Paradisgade 9C
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

søndag 25. august

Ser du månen, Daniel


E

  søndag 25. august

  2t 20min

  Afventer

  Ser du månen, Daniel

  14:00
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien

  Han sad sammen med 23 andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley, som siden blev henrettet foran hele verden.

  Filmen følger livet i fangeskab og den stadigt mere desperate familie hjemme i Hedegård i Jylland.
  Biografpremiere: Torsdag 29. august
  Instruktion: Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen
  Skuespillere: Esben Smed, Anders W. Berthelsen, Sofie Torp, Sara Hjort, m.fl.
  Spilletid: 02:20
  Censur: Afventer

  tirsdag 27. august

  OFF-dag: Kortfilm fra Odense Filmfestival


  E

  Farligt møde - CIN


  E

  Jackie Brown - CIN


  E

   tirsdag 27. august

   2t 00min

   Ikke vurderet

   OFF-dag: Kortfilm fra Odense Filmfestival

   15:00
   E - Sal C
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Vær med på Danmarks oscarkvalificerende kortfilmfestival – i din lokale biograf!

   OFF – Odense International Film Festival og Kulturregion Fyn inviterer publikum i hele landet til at tage en OFF-dag tirsdag den 27. august, når OFF livestreamer forunderlige kortfilm direkte fra salene i Odense ud til lokale biografer på Fyn og i tre af landets største byer; København, Århus og Aalborg.

   I Øst for Paradis vises hovedfilm-programmet, og det er kl. 15-17. Efter filmen serverer vi en kold øl i caféen.

   En OFF-Dag gør det muligt at sidde forskellige steder i landet og opleve de samme film samtidigt, samt følge debatten efter visningen og stille spørgsmål direkte til filmskaberne i Odense.

   Så tag en OFF-dag og oplev essensen af OFF i din lokale biografsal!

   OFF er en anerkendt kortfilmfestival, der hvert år i uge 35 forvandler Odense til et filmmekka, når filmskabere fra hele verden gæster den fynske hovedstad i håbet om at vinde festivalens priser – og dermed en chance for at sende sin film videre til det prestigefyldte Oscar-akademi.

   Filmpakken der vises i Øst for Paradis:

   En OFF-DAG - 6 skarpe film fra hele verden
   Tirsdag den 27. august, kl. 15.00-17.05
   Hovedkonkurrencen (OFF6).

   32 August (Belgien): Emile, Cecile og Romain står alle overfor store forandringer. Snart banker virkeligheden på, og bare for en enkelt aften prøver de at lukke larmen fra deres egne tanker ude. Men noget har allerede ændret sig.

   Son of a dancer (Libanon): Majed opdager først efter hans mors død, at hun var mavedanser. Det, og en hel række andre ting, som han aldrig har vidst om hende. Nu skal Majed til bunds i sin mors hemmelige fortid.

   All inclusive (Schweiz): Ah, krydstogtsskibets tryllekreds! Masseunderholdning på turné på verdenshavene. Rigdom og forarmelse, masse og ensomhed, natur og kunstighed, kultur og markedsplads. Gå ombord i et døgnåbent maskineri.

   By the end of the week (Colombia): Det er en stor beslutning at gøre en ende på et dødsdømt forhold. Men der er kun én, simpel regel, når man endelig skal have skaffet sin kones elsker af vejen: Sørg for at hyre en lejemorder, der ikke snakker for meget.

   Jackrabbit (Australien): I lejligheden bag tankstationen bor Jack og hans far. Der er ikke meget andet at tage sig til i den australske outback, langt fra alting. Så da en italiensk turist stopper for at få fyldt tanken op, er det lidt af en begivenhed.

   Child eater (Iran): En forældreløs gadesælger og en pige i køkkenet bag en spillebule er forelskede. Der er få ting så fristende for de berusede kunder i kasinoet som udsigten til at vinde pigen som præmie. Det vil kræve en heltegerning for drengen at få hende i sikkerhed.
   Biografpremiere: Tirsdag 27. august
   Instruktion:
   Skuespillere:
   Spilletid: 02:00
   Censur: Ikke vurderet

   1t 41min

   Tilladt over 15 år

   Farligt møde - CIN

   18:30
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Tennisstjernen Guy Haines (Farley Granger) møder tilfældigt en snakkesalig fan på sin togrejse. Det bliver skæbnesvangert, for den fremmede, Bruno (Robert Walker), er mentalt afsporet. Han antager efter mødet, at de to er blevet enige om at ”bytte mord”: Da det går op for Bruno, at Guy ikke vil lege med, begynder en psykologisk nervekrig.

   ’Farligt møde’ er intens, intelligent suspense, højt skattet af Hitchcock-kendere for sin geniale centrale idé, skarpe dialog og fremragende skuespil.

   Filmen udgjorde desuden det første frugtbare møde mellem Hitchcock og fotografen Robert Burks, der siden stod bag kameraet på yderligere 11 af instruktørens film. Burks’ eminente sort/hvide billedside giver ’Farligt møde’ en nærmest ekspressionistisk dybde og kontrast i dens mange visuelt prægnante sekvenser – og affødte da også en Oscar-nominering for bedste fotografering.

   Vises uden danske undertekster.
   Biografpremiere: Tirsdag 27. august
   Instruktion: Alfred Hitchcock
   Skuespillere: Farley Granger, Robert Walker, Ruth Roman m.fl.
   Spilletid: 01:41
   Censur: Tilladt for børn over 15 år

   2t 28min

   Tilladt over 15 år

   Jackie Brown - CIN

   20:45
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   ’Jackie Brown’ var længe ventet af Tarantino-fans verden over efter succesen med ’Pulp Fiction’.

   Los Angeles-stewardessen Jackie Brown er løbet tør for kontanter og hjælper en koldblodig våbensælger med at flytte fortjenester fra Mexico. Da hun havner i fængsel, udtænker hun en raffineret plan, hvor hun lader som om, hun samarbejder med politiet – kun for at vende tilbage til sit arbejde, smugle resten af pengene med sig i bagagen og bruge dem til at forsøde tilværelsen.

   Filmen, der er baseret på en roman af krimimesteren Elmore Leonard, emmer af sex, løgn, popmusik og uforglemmeligt skuespil af Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert De Niro og andre stjerneskuespillere.

   Vises uden danske undertekster.
   Biografpremiere: Tirsdag 27. august
   Instruktion: Quentin Tarantino
   Skuespillere: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert De Niro, Bridget Fonda, Michael Keaton m.fl.
   Spilletid: 02:28
   Censur: Tilladt for børn over 15 år

   lørdag 31. august

   Camper 303


   E

    lørdag 31. august

    2t 00min

    Tilladt over 11 år

    Camper 303

    17:00
    E - Sal C
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Da den unge Jule finder ud af at hun er gravid sætter hun kursen mod Portugal for at tale med sin kæreste.

    Hun rejser afsted i en Mercedes ”303” autocamper, og samler blafferen Jan op, som er på vej til Spanien for at opsøge sin biologiske far.

    Jule og Jan er begge meget optagede af livets store spørgsmål. Undervejs har de dybe samtaler som langsomt bringer dem tættere på hinanden og deres roadtrip udvikler sig til en følelsesmæssig rutsjebanetur.
    Biografpremiere: Torsdag 29. august
    Instruktion: Hans Weingartner
    Skuespillere: Mala Emde, Anton Spieker, m.fl.
    Spilletid: 02:00
    Censur: Tilladt for børn over 11 år

    søndag 1. september

    Victoria


    E

     søndag 1. september

     2t 15min

     Ikke vurderet

     Victoria

     12:00
     E - Sal C
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     “Den bedste tyske film i to årtier.” Så kontant er dommen fra den tyske avis Die Welt over Sebastian Schippers VICTORIA, der havde premiere på Berlinalen i år. Filmen blev da også den store triumfator ved årets LOLA-uddeling, den såkaldte tyske “Oscar”, hvor VICTORIA fik seks statuer, blandt andet for bedste film, bedste instruktør og bedste kvindelige hovedrolle.

     Filmen handler om den spanske pige Victoria, der bor i Berlin. En tidlig morgen uden for en natklub møder hun fire lokale drenge, som hun pjatter og flirter med i den gryende morgensol. Men begivenhederne tager en langt mere alvorlig drejning, da drengene overtaler hende til at være chauffør ved et bankrøveri. De skylder nemlig en stor portion penge til en ond mafiaboss. Victoria indvilliger i at køre med, og snart er intet som før, og alle ville ønske, de kunne spole tiden tilbage.

     Som en af de første film nogensinde, er Victoria optaget i ét langt kamerashot. Ingen snyd, ingen computereffekter, bare ét langt, ubrudt kamerashot, der uden afbrydelser kredser om Victoria og filmens øvrige medvirkende. Den imponerende bedrift er begået af filmfotografen Sturla Brandt, der bor i København. Han blev da også fortjent belønnet med en Sølvbjørn på Berlinalen for sit arbejde.

     Metoden giver VICTORIA en intim og hektisk stemning, der fastholder publikum på kanten af sædet, fordi vi oplever begivenhederne i real time. Glæd jer til en spændende tysk filmoplevelse, som sidder i kroppen længe efter rulleteksterne!

     Distribueres af REEL Pictures.
     Biografpremiere: Torsdag 3. december
     Instruktion: Sebastian Schipper
     Skuespillere: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit
     Spilletid: 02:15
     Censur: Ikke vurderet

     tirsdag 3. september

     Shame - CIN


     E

     Before Sunrise - CIN


     E

      tirsdag 3. september

      1t 41min

      Tilladt over 15 år

      Shame - CIN

      18:00
      E - Sal C
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Brandon (Michael Fassbender) får sex hver dag, typisk flere gange. Hvis ikke med erobringer, så med prostituerede, i enerum foran webcam-bekendtskaber eller gennem pornofilm.

      Ind i dette følelsesforladte rutine-univers braser søsteren Sissy (Carey Mulligan) med et diametralt modsat adfærdsmønster: Hun er spontan, ømskindet, interesseret i dybde og ægthed – og begravet i ulykkelig kærlighed.

      To former for afhængighed mødes. ”Filmen kombinerer ekstremt bevidst og præcis filmkunst fra Steve McQueen med stor, stor skuespilkunst fra Michael Fassbender. Det er en uhyggeligt stærk oplevelse at dykke ned i Brandons smerte og skamfulde tabu i en film, der pirker, pirrer og provokerer og er helt umulig at give slip på igen,” skrev Jyllands-Posten.

      EVENT Filosofisk Filmsalon med debat efter filmen (45 min).

      Biografpremiere: Tirsdag 3. september
      Instruktion: Steve McQueen
      Skuespillere: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale m.fl.
      Spilletid: 01:41
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      1t 41min

      Tilladt over 15 år

      Before Sunrise - CIN

      21:00
      E - Sal C
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      En fransk studine (Julie Delpy) og en ung amerikaner (Ethan Hawke) mødes tilfældigt i en østrigsk togvogn og beslutter sig for at tilbringe 14 timer sammen i Wien.

      Aftalen er, at dette skal være deres eneste stund sammen. Men som himlen lysner, og romantikken blomstrer, bliver det efterhånden svært at overholde den indgåede pagt.

      ’Before Sunrise’ er ferie-romantisk som en Rohmer-produktion, men fortælles i en uforceret og realistisk tone, som man kun oplever hos amerikanske Richard Linklater – der bare kan det dér med at tackle tiden og kærligheden på film. På trods af den snærende deadline udvikler de to unge således en gensidig forelskelse med en helt sjælden, flammende intens kraft.

      Filmen vises utekstet.
      Biografpremiere: Tirsdag 26. juni
      Instruktion: Richard Linklater
      Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert
      Spilletid: 01:41
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      onsdag 4. september

      Diego Maradona


      E

       onsdag 4. september

       2t 10min

       Anbefalet over 7 år

       Diego Maradona

       18:30
       E - Sal C
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Konstrueret fra over 500 TIMER af aldrig set før optagelser! Denne dokumentar centrerer sig om den berømte fodboldspiller Diego Armando Maradona.

       I stedet for at forsøge at fange hele Maradonas omfangende liv, vælger Kapadia at genfortælle den særskilte og signifikante historie om den argentinske legendes fortid i S.S.C. Napoli, fra årene 1984 til 1991.

       En travl periode for Maradona: Seks sæsoner, to verdensmesterskaber, en kærlighedsskandale, et barn, kokain-afhængighed og mafia-involvering.
       Biografpremiere: Torsdag 5. september
       Instruktion: Asif Kapadia
       Skuespillere: Diego Armando Maradona, Claudia Villafane, Diego Maradona Jr.
       Spilletid: 02:10
       Censur: Frarådes for børn under 7 år

       torsdag 5. september

       Smerte og Ære


       E

        torsdag 5. september

        1t 53min

        Anbefalet over 7 år

        Smerte og Ære

        18:30
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Pedro Almodóvar er tilbage med endnu et mesterværk, der kombinerer humor med alvor og en unik farveskala, som kun han kan. Filminstruktøren Salvador Mallo spillet af Antonio Banderas, som modtog skuespilprisen i Cannes, har nydt stor succes i livet og nu skal hans nyrestaurerede hovedværk have repremiere. Samtidig plages han af diverse lidelser og endnu mere af følelsen af tomhed. Hvad betyder en flot karriere i forhold til resten af livet og hvorfor skal man underkaste sig prætentiøse interviews og trættende smigrer? I jagten på livets mening drømmer Salvador sig tilbage til barndommen, fattig på penge men rig på kærlighed fra hans viljestærke mor (Penélope Cruz). Han mindes drengeårenes narrestreger og det første strejf af seksuelt begær. ’Smerte og ære’ er en visuel og følelsesladet fest for Almodóvars mange fans. Det er filmen, som han i flere årtier har ønsket at lave, og som måske handler om ham selv.
        Biografpremiere: Torsdag 5. september
        Instruktion: Pedro Almodovar
        Skuespillere: Antonio Banderas, Penelope Cruz, Leonardo Sbaraglia, Cecilia Roth, m.fl.
        Spilletid: 01:53
        Censur: Frarådes for børn under 7 år

        fredag 6. september

        Honningland


        E

        SYRIAN DOC DAYS - Under The Wire


        E

         fredag 6. september

         1t 27min

         Tilladt over 11 år

         Honningland

         10:00
         E - Sal C
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Ved en forladt landsby i Makedonien spadserer Hatidze op ad bjergsiden for at se til sine bistader på klippeafsatsen. I stille sang tømmer hun forsigtigt staderne for honning uden brug af hverken net eller handsker. Tilbage i sit lille hus plejer hun sin gamle sengeliggende mor og fra tid til anden tager hun den længere tur ind til storbyen for at sælge sine varer.

         En dag flytter en nomadefamilie ind ved siden af og Hatidzes fredfyldte paradis forstyrres af larmende maskiner, syv støjende børn og 150 køer. Alligevel byder hun den tilkomne familie velkommen og deler gavmildt ud af sine hemmeligheder om bierne. Men inden længe tager den nye families overhoved en beslutning, der kommer til at forandre Hatidzes liv for evigt.
         Biografpremiere: Torsdag 21. november
         Instruktion: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
         Skuespillere: Hatidze Muratova
         Spilletid: 01:27
         Censur: Tilladt for børn over 11 år

         2t 20min

         Ikke vurderet

         SYRIAN DOC DAYS - Under The Wire

         19:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Den 13. februar 2012 sneg den franske krigskorrespondent Marie Colvin og den britiske fotograf Paul Conroy sig ind i det krigshærgede Syrien via en stormflodskanal. Deres mål var at dække situationen for de civile fanget i den belejrede by Homs. Byen var under voldsomme angreb fra den syriske hær, og kun en af de to vendte tilbage.

         Dokumentarfilmen 'Under the Wire' formidler det kaos i og de sikkerhedsprocedurer, krigsportere træder ind i - og ikke mindst den menneskelige katastrofe, der omgiver dem. Men samtidig er filmen et gribende vidnesbyrd om dedikation, sandhedssøgen, livskraft og omsorg.

         'Under the Wire' er baseret på bestselleren af samme navn, og er også blevet lavet til spillefilmen 'A Private War'. Ingen af delene overgår denne dokumentariske næve af en film.

         EVENTBESKRIVELSE
         Mød forfatter Paul Conroy og instruktør Chris Martin til Q&A efter filmen. Samtalen foregår på engelsk og varer ca. 30 minutter.
         Biografpremiere: Fredag 6. september
         Instruktion:
         Skuespillere:
         Spilletid: 02:20
         Censur: Ikke vurderet

         lørdag 7. september

         Ser du månen, Daniel


         E

         PROUD! Releaseevent


         E

          lørdag 7. september

          2t 20min

          Afventer

          Ser du månen, Daniel

          14:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien

          Han sad sammen med 23 andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley, som siden blev henrettet foran hele verden.

          Filmen følger livet i fangeskab og den stadigt mere desperate familie hjemme i Hedegård i Jylland.
          Biografpremiere: Torsdag 29. august
          Instruktion: Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen
          Skuespillere: Esben Smed, Anders W. Berthelsen, Sofie Torp, Sara Hjort, m.fl.
          Spilletid: 02:20
          Censur: Afventer

          2t 00min

          Ikke vurderet

          PROUD! Releaseevent

          19:00
          E - Sal C
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          PROUD! Filmfestival inviterer til release af vores filmprogram med denne visning af forskellige LGBTQ kortfilm. Vi byder på en drink inden filmene sættes på og giver også en kort introduktion til årets lækre festivalprogram.

          Kortfilmene er af forskellig karakter og vi skal blandt andet se én om queer forhold i en fremtid, hvor der ikke findes BH'er og videre over i en film om en transkønnet sexarbejder, der finder en lille pige i nød. Der kommer uden tvivl til at være noget for enhver smag, både denne aften men også i vores festivalprogram, som vi glæder os rigtigt meget til at præsentere for jer.
          Biografpremiere: Onsdag 21. august
          Instruktion:
          Skuespillere:
          Spilletid: 02:00
          Censur: Ikke vurderet

          tirsdag 10. september

          Pianisten - CIN


          E

          Before Sunset - CIN


          E

           tirsdag 10. september

           2t 09min

           Tilladt over 15 år

           Pianisten - CIN

           18:30
           E - Sal C
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Isabelle Huppert spiller hovedrollen som en neurotisk klaverlærer, der er besat af sex og Schubert.

           Hendes dage går med klaverundervisning og korte ekskursioner til sexbutikker. Et forhold til et ungt klavertalent får for alvor den bedsteborgerlige overflade til at krakelere. Huppert lægger ud som viljestærk dominatrix, men vender på en tallerken og giver sig snart underkastelsen i vold.

           Filmen er en subtil sanselig fremstilling af kærlighedsforholdet som en magtrelation mellem kønnene.

           ’Pianisten’ modtog juryens Grand Prix og priser for bedste skuespiller og skuespillerinde ved filmfestivalen i Cannes.

           Vises med engelske undertekster.
           Biografpremiere: Tirsdag 10. september
           Instruktion: Michael Haneke
           Skuespillere: Isabelle Huppert, Annie Girardot, Benoît Magimel
           Spilletid: 02:09
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           1t 20min

           Tilladt over 15 år

           Before Sunset - CIN

           21:15
           E - Sal C
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Ni år er gået siden Jesse (Ethan Hawke) og Céline (Julie Delpy) tilbragte deres livs nat sammen i ’Before Sunrise’.

           Jesse er i Paris for at promovere sin nye bog, som handler om den franske pige, der forsvandt ud af hans liv. Pludselig står Céline foran ham. Lige så ubesværet, som Céline og Jesse genoptager samtalen, tager ’Before Sunset’ tonen op, hvor forgængeren slap.

           Denne gang er det ikke et tog, men et fly, der skal nås, og scenen er sat i Paris, ikke Wien. Men selv om tiden er knap, tager Linklater sig god tid til at portrættere den stærke kemi imellem de to, som nu er mere modne, men stadig snakkende og søgende.

           Vises uden danske undertekster.
           Biografpremiere: Tirsdag 10. september
           Instruktion: Richard Linklater
           Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff m.fl.
           Spilletid: 01:20
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           onsdag 11. september

           The Piano - Cin Præs.


           E

            onsdag 11. september

            2t 01min

            Tilladt over 15 år

            The Piano - Cin Præs.

            18:30
            E - Sal C
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Spillet mellem Holly Hunter og Harvey Keitel slår gnister i en af 90’ernes mest fængslende og prisvindende kærlighedshistorier: Skotske Ada bortgiftes i 1850’erne til en mand i New Zealand, som ikke forstår hendes passion for klaveret. Men det gør naboen …!

            Jane Campions uforudsigelige kærlighedsdrama er fortalt fra en kvindes synspunkt, nemlig gennem den stumme, skotske Ada, som i 1850’erne bortgiftes til en mand i det fjerne New Zealand. Hun er kun lykkelig, når hun kan udtrykke sig gennem sit klaver, og da det bliver taget fra hende, må hun indgå en handel for at få lov til at spille.

            Det barske landskab danner bagtæppe for den stærkt erotiske kærlighedshistorie, der i særdeleshed bæres af det hede spil mellem Holly Hunter og Harvey Keitel. Hunter vandt en Oscar for sin præstation som Ada og Jane Campion vandt én for sit manuskript til filmen, der siden blev omsat til bog. Filmen modtog desuden Den Gyldne Palme i Cannes.
            Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
            Instruktion: Jane Campion
            Skuespillere: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin
            Spilletid: 02:01
            Censur: Tilladt for børn over 15 år

            torsdag 12. september

            HELVED - FORPREMIERE


            E

             torsdag 12. september

             1t 30min

             Ikke vurderet

             HELVED - FORPREMIERE

             19:30
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Kom til forpremiere på HELVED
             - en ny serie af duoen bag TurboModul og Jacob Ditzel - Lars T. Therkildsen og Charter McCloskey.

             HELVED tager udgangspunkt i Albert, der på mystisk vis bliver fanget i et tidsloop på familiens slægtsgård i Jylland, under hans demente Farmors 80-års fejring. Dømt til at genopleve den samme familiefødselsdag igen og igen, må Albert revurdere sig selv, sin familie og finde ud af hvorfor alting går i ring.

             Visningen starter klokken 19.30 i Øst for Paradis, men kom gerne i god tid og nyd en øl eller to i baren. Vi viser alle seks afsnit af serien med en lille pause i midten. Efter visningen vil der være en Q&A med medvirkende fra serien.
             Biografpremiere: Torsdag 1. januar
             Instruktion: Lars T. Therkildsen
             Skuespillere: Charter McCloskey, Uffe Rørbæk, Sofie Stougaard, Kasper Gross, Miri-Ann Beuschel og Karen Lis Ahrenkiel.
             Spilletid: 01:30
             Censur: Ikke vurderet

             fredag 13. september

             I trygge hænder


             E

              fredag 13. september

              1t 50min

              Tilladt over 11 år

              I trygge hænder

              10:00
              E - Sal C
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Den nyfødte Theos usikre fremtid ligger i de sociale myndigheders hænder, da han overdrages til adoption straks efter fødslen.

              Samtidigt har den ufrivilligt barnløse Alice kæmpet i ti år for at blive mor, så da hun endeligt får sat i udsigt, at hun er udvalgt som Theos adoptivmor, får følelserne frit løb.

              Men da den biologiske mor har to måneder, hvor hun kan fortryde sin svære beslutning, er det ikke kun Theos skæbne, der er i spil…
              Biografpremiere: Torsdag 12. september
              Instruktion: Jeanne Herry
              Skuespillere: Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche, Elodie Bouchez
              Spilletid: 01:50
              Censur: Tilladt for børn over 11 år

              tirsdag 17. september

              Mazurka på sengekanten - CIN


              E

              Before Midnight - CIN


              E

               tirsdag 17. september

               1t 32min

               Tilladt over 15 år

               Mazurka på sengekanten - CIN

               18:30
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Rektoren på en traditionsrig kostskole bliver udnævnt til kulturminister, og som hans afløser påtænker man at pege på en ung populær mand i lærerkollegiet – under forudsætning af, at han først bliver gift.

               Max er ikke bare ugift, han er også jomfru. Men det er hans elever ikke!

               Amourøse aktiviteter opstår, idet skolerådsformanden har to unge døtre, og skolens elever vil gøre alt for at hjælpe den afholdte lærer til at opnå posten.

               EVENT Sengekantsklassiker med oplæg af filmekspert Brian Iskov, som taler om filmen på bagrund af 50-året for billedpornografiens frigivelse (20 min.).
               Biografpremiere: Tirsdag 17. september
               Instruktion: John Hilbard
               Skuespillere: Ole Søltoft, Annie Birgit Garde, Birte Tove m.fl.
               Spilletid: 01:32
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               1t 49min

               Tilladt over 15 år

               Before Midnight - CIN

               21:00
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Ingen havde set denne treer komme, og sjældent er en treer blevet så anmelderrost! Vi springer ind i Jesse og Célines liv ni år efter deres parisiske møde.

               Alting er forandret i sidste del af Linklates ’Before’-trilogi, familieliv og hverdagsplanlægning har taget over. Men på en græsk sommeraften tager de sig alligevel tid til at evaluere kærligheden, kønsforskelle, prioriteringer – hele pakken.

               Og der er både sten i skoene og stærkt forhøjede indsatser for dem begge. Ungdommens vildskab og vovemod er erstattet af voksenlivets visdom og dybde, nuancer og smertelige erfaringer.

               Politiken gav seks hjerter og kaldte filmen ”Et unikt fænomen i filmhistorien. Kulminationen på et lille filmmirakel”.
               Biografpremiere: Tirsdag 17. september
               Instruktion: Richard Linklater
               Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick m.fl.
               Spilletid: 01:49
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               søndag 22. september

               Woodstock - CIN


               E

                søndag 22. september

                3t 36min

                Tilladt for alle

                Woodstock - CIN

                19:30
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Woodstock 50 år!

                Michael Wadleighs Oscar-belønnede maratonportræt af Woodstock-festivalen betragtes af mange som festivalfilmen over alle festivalfilm.

                Gennem tre mytiske dage i august 1969 stillede instruktøren og hans crew (der bl.a. talte en ung Martin Scorsese) skarpt på alle tiders største og mest overrumplende event med kærlighed, fred, musik og mere end 400.000 ekstatiske mennesker som kalejdoskopisk omdrejningspunkt.

                'Woodstock' er et uforligneligt melodisk, historisk dokument om en generation og dens frigørelse, men også et kapitel om dens dialog med det omgivende samfund. I centrum er optagelser af hippier og hedonister og selvfølgelig tidens store musikalske ikoner for fuld udblæsning – The Who, Crosby, Stills & Nash, Santana, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Sly and the Family Stone og andre hotte navne – men det allestedsnærværende kamerahold bevæger sig også væk fra festivalens epicenter og ud blandt de mere forbeholdne lokale beboere på ”den anden side”.

                EVENT Musikjournalist Mikkel Falk Møller (DR) introducerer filmen (30 min).

                Vises uden danske undertekster.

                Musikfilm Festivalen er arrangeret i samarbejde med Cinemateket og Atlas & VoxHall.
                Biografpremiere: Søndag 22. september
                Instruktion: Michael Wadleigh
                Skuespillere: Joan Baez, Richie Havens, Roger Daltrey, The Who, Joe Cocker m.fl.
                Spilletid: 03:36
                Censur: Tilladt for alle

                mandag 23. september

                Marianne and Leonard: Words of Love - CIN


                E

                 mandag 23. september

                 1t 37min

                 Tilladt for alle

                 Marianne and Leonard: Words of Love - CIN

                 18:30
                 E - Sal A
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Den canadiske sangskriver Leonard Cohen mødte sin muse, norske Marianne Ihlen, på den græske klippeø Hydra i midten af 1960’erne.

                 Leonard var da en ung aspirerende forfatter, og Marianne havde søgt tilflugt på øen med sin lille søn efter et kuldsejlet ægteskab. Mødet kastede stof af sig til ikke bare en berømt hymne (’So Long, Marianne’) men resulterede i et glødende og kaotisk forhold, der skulle vare hele livet – også når de to ikke var sammen.

                 Den britiske dokumentarveteran Nick Broomfield (’Kurt & Courtney’), som kendte Marianne personligt, kaster lys over det romantiske forhold og dets betydning for Cohens liv og løbebane gennem interview såvel som gamle og nye optagelser af de to sjælevenner, der tog afsked med verden med bare få måneders mellemrum i 2016.

                 Vises uden danske undertekster.

                 Musikfilm Festivalen er arrangeret i samarbejde med Cinemateket og Atlas & VoxHall.
                 Biografpremiere: Mandag 23. september
                 Instruktion: Nick Broomfield
                 Skuespillere: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Helle Goldman m.fl.
                 Spilletid: 01:37
                 Censur: Tilladt for alle

                 tirsdag 24. september

                 First Blood - CIN


                 E

                 Miles Davis: Birth of the Cool - CIN


                 E

                 Rambo: First Blood Part II - CIN


                 E

                  tirsdag 24. september

                  1t 33min

                  Tilladt over 15 år

                  First Blood - CIN

                  18:30
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  I actionkultklassikeren ’First Blood’ vender vietnamkrigshelten Rambo (Sylvester Stallone) hjem for at besøge en gammel buddy. Men da han arresteres for vagabondering og mishandles af den magtbegærlige lokale sherif, flygter han, stjæler en motorcykel og gemmer sig i de træklædte bjerge uden for byen.

                  Med et posttraumatisk stresssyndrom på overarbejde og skoven som hjælper sætter den undvegne soldat nu sheriffen og hans straffeekspedition på plads – en efter en efter en …!

                  EVENT Andreas Halskov (AU) introducerer filmen (20 min.), og der er et ’Rambo-sæt’ (øl+shot) med på billetten, som yderligere optakt – så kom i god tid.

                  Særpris 150 kr. ved køb af billet til både ’First Blood’ kl. 18.30 og ’Rambo: First Blood Part II’ kl. 21.00.

                  Vises uden danske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 24. september
                  Instruktion: Ted Kotcheff
                  Skuespillere: Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna m.fl.
                  Spilletid: 01:33
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  1t 55min

                  Tilladt for alle

                  Miles Davis: Birth of the Cool - CIN

                  18:30
                  E - Sal B
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Trompetisten og bandlederen Miles Davis er en af den moderne jazz’ ubestridte innovatorer og ledestjerner. En intellektuel og kontroversiel musiker, hvis henholdte, elegante stil skiftede udtryk mange gange gennem karrieren, men som hele vejen var selve legemliggørelsen af begrebet ’cool’.

                  Centralt i Davis’ liv var en nærende rastløshed og et konstant ønske om at bryde grænser – musikalsk som privat. Det gjorde ham til en stjerne og inspirerende samarbejdspartner, men også utrolig vanskelig at have med at gøre for de mennesker, der elskede ham mest.

                  I Stanley Nelsons spritnye, fascinerende portræt af manden bag hornet får du hele historien om det komplicerede gemyt, der skabte så megen revolutionerende musik, netop fordi han insisterede på at genopfinde sig selv igen og igen. Fra bebop og cool jazz over orkestermusik og jazzfusion til rock’n’roll og endda hiphop. Med sjældne billeder, studie-outtakes, ikke før vist arkivmateriale samt interview med relaterede kunstnere som Quincy Jones, Carlos Santana, Clive Davis, Ron Carter og Wayne Shorter.

                  Vises uden danske undertekster.

                  Musikfilm Festivalen er arrangeret i samarbejde med Cinemateket og Atlas & VoxHall.
                  Biografpremiere: Tirsdag 24. september
                  Instruktion: Stanley Nelson
                  Skuespillere: Miles Davis, Ron Carter, Jimmy Cobb m.fl.
                  Spilletid: 01:55
                  Censur: Tilladt for alle

                  1t 36min

                  Tilladt over 15 år

                  Rambo: First Blood Part II - CIN

                  21:00
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Den fængslede krigsveteran John J. Rambo (Sylvester Stallone) sendes i efterfølgeren til action-kassesuccesen ’First Blood’ tilbage til Vietnam for at opspore og befri en gruppe soldater, som stadig holdes som krigsfanger i junglen.

                  Det kommer der bål, brand og ballade for hele førtidspensionen ud af – særligt efter at Rambo opdager, at han er blevet forrådt af sine egne styrker, og nu igen må ud i en enmandskrig mod overmagten udstyret med intet andet end bue, pil og overlevelseskniv.

                  EVENT Inkl. et ’Rambo-sæt’ mere (øl+shot) ud over dét, du fik på første film! Særpris 150 kr. ved køb af billet til både ’First Blood’ kl. 18.30 og ’Rambo: First Blood Part II’ kl. 21.00.

                  Vises uden danske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 24. september
                  Instruktion: George P. Cosmatos
                  Skuespillere: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier m.fl.
                  Spilletid: 01:36
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  onsdag 25. september

                  Suede: The Insatiable Ones - CIN


                  E

                   onsdag 25. september

                   1t 53min

                   Tilladt for alle

                   Suede: The Insatiable Ones - CIN

                   18:30
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Med sin androgyne fremtoning, eminente popsensibilitet og pikante new glam-attitude var Suede den første og en af de allerstørste eksponenter for den bølge af britisk musik, som i 1990’erne gik sin sejrgang over hele planeten under banneret britpop.

                   Ja, gruppen var alle engelske popmagasiners darling allerede før den overhovedet havde udgivet sin første single! I dokumentaren ’The Insatiable Ones’ får du hele historien om det talentfulde fir- (senere fem-)kløvers opkomst, fald og genrejsning: Den terrier-vedholdende kamp for at levere kompetent materiale efter tabet af guitargeniet Bernard Butler, de umenneskeligt lange turnéer, og ikke mindst en helt igennem hudløs fremlæggelse af frontmand Brett Andersons stofmisbrug, der var ved at tage livet af både ham og bandet efter succesudspillet ’Coming Up’.

                   Vises uden danske undertekster.

                   Musikfilm Festivalen er arrangeret i samarbejde med Cinemateket og Atlas & VoxHall.
                   Biografpremiere: Onsdag 25. september
                   Instruktion: Mike Christie
                   Skuespillere: Brett Anderson, Bernard Butler, Neil Codling, Justine Frischmann, Simon Gilbert m.fl.
                   Spilletid: 01:53
                   Censur: Tilladt for alle

                   torsdag 26. september

                   Matangi / Maya / M.I.A - CIN


                   E

                    torsdag 26. september

                    1t 37min

                    Tilladt over 11 år

                    Matangi / Maya / M.I.A - CIN

                    21:00
                    E - Sal C
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Den Sundance-vindende dokumentar om popfænomenet M.I.A. fortæller ikke bare om tilblivelsen af den feterede stjernes appellerende mix af grime, dancehall og old school rap, men opruller hele hendes nære historie som flygtning i et ikke altid åbent Vesten, så både fødder, hjerte og tårekanaler banker i dobbelt tempo.

                    Som datter af en tamilsk oprørsleder i det borgerkrigsramte Sri Lanka, og med en opvækst som immigrant i stiff upper lip-England, har M.I.A. – hvis borgerlige navn er Matangi og engelske kaldenavn Maya – livet igennem kæmpet fra hus til hus for at finde fodfæste i verden.

                    Kom helt tæt på skabelsen af en identitet og udformningen af en unik politisk kunstner i en film, der blander nye slagkraftige optagelser med materiale fra M.I.A.’s omfattende private arkiv.

                    Musikfilm Festivalen er arrangeret i samarbejde med Cinemateket og Atlas & VoxHall.
                    Biografpremiere: Torsdag 26. september
                    Instruktion: Steve Loveridge
                    Skuespillere: M.I.A., Madonna, Bill Maher m.fl.
                    Spilletid: 01:37
                    Censur: Tilladt for børn over 11 år

                    fredag 27. september

                    Grace Jones: Bloodlight and Bami - CIN


                    E

                     fredag 27. september

                     1t 55min

                     Tilladt for alle

                     Grace Jones: Bloodlight and Bami - CIN

                     21:00
                     E - Sal C
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     Titlen på Sophie Fiennes’ intime film om natklubdivaen, modellen og sangeren Grace Jones hentyder til den røde lampe, der tændes, når man er på i studiet samt noget så beskedent som jamaicansk fladbrød. Og udspændtheden mellem de to poler er præcis filmens motor.

                     I en periode over ti år fulgte Fiennes superikonet; Til chikke, lækkert fotograferede shows, under glamourøse tv-optrædener, på champagneboblende hotelværelser, i studiet under indspilningen af Jones’ længe ventede comeback-plade ’Hurricane’ – og så håndholdt og helt nede på jorden, ude på landet, nede af støvede jamaicanske landeveje, hos familien, langt, langt væk fra celebrity-maskinens overhalingsspor.

                     Med fluen på væggen-tålmodighed er det hele indfanget og klippet sammen, så den på en gang kost- og sårbare Grace Jones vibrerer gennem hvert et lyskorn.

                     Vises uden danske undertekster.

                     Musikfilm Festivalen er arrangeret i samarbejde med Cinemateket og Atlas & VoxHall.
                     Biografpremiere: Fredag 27. september
                     Instruktion: Sophie Fiennes
                     Skuespillere: Grace Jones, Lowell 'Sly' Dunbar, Jean-Paul Goude m.fl.
                     Spilletid: 01:55
                     Censur: Tilladt for alle

                     lørdag 28. september

                     PJ Harvey: A Dog Called Money - CIN


                     E

                      lørdag 28. september

                      1t 30min

                      Tilladt over 15 år

                      PJ Harvey: A Dog Called Money - CIN

                      17:00
                      E - Sal C
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      ’A Dog Called Money’ er alt andet end en traditionel rockdokumentar – om en kunstner, der er alt andet end en traditionel rockmusiker.

                      Følg i hælene på PJ Harvey og hendes væbner, krigsfotograf og dokumentarist Seamus Murphy, på en øjenåbnende inspirationsrejse til brændpunkterne Afghanistan, Kosovo og Washington DC, hvor Harvey samler ord og ideer til sit seneste album ’The Hope Six Demolition Project’. Og se hvordan albummet tager form i fuld offentlighed bag en glasvæg i kunstgalleriet Somerset House i hjertet af London.

                      En levende lydinstallation, hvor krigsoplevelser, armod og håb transformeres til vibrerende ny musik.

                      Vises uden danske undertekster.

                      Musikfilm Festivalen er arrangeret i samarbejde med Cinemateket og Atlas & VoxHall.
                      Biografpremiere: Lørdag 28. september
                      Instruktion: Seamus Murphy
                      Skuespillere: PJ Harvey
                      Spilletid: 01:30
                      Censur: Tilladt for børn over 15 år

                      torsdag 3. oktober

                      Ud og stjæle heste


                      E

                       torsdag 3. oktober

                       2t 03min

                       Afventer

                       Ud og stjæle heste

                       18:30
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Per Pettersons bestseller ’Ud og stjæle heste' er fortalt i erindringsglimt og kan være svær at genfortælle, men Hans-Petter Moland får på forundelig vis handlingstrådene til at samle sig. Filmens hovedperson Trond (Stellan Skarsgård) sidder i en hytte langt oppe i Norge og glæder sig nytårsaften, som han skal fejre helt alene. Men så støder han på en nabo, som viser sig at være en mand, han kendte 50 år tilbage. Det var den sommer, hvor Tronds far forberedte sit helt store svigt - og Trond duftede til den kvinde (Danica Curcic), han allerhelst ville være sammen med, men som desværre også var den samme, som faderen ønskede at dele sit liv med.
                       Biografpremiere: Torsdag 3. oktober
                       Instruktion: Hans Petter Moland
                       Skuespillere: Stellan Skarsgård, Danica Curcic, Tobias Santelmann, Jon Ranes, m.fl.
                       Spilletid: 02:03
                       Censur: Afventer

                       fredag 4. oktober

                       AAFF 2019: Åbning


                       E

                        fredag 4. oktober

                        3t 00min

                        Ikke vurderet

                        AAFF 2019: Åbning

                        17:30
                        E - Sal A
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Åbningsaften Aarhus Arab Film Festival

                        Program:
                        17.30 - åbnings, præsentation af PR og tale fra Kulturrådmanden
                        18.15 - kortfilm: A Night of Love (15m)
                        18.30 - Sawah (1t 26m)
                        20.00 - Dialog med instruktør og skuespillere
                        20.30 - servering af mad i caféen

                        Om filmen:
                        Sawah (2019)
                        Samir's (Karim Kassem) dream to take part in a prestigious DJ championship in Brussels is shattered to pieces when his flight is redirected to Luxembourg because of a major strike in Belgium. The real adventures begins when he loses all his papers and gets mistaken for a refugee. The colourful film shows DJ Skaarab's adventures and new encounters on the way to recover his identity.
                        Biografpremiere: Mandag 7. januar
                        Instruktion: Adolf El Assal
                        Skuespillere:
                        Spilletid: 03:00
                        Censur: Ikke vurderet

                        lørdag 5. oktober

                        AAFF 2019: Workshop


                        E

                        Gooseboy


                        E

                        AAFF 2019: Between Two Seas


                        E

                        AAFF 2019: Musk


                        E

                         lørdag 5. oktober

                         2t 00min

                         Ikke vurderet

                         AAFF 2019: Workshop

                         13:00
                         E - Sal E
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         With: Adolf, Instructor - Omar, Instructor - Saif, Producer

                         Aarhus Arab Film Festival is not just a festival for film screening, but there will also be workshops where you will hear more about the distribution and instruction of films, there will be a professional instructor and producer who will tell more and be in dialogue with the visitors.

                         The workshop will take place on the second day of the festival on October 5 from 1 pm - 3 pm in the cinema Øst for Paradis.

                         Everyone is invited.

                         NB! There are limited seats for this event.
                         Biografpremiere: Torsdag 15. august
                         Instruktion:
                         Skuespillere:
                         Spilletid: 02:00
                         Censur: Ikke vurderet

                         1t 27min

                         Afventer

                         Gooseboy

                         13:30
                         E - Sal C
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         I ”Gooseboy” møder vi drengen Viggo, der lever og ånder for spilverdenen. En dag ændres hans liv dog brat, da en gås crash-lander på altanen.

                         Det viser sig ovenikøbet at gåsen kan tale! Gåsen er desperat for at indhente sin flok, men har brækket vingen, så Viggo må træde i karakter og hjælpe sin nye ven.

                         Sammen kommer de på en forunderlig, fantastisk og farverig rejse, der viser sig langt mere krævende end Viggo nogensinde havde kunne forestille sig!
                         Biografpremiere: Torsdag 3. oktober
                         Instruktion: Steen Rasmussen, Michael Wikke
                         Skuespillere: Thomas Refslund Ravn, Rasmus Bjerg, Szhirley, Nicolas Bro, m.fl
                         Spilletid: 01:27
                         Censur: Afventer

                         1t 30min

                         Ikke vurderet

                         AAFF 2019: Between Two Seas

                         16:00
                         E - Sal C
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         While on a short visit to her hometown, a small rural island near Cairo, an unexpected incident turns Zahra's life upside down. Deciding not to give up, Zahra continues to fight to build a better life for herself and for her community.
                         Biografpremiere: Torsdag 15. august
                         Instruktion: Anas Tolba
                         Skuespillere:
                         Spilletid: 01:30
                         Censur: Ikke vurderet

                         1t 48min

                         Ikke vurderet

                         AAFF 2019: Musk

                         18:00
                         E - Sal B
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         After giving up a promising career in museum management to attend to his ailing father, Ahmed spends his days managing the family's dying perfume business. This sacrifice and his divorce have made him cynical about human nature and that manifests itself in his relationship with Abdulrahman, his aloof 12-year-old boy.

                         Inden Musk vises kortfilmen Assia.
                         Biografpremiere: Torsdag 15. august
                         Instruktion: Humaid Alsuwaidi
                         Skuespillere:
                         Spilletid: 01:48
                         Censur: Ikke vurderet

                         søndag 6. oktober

                         Paterson


                         E

                         AAFF 2019: Fan of Amoory


                         E

                         AAFF 2019: The Giraffe


                         E

                          søndag 6. oktober

                          1t 59min

                          Tilladt for alle

                          Paterson

                          12:00
                          E - Sal A
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          Paterson (Adam Driver) er buschauffør i byen Paterson, New Jersey. Hver dag udfører han samme rutine: Står op, går på arbejde, kører samme rute med bussen, skriver digte i sin notesbog, lufter hunden, drikker en og kun en øl på den samme bar, går i seng.

                          Han elsker sin kone Laura (Golshifteh Farahani) overalt på jorden, men modsat ham selv er Laura kontant på jagt efter nye projekter.

                          Hverdagens stille triumfer og nederlag bliver i ”Paterson” skildret på fineste stilfærdige måde og viser hvordan poesien findes i selv de mindste ting.

                          Adam Driver fik sit store gennembrud i tv-serien ”Girls” og spillede Kylo Ren i ”Star Wars: The Force Awakens”. Kongen af indie-film, Jim Jarmusch, har før stået bag ”Down by Law”, ”Dead Man” og ”Ghost Dog”.
                          Biografpremiere: Torsdag 5. januar
                          Instruktion: Jim Jarmusch
                          Skuespillere: Adam Driver, Golshifteh Farahani m.fl.
                          Spilletid: 01:59
                          Censur: Tilladt for alle

                          1t 31min

                          Ikke vurderet

                          AAFF 2019: Fan of Amoory

                          16:00
                          E - Sal C
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          The film tells the story of a brave talented boy; his idol the famous football player "Amoory". The film follows the young boy as he goes through challenges and difficulties to achieve his dream to become a professional player and play for the national team.
                          The film is directed by the producer of Award winner movie "Going to Heaven" and stars international Emirati actor Mansoor Al Fili and Awards winner actor Jumaa Al Zaabi.
                          Biografpremiere: Torsdag 15. august
                          Instruktion: Amer Salmeen Al Murry
                          Skuespillere:
                          Spilletid: 01:31
                          Censur: Ikke vurderet

                          1t 15min

                          Ikke vurderet

                          AAFF 2019: The Giraffe

                          18:00
                          E - Sal B
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          Ahmed is swallowed into the madness of the city, as he embarks on a surreal journey. He finds what he seeks when he gets involved with a group of young people led by an enigmatic girl, who is trying to uncover the mystery behind the allegedly dead Giraffe hidden at the zoo.

                          Biografpremiere: Torsdag 15. august
                          Instruktion: Ahmed Magdy
                          Skuespillere:
                          Spilletid: 01:15
                          Censur: Ikke vurderet

                          mandag 7. oktober

                          AAFF 2019: The Guest


                          E

                          AAFF 2019: The Healer


                          E

                           mandag 7. oktober

                           1t 30min

                           Ikke vurderet

                           AAFF 2019: The Guest

                           16:00
                           E - Sal C
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           After opening your front door to a guest, your whole life changes, facing an unexpected destiny. The guest, who sits with you at your dinner table turns your life upside down. The happy moment you have been waiting for turns into a confrontation with an enemy. The enemy is not as far away as you thought; he is siting now with you at your dinner table, praising your wife and hitting on your daughter. He is smiling at you and giving you his present… the present of death
                           Biografpremiere: Torsdag 15. august
                           Instruktion: Hadi El Bagoury
                           Skuespillere:
                           Spilletid: 01:30
                           Censur: Ikke vurderet

                           1t 42min

                           Ikke vurderet

                           AAFF 2019: The Healer

                           18:00
                           E - Sal C
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           On the outskirts of a Moroccan mining town, the fate of three characters becomes intertwined as they spin around on a carousel of illusion. With The Healer, director Mohamed Zineddaine constructs a gripping tale set within a society entangled in the tug-of-war between traditions and modernity
                           Biografpremiere: Torsdag 15. august
                           Instruktion: MOHAMED ZINEDDAINE
                           Skuespillere:
                           Spilletid: 01:42
                           Censur: Ikke vurderet

                           onsdag 9. oktober

                           Mød mig på Cassiopeia - Cin Præs.


                           E

                            onsdag 9. oktober

                            1t 46min

                            Tilladt for alle

                            Mød mig på Cassiopeia - Cin Præs.

                            18:30
                            E - Sal C
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            ’Mød mig på Cassiopeia’ er en af dansk films allerstørste succeser. En musical med Bodil Kjer som musikkens muse – omgivet af ypperlig scenetalent fra 1950'erne og tonerne af Kai Normann Andersen.

                            Amerikanske og tyske musicalfilm er forbilledet for Torben Anton Svendsens lystspil, som har lånt både fra Rita Hayworth-filmen 'Fra himlen til Broadway' (1947) og Reinhold Schünzels 'Amphitryon' (1937).

                            Filmen er en ’backstagemusical’, bygget op omkring de mange (kærligheds)intriger ved opsætningen af en operette. Bodil Kjer er billedskøn som musikkens muse, og hun er omgivet af et ensemble af formidabelt dansk scenetalent fra 1950'erne til tonerne af Kai Normann Andersens musik og sange som ’Den allersidste dans’ og ’Musens sang’.
                            Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
                            Instruktion: Torben Anton Svendsen
                            Skuespillere: Bodil Kjer, Lily Broberg, Hans Kurt, Poul Reichhardt
                            Spilletid: 01:46
                            Censur: Tilladt for alle

                            søndag 3. november

                            Cinema Paradiso


                            E

                             søndag 3. november

                             2t 05min

                             Ikke vurderet

                             Cinema Paradiso

                             12:00
                             E - Sal A
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Filmen er et tilbageblik på en siciliansk barndom, hvor drengen Toto deler sin tid mellem kirken, hvor han er alterdreng, og den fortryllende biograf Paradiso.

                             Fra operatørrummet oplever Toto magiske historier, spændende verdener.

                             Filmen vandt en Oscar for 'Bedste Udenlandske Film' i 1990.
                             Biografpremiere: Torsdag 13. september
                             Instruktion: Giuseppe Tornatore
                             Skuespillere: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili
                             Spilletid: 02:05
                             Censur: Ikke vurderet

                             onsdag 6. november

                             Olsen Banden ser rødt - Cin Præs.


                             E

                              onsdag 6. november

                              1t 48min

                              Tilladt for alle

                              Olsen Banden ser rødt - Cin Præs.

                              18:30
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              ’Olsen-banden ser rødt’ er dansk film, når den er mest veloplagt: En forrygende cocktail af folkekomedie, kupfilm og helhjertet hyldest til dansk højkultur.

                              Egon Olsen er blevet bedraget af en adelig forsikringssvindler. Nu vil han dels hævne sig, dels opnå en dusør ved at fremskaffe den kostbare kinesiske Ming-vase, svindelen drejer sig om. Imens er Kjeld og Yvonnes søn Børge blevet voksen og gift med sin lidt klodsede kæreste Fie.

                              ’Olsen-banden ser rødt’ er den ottende og mest populære film i serien – den, hvor trioen bryder gennem kældrene i Det Kongelige Teater, således at larmen fra redskaber, boremaskiner og dynamit nøje er tilpasset ouverturen til ’Elverhøj’. Idéen er tyvstjålet fra Alfred Hitchcocks ‘Manden, der vidste for meget’, men tilføjet en solid dosis gemytlig danskhed af Erik Balling og hans faste medskaber, manuskriptforfatter og scenograf Henning Bahs.
                              Kort sagt en frydefuld kombination af populær genrefilm og national guldalderkultur, der kan gøre selv den mest forbenede kyniker blød om hjertet.
                              Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
                              Instruktion: Erik Balling
                              Skuespillere: Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther, Jes Holtsø
                              Spilletid: 01:48
                              Censur: Tilladt for alle

                              søndag 1. december

                              Grease (Sing-A-Long) - Cin Præs.


                              E

                               søndag 1. december

                               1t 50min

                               Tilladt over 11 år

                               Grease (Sing-A-Long) - Cin Præs.

                               18:30
                               E - Sal A
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               John Travolta og Olivia Newton-John indfanger i ’Grease’ på samme tid 1950’ernes amerikanske provinscharme og spirende rockabilly-kultur – og fortæller den ældste historie af dem alle: Dreng møder pige.

                               Vi er på Rydell High School, hvor en gruppe elever er ved at gennemføre deres sidste skoleår. Danny (Travolta) har dog sit fokus på alt andet end eksamener, for i ferien er han stødt på smukke Sandy (Newton-John) fra Australien. Betagelsen bliver ikke mindre, da hun pludselig viser sig at være indskrevet som udvekslingsstudent på hans skole.

                               Fra kulissen trænger magtkampe og positioneringsspil sig på: Sandy vurderes kritisk af Pink Ladies, en gruppe hårdføre tøser ledet af Betty Rizzo. Og en af drengene i Dannys gruppe havner bag rattet i et livsfarligt bilræs mod en fyr fra en rivaliserende gruppe. Og så er der selvfølgelig årets ’prom’ – dimissionsfesten, som på disse kanter ligefrem er en tv-begivenhed!

                               Den populære film fra 1978 – der for længst har opnået klassikerstatus – bygger på musicalen ’Grease’ af Jim Jacobs og Warren Casey med hits som ’You're The One That I Want’ og ’Summer Nights’. Travolta var allerede en superstar efter gennembruddet med ’Saturday Night Fever’ året før, mens Newton-John med ét blev tidens nye ansigt.
                               Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
                               Instruktion: Randal Kleiser
                               Skuespillere: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway, Barry Pearl
                               Spilletid: 01:50
                               Censur: Tilladt for børn over 11 år