Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Niels Bohr: Verdens bedste menneske
Start din weekend med en af ugens premiereaktuelle film, i selskab med en sprød croissant og en kop kaffe. Vi åbner dørene kl. 9.30.
Seniorbio
Event
Niels Bohr: Verdens bedste menneske

Niels Bohr: Verdens bedste menneske

Få kan sætte præcise ord på, hvem Niels Bohr egentlig var og hvilket aftryk, han har sat på verden – men i Anna von Lowzows og Marie Breyens film, ’Niels Bohr: Verdens bedste menneske’, får vi endelig en sammenhængende og levende fortælling om en dansker, der i det 20. århundrede nok fik sat det største aftryk på verdensplan.

Hvordan lykkedes det Niels Bohr allerede som 38-årig at blive tildelt Nobelprisen? Hvorfor var Tyskland, Rusland, USA og England i kapløb om at få fat i Niels Bohr under 2. verdenskrig? Hvorfor blev Niels Bohr Instituttet et mekka for fysik, som alverdens forskere valfartede til? Og var det Niels Bohr, der opfandt atombomben?

Alt dette er kædet sammen i en smuk og fængende film om en mand, der gjorde sit yderste for at redde en verden i kaos og krig