Paradisgade 9C
8000 Århus C
86193122
Filtrer visningen:

mandag 21. september

Systembryder


Wendy


Officer og Spion


The Farewell


The Personal History of David Copperfield


Til Sama


Vores mand i Amerika


Little Joe


Tenet


La Belle Epoque


White Riot - CIN


E

Le Daim


E

Little Women


Parasite


  mandag 21. september

  2t 05min

  Tilladt over 15 år

  Systembryder

  12:30
  Sal F
  17:30
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Benni er en ni årig tornado i pink dunjakke. Hun er en systembryder. En kastekugle mellem forskellige institutioner, der ikke kan håndtere hendes udbrud af raseri og barske ydre. Det eneste Benni ønsker, er at bo med sin mor igen, men moderen er ikke i stand til at håndtere sin datters uberegnelige opførsel. Systemet er ved at give op, men da Micha ansættes som hjælper på hjemmet, begynder Benni for første gang at åbne op. Benni knytter sig til ham alt imens Micha forsøger at balancere sin professionalisme med sit personlig engagement i Benni. De bevæger sig begge på usikker grund og de mindste ting truer med at få deres venskab til at bryde sammen.

  SYSTEMBRYDER er den tyske instruktør Nora Fingscheidts debutfilm. Den unge Helena Zengel brager igennem som Benni. Filmen blev vist i hovedkonkurrence på Berlin Film Festival i 2019, hvor den modtog Sølvbjørnen (Alfred Bauer Prize) for bedste film. Den har siden turneret på et hav af festivaler verden over. Filmen var Tysklands kandidat til Oscar for bedste fremmedsprogede film i 2020.
  Biografpremiere: Torsdag 3. september
  Instruktion: Nora Fingscheidt
  Skuespillere: Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide, m.fl.
  Spilletid: 02:05
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 52min

  Tilladt over 11 år

  Wendy

  12:30
  Sal G
  17:10
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Hvor der er et barn, er der en mor. Da Peter bliver efterladt, fordi øen bliver evakueret på grund af et vulkanudbrud, står Hun klar. Hun beskytter ham, og han tror på hende. Og således forbliver det på denne ønskeø, hvor Peter snart får selskab af andre drenge, der leger og fisker, leger og spiser, leger og sover, leger og aldrig bliver voksne.

  Andre steder bliver børn voksne; lidt mere voksne for hver barnlig illusion, der brister og erstattes af grå beregning. Derfor beslutter Wendy sig for at forblive et barn – vild og fri og legende. Sammen med sine brødre vælger hun at flygte og forlader sit hjem for at begive sig mod Ønskeøen. For aldrig at blive voksen.

  Benh og Eliza Zeitlin udforsker myten om Peter Pan og Ønskeøen, De Fortabte Drenge og Wendy og giver den en overraskende ny fortolkning. Væk er feer og flyveture. Nu findes Ønskeøen virkelig og rejsen dertil er hård og farefuld, men ikke umulig for den barnlige sjæl, og den frie, evige barndom planter og dyr i et tropisk paradis er lige så eventyrligt som nogensinde.
  Biografpremiere: Torsdag 10. september
  Instruktion: Benh Zeitlin
  Skuespillere: Devin France, Yashua Mack, Gage Naquin, m.fl.
  Spilletid: 01:52
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  2t 12min

  Tilladt over 15 år

  Officer og Spion

  12:30
  Sal E
  17:40
  Sal D
  20:40
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Den 5. januar 1895 degraderes kaptajn Alfred Dreyfus, en ung lovende officer, for at have spioneret for Tyskland og dømmes til livsvarigt fængsel.

  Blandt vidnerne til hans ydmygelse er Georges Picquart, der bliver forfremmet til at drive den militære efterretningsenhed, der fældede Dreyfus.

  Men da Picquart opdager, at hemmeligheder stadig overleveres til tyskerne, drages han ind i en farlig labyrint af bedrag.
  Biografpremiere: Torsdag 17. september
  Instruktion: Roman Polanski
  Skuespillere: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, m.fl.
  Spilletid: 02:12
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 40min

  Tilladt for alle

  The Farewell

  12:40
  Sal D
  15:10
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  THE FAREWELL er en uimodståelig charmerende film om at tage afsked med en man elsker og samtidig finde tilbage sine rødder.

  Modvilligt forlader Billi New York og rejser hjem til familien i Changchun, Kina. Anledningen er, at bedstemor Nai Nai kun har få uger tilbage at leve i, og familien skal samles for at sige farvel til hende.

  Familien har imidlertid besluttet ikke at fortælle Nai Nai sandheden om hendes tilstand, og bruger istedet et bryllup som påskud til at samles. Mens Billi navigerer i dette minefelt af hvide løgne og familieforventninger, begynder hun samtidig, at genopdage det land, hun forlod som barn. Ikke mindst genopdager hun sin store kærlighed til Nai Nai og de stærke bånd de deler selv efter mange års adskillelse. Så meget at det truer med at afsløre løgnen.

  'The Farewell' er en både sjov og hjertegribende fortælling om familie på tværs af forskellige kulturer og var en af de mest populære film i 2019 blandt både publikum og kritikere.

  Awkwafina vandt prisen for BEDSTE KVINDELIGE HOVEDROLLE ved Golden Globes.
  Biografpremiere: Torsdag 20. august
  Instruktion: Lulu Wang
  Skuespillere: Shuzhen Zhao, Awkwafina, X Mayo, m.fl
  Spilletid: 01:40
  Censur: Tilladt for alle

  1t 59min

  Tilladt over 11 år

  The Personal History of David Copperfield

  12:50
  Sal C
  15:00
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Skaberen af succeskomedien, Stalins død, har instrueret en uimodståelig, tempofyldt og humoristisk film, som udspiller sig i det victorianske London.

  Dev Patel (Slumdog Millionaire og Lion) spiller den forældreløse, David Copperfield, som med godhjertethed og stor eventyrlyst oplever alt fra fattigdom til overflod og fra ondskab til ægte kærlighed.

  På sin rejse møder han en række farverige excentrikere spillet af nogle af Englands allerstørste skuespillere. Charles Dickens’ klassiker har aldrig været sjovere!
  Biografpremiere: Torsdag 10. september
  Instruktion: Armando Iannucci
  Skuespillere: Dev Patel, Tilda Swinton, Peter Capaldi, Hugh Laurie, Ben Whishaw, Gwendoline Christie, m.fl.
  Spilletid: 01:59
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 40min

  Tilladt over 15 år

  Til Sama

  13:00
  Sal A
  15:30
  Sal A
  18:00
  Sal A
  + flere
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  TIL SAMA er en rørende og intim dokumentar lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab, der har filmet de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien til sin 1-årige datter Sama, såfremt Waad og hendes mand, der er læge på det sidste hospital i Aleppo, ikke overlever krigen.

  Filmen er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død – og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos?

  Det hele starter i 2012, hvor Waad med sit kamera indfanger sine medstuderendes demonstrationer, glæden og optimismen, før regimet griber til brutale midler. Gruppen af venner må undslippe snigskytter, luftangreb og bomber. Men en dag, midt i al kaos, frier Hamza til Waad, og snart er hun gravid. Sama bliver født 1. januar 2016 - et lille glimt af håb i en ubegribeligt mørk tid.

  PRESSEN SKRIVER//
  "HELT IGENNEM UAFRYSTELIG... ET HISTORISK DOKUMENT FOR EFTERTIDEN"
  - FILMMAGASINET EKKO - 6 STJERNER

  "MESTERLIGT... EN FANTASTISK PERSONLIG FORTÆLLING"
  - AVISEN.DK - 6 STJERNER

  "DET MEST HJERTESKÆRENDE, LIVSBEKRÆFTENDE OG GRUSOMME, JEG HAR SET I MIT LIV"
  - CITYLIGHTS FILMBLOG - 6 STJERNER

  "DET ULTIMATIVE VIDNESBYRD PÅ EN MENNESKESKABT KATASTROFE"
  - MOVIMANIAC - 6 STJERNER

  "HYLDEST TIL DEN KÆRLIGHED, DER BRYDER GENNEM ASFALTEN OG BLOMSTRER PÅ TRODS"
  - ORDET - 6 STJERNER

  "HÅBET ER ALT"
  - POLITIKEN - 5 HJERTER

  "KNUSER DIT HJERTE"
  - SOUNDVENUE - 5 STJERNER

  "INGEN VIL GÅ UBERØRTE FRA 'TIL SAMA'"
  - JYLLANDS-POSTEN - 5 STJERNER

  "DYBT BEVÆGENDE"
  - KRISTELIGT DAGBLAD - 5 STJERNER
  Biografpremiere: Torsdag 10. september
  Instruktion: Waad Al-Kateab, Edward Watts
  Skuespillere: Waad Al-Kateab, Hamza Al-Khateab, Sama Al-Khateab
  Spilletid: 01:40
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 55min

  Tilladt over 11 år

  Vores mand i Amerika

  13:20
  Sal B
  15:50
  Sal B
  21:15
  Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation.

  Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt.

  Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage.
  Biografpremiere: Torsdag 13. august
  Instruktion: Christina Rosendahl
  Skuespillere: Ulrich Thomsen, Mikkel Boe Følsgaard, Søren Sætter-Lassen, m.fl.
  Spilletid: 01:55
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 45min

  Tilladt over 11 år

  Little Joe

  14:50
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Alice er planteforsker på et laboratorium, og arbejder på at skabe en helt ny stamme af røde, smukke blomster, hvis pollen kan gøre deres ejere lykkelige og kurere depression. Revolutionerende forskning, som det nok er værd at tage et par chancer for.

  Hun beslutter sig for at kalde planten 'Little Joe' til ære for sin teenagesøn Joe, som hun er singlemor for. En dag smugler hun en af planterne med hjem, og Joe begynder nu at langsomt at ændre sig. Alice kan ikke tro, at den blomst, som hun selv har været med til at skabe til glæde for menneskeligheden, måske ikke er så harmløs, som den er udviklet til at være.

  LITTLE JOE kryber ind under huden og vil ifølge Indiewire 'do for greenhouses what 'Psycho' did for showers'. Hovedrolleindehaver Emily Beecham vandt ved Cannes Film Festival 2019 prisen for bedste skuespillerinde for sin rolle i LITTLE JOE, og instruktør Jessica Hausner var nomineret til Guldpalmen.

  "delikat satirisk plante-gyser"
  5 stjerner - Soundvenue

  "gennemtænkte og geniale valg"
  5 stjerner - City Lights Filmblog

  "fejende flot!
  5 stjerner - Avisen.dk

  "smittende og foruroligende"
  5 stjerner - Moovy

  "betagende"
  5 stjerner - Cphculture

  "forførende"
  Information
  Biografpremiere: Torsdag 9. juli
  Instruktion: Jessica Hausner
  Skuespillere: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox, m.fl.
  Spilletid: 01:45
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  2t 30min

  Tilladt over 11 år

  Tenet

  15:10
  Sal E
  19:30
  Sal G
  21:00
  Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Filmen 'Tenet' er nyeste projekt af mesterinstruktøren Christopher Nolan.

  Plottet er indtil videre stadig omgærdet af mystik, men filmen beskrives som en international spionfilm om tid.

  I hovedrollerne ses John David Washington, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens også gamle kendinge som Michael Caine medvirker.
  Biografpremiere: Onsdag 26. august
  Instruktion: Christopher Nolan
  Skuespillere: John David Washington, Robert Pattinson, Michael Caine, Kenneth Branagh, m.fl.
  Spilletid: 02:30
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 55min

  Ikke vurderet

  La Belle Epoque

  15:40
  Sal C
  18:20
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Den midaldrende, lidt livstrætte Victor, får sit liv vendt på hovedet den dag, Antoine, en succesrig iværksætter, tilbyder ham en unik form for underholdning.

  Antoines firma giver sine kunder mulighed for at dykke tilbage i en tidsperiode efter eget valg.

  Victor beslutter at genoplive den mest mindeværdige uge i sit liv, 40 år tidligere, da han mødte sit livs kærlighed.
  Biografpremiere: Torsdag 27. august
  Instruktion: Nicolas Bedos
  Skuespillere: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier
  Spilletid: 01:55
  Censur: Ikke vurderet

  1t 20min

  Tilladt for alle

  White Riot - CIN

  18:30
  E - Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  'We peeled away the Union Jack to reveal the swastika'. En spirende racisme i England vakte i 1978 massiv modstand fra musikhistoriens måske største græsrodsbevægelse, der med rock, reggae og The Clash som spydspids samlede en nation i splid.

  Fortællingen om oprør og musikkens evne til at samle folket er en vigtig del af britisk selvbevidsthed. Kom tæt på fødslen og effekten af bevægelsen Rock Against Racism (RAR) i Rubika Shahs intense dokumentar 'White Riot' – og følg sammenslutningen af kunstnere og politiske aktivister, som lader musikken tage ordet i kampen mod den frembrusende nynazistiske bevægelse National Front.

  Skelsættende arkivmateriale dokumenterer en kulturel begivenhed, der kulminerer i en historisk protestmarch gennem London med 100.000 deltagere, hvor kursen er sat mod en musikfestival med punk-rockerne The Clash som hovednavn. Tempoet er energisk, hårdtslående og medrivende, ligesom musikken og tidsånden, der vækkes til live gennem koncertoptagelser og personlige beretninger fra konflikternes voldelige brændpunkter.

  Vises uden danske undertekster.
  Biografpremiere: Mandag 21. september
  Instruktion: Rubika Shah
  Skuespillere: Red Saunders, Dennis Bovell, Mykaell Riley m.fl.
  Spilletid: 01:20
  Censur: Tilladt for alle

  1t 17min

  Ikke vurderet

  Le Daim

  19:00
  E - Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Georges (Jean Dujardin) er en nyskilt mand, som bor et sted på landet. Da han finder en gammel, slidt jakke i hjortekind, er hans skæbne beseglet. Han begynder at filme sig selv og hjælpes på vej af bartenderen Denise (Adèle Haenel fra 'Portræt af en kvinde i flammer'), som i tilgift viser sig at være en lovende filmklipper. Sammen begiver de sig ud i verden for at fuldføre Georges' vilde plan: At udradere alle konkurrenter og opnå verdensherredømmet. Oscarvinderen Jean Dujardin ('The Artist') spiller midtvejskirse for f, hvis maskulinitet kommer på kollisionskurs med verden i en fuldkommen forrykt og surrealistisk thrillerkomedie, der ikke ligner noget, du har set før.
  Biografpremiere: Mandag 14. september
  Instruktion: Quentin Dupieux
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:17
  Censur: Ikke vurderet

  2t 15min

  Anbefalet over 7 år

  Little Women

  20:10
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Søsterne, den smukke Meg, den dramatiske Jo, den følsomme Beth og den romantiske Amy, må stå sammen og hjælpe både hinanden og deres mor, da deres far drager i krig.

  Den næstældste søster, Jo, er lidt af en drengepige og har en mening om det meste. Et træk, der ikke helt passer til det traditionelle kvindesyn, der hersker.

  Jo får derfor ofte rodet sig ud i knap så heldige situationer. En både rørende, hjertevarm, alvorlig og sjov fortælling, der følger pigerne fra pigeliv til kvindeliv.
  Biografpremiere: Torsdag 4. juni
  Instruktion: Greta Gerwig
  Skuespillere: Meryl Streep, Emma Watson, Laura Dern, Saoirse Ronan, m.fl.
  Spilletid: 02:15
  Censur: Frarådes for børn under 7 år

  2t 12min

  Tilladt over 15 år

  Parasite

  20:50
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Ki-woo bor sammen med sin søster, Ki-jung, og sine forældre i en snusket kælder i Seouls slumkvarter og drømmer om en bedre tilværelse.

  Muligheden opstår pludselig, da Ki-woo på sin vens anbefaling får et job som engelsktutor for den kønne, unge Da-hye, hvis hovedrige far og neurotiske mor betaler godt for lektiehjælpen.

  Hurtigt aner Ki-woo, at han med enkle manøvrer kan infiltrere familien og samtidig sikre sin egen fremtid.
  Biografpremiere: Onsdag 25. december
  Instruktion: Bong Joon-ho
  Skuespillere: Kang-ho Song, Yeo-jeong Jo, So-dam Park, m.fl.
  Spilletid: 02:12
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  tirsdag 22. september

  Systembryder


  Wendy


  Officer og Spion


  The Farewell


  The Personal History of David Copperfield


  Til Sama


  Vores mand i Amerika


  Little Joe


  Tenet


  La Belle Epoque


  Oh les Filles - CIN


  E

  Little Women


  Liam Gallagher: As It Was - CIN


  E

  Parasite


  Wild Rose


   onsdag 23. september

   Til Sama


   SS

   Luna og den magiske krystal


   Wendy


   Systembryder


   Officer og Spion


   The Farewell


   The Personal History of David Copperfield


   Vores mand i Amerika


   Little Joe


   Tenet


   La Belle Epoque


   Druk


   EE

   Little Women


   Wild Rose


    torsdag 24. september

    Officer og Spion


    The Farewell


    Systembryder


    Wild Rose


    Til Sama


    Vores mand i Amerika


    Druk


    Mælkekrigen


    La Belle Epoque


    Little Joe


    Tenet


    Parasite


    Little Women


     fredag 25. september

     Officer og Spion


     The Farewell


     Systembryder


     Wild Rose


     Til Sama


     Vores mand i Amerika


     Druk


     Mælkekrigen


     La Belle Epoque


     Little Joe


     Tenet


     Parasite


     Little Women


      lørdag 26. september

      Systembryder


      Wild Rose


      Rejsen til Utopia


      Til Sama - english subtitles


      Vores mand i Amerika


      Til Sama


      Druk


      Officer og Spion


      The Farewell


      Mælkekrigen


      La Belle Epoque


      Little Joe


      Tenet


      Parasite


      Little Women


       søndag 27. september

       Systembryder


       Wild Rose


       Luna og den magiske krystal


       Rejsen til Utopia


       Vores mand i Amerika


       Til Sama


       Druk


       Officer og Spion


       The Farewell


       Mælkekrigen


       La Belle Epoque


       Little Joe


       Tenet


       Parasite


       Little Women


        mandag 28. september

        Officer og Spion


        The Farewell


        Systembryder


        Wild Rose


        Til Sama


        Vores mand i Amerika


        Druk


        Mælkekrigen


        La Belle Epoque


        Little Joe


        Tenet


        Roubaix, une lumière


        E

        Little Women


        Til Sama - english subtitles


         tirsdag 29. september

         Officer og Spion


         The Farewell


         Systembryder


         Druk


         Til Sama


         Mælkekrigen


         La Belle Epoque


         Vores mand i Amerika


         Little Joe


         Tenet


         Billy Elliot - CIN


         E

         Little Women


         Richard Jewell - CIN


         E

          onsdag 30. september

          Wild Rose


          Til Sama


          Officer og Spion


          S

          The Farewell


          Druk


          Mælkekrigen


          La Belle Epoque


          Vores mand i Amerika


          Little Joe


          Tenet


          Down by Law - CIN


          E

          Little Women


          Systembryder


           torsdag 1. oktober

           Tysktime


           E

            fredag 2. oktober

            Porto Farina - Aarhus Arab FF


            E

             lørdag 3. oktober

             The Blue Elephant 2 - Aarhus Arab FF


             E

             Dating Amber - PROUD


             E

              søndag 4. oktober

              Rollem - Aarhus Arab FF


              E

              Lola Vers La Mer - PROUD


              E

               mandag 5. oktober

               I Bleed - Aarhus Arab FF


               E

               For dem, som er til kvinder - PROUD


               E

                tirsdag 6. oktober

                Frida - CIN


                EE

                Fotomodeller jages - CIN


                E

                For dem, som er til mænd - PROUD


                E

                 torsdag 8. oktober

                 Sandheden


                 E

                 Gender & Queer - PROUD


                 E

                  fredag 9. oktober

                  Two (Deux) - PROUD


                  E

                   lørdag 10. oktober

                   End of the Century - PROUD


                   E

                    tirsdag 13. oktober

                    The Killing Fields - CIN


                    E

                    Breaking the Waves - CIN


                    E

                     tirsdag 20. oktober

                     Carmen - CIN


                     E

                     Ondskabens Hotel - CIN


                     E

                      fredag 23. oktober

                      I Walk


                      E

                      Den Sorte Jord


                      E

                       tirsdag 27. oktober

                       Vanishing Point - CIN


                       E

                       Spejlet - CIN


                       E

                        onsdag 28. oktober

                        Erna i Krig


                        E

                         fredag 30. oktober

                         Erna i Krig


                         EE

                         Bliktrommen


                         E

                          onsdag 4. november

                          Arrival - Mine Aftner i Paradis


                          E

                           torsdag 5. november

                           Idiot Prayer - Nick Cave


                           E

                            fredag 6. november

                            Milla


                            E

                             torsdag 19. november

                             Søstrene Gusmaos Usynlige Liv


                             E

                              fredag 20. november

                              Søstrene Gusmaos Usynlige Liv


                              E

                              The Painted Bird


                              E

                               onsdag 25. november

                               Anne Sophie Jørgensen - en spirituel lærer


                               EE

                                onsdag 2. december

                                Stille Lys - Mine Aftner i Paradis


                                E