Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OSCAR SHORTS 2023 LIVE ACTION - CIN
Se de Oscarnominerede kortfilm - inkl. drink før visningen.
Event
OSCAR SHORTS 2023 LIVE ACTION - CIN

OSCAR SHORTS 2023 LIVE ACTION

EVENT Oplev årets Oscar-nominerede kortfilmperler på stort lærred. Nyd en drink i pausen mellem ’Oscar Shorts – Animation’ (18.30) og ’Oscar Shorts – Live Action’ (20.30). Hvert program koster bare 75 kr. (inkl. drink).

De prestigefyldte Oscars eller Academy Awards uddeles hvert år af det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Oscarceremonien anses for at være en af de vigtigste prisuddelinger i filmens verden. Igen i år kan du opleve de Oscar-nominerede kortfilm i kategorierne Live Action og Animation på det store lærred. Den officielle Oscar-prisuddeling finder sted 12. marts i The Dolby Theatre i Los Angeles. De nominerede film er altid præget af høj håndværksmæssig kvalitet og en boblende fortælleglæde – de træk, som Oscar-komitéen traditionelt sætter pris på. Hver kategori byder på fem film fra forskellige verdenshjørner og har en samlet varighed på lidt over halvanden time.

Danmark har fire gange tidligere vundet en Oscar i kategorien Live Action med kortfilmene ’Valgaften’, ’Der er en yndig mand’, ’De nye lejere’ og senest i 2014 med Anders Walters rørende ’Helium’ om en kræftsyg dreng. Ved redaktionens slutning var Anders Walters 'Ivalu', produceret af M&M Productions, stadig med i dette års opløb i kortfilmkategorien Live Action. Anders Walters 'Ivalu' fortæller historien om en afbrudt barndom og en piges søgen efter sin forsvundne storesøster i en grønlandsk bygd. Anders Walter har skrevet manuskriptet på baggrund af en grafisk novelle med samme navn.

Læs om alle de kandiderende film på www.shortverse.com/collections/oscars-2023-shortlist