Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Tirsdag 06. juni
RUSHMORE - CIN
Wes Anderson-kavalkade hele sommeren! Filmen indledes med oplæg af filmkritiker Ann Lind Andersen.
Event
RUSHMORE - CIN

RUSHMORE

EVENT Filmformidler og -kritiker Ann Lind Andersen introducerer aftenens film, der er den første af i alt fem Wes Anderson-film, som vises i Øst For Paradis i juni-august (i september-oktober præsenteres en håndfuld mere).

I Wes Andersons anden spillefilm, følger vi den 15-årige Max (Jason Schwartzman), som går på privatskolen Rushmore. Det vil sige, undervisningen går han ikke synderligt op i, for han er smaskforelsket i en lærer på skolen (Olivia Williams) og mener sig fuldt ud i stand til at konkurrere med den lokale industrimagnat – spillet af Bill Murray – om hendes gunst. Ironien vil det således, at magnaten samtidig er en af de få, der tror på Max’ talenter inden for digtekunst og skolepolitik. Murray holder elegant balancen mellem det faderlige og det fandenivoldske, på samme måde som filmen med stort held blander empati med sort humor. ’Rushmore’ er det første af mange samarbejder mellem Murray og Anderson.