Vi har valgt at følge myndighedernes opfordring til at vi danskere undgår at forsamles i større antal. Biografen holder derfor lukket indtil andet forlyder her på hjemmesiden. For at læse mere klik da her...
Paradisgade 9C
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

mandag 20. april

Alice et le Maire


E

  mandag 20. april

  1t 45min

  Ikke vurderet

  Alice et le Maire

  19:00
  E - Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Borgmesteren i Lyon, Paul Theraneau (Fabrice Luchini), er ude i en eksistentiel krise. Efter 30 år i politik føler han sig helt tom og uengageret, men fordi det politiske system kører så rutinepræget, som det gør, er der ingen, som har opdaget det. Inden han smelter helt ned, beslutter han sig for at hyre et intelligent væsen, som han kan sparre med. Valget falder på den unge filosof Alice Heimann (Anaïs Demoustier), som hurtigt træder ind i hans verden – og forandrer (næsten) alt. Med ‘Alice et le maire’ kaster Nicolas Pariser ikke kun et på én gang skarpt og humoristisk blik på den franske politik og de mange magtspil, men præsterer også en af de mest veloplagte snakkefilm i lang tid. Og det er ment positivt, for dialogen er sjældent velskreven, og derudover er skuespillet – forventeligt med de to hovedrolleindehavere in mente – fra allerøverste hylde.

  Vises med engelske undertekster.
  Biografpremiere: Mandag 20. april
  Instruktion: Nicolas Pariser
  Skuespillere: Fabrice Luchini, Anaïs Demoustier, Nora Hamzawi
  Spilletid: 01:45
  Censur: Ikke vurderet

  fredag 24. april

  Forført


  E

  Officer og Spion


  E

  Arent You Happy?


  E

  En uge og en dag


  E

   fredag 24. april

   1t 41min

   Afventer

   Forført

   10:00
   E - Sal E
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   50-årige Claire svigtes af sin unge elsker, Ludo, så hun opretter en falsk profil på Facebook for at stalke ham, hvor hun udgiver sig for at være Clara, en 24-årig ung kvinde.

   Ludos kammerat Alex fatter interesse for Clara, og Claire – fanget i sit alias – falder pladask for ham. Selv om forelskelsen udspiller sig i en virtuel verden, er følelserne, som blomstrer op, berusende ægte.

   ’Forført’ er en fængslende erotisk thriller om kærlighed og begær i internettets tidsalder. Fantasi og virkelighed hvirvles konstant ind i hinanden, og tilskueren tages med bukserne nede mere end én gang.
   Biografpremiere: Torsdag 23. april
   Instruktion: Safy Nebbou
   Skuespillere: Juliette Binoche, Nicole Garcia, Francois Civil, m.fl.
   Spilletid: 01:41
   Censur: Afventer

   2t 12min

   Afventer

   Officer og Spion

   10:00
   E - Sal G
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Den 5. januar 1895 degraderes kaptajn Alfred Dreyfus, en ung lovende officer, for at have spioneret for Tyskland og dømmes til livsvarigt fængsel.

   Blandt vidnerne til hans ydmygelse er Georges Picquart, der bliver forfremmet til at drive den militære efterretningsenhed, der fældede Dreyfus.

   Men da Picquart opdager, at hemmeligheder stadig overleveres til tyskerne, drages han ind i en farlig labyrint af bedrag.
   Biografpremiere: Torsdag 23. april
   Instruktion: Roman Polanski
   Skuespillere: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, m.fl.
   Spilletid: 02:12
   Censur: Afventer

   1t 20min

   Ikke vurderet

   Arent You Happy?

   10:00
   E - Sal D
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   En ung kvinde flakker omkring i byen og leder efter et sted at sove. Hun opsøger yogastudioer, gallerier og fremmedes senge, men der er ikke rigtigt plads til hende.

   ARENT YOU HAPPY er en komedie i pink og blå, og gennem en række af den unge kvindes møder, undersøger filmen det postmoderne samfund med alle dets selvmodsigende sameksistenser som usikkerhed og selvpromovering, seriel monogami, neospiritualitet og kravet om, at man for alt i verden skal være lykkelig.
   Biografpremiere: Torsdag 23. april
   Instruktion: Susanne Heinrich
   Skuespillere: Marie Rathscheck, Nicolai Borger, Malte Bündgen
   Spilletid: 01:20
   Censur: Ikke vurderet

   1t 38min

   Ikke vurderet

   En uge og en dag

   19:00
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Det midaldrende ægtepar, Eyal og Vicky reagerer vidt forskelligt på deres 25-årige søn Ronnies død. Da den traditionelle 7-dages sørgeperiode, Shivaen, er ovre finder Vicky meget hurtigt tilbage til hverdagens rutiner og genoptager sit job som skolelærer, mens Eyal har sværere ved at finde tilbage til livet.

   Han stjæler sin døde søns marihuana til medicinsk brug og tilbringer tiden derhjemme, hvor han ryger sig skæv, spiller ping-pong og luftguitar sammen med naboens stenede søn Zooler. Alt imens Eyal og Vicky hver især forsøger at genvinde kontrollen over deres liv, går verden udenfor videre uden at tage hensyn til den sorg, de gennemgår.

   Asaph Polonskys debutfilm ”En uge og en dag” er en film om at tackle den største sorg, man kan forestille sig, i en verden der ikke giver meget plads til at rumme det enkelte menneskes følelser. ”En uge og en dag” giver os et nuanceret og dybere blik på sorgen, som på én og samme tid er nådesløs og indsigtsfuld.

   "KAN STÆRKT ANBEFALES"
   Cinemaonline.dk - 5 stjerner

   "LIVSBEKRÆFTENDE"
   Ordet.net - 5 stjerner

   "EN KLØGTIG IAGTTAGER OG EN DYGTIG PERSONINSTRUKTØR"
   Politiken - 4 hjerter

   "HJERTEVARM OG OVERRASKENDE SJOV FILM OM VEJEN TILBAGE TIL LIVET"
   Berlingske Tidende - 4 stjerner

   "VELLYKKET OG BEVÆGENDE"
   Kristeligt Dagblad - 4 stjerner
   Biografpremiere: Torsdag 19. januar
   Instruktion: Asaph Polonsky
   Skuespillere: Shai Avivi, Evgenia Dodina, Tomer Kapon
   Spilletid: 01:38
   Censur: Ikke vurderet

   mandag 27. april

   Vores bedste år (Les plus belles années d'une vie)


   E

    mandag 27. april

    1t 28min

    Ikke vurderet

    Vores bedste år (Les plus belles années d'une vie)

    19:00
    E - Sal E
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    I 1966 instruerede Claude Lelouch den ikoniske nybølge-film ’En mand og en kvinde’, som han vandt både Guldpalme og Oscar for. Nu vender Lelouch tilbage til den gamle historie og lader Anne og Jean-Louis mødes igen – og også i denne inkarnation spilles de af Anouk Aimee og Jean-Louis Trintignant (som egentlig gik på aftægt efter ’Amour’). ’De bedste år’ er en film om erindringens gave og kærlighedens evne til at modstå nutidens prøvelser. Og så indarbejder Lelouch skønne klip fra den gamle film med de to skuespillere i al ungdommens fortryllende vælde – på stranden i Deauville og i det hotelværelse, hvor deres affære tog sin begyndelse – selvfølgelig akkompagneret af Francis Lais udødelige temamelodi.

    Vises med danske undertekster.
    Biografpremiere: Mandag 27. april
    Instruktion: Claude Lelouch
    Skuespillere: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Souad Amidou
    Spilletid: 01:28
    Censur: Ikke vurderet

    torsdag 30. april

    Undtagelsen


    E

     torsdag 30. april

     1t 57min

     Tilladt over 15 år

     Undtagelsen

     18:30
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer.

     Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang den serbiske krigsforbryder, de skriver artikler om.

     Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben i virkeligheden kommer fra dem selv.
     Biografpremiere: Torsdag 30. april
     Instruktion: Jesper W. Nielsen
     Skuespillere: Danica Curcic, Sidse Babett Knudsen, Amanda Collin, Lene Maria Christensen m.fl.
     Spilletid: 01:57
     Censur: Tilladt for børn over 15 år

     onsdag 6. maj

     Stille Lys - Mine Aftner i Paradis


     E

      onsdag 6. maj

      3t 00min

      Ikke vurderet

      Stille Lys - Mine Aftner i Paradis

      19:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Mød forfattertalentet Jonas Eika, der til denne udgave af MINE AFTNER I PARADIS præsenterer filmen STILLE LYS af Carlos Reygadas.

      Paradisets Engle byder på et glas rødvin i foyeren efter filmen.

      OM FILMEN:
      STILLE LYS er en sansemættet og hypnotisk film, der bringer tilskuerne ind i en speciel verden med et lille religiøst folk, der lever helt isoleret midt i Guds storslåede natur.

      Johan og hans familie er Mennonitter fra det nordlige Mexico. Imod Guds ord, forelsker han sig i en anden kvinde og vi følger ham igennem hans personlige krise. Filmen er, ligesom Carlos Reygadas' øvrige film, et enestående kunstværk, der med sine stærke og enkle historier er svær at ryste af sig.

      JONAS EIKA:
      Jonas Eika (f. 1991) er forfatter til romanen Lageret Huset Marie og senest Efter Solen - en samling af fem lange noveller, der fremskriver de menneskelige konsekvenser af global ulighed, fremmedgørende finanskapitalisme, fattigdom og udbytning. Samtidig peger novellerne på spirende, nye fællesskaber og potentialer for modstand.

      Jonas Eika modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 2019.
      Biografpremiere: Onsdag 12. februar
      Instruktion: Carlos Reygadas
      Skuespillere: Cornelio Wall Fehr, Miriam Toews, Maria Pankratz
      Spilletid: 03:00
      Censur: Ikke vurderet

      mandag 11. maj

      Deux (Two of us)


      E

       mandag 11. maj

       1t 35min

       Ikke vurderet

       Deux (Two of us)

       19:00
       E - Sal E
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Filippo Meneghetti er italiensk, men ‘Deux’ er fransk til benet – en på én gang rørende og overmåde delikat skildring af to ældre kvinders kærlighed, der har udfoldet sig i det skjulte i årtier – under dække af kvindernes naboskab. En ulykkelig hændelse skiller parret, og for at genfinde partnerskabet og genoptage kærlighedslivet må de bekende kulør – og springe ud. Hvis de ellers tør. For også spændingselementer indgår i historien, der fornemt bæres igennem af to helt fantastiske skuespillere: Barbara Sukowa og Martine Chevallier.

       Vises med engelske undertekster.
       Biografpremiere: Mandag 11. maj
       Instruktion: Filippo Meneghetti
       Skuespillere: Barbara Sukowa, Léa Drucker, Martine Chevallier
       Spilletid: 01:35
       Censur: Ikke vurderet

       mandag 18. maj

       Seules les bêtes


       E

        mandag 18. maj

        1t 57min

        Ikke vurderet

        Seules les bêtes

        19:00
        E - Sal E
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        En kvinde er forsvundet. Efter en snestorm findes hendes bil forladt i et halvøde landskab, hvor et par spredte bondegårde er ene om at bryde
        monotonien. De tilkaldte gendarmer har ikke mange spor at gå efter – til trods for at hele fem forskellige personer ligger inde med brikker til forståelse af det samlede puslespil, som trækker tråde til det afrikanske kontinent. Det er en djævelsk raffineret og svært kategoriserbar thriller, Dominik Moll har drejet – af Hollywood Reporter beskrevet som et lystigt blend af ‘Fargo’ og ‘Babel’, som det ville tage sig ud, hvis det var Atom Egoyan, der svingede taktstokken. Med andre ord: Vi har at gøre med en film fra allerøverste hylde.

        Vises med engelske undertekster.
        Biografpremiere: Mandag 18. maj
        Instruktion: Dominik Moll
        Skuespillere: Denis Ménochet, Laure Calamy, Damien Bonnard, Valéria Bruni Tedeschi
        Spilletid: 01:57
        Censur: Ikke vurderet

        mandag 25. maj

        Gloria Mundi


        E

         mandag 25. maj

         1t 47min

         Ikke vurderet

         Gloria Mundi

         19:00
         E - Sal E
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Robert Guédiguian er vel det nærmeste Frankrig kommer en Ken Loach. Han var senest aktuel med ’Kilimanjaros sne’ og ’Huset ved havet’ – og nu fortsætter han sin Marseille-krønike med sit faste team af uforlignelige skuespillere, inklusive hustruen Ariane Ascaride, som vandt skuespillerprisen i Venedig for indsatsen i filmen her. Vi er atter i instruktørens hjemby, hvor familien samles for at fejre den lille Glorias fødsel. Men trods lykken over det lille nyfødte barn, kæmper de unge forældre for at få hverdagen til at hænge sammen. Men så får Glorias onkel en smart forretningsidé… ’Gloria Mundi’ er et socialt bevidst og indigneret familiedrama om kærlighed, klasse og det for Guédiguian så indlysende faktum, at blod er tykkere end vand.

         Vises med danske tekster.
         Biografpremiere: Onsdag 19. februar
         Instruktion: Robert Guédiguian
         Skuespillere: Ariane Ascaride, Gérard Meylan, Jean-Pierre Darroussin
         Spilletid: 01:47
         Censur: Ikke vurderet

         mandag 1. juni

         Happy Birthday (Fête de famille)


         E

          mandag 1. juni

          1t 41min

          Ikke vurderet

          Happy Birthday (Fête de famille)

          19:00
          E - Sal E
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Matriarken Andrea (Catherine Deneuve) glæder sig til at samle familien om sig for at fejre sin fødselsdag. Det eneste, hun ønsker sig, er en festlig dag i familiens skød. Men da hendes ældste datter, Claire (Emmanuelle Bercot), uventet dukker op efter at være ‘forsvundet’ i 3 år, ændrer arrangementet hurtigt karakter. Det er ikke nødvendigvis sentimentale årsager, som har drevet den tilsyneladende uligevægtige Claire tilbage: Hun er kommet for at fat i den del af familiens penge, som hun mener tilkommer hende. Inden længe raser uvejret mellem familiemedlemmerne. ’Fête de famille’ er et klassisk, guldrandet familiedrama af den slags, franskmændene mestrer bedre end de fleste. Cédric Kahn var sidst aktuel på Franske Film Mandage med ‘La prière (‘The Prayer).

          Vises med engelske undertekster.
          Biografpremiere: Mandag 1. juni
          Instruktion: Cédric Kahn
          Skuespillere: Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne
          Spilletid: 01:41
          Censur: Ikke vurderet

          søndag 7. juni

          Forrest Gump - Cin Præs


          E

           søndag 7. juni

           2t 22min

           Tilladt over 15 år

           Forrest Gump - Cin Præs

           12:00
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Robert Zemeckis rørende og charmerende Oscarvinder fra 1994 har det hele: stemning, musik, historie og en fantastisk skæbne i titelfiguren, den enfoldige men godhjertede Forrest Gump, spillet forrygende af Tom Hanks.

           Forrest Gump er den elskelige antihelt, der fører tilskueren gennem et forrygende ridt af højdepunkter fra det 20. århundredes USA fra Elvis over Martin Luther King til Vietnamkrigen. “Jeg har aldrig mødt en som Forrest Gump i en film, og for den sags skyld har jeg aldrig set en film som ’Forrest Gump’. Sikke en magisk film.” skrev den legendariske amerikanske filmanmelder Roger Ebert.
           Biografpremiere: Lørdag 1. februar
           Instruktion: Robert Zemeckis
           Skuespillere: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, m.fl.
           Spilletid: 02:22
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           mandag 8. juni

           Mysteriet om Henri Pick


           E

            mandag 8. juni

            1t 41min

            Tilladt for alle

            Mysteriet om Henri Pick

            19:00
            E - Sal E
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            I et specialbibliotek i Bretagne finder en ung redaktør et aldeles fremragende og mageløst manuskript.

            Teksten er af den afdøde lokale pizzabager Henri Pick, der ifølge hans enke aldrig forfattede noget, som var mere sofistikeret end en indkøbsseddel.

            Den anerkendte litteraturkritiker Jean-Michel Rouche aner, at noget ikke stemmer og bestemmer sig for at undersøge sagen nærmere sammen med Henri Picks datter. For hvem var Henri Pick egentlig?
            Biografpremiere: Torsdag 20. august
            Instruktion: Remi Bezancon
            Skuespillere: Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaaz, m.fl.
            Spilletid: 01:41
            Censur: Tilladt for alle

            søndag 6. september

            8½ - Cin Præs


            E

             søndag 6. september

             2t 18min

             Tilladt over 15 år

             8½ - Cin Præs

             12:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Federico Fellinis overdådige, semi-selvbiografiske mesterværk om en succesrig filminstruktør, som tager ophold på en kuranstalt for at få lidt ro, er for længst gået over i filmhistorien.

             Den gode instruktør bliver hele tiden forstyrret, da alle vil vide noget om hans nye filmprojekt, og det ydre pres får ham til at søge indad, så grænserne mellem fantasi, dagdrøm og virkelighed begynder at flyde. I de bærende roller er Marcello Mastroianni og Claudia Cardinale, og den uforglemmelige musik er komponeret af Nino Rota. Fellini ville være blevet 100 år i 2020.
             Biografpremiere: Lørdag 1. februar
             Instruktion: Federico Fellini
             Skuespillere: Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Claudia Cardinale, m.fl.
             Spilletid: 02:18
             Censur: Tilladt for børn over 15 år

             søndag 1. november

             Heftig og begejstret


             E

              søndag 1. november

              1t 45min

              Ikke vurderet

              Heftig og begejstret

              12:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              I den lille nordnorske fiskerby finder man Berlevåg Mannskor, der på alle tider af året stiller op ved havet og synger – i sol, sne, regn og blæst.

              Filmen følger mændene i løbet af et år, både privat og som en del af koret, der sammen tager på en tur til Murmansk.
              Biografpremiere: Fredag 2. november
              Instruktion: Knut Erik Jensen
              Skuespillere: -
              Spilletid: 01:45
              Censur: Ikke vurderet