Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Ordet - CIN
Event
Ordet - CIN

Ordet

Carl Th. Dreyers ’Ordet’, der er at finde på utallige top 100-lister over filmhistoriens mest centrale værker, dissekerer skarpt den dobbeltmoral, der opstår, når tro bliver til regler og vaner i stedet for følelser og hengivelse.

I et vestjysk sogn er grundtvigianeren Morten Borgen den største gårdejer. Den mellemste af hans tre sønner, Johannes, er blevet sindssyg og tror, han er Jesus. Den yngste søn kan ikke få lov at ægte datteren af lokalsamfundets indremissionske leder. Da den ældste søns kone, Inger, dør i barselssengen, beder hendes otteårige datter Johannes, om ikke han vil vække moderen til live igen. Barnets enfoldige tro får ham til at udvirke det mirakel, der gør alle interne kirkelige modsætninger ligegyldige.

Filmen er minimalistisk kølig i sin perfektion og en rejse ind i det næsten ordløse. ’Ordet’ blev Dreyers største kommercielle succes, og den vandt mere hæder og flere priser end resten af hans film tilsammen.