Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Lørdag 02. marts
Kalak - Århundredets Festival
Mød forfatter Kim Leine til forpremieren på KALAK! Inkl. et glas bobler efter filmen.
Seniorbio
Event
Kalak - Århundredets Festival

Kalak

Sammen med Århundredets Festival byder vi velkommen til forpremiere på KALAK, filmen baseret på forfatter Kim Leines anmelderroste bestsellerroman.

Inden visningen kan du opleve Kim Leine i samtale med Noa Kjærsgaard Hansen, cand.mag. og kulturformidler. Kom med bag om det anmelderroste værk og hør om transformationen fra trykt medie til det store filmlærred.

Vi runder aftenen af med et glas bobler i biografens foyer.

OM FILMEN:

”Kalak” er baseret på Kim Leines selvbiografiske debutroman af samme navn, og instrueret af det svenske stortalent Isabella Eklöf, som blandt andet er kendt for at have instrueret ’Holiday’ (2018) og skrevet manuskriptet til Ali Abassi’s film ’Grænse’ (2018).

Jan er på flugt fra sig selv efter at være blevet seksuelt misbrugt af sin far som ung. Nu bor han i Grønland med sin lille familie og arbejder som sygeplejerske. Men han føler sig langt væk fra København og sin egen fortid, som han ellers prøver at lægge bag sig.

Han længes efter at blive en del af den lokale kultur – at blive en ægte kalak, en ’skide grønlænder’, udtrykt med lige dele kærlighed og selvforagt. I sin søgen bliver Jan dog mere og mere skødesløs og må til sidst indse, at en konfrontation med fortidens traumer er nødvendig, hvis han skal redde sig selv og sin familie.