Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


I am not your negro
Vi fejrer, at den ikoniske forfatter og aktivist James Baldwin ville være fyldt 100 år d. 2. august 2024 med en reprise af den Oscar-nominerede dokumentar AM NOT YOUR NEGRO.
Event
I am not your negro

I am not your negro

Den haitianske veteran Raoul Pecks fænomenale film om forfatteren, dramatikeren og aktivisten James Baldwin er en af det sidste års store dokumentarbegivenheder - og en af de mest roste.

ANMELDERNE SKRIVER:
"Et mesterværk både i form og indhold"
- Politiken, 6 hjerter

"… et hovedværk i filmfortællingerne om det sorte Amerika"
- Jyllands-Posten, 5 stjerner

"Et vidnesbyrd som alle burde opleve som en del af deres menneskelige dannelse"
- Filmselskabet på DRK, 5 stjerner

"Relevansen af Baldwins tanker i dag er ikke svær at få øje på"
- Soundvenue, 5 stjerner

"Skræmmende, begavet og helt essentiel… en rendyrket filmisk mavepuster"
- Aarhus Stiftstidende, 5 stjerner

"Stilfuld og skarp og intens"
- Weekendavisen

OM FILMEN:
I AM NOT YOUR NEGRO er baseret på arkivklip med den karismatiske og viljestærke James Baldwin og er noget så sjældent som en højaktuel portrætfilm, der blotlægger racismen i Amerika gennem en intellektuel begavelse nærmest uden lige, og gennem Baldwins aldrig færdiggjorte bogprojekt 'Remember This House' fra 1979 om sit nære venskab med Medgar Evers, Malcolm X og Martin Luther King, jr.

Filmen trækker linjer op fra fortidens borgerrettighedsbevægelse til nutidens BlackLivesMatter, og er i kølvandet på det nylige, amerikanske præsidentvalg en lejlighed til at (gen)opdage en af amerikansk litteraturs største stemmer.