Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Tirsdag 21. maj
Onsdag 22. maj
Perfect Days
Torsdag 23. maj
Fredag 24. maj
Lørdag 25. maj
Perfect Days
Søndag 26. maj
Mandag 27. maj
Perfect Days
Tirsdag 28. maj
Perfect Days
Onsdag 29. maj
Perfect Days
Event
Perfect Days - LiteratureXchange

Perfect Days

PERFECT DAYS - LITERATUREXCHANGE

Se det japanske drama Perfect Days, der er inspireret af essayet Skyggernes pris af Tanizaki Junichiro og instrueret af den tyske mesterinstruktør Wim Wenders. Mette Holm, formidler af japansk kultur, introducerer og giver små hints til filmen.


OM FILMEN:

'Wim Wenders’ gentle Japanese character study is his best narrative film in decades.' (Variety) Instruktøren er tysk, men ‘Perfect Days’ er japansk til benet (og helt ind i hjertet) og da også udvalgt som årets Oscar-kandidat fra den opgående sols land.

Filmen følger Hiroyama (Koji Yakoshi, som tog skuespillerprisen for indsatsen i Cannes) og hans liv som rengøringshjælp på Tokyos offentlige toiletter. Hiroyama spiser samme sted hver dag. Han køber bøger second hand og læser sig i søvn. Og så forsøder han sine køreture (Wim Wenders er og bliver road movie-instruktøren par excellence) med sin lille samling af kassettebånd med Lou Reed, Patti Smith og hvad han nu sætter pris på fra gamle dage.

Det kunne lyde af lidt, men i Wenders’ iscenesættelse vokser elementerne sammen til en smuk, bevægende og såre humanistisk hyldest til livet og tilværelsen i al sin enkle hverdagspragt. Filmen er del af Filmporten.