GROTTEN - IL BUCO

PREMIERE 28. APRIL 2022!

Under det økonomiske boom i 1960erne blev Europas højeste bygning bygget i det opblomstrende nordlige Italien. I den anden ende af landet udforsker unge speleologer Europas dybeste grotte i det uberørte opland i Calabrien. For første gang nogensinde når man ned på bunden af Bifurto grotten, 700 meter under Jordens overflade.

De indtrængendes foretagende foregår ubemærket af landsbyboerne i området, men ikke af den gamle hyrde på Pollino højdedraget, hvis isolerede liv begynder at flettes sammen med den indtrængende gruppes færd i Jordens indre.

GROTTEN er et næsten ordløst, organisk smukt værk der berører ’det mystiske’. GROTTEN skildrer en rejse gennem ukendte dybder i livet og naturen og den er parallel med to store rejser til det indre.

Filmen havde verdenspremiere på Filmfestivalen i Venedig i 2021, hvor den var nomineret i hele fire kategorier, bl.a. til hovedkonkurrencen om Guldløven, og den vandt tre priser; Special Jury-prisen, FEDIC-Award for Bedste Film samt en pris for Bedste Filmfotograf. Anmelderne har givet GROTTEN mange rosende ord med på vejen om denne poetiske, nærmeste hypnotiske film der er skudt i det smukke Pollino.


Pressen skriver:

"uudgrundeligt fascinerende og fantastisk, billedsmuk, poetisk, særlig, magisk, enestående" - 5 stjerner, DR.dk

"Italiensk film er en gave... meditativ poesi" - 5 stjerner, Kristeligt Dagblad

"Det er ren magi" - 5 stjerner, Filmmagasinet Ekko

"svimlende og fascinerende", Information

"mystisk og sanseligt univers", Ordet


"pragteksempel på slow cinemas kraft", Soundvenue

FILMEN VISES HER:
Grand Teatret, København
Empire Bio, København
Vester Vov Vov, København
Valby Kino
Nicolai Biograf og Café, Kolding
Øst for Paradis, Aarhus
Biffen Nordkraft, Aalborg
Gilleleje Bio
Reprise Teatret
Nordborg Bio
Helios Teatret
Klovborg Kino
TobakkenBio, Esbjerg