Paradisgade 9C
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

fredag 15. november

SEIN forpremiere: VAKUUM


E

Liam Gallagher: As It Was


EE

  fredag 15. november

  2t 30min

  Ikke vurderet

  SEIN forpremiere: VAKUUM

  19:00
  E - Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Med stolthed i stemmen inviterer SEIN nu til eksklusiv forpremiere på "Vakuum" - en ungdoms-webserie produceret for SEIN.

  Det sker fredag d. 15/11 i Øst for Paradis, Århus C, hvor vi fejrer den færdige produktion med manér, og eksklusivt viser ALLE 9 afsnit af Vakuum, efterfulgt af en hyggelig reception i foyeren.

  Vakuum er en serie i 3 akter, som omhandler tre unge - Eva, Anton og Karl - der over den samme dag, oplever noget skelsættende i deres tilværelse. Serien er lavet af et ungt filmhold, som efter visningen vil fortælle om produktionen, under en artist talk - med spørgsmål fra publikum.
  Eventet er gratis for medlemmer af SEIN, så hvis man er medlem, kan man reservere billetter, og hente dem gratis ved biografens billetsalg mod fremvisning af SEINs velkomstmail.
  Prisen for ikke-medlemmer af SEIN er 60 kr.

  Alle er velkomne, og vi har sørget for både øl, sodavand og andet godt; så tag hinanden under armen, og kom og nyd en festlig aften sammen med os.

  Vi glæder os til at invitere jer med ind i Vakuums univers!
  Biografpremiere: Fredag 25. oktober
  Instruktion: Nanna Hovedskov
  Skuespillere: Clara Frederikke Rose Lundberg, Tai Axen, August Immanuel With Vedelsby
  Spilletid: 02:30
  Censur: Ikke vurderet

  1t 25min

  Ikke vurderet

  Liam Gallagher: As It Was

  21:00
  E - Sal C
  21:15
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  E
  I samarbejde med Gaffa viser vi stolt: 'Liam Gallagher: As It Was'.

  Sidst vi mødte britisk rocks enfant terrible (en af dem i alle fald) var i Oasis-dokumentaren 'Supersonic', hvor forsangeren delte spotlyset med storebror (og leadguitarist) Noel Gallagher.

  Dét band er det definitivt slut med, men den inkarnerede Manchester-dreng står såmænd ganske flot på egne ben. Ja, her stjæler lillebror faktisk hele billedet. Og selv om manden stadig er kry og strør om sig med kække oneliners, så kommer vi også tæt på mennesket og nedturene ovenpå mange år med udskejelser og succes på et niveau, man dårligt kan fatte. Nu har Liam Gallagher heldigvis kæmpet sig tilbage, så nyd hans selskab (og lev med at han formodentlig aldrig kommer på telefod med brormand igen).

  NB: Engelsk tale uden undertekster.
  Biografpremiere: Fredag 15. november
  Instruktion:
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:25
  Censur: Ikke vurderet

  lørdag 16. november

  Onkel


  E

   lørdag 16. november

   1t 46min

   Tilladt for alle

   Onkel

   16:00
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Kris på 27 er yderst beskyttende overfor sin halvinvalide onkel som hun driver et mindre landbrug i Sønderjylland sammen med.

   De har et nært forhold og stor forståelse for hinanden, selvom de tilbringer det meste af deres finurlige hverdag i tavshed.

   Da Kris redder en kalv under en fødsel, bliver hendes interesse for dyrlægefaget igen vakt og hun udvikler et venskab med den snakkesalige dyrlæge Johannes og opdager langsomt, at der er et liv uden for gården.
   Biografpremiere: Torsdag 14. november
   Instruktion: Frelle Petersen
   Skuespillere: Jette Søndergaard, Peter Hansen Tygesen, Ole Caspersen, m.fl.
   Spilletid: 01:46
   Censur: Tilladt for alle

   søndag 17. november

   Danidas Verdensbilledelegat 2019


   E

    søndag 17. november

    3t 00min

    Ikke vurderet

    Danidas Verdensbilledelegat 2019

    13:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Danidas Verdensbilledlegat præsenterer årets legatfilm 2019. 10 hold danske studerende er rejst ud for at sætte anderledes billeder på udfordringerne i udviklingslandene under temaet - Eventyr.

    Vi kan vælge at se livet som et eventyr, hvor vi selv er heltene. Vi drømmer og sætter os mål -alene og sammen med andre. Vi oplever prøvelser og modstand, som vi overvinder ved at bruge os selv og vores evner: listighed, mod, retfærdighedssans, klogskab, godhed. Ligesom i eventyret bliver vi hjulpet på vej af mennesker omkring os. Men modsat eventyret ender livets fortællinger ikke altid lykkeligt - eller måske gør de…?

    Hvad vi oplever som livets eventyr afhænger af mange ting: Hvilket stadie vi er på i livet, hvor gamle vi er, hvilke udfordringer vi står overfor, og sidst men ikke mindst hvilken kulturel og samfundsmæssig kontekst, vi lever i. Det er alt sammen med til at definere, hvilke forudsætninger vi lever under, og hvad vi drømmer om. Eventyr for en 11-årig pige i Mongoliet er ikke nødvendigvis det samme som for en 11-årig pige i Danmark. Og hvad der opleves som eventyrligt for en bonde i Mellemamerika er noget helt andet for en børsmægler i Indien eller en stuepige i Zimbabwe.

    I årets Verdensbilledelegat ønsker vi film, som fortæller mangfoldige historier om livets eventyr for mennesker i verdens udviklings- eller vækstlande.

    Livets eventyr opstår ofte i en vekselvirkning mellem det planlagte og det tilfældige. Vi kan drømme om og tilstræbe at opnå noget - f.eks. skolegang, arbejde, sundhed, ægteskab. Men når det kommer til stykket, opstår eventyret ofte på vejen mod målet ud fra forhindringer og tilfældigheder undervejs - møder mellem mennesker, muligheder, der pludselig opstår, som nogle gange betyder, at vi ender et helt andet sted, end vi troede. Og netop heri ligger meget af spændingen. Både i eventyret og i livet.

    Der kan være masser af eventyr og drama i en lille, nær historie. Hvordan skaffer man en liter mælk til sin syge lillesøster, når man bor i et slumområde og kun har få penge på lommen? Hvordan kommer man i skole, når skolevejen krydser en flod uden en bro? Der kan også være eventyr og strabadser forbundet med store drømme og visioner. Iværksætteren, der sætter formuen på spil, klimaforkæmperen, der redder sit lokale miljø fra forurening eller politikeren, der hver dag tager en lille tørn for demokrati eller ligestilling. Eventyrlige fortællinger, der handler om at finde en løsning og plante håb mod alle odds.

    I eventyret er universet magisk, og vi er aldrig i tvivl om, at omgivelserne spiller med i fortællingen. I årets film ønsker vi, at det filmiske univers skal være tydeligt. Det skal engagere og aktivere vores sanser. Vi skal opleve og 'indånde' det lokale miljø, kulturen og virkeligheden i det land, vi befinder os i med billeder, lyde, musik, farver, teksturer. Vi er på opdagelse i hovedkarakterens eventyrlige univers, som skal rive os med, fascinere og overraske os.

    Danidas Verdensbilledlegat viser dette års 10 korte film den 17. november 2019 kl. 13.00 i biografen 'Øst for Paradis', Paradisgade 7-9, 8000 Århus C.

    Filmene er optaget i Kenya, Indien, Guatemala, Vanuatu, Colombia, Marokko, Senegal, Uganda og Vietnam, og som led i visningen orienteres også om Danidas Verdensbilledlegat. Legatet er i år for 18. år i træk uddelt til danske studerende, der på deres egen måde skal give en anderledes skildring af forholdene i udviklingslandene.
    Biografpremiere: Søndag 18. november
    Instruktion:
    Skuespillere:
    Spilletid: 03:00
    Censur: Ikke vurderet

    mandag 18. november

    I Morgen danser vi


    E

    FFM19 - Dilili à Paris (Dilili in Paris)


    E

     mandag 18. november

     1t 53min

     Tilladt over 11 år

     I Morgen danser vi

     18:30
     E - Sal C
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Siden barnsben har Merab trænet i Georgiens Nationale Ballet i håbet om at blive dygtig nok til at danse sig til en bedre tilværelse for sig selv og sin familie.

     Da den charmerende og talentfulde tilflytter Irakli tilslutter sig ensemblet, får Merab skarp konkurrence, og de to mænd bliver hurtigt hinandens største rivaler.

     Men Irakli vækker også et uventet begær i Merab og langsomt udvikler deres forhold sig til euforisk forelskelse. Da rygterne om deres forhold begynder at svirre blandt de andre dansere, begynder Merab at tvivle på den drøm, han har kæmpet for hele sit liv.
     Biografpremiere: Torsdag 21. november
     Instruktion: Levan Akin
     Skuespillere: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, m.fl.
     Spilletid: 01:53
     Censur: Tilladt for børn over 11 år

     1t 35min

     Ikke vurderet

     FFM19 - Dilili à Paris (Dilili in Paris)

     19:00
     E - Sal E
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     I slutningen af 1800-tallet var Paris en by præget af diversitet, arkitektur, kultur - og så var den hjemsted for Dilili, en melanesisk pige fra de franske kolonier i Stillehavet. Sammen med sin nye ven, buddrengen Orel, udforsker hun et komplot udtænkt af et hemmeligt samfund, Mestermændene, der tilsyneladende kidnapper unge piger for at forhindre kvinderne i at sætte sig på magten. Efterforskningen leder Dilili i armene på en hel række af tidens store navne: Marcel Proust, Claude Monet, Marie Curie, Louis Pasteur, Erik Satie og Sarah Bernhardt. Ocelots tegnefilm er med andre ord også henvendt til et voksent publikum, men skulle man tage poderne med, kan vi berolige med, at de gode naturligvis må vinde over de onde - som i alle gode eventyr.
     Biografpremiere: Mandag 2. september
     Instruktion: Michel Ocelot
     Skuespillere:
     Spilletid: 01:35
     Censur: Ikke vurderet

     tirsdag 19. november

     Sunset Boulevard - CIN


     E

     John McEnroe - In the Realm of Perfection - CIN


     E

      tirsdag 19. november

      2t 35min

      Tilladt over 15 år

      Sunset Boulevard - CIN

      18:00
      E - Sal C
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Billy Wilders skarpe hyldest til Hollywoods drømmefabrik har Gloria Swanson i en glansrolle som stumfilmens store diva, Norma Desmond, der nu bor tilbagetrukket i Beverly Hills.

      Hun har knapt været uden for en dør, siden talefilmen krævede ‘stemmer’ frem for ‘ansigter’. Hendes fans sender dog stadig breve, og hun planlægger et comeback. Joe Gillis, en arbejdsløs forfatter i pengenød, påtager sig opgaven med at skrive et manuskript, som skal genetablere Normas stjernestatus. Joe flytter ind i hendes pragtvilla, hvor alt er bygget op omkring bedrag. Nyd ikke mindst legendariske Erich von Stroheim som divaens kammertjener – og en af filmhistoriens frækkeste åbningssekvenser.

      EVENT Filosofisk Filmsalon med diskussion om noir-genrens filosofiske implikationer med oplæg fra idéhistoriker Frank Beck Lassen efter filmen.

      Vises uden danske undertekster.
      Biografpremiere: Tirsdag 19. november
      Instruktion: Billy Wilder
      Skuespillere: Gloria Swanson, William Holden, Erich von Stroheim m.fl.
      Spilletid: 02:35
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      1t 35min

      Tilladt over 15 år

      John McEnroe - In the Realm of Perfection - CIN

      21:00
      E - Sal C
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Verdens bedste tennisfilm, er den blevet kaldt. Den er også en af de bedste film om filmmediet selv.

      Julien Farauts originale, fabulerende og filosofisk begavede film om den notorisk temperamentsfulde verdensmester John McEnroe er nemlig også et nærmest Jørgen Leth’sk mesterværk om æstetik, kontrol og følelsesfuld brutalitet – alt det, som film og sport har til fælles.

      Baseret på en guldmine af arkivmateriale skudt af den ukendte fotograf Gil de Kermadec, der var besat af McEnroe og filmede utallige af hans kampe i 80’erne. Matthieu Amalric står for det vidtløftige kommentarspor.

      Vises med engelske undertekster.
      Biografpremiere: Tirsdag 19. november
      Instruktion: Julien Faraut
      Skuespillere: John McEnroe, Ivan Lendl, Mathieu Amalric m.fl.
      Spilletid: 01:35
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      torsdag 21. november

      Selvmordsturisten


      E

       torsdag 21. november

       1t 30min

       Tilladt over 15 år

       Selvmordsturisten

       18:30
       E - Sal C
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Vi følger forsikringsagenten Max. Han elsker sin kone Lærke, men lever med en svulst i hjernen og befinder sig midt i en eksistentiel krise.

       Han kommer på sporet af det hemmelige afsidesliggende luksus-resort Aurora Hotel, der specialiserer sig i selvmord.

       Her opdager han en foruroligende sandhed, der får Max til at sætte spørgsmålstegn ved selve livet, døden og hans egen forståelse af virkeligheden.
       Biografpremiere: Torsdag 21. november
       Instruktion: Jonas Alexander Arnby
       Skuespillere: Nikolaj Coster-Waldau, Kate Ashfield, Tuva Novotny
       Spilletid: 01:30
       Censur: Tilladt for børn over 15 år

       lørdag 23. november

       Forglem mig ej


       E

        lørdag 23. november

        3t 00min

        Ikke vurderet

        Forglem mig ej

        15:00
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Hvad får en mor til at give sit barn væk? Det er det store spørgsmål i Sun Hee Engelstofts gribende hjerteknuser af en film om tre koreanske kvinder, der er blevet gravide uden for ægteskab og nu skjuler sig for omverden, til de har født. De bor på et kvindehjem på en sydkoreansk ø, hvor smukke landskaber står i skarp kontrast til det voldsomme dilemma, som kvinderne går igennem: skal de beholde deres barn eller bortadoptere det? Engelstoft har fået helt unik adgang til denne særlige institution drevet af den viljestærke forstanderinde Im, som kæmper for pigernes uafhængighed, men er oppe mod en samfundsstruktur og familietradition, der efterlader kvinderne i en umulig situation.

        Vi kommer helt tæt på i Engelstofts lavmælte, følsomme portræt af en forbudt verden, og gennem egne erfaringer som koreansk adopteret giver hun på den ene side et dybt personligt men samtidigt et ekstraordinært indblik i en kultur, hvor man som kvinde ikke selv kan vælge sin skæbne.

        Visningen er i anledning af National Adoption Day.
        Biografpremiere: Søndag 24. marts
        Instruktion: Sun Hee Engelstoft
        Skuespillere: Dr. Im Ae Duck
        Spilletid: 03:00
        Censur: Ikke vurderet

        mandag 25. november

        FFM19 - Amin


        E

         mandag 25. november

         1t 31min

         Ikke vurderet

         FFM19 - Amin

         19:00
         E - Sal E
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Altid seværdige Emmanuelle Devos forankrer en universel kærlighedshistorie mellem to udsatte sjæle. I Philippe Faucons opfølger til den ikke mindre gribende 'Fatima' spiller hun sygeplejersken Gabrielle, som hyrer den senegalesiske immigrant Amin (Moustapha Mbengue) til at hjælpe med at få renoveret sit hus. Amin, som kun ser sin kone og tre børn, når han ind i mellem rejser på besøg hjemme i Afrika, indleder forsigtigt et forhold til den fraskilte Gabrielle, der kun har sin unge datter at adsprede sig med. Faucon indkredser diskret kærlighedshistorien, mens afstikkere til Senegal og det anderledes levende familieliv på de kanter sætter kulør på historien - og trumf på kontrasterne.


         Biografpremiere: Mandag 2. september
         Instruktion: Philippe Faucon
         Skuespillere: Emmanuelle Devos, Moustapha Mbengue, Mareme N'Diaye, Noureddine Benallouche
         Spilletid: 01:31
         Censur: Ikke vurderet

         tirsdag 26. november

         Cykeltyven - CIN


         E

         Stop Making Sense - CIN


         EE

          tirsdag 26. november

          1t 29min

          Anbefalet over 7 år

          Cykeltyven - CIN

          18:30
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Neorealismens hovedværk ’Cykeltyven’ udspiller sig i Rom i efterkrigstidens fattigdom, arbejdsløshed og sociale nød.

          Den fattige Antonio Ricci, der har kone og to børn, bliver hyret til at hænge plakater op i byen. Mens Antonio arbejder, bliver hans cykel stjålet. Det er en katastrofe. Sammen med sin søn leder Antonio desperat efter cyklen, der for ham ikke bare betyder arbejde, men også selvrespekt.

          Filmen beskriver ligegyldigheden i storbyen, men også det fine forhold mellem far og søn. Den satte standarden for socialt engageret filmkunst i årtier – og er stadig at finde højt på mange lister over verdens bedste film.

          Vises med engelske undertekster.
          Biografpremiere: Tirsdag 26. november
          Instruktion: Vittorio De Sica
          Skuespillere: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell m.fl.
          Spilletid: 01:29
          Censur: Frarådes for børn under 7 år

          1t 28min

          Tilladt for alle

          Stop Making Sense - CIN

          21:00
          E - Sal B
          21:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          E
          Talking Heads-klassikeren ’Stop Making Sense’ er en usædvanlig koncertfilm.

          David Byrne entrerer scenen i The Pantages Theater i Hollywood. Alene, med en båndoptager i den ene hånd og en guitar i den anden. ”I’ve got a tape I want to play” siger han og tager hul på signatursangen ’Psycho Killer’ akkompagneret af monotone rytmer fra båndoptageren. Så kommer bassen ind, så trommesættet, så korpigerne … Ved det sjette nummer, ’Burning Down The House’, er bandkonstellationen komplet og taget på teaterbygningen vitterlig ved at lette.

          Og da koncerten endnu ti numre senere slutter, har man været vidne til et show af en anden verden.

          EVENT – med drinks! Skrål og skål for Øst For Paradis’ fødselsdag med denne fantastiske Talking Heads-klassiker, som af mange betragtes som verdens bedste koncertfilm.

          Vises uden danske undertekster.
          Biografpremiere: Tirsdag 26. november
          Instruktion: Jonathan Demme
          Skuespillere: David Byrne, Bernie Worrell, Alex Weir, Tina Weymouth, Jerry Harrison m.fl.
          Spilletid: 01:28
          Censur: Tilladt for alle

          torsdag 28. november

          Made in Bangladesh


          E

           torsdag 28. november

           1t 30min

           Tilladt over 11 år

           Made in Bangladesh

           18:30
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Shimu, en ung fabriksarbejder i Dhaka, Bangladesh. Hun slutter sig til arbejdernes fagforening efter en kollegas tragiske død i en brandulykke.

           Shimu begynder at organisere kvinderne på fabrikken, i det arbejde opdager hun sig selv på ny og finder håb for tilværelsen.

           Hjemme møder Shimu hård modstand fra sin arbejdsløse ægtemand, som vil kontrollere hende og er stærkt utilfreds med hendes engagement i fagforeningen. Og på fabrikken bliver det stadig vanskeligere at forfølge drømmen om retfærdighed og en fagforening til kvinderne...
           Biografpremiere: Torsdag 28. november
           Instruktion: Rubaiyat Hossain
           Skuespillere: Rikita Shimu, Novera Rahman, Parvin Paru, Deepanita Martin
           Spilletid: 01:30
           Censur: Tilladt for børn over 11 år

           fredag 29. november

           Western Stars


           E

            fredag 29. november

            1t 23min

            Tilladt for alle

            Western Stars

            18:30
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Western Stars giver fans verden over en unik mulighed for at opleve Bruce Springsteen fremføre alle 13 sange på hans nye album – ikke alene med et band, men også med et fuldt orkester - i fantastiske omgivelser, nemlig under katedralloftet i Springsteens egen 100 år gamle lade.

            Springsteens første album i fem år, Western Stars, symboliserer en rejse for den legendariske singer/songwriter, men han trækker stadig på sine musikalske rødder.

            BEMÆRK: Filmen vises kun i OV (uden danske undertekster).
            Biografpremiere: Torsdag 28. november
            Instruktion: Bruce Springsteen & Thom Zimny
            Skuespillere: Bruce Springsteen
            Spilletid: 01:23
            Censur: Tilladt for alle

            lørdag 30. november

            NAFF Åbningsfilm: The Last Mountain & The Tough


            E

            It's Easy Until It's Not - A Backyard Story


            E

            Shelter


            E

             lørdag 30. november

             1t 50min

             Ikke vurderet

             NAFF Åbningsfilm: The Last Mountain & The Tough

             17:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             THE LAST MOUNTAIN:
             “Some call it a problem, but we call it adventure.” Citatet stammer fra Dennis Urubko, som er én af verdens største nulevende bjergbestigere. Sammen med en række af Polens bedste bjergbestigere sætter han det ultimative mål; nemlig at bestige K2 om vinteren.

             Det er polakker, der har lavet 10 ud af de 14 første vinterbestigninger af verdens 8.000 meter-toppe. I dag mangler der kun vinterbestigning af én af dem, nemlig K2.

             ”The Last Mountain” tager dig med på den ekspedition i 2018, hvis mål altså var at nå K2 om vinteren. Ekspeditionen ledes af flere bjergbestigningslegender, blandt andre Krzysztof Wielicki, Adam Bielecki og Denis Urubko. Missionen afbrydes af en tragedie, der finder sted på toppen af Nanga Parbat i nærheden. De formår at redde Elisabeth Revols, som var strandet på toppen. Tomasz Mackiewicz, der var sammen med hende i bjergene, må forblive på bjerget for evigt.

             Filmen dokumenterer en bjergbestigning under ekstreme forhold, med alt hvad det indebærer af lange dage brugt i basecamp og diskussioner mellem klatrerne. Men også en af de mest ekstraordinære og succesfulde redningsaktioner, der er sket i nyere bjergbestigningshistorie.

             THE TOUGH:
             Mange af nutidens eventyr er glatpolerede og pæne. Klar til at komme på Instagram. Og selvom denne film er fantastisk poetisk og æstetisk, så er selve eventyret råt og upoleret. Det er hardcore eventyr med polsk fortegn.
             Kom med til huleudforskning i Harda-hulen i Polens sneklædte Tatrabjerge. Kortfilmens titel “The Tough” bærer en masse betydninger: Udfordrende, ondskabsfuld, modstandsdygtig, nådesløs, stærk, robust, kold, hård. Og filmens hovedperson Jaroslaw Surmacz havde grund til at vælge netop dette navn til sin opdagelse.
             Harda-hulen er et sted, han er nødt til at stå overfor, og hvor han samtidig lærer om alle disse egenskaber. Den udfordrende, kolde og hårde udforskning sætter gang i hans fantasi, imens det stædigt og brutalt skubber ham fremad. Kameraet følger ham – uden nogen tale i filmen – trin for trin, og tager del i udforskningen af de rum, der aldrig er set før, og som i højere og højere grad modstår de skrøbelige, menneskelige anliggender.

             “The Tough” er med på en lang række af verdens bedste filmfestivaler, blandt andet Sundance.

             Filmen vises med engelske undertekster.
             Biografpremiere: Mandag 11. november
             Instruktion:
             Skuespillere:
             Spilletid: 01:50
             Censur: Ikke vurderet

             1t 25min

             Ikke vurderet

             It's Easy Until It's Not - A Backyard Story

             19:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             I ”It’s Easy Until It’s Not – A Backyard Story” møder vi Leon, Lue og Maria, der alle er på jagt efter at finde deres grænse, når de deltager i ultraløbet The Great Dane Backyard Ultra. Vi følger deres eventyr ud i det ukendte, og undervejs hører vi om, hvad der motiverer og driver dem, samt om deres forberedelser og strategi til løbet.

             Løbet er en dansk udgave af Big Dog’s Backyard Ultra i USA, som er en form for ultraløb, hvor der hver time starter et nyt løb på 6,7 km, som løberne har en time til at gennemføre. Og sådan fortsætter det, indtil der kun er en løber tilbage. Løbet er opfundet af Gary ”Lazarus Lake” Cantrell, som vi også møder i filmen – og vinderen af løbet får en Golden Ticket til Garys løb i USA.

             6,7 km kan langt de fleste løbere snildt klare på under en time, men når man også skal indtage energi, på toilettet og måske sove lidt, pleje sine fødder, skifte tøj/sko, så bliver det lige så stille sværere og sværere omgang efter omgang. Det bliver et ‘mind game’, hvor vilje og mindset i sidste ende er vigtigere end den fysiske formåen.

             Filmen vises med danske undertekster.
             Biografpremiere: Mandag 11. november
             Instruktion:
             Skuespillere:
             Spilletid: 01:25
             Censur: Ikke vurderet

             0t 47min

             Ikke vurderet

             Shelter

             21:00
             E - Sal B
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Fem venner – Leo, Thomas, Mat, Levi og Jeremy – søger essensen af naturen og bjergene ved at tage på opdagelse i de skjulte dale og fjerne toppe i Alperne. Langt væk fra travlheden og de mange folk i verdens største skiresorts.

             Motiveret af deres passion og kærlighed til bjergene, står de fem venner på ski fra hytte til hytte og ser med egne øjne de konsekvenser, som klimakrisen har på Alperne. Gennem oplevelser på egen hånd og med deres lokale guide opdager de fem venner, at forandringerne har større indflydelse på deres daglige liv, end de troede. De begynder at ændre deres syn på bjergene, og på hvordan de i fremtiden vil udleve deres passion.
             ”Shelter” tager dig med på opdagelse langt oppe i bjergene, omringet af høje uberørte tinder og med et mål om at opleve nye eventyr og bruge naturen på en mere bæredygtig måde.

             Filmen vises med engelske undertekster.
             Biografpremiere: Mandag 11. november
             Instruktion:
             Skuespillere:
             Spilletid: 00:47
             Censur: Ikke vurderet

             søndag 1. december

             Winkys Hest


             E

             Mumitrolden og Kometen


             E

             JULEKLIP & BØRNEFILM - fra 3 år


             E

             Camino, A Feature-length Selfie


             E

             Spirit of Jaguar


             E

             Grease (Sing-A-Long) - Cin Præs.


             E

             Reverence - A Journey into Fear


             E

              søndag 1. december

              1t 36min

              Tilladt for alle

              Winkys Hest

              11:00
              E - Sal F
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Den 6-årige kinesiske pige Winky Wong flytter med sin mor til en lille by i Holland, hvor hendes far driver en kinesisk restaurant. Det er svært at flytte til et nyt land med andre traditioner og et helt anderledes sprog. Hun elsker at besøge naboerne tante Cor og onkel Siem, der driver en rideskole, og i begyndelsen er Winkys eneste ven en pony. Hendes største drøm er at få sin egen hest, men hvor skal hun få sådan en fra? Hendes forældre har i hvert fald ikke råd.

              En dag i skolen hører Winky om Saint Nicholas, der minder meget om julemanden. Han kommer hvert år ridende på en hest og giver gaver til søde børn på sin fødselsdag den 5. december. Da hun får at vide, at han snart kommer til byen, aner hun pludselig et håb: hun må ønske sig en hest af Saint Nicholas.

              Da Saint Nicholas ankommer på skolen og forærer hende et stykke legetøj, løber Winky grædende ud af klasselokalet og ud i skolegården, hvor hun finder en stor, smuk hvid hest tøjret til sin cykel. Hun rider den hjem uden at vide noget om al det kaos og drama, der følger i hælene på dem.
              Biografpremiere: Fredag 16. november
              Instruktion: Mischa Kamp
              Skuespillere: Ebbie Tam, Aaron Wan, Hanyi Han
              Spilletid: 01:36
              Censur: Tilladt for alle

              1t 10min

              Ikke vurderet

              Mumitrolden og Kometen

              11:00
              E - Sal E
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              JULEKLIP OG BØRNEFILM

              Vi holder klippe-klistre-dag, hvor hele familien kan nyde en hyggelig formiddag/eftermiddag i Øst for Paradis' helt egen julestue i vores foyer fra kl. 10-13, hvor vi viser film fra kl. 11.

              Sommeren er som somre plejer at være i Mumidalen: varm og hyggelig - og fuld af muligheder. Men en nat bliver det storm, og langt ude i himmelrummet lyser et rødt øje, som bliver større og større for hver dag. Det er en komet, som kommer nærmere og nærmere Mumidalen. Himlen er rød, havet trækker sig tilbage, og alt småkryb pakker sammen og flygter. Når man er lille, er det vanskeligt at forstå, at jorden kun er en lille gnist i det store og kulsorte verdensrum.

              For at finde ud af mere om kometen, drager Mumitrolden og vennerne Sniff og Lille My ud på en spændende færd til et observatorium. Der lærer de mere om kometer og finder ud af, at de ikke er så farlige alligevel. På vejen møder de også Mumrikken, Snorkfrøkenen og hendes bror. Sammen rejser de til sidst hjem til Mumidalen. Her er der kun Mumifamilien tilbage, alle de andre er flygtet. Nu gælder det bare om at forberede sig på at kometen kommer...

              Filmen er med danske stemmer.
              Biografpremiere: Fredag 23. marts
              Instruktion: Hiroshi Saito
              Skuespillere:
              Spilletid: 01:10
              Censur: Ikke vurderet

              0t 47min

              Ikke vurderet

              JULEKLIP & BØRNEFILM - fra 3 år

              11:00
              E - Sal G
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Vi holder klippe-klistre-dag, denne adventssøndag, hvor hele familien kan nyde en hyggelig formiddag/eftermiddag i Øst for Paradis' helt egen julestue i vores foyer fra kl. 10-13. Vi viser film fra kl. 11.

              Kom og vær med, når vi finder masser af ting frem, som kan omdannes til fabelagtigt julepynt.

              Vi sælger glögg og julekager og sætter børnefilm på, så man kan tage sig en pause fra julehjerte-klipperiet.


              JIMS VINTER
              Instruktør: Gun Jacobsen

              En græshoppe, som hedder Jim, vågner midt om vinteren og har glemt alt. Rundt omkring ham er der en hel masse hvidt og koldt. Det er selvfølgelig sne, men Jim ved ikke, hvad han skal bruge det til. Det eneste, han bekymrer sig om, er violinen. Underfundig tegnefilm for de allermindste lavet på baggrund af Thomas og Anna Clara Tidholms svenske børnebog.

              DFI distribution. Sverige 2003. 13 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


              HVOR LIGGER JULELAND?
              Instruktør: Liller Møller

              Karl Ludvig er en syv centimeter høj piberensernisse. Hver jul bliver han og hans piberenservenner taget frem af deres papæske og stillet op i et fint julelandskab med honningkagehus og vatsne - deres elskede 'Juleland'. Men en jul går det galt. Et vindpust fører Karl Ludvig væk fra sit trygge hjem - langt ud i den store, skræmmende verden udenfor. Fortabt og skrækslagen gennemlever Karl Ludvig nu sit livs store dannelsesrejse.

              DFI distribution. Danmark 2006. 25 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


              ERNST PÅ SKØJTER
              Instruktør: Alice de Champfleury

              Det er vinter, Ernst og mor skal i parken og stå på skøjter på den frosne sø. Ernst ser en sød lille skøjteprinsesse suse rundt på isen. Mor kalder, Ernst tager sit første skridt på isen, men kan ikke bremse og falder pladask foran et afspærret område, hvor isen er tynd. Ernst kommer op igen, skøjteprinsessen suser forbi ham, og Ernst følger efter hende så godt han kan.

              DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.
              Biografpremiere: Torsdag 16. november
              Instruktion:
              Skuespillere:
              Spilletid: 00:47
              Censur: Ikke vurderet

              1t 30min

              Ikke vurderet

              Camino, A Feature-length Selfie

              13:00
              E - Sal B
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              "Alt i mig sagde, at jeg måtte gøre det." Martin de Vries beslutter uden nogen større forberedelse at vandre Caminoen, den berømte pilgrimsfærd fra det centrale Frankrig til det nordvestlige Spanien. En tur på omkring 1.600 kilometer, og som tager næsten 70 dage. Martin filmer sig selv, mens han går - hans fødder, skyggen, stien, markerne og skovene - alt imens han forsøger at forstå, hvorfor han har begivet sig ud på dette eventyr.
              Kun en sjælden gang imellem vises andre vandrere eller stederne, hvor han tilbringer natten. Fordi Martin har vendt kameraet mod sig selv, opleves hans undren og sindsstemning på en ægte og ærlig måde. Med kameraet indfanger han sine udfordringer og euforiske øjeblikke - som det smukke morgenlys og lyden af fuglene eller omvendt hans tvivl og stigende uro. Filmen er en upoleret rejselog med rytme og ægthed, der gør rejsen håndgribelig. Et selvportræt på to millioner skridt.

              Filmen vises med engelske undertekster.
              Biografpremiere: Mandag 11. november
              Instruktion:
              Skuespillere:
              Spilletid: 01:30
              Censur: Ikke vurderet

              1t 03min

              Ikke vurderet

              Spirit of Jaguar

              15:00
              E - Sal B
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Tag med fire venner, der begiver sig ud på en udfordrende rejse ind i Amazonas jungle. De padler ned ad vilde floder og vandrer gennem den tætte skov for at møde og blive en del af Hodi-stammen, der lever helt afskåret fra civilisationen. Med sig har franskmændene malariamedicin, som stammen desperat mangler. Men turen er ikke nem. Undervejs må de krydse de mystiske Sierra Maigualida-bjerge, som ikke tidligere er blevet krydset af nogle europæere.

              Da de fire eventyrere endelig møder indianerne i deres naturlige hverdag i junglen, bliver de vist, hvordan man kan respektere naturen og dens balance. I “Spirit of Jaguar” oplever vi, hvordan Hodi-stammen er tilfredse og finder glæde ved de små og simple ting i livet. De repræsenterer den diametrale modsætning af vores liv og kultur i Vesten, hvor en uendelig trang til at købe og eje ting hersker.

              Filmen vises med engelske undertekster.
              Biografpremiere: Mandag 11. november
              Instruktion:
              Skuespillere:
              Spilletid: 01:03
              Censur: Ikke vurderet

              1t 50min

              Tilladt over 11 år

              Grease (Sing-A-Long) - Cin Præs.

              18:30
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              John Travolta og Olivia Newton-John indfanger i ’Grease’ på samme tid 1950’ernes amerikanske provinscharme og spirende rockabilly-kultur – og fortæller den ældste historie af dem alle: Dreng møder pige.

              Vi er på Rydell High School, hvor en gruppe elever er ved at gennemføre deres sidste skoleår. Danny (Travolta) har dog sit fokus på alt andet end eksamener, for i ferien er han stødt på smukke Sandy (Newton-John) fra Australien. Betagelsen bliver ikke mindre, da hun pludselig viser sig at være indskrevet som udvekslingsstudent på hans skole.

              Fra kulissen trænger magtkampe og positioneringsspil sig på: Sandy vurderes kritisk af Pink Ladies, en gruppe hårdføre tøser ledet af Betty Rizzo. Og en af drengene i Dannys gruppe havner bag rattet i et livsfarligt bilræs mod en fyr fra en rivaliserende gruppe. Og så er der selvfølgelig årets ’prom’ – dimissionsfesten, som på disse kanter ligefrem er en tv-begivenhed!

              Den populære film fra 1978 – der for længst har opnået klassikerstatus – bygger på musicalen ’Grease’ af Jim Jacobs og Warren Casey med hits som ’You're The One That I Want’ og ’Summer Nights’. Travolta var allerede en superstar efter gennembruddet med ’Saturday Night Fever’ året før, mens Newton-John med ét blev tidens nye ansigt.
              Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
              Instruktion: Randal Kleiser
              Skuespillere: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway, Barry Pearl
              Spilletid: 01:50
              Censur: Tilladt for børn over 11 år

              1t 04min

              Ikke vurderet

              Reverence - A Journey into Fear

              19:00
              E - Sal B
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Frygt – ikke alle mennesker forstår frygt, og langt færre er villige til at acceptere den. Stjernerne inden for mountainbike-sporten må acceptere frygt som en kritisk og permanent rolle i deres hverdag. Hvad der varierer fra atlet til atlet er; hvor frygten kommer fra, hvordan frygten påvirker den enkelte, og hvordan de arbejder med eller ignorerer frygten.

              “Reverence” går i dybden med MTB-stjernernes psyke. Denne flot fortalte film undersøger, hvad der motiverer stjernerne til utrætteligt at kæmpe for at sætte streg under deres eftermæle. De udvalgte mountainbikere i filmen er defineret af deres fans og deres kontinuerlige række af svimlende præstationer på cyklen. Filmen giver som sådan et unikt indblik i, hvordan atleterne er blevet stjerner ved at erobre deres frygt og bruge den i deres sport.

              Filmen har engelsk tale og vises uden undertekster.
              Biografpremiere: Mandag 11. november
              Instruktion:
              Skuespillere:
              Spilletid: 01:04
              Censur: Ikke vurderet

              mandag 2. december

              MINE AFTNER I PARADIS - BLAZE


              E

              FFM19 - Les Misérables


              E

               mandag 2. december

               2t 40min

               Tilladt over 15 år

               MINE AFTNER I PARADIS - BLAZE

               19:00
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Dansk sangskriver og troubadour Poul Krebs præsenterer BLAZE, filmen om country-blues-sangeren Blaze Foley til MINE AFTNER I PARADIS! Efter filmen serverer Paradisets Engle et glas vin i foyeren.

               OM FILMEN:
               ”En oplevelse, der åbner dine ører, dine øjne og dit hjerte,” skrev filmbladet Variety om ’Blaze’ – en biopic om den talentfulde country-blues-sanger Blaze
               Foley (1949-1989), der i den sidste del af sin karriere optrådte sammen med Townes van Zandt. Skuespiller Ethan Hawke er denne gang bag kameraet
               som instruktør, og har skabt en indlevet og elegant konstrueret fortælling, der i sin stil afspejler Foleys korte liv og smukke sange. Manuskript er skrevet i
               samarbejde med Blaze’ store kærlighed, Sybil Rosen.

               Filmen vises i samarbejde med Cinemateket og har engelske tale med svenske undertekster.

               OM POUL KREBS:
               Poul Krebs er en af landets bedste og mest langtidsholdbare
               sangskrivere, leveringsdygtig i underfundige og skæve historier, fra en rejse gennem livet, der i hans ikke altid er gået af den lige vej.
               Biografpremiere: Onsdag 4. september
               Instruktion: Ethan Hawke
               Skuespillere: Ben Dickey, Alia Shawkat, Charlie Sexton, Kris Kristofferson
               Spilletid: 02:40
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               1t 42min

               Ikke vurderet

               FFM19 - Les Misérables

               19:00
               E - Sal C
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               2/12 kl. 19.00: Les Miserables af Ladj Ly
               Victor Hugo har navngivet en af årets store sensationer fra filmfestivalen i Cannes, hvor 'Les Misérables' modtog juryens pris. Titlens 'elendige' befinder sig på begge sider af gærdet i dette stærke portræt af både politi og klienter i Paris' ghettoer. Det starter med fejringen af Frankrigs VM-titel i fodbold på Champs Elysées, men glædesrusen er snart overstået. I forstaden Montfermeil - mindre end en time fra Eiffeltårnet - er det alvor. Politibetjenten Stéphane er ny i distriktet, men sættes hurtigt ind i sagerne af sine nye kolleger, Chris og Gwada, der heller ikke er blege for at instruere ham i en unode eller to. Da politiet under en aktion filmes af en ung drengs drone, truer situationen med at eskalere, og ud over at levere et både fascinerende og indlevet blik på ghettoens rigt facetterede liv og magtbalancerer, udarter 'Les Misérables' også til en regulær spændingsfilm.

               Biografpremiere: Mandag 2. september
               Instruktion: Ladj Ly
               Skuespillere: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga
               Spilletid: 01:42
               Censur: Ikke vurderet

               onsdag 4. december

               RIGET


               E

                onsdag 4. december

                5t 00min

                Ikke vurderet

                RIGET

                18:30
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Fra alle os til alle jer! Det er blevet tid til at dele julegaver ud, og til december har vi derfor den udsøgte fornøjelse at præsentere et helaftensevent med Lars von Triers storværk RIGET på det store lærred!

                I anledning af European Cinema Night kan vi - ganske gratis! - fejre europæisk filmkunst i biografmørket, og i Øst for Paradis bliver det en aften hvor vi lader vores sanseapparater blive rystet godt igennem med alle 4 afsnit af kultserien RIGET (1994) fra en af dansk films største auteurs.

                Aftenen indledes af film- og TV-ekspert Andreas Halskov, der vil klæde os godt på til et marathon-event i von Triers ånd! Undervejs vil vi holde en pause og servere lette forfriskninger.

                Arrangementet er GRATIS, men der er begrænset antal pladser og reservation er nødvendig (5 kr.)

                DATO: Onsdag 4. december kl. 18.30-23.30 ca.
                Pris: Gratis (NB: husk reservation - 5 kr.)


                OM RIGET//
                Spøgelseshistorie i fire dele af Lars von Trier. En ambulance ankommer med fuld udrykning - men uden chauffør. Der er en lille pige, der græder i elevatorskakten - men kun den synske fru Drusse kan høre hende. Og fru Drusse er fast besluttet på at løse det mysterium, hun viser sig at stå overfor. Imens har den administrerende overlæge, professor Moesgaard, sit hyr med at forlige sine ansatte - der er mystiske, morsomme og uhyggeligt spændende intriger under udvikling i det moderne hospitalsmiljø.


                Manuskript: Lars von Trier og Niels Vørsel
                Instruktion: Lars von Trier og Morten Arnfred
                Komponist: Joachim Holbek
                Foto: Eric Kress, DFF
                Producent: Ole Reim


                Arrangementet er stablet på benene i anledning af EUROPEAN CINEMA NIGHT og i samarbejde med MEDIA.
                Biografpremiere: Torsdag 7. november
                Instruktion: Lars von Trier og Morten Arnfred
                Skuespillere: Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes, Ghita Nørby, Peter Mygind, Søren Pilmark, Baard Owe, Holger Juul Hansen m.fl.
                Spilletid: 05:00
                Censur: Ikke vurderet

                fredag 6. december

                Knives Out - Var det mord?


                E

                Den Gyldne Handske


                E

                 fredag 6. december

                 2t 10min

                 Tilladt over 11 år

                 Knives Out - Var det mord?

                 10:00
                 E - Sal F
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Morgenen efter sin 85-års fødselsdag bliver den kendte krimiforfatter Harlan Thrombey fundet død.

                 Under mistænkelige omstændigheder bliver den nysgerrige og selvsikre privatdetektiv Benoit Blanc hyret til at undersøge sagen.

                 Blancs opklaring bringer ham i nærkontakt med både Harlans dysfunktionelle familie og hans hengivne stab, og han må arbejde sig gennem et spind af falske spor og løgne for at finde frem til sandheden om Harlans død.
                 Biografpremiere: Torsdag 5. december
                 Instruktion: Rian Johnson
                 Skuespillere: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Toni Collette, m.fl.
                 Spilletid: 02:10
                 Censur: Tilladt for børn over 11 år

                 1t 55min

                 Tilladt over 15 år

                 Den Gyldne Handske

                 10:00
                 E - Sal G
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Fritz Honka er en depraveret seriemorder, der bor i Hamburg og ofte frekventerer den skumle bule ”Den Gyldne Handske”.

                 Det er også her, han møder sine kvindelige ofre, hvis lemmer, han gemmer i sin lejlighed, når de har mødt hans sande, brutale jeg.

                 Da det amerikanske magasin Indiewire så den nyeste Fatih Akin-film, kaldte de den “en af de mest ulækre seriemorderfilm, der nogensinde er lavet”.
                 Biografpremiere: Torsdag 5. december
                 Instruktion: Fatih Akin
                 Skuespillere: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt, m.fl.
                 Spilletid: 01:55
                 Censur: Tilladt for børn over 15 år

                 lørdag 7. december

                 En hvid hvid dag


                 E

                  lørdag 7. december

                  1t 49min

                  Tilladt over 15 år

                  En hvid hvid dag

                  18:30
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  I en afsidesliggende islandsk by fatter en pensioneret politichef mistanke om, at en mand fra byen skulle have haft en affære med hans hustru, der for ganske nylig døde i et trafikuheld.

                  Gradvist besættes han af ønsket om at finde sandheden. Det medfører, at han ikke blot udsætter sig selv for fare men også sine allernærmeste. En fortælling om sorg, hævn og ubetinget kærlighed...

                  EN HVID HVID DAG er instrueret af islandske Hlynur Palmason (’Vinterbrødre’) og filmens hovedrolleindehaver Ingvar E. Sigurasson (’Om Heste og Mænd’) vandt en Rising Star Award på dette års Cannes Film Festival.
                  Biografpremiere: Torsdag 5. december
                  Instruktion: Hlynur Palmason
                  Skuespillere: Ingvar Sigurdsson, Ida Mekkín Hlynsdottir, Hilmir Snær Guanason
                  Spilletid: 01:49
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  søndag 8. december

                  Winkys Hest


                  E

                  Mumitrolden og Kometen


                  E

                  JULEKLIP & BØRNEFILM - fra 3 år


                  E

                   søndag 8. december

                   1t 36min

                   Tilladt for alle

                   Winkys Hest

                   11:00
                   E - Sal F
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Den 6-årige kinesiske pige Winky Wong flytter med sin mor til en lille by i Holland, hvor hendes far driver en kinesisk restaurant. Det er svært at flytte til et nyt land med andre traditioner og et helt anderledes sprog. Hun elsker at besøge naboerne tante Cor og onkel Siem, der driver en rideskole, og i begyndelsen er Winkys eneste ven en pony. Hendes største drøm er at få sin egen hest, men hvor skal hun få sådan en fra? Hendes forældre har i hvert fald ikke råd.

                   En dag i skolen hører Winky om Saint Nicholas, der minder meget om julemanden. Han kommer hvert år ridende på en hest og giver gaver til søde børn på sin fødselsdag den 5. december. Da hun får at vide, at han snart kommer til byen, aner hun pludselig et håb: hun må ønske sig en hest af Saint Nicholas.

                   Da Saint Nicholas ankommer på skolen og forærer hende et stykke legetøj, løber Winky grædende ud af klasselokalet og ud i skolegården, hvor hun finder en stor, smuk hvid hest tøjret til sin cykel. Hun rider den hjem uden at vide noget om al det kaos og drama, der følger i hælene på dem.
                   Biografpremiere: Fredag 16. november
                   Instruktion: Mischa Kamp
                   Skuespillere: Ebbie Tam, Aaron Wan, Hanyi Han
                   Spilletid: 01:36
                   Censur: Tilladt for alle

                   1t 10min

                   Ikke vurderet

                   Mumitrolden og Kometen

                   11:00
                   E - Sal E
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   JULEKLIP OG BØRNEFILM

                   Vi holder klippe-klistre-dag, hvor hele familien kan nyde en hyggelig formiddag/eftermiddag i Øst for Paradis' helt egen julestue i vores foyer fra kl. 10-13, hvor vi viser film fra kl. 11.

                   Sommeren er som somre plejer at være i Mumidalen: varm og hyggelig - og fuld af muligheder. Men en nat bliver det storm, og langt ude i himmelrummet lyser et rødt øje, som bliver større og større for hver dag. Det er en komet, som kommer nærmere og nærmere Mumidalen. Himlen er rød, havet trækker sig tilbage, og alt småkryb pakker sammen og flygter. Når man er lille, er det vanskeligt at forstå, at jorden kun er en lille gnist i det store og kulsorte verdensrum.

                   For at finde ud af mere om kometen, drager Mumitrolden og vennerne Sniff og Lille My ud på en spændende færd til et observatorium. Der lærer de mere om kometer og finder ud af, at de ikke er så farlige alligevel. På vejen møder de også Mumrikken, Snorkfrøkenen og hendes bror. Sammen rejser de til sidst hjem til Mumidalen. Her er der kun Mumifamilien tilbage, alle de andre er flygtet. Nu gælder det bare om at forberede sig på at kometen kommer...

                   Filmen er med danske stemmer.
                   Biografpremiere: Fredag 23. marts
                   Instruktion: Hiroshi Saito
                   Skuespillere:
                   Spilletid: 01:10
                   Censur: Ikke vurderet

                   0t 47min

                   Ikke vurderet

                   JULEKLIP & BØRNEFILM - fra 3 år

                   11:00
                   E - Sal G
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Vi holder klippe-klistre-dag, denne adventssøndag, hvor hele familien kan nyde en hyggelig formiddag/eftermiddag i Øst for Paradis' helt egen julestue i vores foyer fra kl. 10-13. Vi viser film fra kl. 11.

                   Kom og vær med, når vi finder masser af ting frem, som kan omdannes til fabelagtigt julepynt.

                   Vi sælger glögg og julekager og sætter børnefilm på, så man kan tage sig en pause fra julehjerte-klipperiet.


                   JIMS VINTER
                   Instruktør: Gun Jacobsen

                   En græshoppe, som hedder Jim, vågner midt om vinteren og har glemt alt. Rundt omkring ham er der en hel masse hvidt og koldt. Det er selvfølgelig sne, men Jim ved ikke, hvad han skal bruge det til. Det eneste, han bekymrer sig om, er violinen. Underfundig tegnefilm for de allermindste lavet på baggrund af Thomas og Anna Clara Tidholms svenske børnebog.

                   DFI distribution. Sverige 2003. 13 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


                   HVOR LIGGER JULELAND?
                   Instruktør: Liller Møller

                   Karl Ludvig er en syv centimeter høj piberensernisse. Hver jul bliver han og hans piberenservenner taget frem af deres papæske og stillet op i et fint julelandskab med honningkagehus og vatsne - deres elskede 'Juleland'. Men en jul går det galt. Et vindpust fører Karl Ludvig væk fra sit trygge hjem - langt ud i den store, skræmmende verden udenfor. Fortabt og skrækslagen gennemlever Karl Ludvig nu sit livs store dannelsesrejse.

                   DFI distribution. Danmark 2006. 25 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


                   ERNST PÅ SKØJTER
                   Instruktør: Alice de Champfleury

                   Det er vinter, Ernst og mor skal i parken og stå på skøjter på den frosne sø. Ernst ser en sød lille skøjteprinsesse suse rundt på isen. Mor kalder, Ernst tager sit første skridt på isen, men kan ikke bremse og falder pladask foran et afspærret område, hvor isen er tynd. Ernst kommer op igen, skøjteprinsessen suser forbi ham, og Ernst følger efter hende så godt han kan.

                   DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.
                   Biografpremiere: Torsdag 16. november
                   Instruktion:
                   Skuespillere:
                   Spilletid: 00:47
                   Censur: Ikke vurderet

                   mandag 9. december

                   FFM19 - Hors normes (The Specials)


                   E

                    mandag 9. december

                    1t 54min

                    Ikke vurderet

                    FFM19 - Hors normes (The Specials)

                    19:00
                    E - Sal E
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Duoen Olivier Nakache og Éric Toledano stod med 'De urørlige' fra 2011 bag fransk films største publikumssucces nogensinde. Nu er makkerparret klar med hvad man bedst kan beskrive som en social (og socialt indigineret) komedie med hjertet på rette sted. Vincent Cassel og Reda Kateb spiller to mænd, der har viet deres liv til at hjælpe udsatte unge i Paris - helt præcis autister, som har svært ved at gebærde sig i samfundet og derfor ghar nrug for mere end én hjælpende hånd. Instruktørnes tæft for rappe replikker og højt humør fornægter sig heller ikke i denne ombæring, men det er ikke bare sjov, for de sociale realiteter skildres med så stor indlevelse og empati, at ikke et øje vil være tørt, når først vi når til slutteksterne.

                    Biografpremiere: Mandag 2. september
                    Instruktion: Olivier Nakache, Éric Toledano
                    Skuespillere: Vincent Cassel, Reda Kateb, Helene Vincent, Brian Mialoundama, Alban Ivanov, Benjamin Lesieur
                    Spilletid: 01:54
                    Censur: Ikke vurderet

                    torsdag 12. december

                    Sorry We Missed You


                    E

                     torsdag 12. december

                     1t 40min

                     Tilladt over 15 år

                     Sorry We Missed You

                     18:30
                     E - Sal C
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     Ricky og Abby Turner slider hårdt for at forsørge familien med to børn, efter finanskrisen ramte og gjorde en ende på deres drøm om at eje et lille hus.

                     Da Ricky får chancen for at blive pakkebud, øjner han muligheden for at skabe bedre levevilkår for familien.

                     Familien Turner har altid haft et stærkt sammenhold og værnet om deres stolthed, men da børnene Seb og Liza kommer i problemer, er bristepunktet snart nået.
                     Biografpremiere: Torsdag 12. december
                     Instruktion: Ken Loach
                     Skuespillere: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor
                     Spilletid: 01:40
                     Censur: Tilladt for børn over 15 år

                     søndag 15. december

                     Winkys Hest


                     E

                     Mumitrolden og Kometen


                     E

                     JULEKLIP & BØRNEFILM - fra 3 år


                     E

                      søndag 15. december

                      1t 36min

                      Tilladt for alle

                      Winkys Hest

                      11:00
                      E - Sal F
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      Den 6-årige kinesiske pige Winky Wong flytter med sin mor til en lille by i Holland, hvor hendes far driver en kinesisk restaurant. Det er svært at flytte til et nyt land med andre traditioner og et helt anderledes sprog. Hun elsker at besøge naboerne tante Cor og onkel Siem, der driver en rideskole, og i begyndelsen er Winkys eneste ven en pony. Hendes største drøm er at få sin egen hest, men hvor skal hun få sådan en fra? Hendes forældre har i hvert fald ikke råd.

                      En dag i skolen hører Winky om Saint Nicholas, der minder meget om julemanden. Han kommer hvert år ridende på en hest og giver gaver til søde børn på sin fødselsdag den 5. december. Da hun får at vide, at han snart kommer til byen, aner hun pludselig et håb: hun må ønske sig en hest af Saint Nicholas.

                      Da Saint Nicholas ankommer på skolen og forærer hende et stykke legetøj, løber Winky grædende ud af klasselokalet og ud i skolegården, hvor hun finder en stor, smuk hvid hest tøjret til sin cykel. Hun rider den hjem uden at vide noget om al det kaos og drama, der følger i hælene på dem.
                      Biografpremiere: Fredag 16. november
                      Instruktion: Mischa Kamp
                      Skuespillere: Ebbie Tam, Aaron Wan, Hanyi Han
                      Spilletid: 01:36
                      Censur: Tilladt for alle

                      1t 10min

                      Ikke vurderet

                      Mumitrolden og Kometen

                      11:00
                      E - Sal E
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      JULEKLIP OG BØRNEFILM

                      Vi holder klippe-klistre-dag, hvor hele familien kan nyde en hyggelig formiddag/eftermiddag i Øst for Paradis' helt egen julestue i vores foyer fra kl. 10-13, hvor vi viser film fra kl. 11.

                      Sommeren er som somre plejer at være i Mumidalen: varm og hyggelig - og fuld af muligheder. Men en nat bliver det storm, og langt ude i himmelrummet lyser et rødt øje, som bliver større og større for hver dag. Det er en komet, som kommer nærmere og nærmere Mumidalen. Himlen er rød, havet trækker sig tilbage, og alt småkryb pakker sammen og flygter. Når man er lille, er det vanskeligt at forstå, at jorden kun er en lille gnist i det store og kulsorte verdensrum.

                      For at finde ud af mere om kometen, drager Mumitrolden og vennerne Sniff og Lille My ud på en spændende færd til et observatorium. Der lærer de mere om kometer og finder ud af, at de ikke er så farlige alligevel. På vejen møder de også Mumrikken, Snorkfrøkenen og hendes bror. Sammen rejser de til sidst hjem til Mumidalen. Her er der kun Mumifamilien tilbage, alle de andre er flygtet. Nu gælder det bare om at forberede sig på at kometen kommer...

                      Filmen er med danske stemmer.
                      Biografpremiere: Fredag 23. marts
                      Instruktion: Hiroshi Saito
                      Skuespillere:
                      Spilletid: 01:10
                      Censur: Ikke vurderet

                      0t 47min

                      Ikke vurderet

                      JULEKLIP & BØRNEFILM - fra 3 år

                      11:00
                      E - Sal G
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      Vi holder klippe-klistre-dag, denne adventssøndag, hvor hele familien kan nyde en hyggelig formiddag/eftermiddag i Øst for Paradis' helt egen julestue i vores foyer fra kl. 10-13. Vi viser film fra kl. 11.

                      Kom og vær med, når vi finder masser af ting frem, som kan omdannes til fabelagtigt julepynt.

                      Vi sælger glögg og julekager og sætter børnefilm på, så man kan tage sig en pause fra julehjerte-klipperiet.


                      JIMS VINTER
                      Instruktør: Gun Jacobsen

                      En græshoppe, som hedder Jim, vågner midt om vinteren og har glemt alt. Rundt omkring ham er der en hel masse hvidt og koldt. Det er selvfølgelig sne, men Jim ved ikke, hvad han skal bruge det til. Det eneste, han bekymrer sig om, er violinen. Underfundig tegnefilm for de allermindste lavet på baggrund af Thomas og Anna Clara Tidholms svenske børnebog.

                      DFI distribution. Sverige 2003. 13 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


                      HVOR LIGGER JULELAND?
                      Instruktør: Liller Møller

                      Karl Ludvig er en syv centimeter høj piberensernisse. Hver jul bliver han og hans piberenservenner taget frem af deres papæske og stillet op i et fint julelandskab med honningkagehus og vatsne - deres elskede 'Juleland'. Men en jul går det galt. Et vindpust fører Karl Ludvig væk fra sit trygge hjem - langt ud i den store, skræmmende verden udenfor. Fortabt og skrækslagen gennemlever Karl Ludvig nu sit livs store dannelsesrejse.

                      DFI distribution. Danmark 2006. 25 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


                      ERNST PÅ SKØJTER
                      Instruktør: Alice de Champfleury

                      Det er vinter, Ernst og mor skal i parken og stå på skøjter på den frosne sø. Ernst ser en sød lille skøjteprinsesse suse rundt på isen. Mor kalder, Ernst tager sit første skridt på isen, men kan ikke bremse og falder pladask foran et afspærret område, hvor isen er tynd. Ernst kommer op igen, skøjteprinsessen suser forbi ham, og Ernst følger efter hende så godt han kan.

                      DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.
                      Biografpremiere: Torsdag 16. november
                      Instruktion:
                      Skuespillere:
                      Spilletid: 00:47
                      Censur: Ikke vurderet

                      torsdag 9. januar

                      De forbandede år


                      E

                       torsdag 9. januar

                       0t 00min

                       Afventer

                       De forbandede år

                       18:30
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har en kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940.

                       Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

                       DE FORBANDEDE ÅR sætter fokus på samarbejdspolitikken i Danmark i besættelsestiden under 2. Verdenskrig og skildrer krigens nådesløse greb om en dansk familie i årene 1940-43.
                       Biografpremiere: Torsdag 9. januar
                       Instruktion: Anders Refn
                       Skuespillere: Jesper Christensen, Bodil Jørgensen, Julie Agnete Vang, Patricia Schumann, m.fl.
                       Spilletid: 00:00
                       Censur: Afventer