Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Tirsdag 21. september
Maiden - CIN
Sammen med Aarhus Kunsthal og udstillingen GO EXTREME vises filmen MAIDEN med intro af udstillingens kurator, Peter Ole Pedersen.

Event
Maiden - CIN

Maiden

EVENT Filmen vises i samarbejde med Aarhus Kunsthal. Projektleder Peter Ole Pedersen introducerer og fortæller om udstillingen Go Extreme, der gennem kunst stiller skarpt på – og spørgsmål til – menneskets formåen under ekstreme forhold.

I ’Maiden’ får du historien om den første all female-besætning, som tager turen kloden rundt i verdens hårdeste kapsejlads, The Whitbread Round the World Race (i dag The Ocean Race).

Året er 1989. Den bare 24-årige englænder Tracy Edwards tilmelder sit hold på 12 kvinder, der gennem de næste ni måneder skal krydse overmenneskelige fysiske og mentale grænser i kampen for at nå til tops i den prestigefyldte og dødsensfarlige dyst, og som allerede inden startskuddet står over for et frådende hav af kønsfordomme.

Forehavendet virker på papiret utopisk, og Edwards ender med at måtte belåne sit hus op til skorstenen for at få det finansieret.
Alle – ikke mindst de mandlige konkurrenter – ryster på hovedet og gætter på, at ’eksperimentet’ maksimalt holder et par etaper.

Men den standhaftige besætning har helt andre planer! ”En film om ligestilling og retten til at forfølge sine drømme – koste, hvad det vil … får hele ens følelsesregister i spil.” skrev Soundvenue i sin femstjernede anmeldelse.

Vises uden undertekster.