5 stjerner, Kristeligt Dagblad

"Det er ren magi" - 5 stjerner, Filmmagasinet Ekko

"svimlende og fascinerende", Information

"pragteksempel på slow cinemas kraft ", Soundvenue