Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


RUSHMORE - CIN
Med intro v. Weekendavisens skribent Christoffer Zieler.
Event
RUSHMORE - CIN

RUSHMORE

EVENT Med introduktion ved Weekendavisens skribent Christoffer Zieler.

I Wes Andersons anden spillefilm, følger vi den 15-årige Max (Jason Schwartzman), som går på privatskolen Rushmore. Det vil sige, undervisningen går han ikke synderligt op i, for han er smaskforelsket i en lærer på skolen (Olivia Williams) og mener sig fuldt ud i stand til at konkurrere med den lokale industrimagnat – spillet af Bill Murray – om hendes gunst. Ironien vil det således, at magnaten samtidig er en af de få, der tror på Max’ talenter inden for digtekunst og skolepolitik. Murray holder elegant balancen mellem det faderlige og det fandenivoldske, på samme måde som filmen med stort held blander empati med sort humor. ’Rushmore’ er det første af mange samarbejder mellem Murray og Anderson.

OM EVENTET:

Weekendavisens yndlingsfilm: Christoffer Zieler præsenterer...

Rushmore er Wes Anderson og Owen Wilsons mest vrede og, tror jeg, mest oprigtige film.
Dens hovedperson, drengen Max Fischer, er en hyldest til struggleren, til meritokratiet, til kunsten, til fjolset og den usunde forelskelse. På en måde er han Steen fra Steen og Stoffer, blot ti år senere.
Rushmore er også en original film. Dens trekantsdrama mellem Max (Jason Schwartzman), den velhavende industrimagnat Herman Blume (Bill Murray) og børnehaveklasselærerinden Rosemary Cross (Olivia Williams) er vildt sjovt, tragisk og upassende og muligvis unikt i filmhistorien.
Filmen var en stor inspiration, den viste mig en måde at være voksen på, som ærlig talt nok var ret forkert, eller i det mindste problematisk.
Og så genopfandt den Bill Murray som skuespiller (altså inden Lost in Translation).