Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Tirsdag 13. juni
En kvinde skygges - CIN
Filmen indledes med oplæg af filmformidler Andreas Halskov.
Event
En kvinde skygges - CIN

En kvinde skygges

I 2016 præsenterer vi 10 filmklassikere i samarbejde med Cinemateket! Til denne særlige visning af 'En kvinde skygges' får vi besøg af Kasper Lauritzen, der vil holde et oplæg inden filmen.

'En kvinde skygges' er efter manges mening mesterinstruktør Alfred Hitchcocks bedste og mest komplekse film – og den lægger da også nummer et på det anerkendte filmmagasin Sight & Sounds liste over filmhistoriens 50 bedste film.

Politimanden Scottie Ferguson (James Stewart) må trække sig tilbage på grund af akut højdeskræk, men bliver hyret privat af en ven til at skygge dennes kone (Kim Novak).

Hvad der starter som en regulær detektivhistorie, udvikler sig hurtigt til et besnærende studie i mørk, maskulin psykologi. Romantisk besættelse, skyld, død og psykose sættes alt sammen virtuost i scene af Hitchcock – det ene øjeblik dragende som en mystisk drøm, det næste skræmmende som et febrilt mareridt. Allerede fra den svimlende optaktsmusik og det spirallignende titeldesign ved vi, at der her venter os noget ekstraordinært!