Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


All the Beauty and the Bloodshed
Start din fredag med en af ugens premiereaktuelle film, ink. en kop kaffe og en sprød croissant. Vi åbner dørene 9.30.
Event
All the Beauty and the Bloodshed

All the Beauty and the Bloodshed

Mere end 100.000 amerikanere dør hvert år af en overdosis af narkotika eller medicin – ca. 75.000 af tilfældene er relateret til afhængighedsskabende smertestillende medicin, de såkaldte ‘opioids’. Årets Guldløvevinder tegner et intimt og mageløst portræt af den kompromisløse fotokunstner Nan Goldin, der i dag kæmper aktivistisk for at medicinal-dynastiet The Sackler Family skal drages til ansvar for sin rolle i opioid-epidemien. Goldin brød igennem med sine hudløst autentiske fotografier af homoseksuelle og transkønnede subkulturer i Boston og New York i 70’erne og 80’erne og udstilles i dag på verdens førende museer som Guggenheim og Louvre.

Museer som modtager klækkelige donationer fra Sackler-familien… Som én del smerteligt personlig og kunstnerisk øjenåbner om Goldins rejse fra en utryg barndom til et grænseløst kunstnerliv og én del fluen-på-væggen-skildring af Goldins indædte kamp mod Sackler-familien, formår filmen at forene en dybt personlig beretning og et altødelæggende samfundsproblem i en bevægende og menneskelig historie om familierelationer, misbrug, kærlighed og kunst.

‘All The Beauty And The Bloodshed’ er instrueret af Laura Poitras, der også stod bag den Oscarvindende dokumentar ‘Citizenfour’ om Edward Snowden. For ’All The Beauty and The Bloodshed’ vandt hun Guldløven i Venedig i 2022.