Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Rosens navn - CIN
Event
Rosens navn - CIN

Rosens navn

Filmatiseringen af Umberto Ecos moppedreng af en detektivkrimi, 'Rosens navn', baseret på research i middelalderens tænkning og tabuer, har nyligt afdøde Sean '007' Connery i rollen som 1300-tals-munken William af Baskerville, der sætter sig for at løse en mordgåde, hvis proportioner og perspektiver bare vokser og vokser.

Underholdningsværdien er uforlignelig, og filmens dystert forfrosne atmosfære tåler mange gensyn – ikke mindst på stort lærred. Og så er 'Rosens Navn' tilmed et af få eksempler i filmhistorien på en vellykket film, hvori middelalderens lærdomskultur spiller en afgørende rolle.

”En vigtig kvalitet ved filmen (og bogen) er, at den ikke synker ned i klichéerne med middelalderens barbariske mørke over for senere tiders klare lys. I stedet opererer både den kritiske fornuft og den doktrinære autoritetstro inden for samme middelalderlige lærde miljø,” har middelalderhistorikeren Jacob Tullberg udtalt. Det bliver ikke mere spændende.

Vises med danske undertekster.