Paradisgade 9C
8000 Århus C
86193122

ARAB WOMEN FILM FESTIVALVær med når vi hylder aktuelle arabiske film fra kvindelige instruktører den 7.-8. marts 2020 under ARAB WOMEN FILM FESTIVAL!

Til festivalens åbningsaften lørdag den 7. marts kan du opleve en forpremiere på den Oscarnominerede dokumentarfilm fra Syrien TIL SAMA til dens allerførste danske biografvisning!


PROGRAM

Lørdag den 7. marts kl. 18.00: TIL SAMA + kortfilmen: PROCLAIMED MURDER
Aftenen indledes med taler fra Karen Nordentoft og festivalarrangørerne.
Instruktøren bag kortfilmen PROCLAIMED MURDER, Waha Al Raheb, vil også være tilstede og deltage i en Q&A efter visningen af filmen.

Om filmen:
TIL SAMA er en rørende og intim dokumentar lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab, der har filmet de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien til sin 1-årige datter Sama, såfremt Waad og hendes mand, der er læge på det sidste hospital i Aleppo, ikke overlever krigen.

Filmen er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død – og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos? Lille Sama bliver et symbol på kærlighed og håb, som ingen tyran kan ødelægge.Søndag den 8. marts kl. 18.00: THE BORROWED DRESS

Om filmen:
Vi følger 80-årige Susu, hvis 7 børn er flygtet fra Syrien, og hun må flytte fra Damascus til Dubai til sin datters familie. Imidlertid har hendes anden datter fået asyl i Norge, og Susu rejser til Beirut for at tage afsked og se hende for måske sidste gang. Alt imens længes Susu efter sit hjem i Damascus, hvor hun ønsker at dø i det hus, hun har skabt med sin familie gennem 50 år.

En gribende fortælling omkring identitet, og om at blive stillet overfor en række umenneskelige valg, der er uden for egen kontrol, og som skal tages midt i en disharmoni mellem følelser og barsk logik i forhold til alt det man efterlader bag sig, kontra at redde sit liv.