Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


U-BÅDEN - CIN
Helaftensfilm
Event
U-BÅDEN - CIN

U-BÅDEN

Om man er fan af krigsfilm eller ej, vil u-bådsfilm altid fascinere. Det er gerne film med menneskeligt drama i højeste potens, og Wolfgang Petersens bidrag til genren er ingen undtagelse – ja, måske det bedste af dem alle. Det er ikke alene en prisværdig historie om tyske soldaters oplevelser i Atlanterhavet under 2. verdenskrig, det mere end tre timer lange drama er også fortalt med nerve og fortættet spænding drivende ned af skrogets vægge. 42 uerfarne rekrutter finder sig selv fanget i en ubåd på havets bund – som deltagere i en krig, de ikke forstår. Under lederskab af Kaptajn Lehmann-Willenbroch, ’Der Alte’, kæmper mandskabet mod både ydre og indre fjender i en nådesløs kamp for overlevelse.

Med denne visning mindes vi instruktør Wolfgangs Petersen, som døde i august. Petersen satte et menneskeligt ansigt på action-genren. Han blev født i Emden i Nazi-Tyskland 1941, og hans billet til Hollywood blev sigende nok denne antikrigsfilm, som modtog hele seks Oscar-nomineringer – bl.a. for bedste instruktion og fotografering.