Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


GRØN BIO: Architecton
FRA ØDELÆGGELSE TIL OMSORG - oplæg v. Søren Nielsen, professor, Arkitektskolen Aarhus og partner i tegnestuen Vandkunsten
Event
GRØN BIO: Architecton

Architecton

Arkitekturen har været den mest materialeforbrugende aktivitet igennem hele menneskehedens historie. Men vi har nået grænsens for naturens bæreevne, og hvad gør vi så?

Vær med til en aften om arkitekturens omstilling, når GRØN BIO inviterer til filmvisning af den monumentale og meditative dokumentar Architecton af Viktor Kossakovsky. Architecton er en ekstraordinær rejse gennem det materiale, der udgør vores habitat: beton og dets forfader, sten.

Vi får besøg af professor Søren Nielsen fra Arkitektskolen Aarhus, som vil tale om, hvordan vi kan bevæge os fra ødelæggelse til omsorg i omstillingen af arkitekturen. For hvis vi omfavner udfordringerne, kan vi ifølge Søren Nielsen se frem til smukkere og sundere huse, som giver plads til natur og fællesskab. Men visionernes virkeliggørelse kræver kærlighed og solidaritet snarere end ny teknologi.

GRØN BIO
GRØN BIO finder sted en gang om måneden og er støttet af NRGI's Værdipulje. Vi kalder GRØN BIO for et moderne pop up-forsamlingshus, fordi vi gerne vil starte en samtale om nogle af de vigtige emner i tiden. Foruden stærke, smukke og vedkommende film er GRØN BIO også talks, workshops, debatter, udflugter og meget andet. Vi glæder os helt vildt til at blive klogere på den grønne omstilling sammen med alle jer!