Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Petite Maman - Europa Cinema Night 2023
Europa Cinema Night! Med oplæg om fransk film og et glas vin efter filmen.
Event
Petite Maman - Europa Cinema Night 2023

Petite Maman

Vi hylder europæiske film med en visning af Céline Sciammas fortryllende film PETITE MAMAN (2021) i anledning af Europa Cinema Night 2023!

Før filmen vil der være et oplæg, der sætter fokus på kvindelige instruktører i nyere fransk film, med afsæt i Céline Sciammas smukke perle PETITE MAMAN, der handler om barndom, sorg og erindring samt fantasiens uforlignelige kraft.

Visningen rundes af med en samtale i salen om filmens indtryk og slutteligt byder vi på et glas vin i vores foyer.

Arrangementet er gratis!

OM FILMEN:

Céline Sciamma (“Portræt af en kvinde i flammer”) er tilbage med endnu et mesterstykke!

Petite Maman er en ubegribelig smuk og magisk fortælling om fantasien og om mindernes kraft. Det er en hjertegribende mor/datter fortælling, som den sjældent er skildret, og den fortæller med nerve og varme en nostalgisk historie om at miste, men ikke mindst om at få.

Den otteårige Nelly har lige mistet sin elskede mormor, og hjælper sine forældre med at rydde op i moren, Marions, barndomshjem. Nelly går på opdagelse i huset og i de samme skove hendes mor, legede i da hun var lille pige. En barndom Marion har fortalt Nelly utallige historier fra.
Marion tager pludseligt alene tilbage til byen, og samme dag møder Nelly en pige på sin egen alder ude i skoven. Pigen er i færd med at bygge et træhus, hendes navn er Marion, og hun spørger om Nelly vil være med.

Visningen er i samarbejde med Europa Cinemas og Creative Europe MEDIA.