Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Mandag 26. juni
HEKSEN - CIN
Vi åbner vores sommerserie Nordiske Sommernætter med stumfilmsklassikeren HEKSEN. Nyd et glas koldbrygget fuldmånethe efter filmen.
Event
HEKSEN - CIN

HEKSEN

EVENT Aftenens visning er startskuddet på Øst For Paradis’ serie Nordiske Sommernætter. Vi byder på koldbrygget fuldmånethe efter filmen – og inden viser vi en lille forfilm med instruktør Benjamin Christensen.

Benjamin Christensens vilde, normbrydende og til tider grotesk-komiske storværk om hekseforfølgelse og satanisme gennem tiderne vakte furore, da den udkom i 1922. Filmen, der er produceret i Sverige, men optaget på dansk jord, er den dyreste skandinaviske stumfilm nogensinde. Blandt andet baseret på Christensens studie af Malleus Maleficarum, en tysk vejledning for inkvisitorer fra det 15. århundrede, fremføres det i Heksen, at hekseforfølgelser kan have haft udgangspunkt i misforståelser af mentale og neurologiske lidelser, der udløste massehysteri. Meningerne var mildest talt delte. Mens surrealisterne tog filmen til sig som en øjeblikkelig kultklassiker, var filmcensorer i flere lande stødte over, hvad de anså for seksuel perversion og kirkefjendtlighed. “Et æstetisk syre-horror-essay” og “rent satanisk perverteret ondskab” er bare nogle af de vendinger, der gennem tiden er blevet brugt om den ekstreme – og ekstremt flotte – film. I dag har ’Häxan’ en rating på 91 % på Rotten Tomatoes og hyldes for sin æstetik såvel som sit moderne syn på kvinder og hekseforfølgelse.