Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Tirsdag 02. november
Finding Traction - CIN
Filmen introduceres af den danske ultraløber Stine Rex Madsen.

Event
Finding Traction - CIN

Finding Traction - CIN

EVENT Go Extreme, den aktuelle ekstremsportsudstilling på Kunsthal Aarhus, præsenterer filmen om det amerikanske løbefænomen Nikki Kimball. Filmen introduceres af Kimballs danske kollega, ultraløberen Stine Rex Madsen i samtale med projektleder Peter Ole Pedersen.

’Finding Traction’ følger fænomenet Nikki Kimball i hendes forsøg på at blive den hurtigste til at gennemføre et af de mest ekstreme løb i verden, det 350 km lange Long Trail i Vermonts bjerge i det nordøstlige USA. Hvad driver en kvinde ud i et så overmenneskeligt projekt? Hvordan træner og mentalforbereder hun sig til de brutale strabadser, der venter hende? Kan videnskaben kaste lys på de mekanismer, der driver Nikki?

Med sit insisterende kamera stiller filmen skarpt på hovedpersonen i hele optaktsfasen og inddrager evolutionsbiologen og løberen Bernd Heinrich (’Why We Run’) i diskussionen. Og så byder den selvfølgelig på gribende billeder fra ruten i den smukke, forrevne natur.