Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Torsdag 27. maj
Global Health Filmfestival - Unseen Enemy
Ny filmfestival om global sundhed. Efter visningen af dokumentaren 'Unseen Enemy' er der paneldebat i salen, modereret af Christian Morberg Wejse, læge og foredragsholder v. Center for Global Health, Aarhus Universitet

Event
Global Health Filmfestival - Unseen Enemy

Global Health Filmfestival - Unseen Enemy

Mere end et år inde i COVID-19-pandemien bliver vi ved med at spørge os selv: hvordan endte vi her? Global Health Film Days åbningsfilm 'Unseen Enemy' fra 2017 giver forud for sin tid flere bud.

Befolkningsvækst, urbanisering, skovrydning, klimaændringer og stigende rejseaktivitet har dramatisk øget risikoen for, at velkendte sygdomme spredes og muteres, og at nye opstår.

Pladsen og afstandene er blevet mindre og vi er kommet i tættere kontakt med andre arter, med øget risiko for, at vira hopper fra dyr til mennesker og derefter spreder sig yderligere. Sygdomme, der engang var lokale udbrud, er nu blevet epidemier på globalt plan.

Filmen, der viser hvordan vi hidtil har håndteret udbrud med ebola, influenza og zika, tydeliggør, hvor uforberedte vi var på en større pandemi.

OM PANELET
Under tre år efter, at Unseen Enemy havde premiere, blev COVID-19-udbruddet erklæret en pandemi. Filmen advarede os om, hvad der ville ske, hvis vi ignorerede advarslerne. Til denne paneldebat vil vi se tilbage på tiden inden COVID-19 og spørge os selv: kunne vi have gjort noget for at forhindre det? Vi vil også se på vores nuværende situation og spørge: hvordan håndterer vi vores nye pandemiske virkelighed med alle dens sammenflettede globale dagsordener og interessenter? Og til sidst ønsker vi at kigge fremad: hvad kan vi lære nu, som forbereder os på den næste pandemi?

Panel:

· Michael Bang Petersen, Professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

· Sanne Jespersen, Klinisk lektor, Institut for Klinisk Medicin – Infektionssygdomme, Aarhus Universitet

· Søren Riis Paludan, Professor, Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

Panelet modereres af Christian Morberg Wejse, Læge og lektor, Center for Global Health, Aarhus Universitet.


USA 2016 DCP 98 min. + 45 min. introduktion/debat. Engelsk dialog. Tilladt over 15 år.