Paradisgade 9C
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

mandag 21. september

White Riot - CIN


E

Le Daim


E

  mandag 21. september

  1t 20min

  Tilladt for alle

  White Riot - CIN

  18:30
  E - Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  'We peeled away the Union Jack to reveal the swastika'. En spirende racisme i England vakte i 1978 massiv modstand fra musikhistoriens måske største græsrodsbevægelse, der med rock, reggae og The Clash som spydspids samlede en nation i splid.

  Fortællingen om oprør og musikkens evne til at samle folket er en vigtig del af britisk selvbevidsthed. Kom tæt på fødslen og effekten af bevægelsen Rock Against Racism (RAR) i Rubika Shahs intense dokumentar 'White Riot' – og følg sammenslutningen af kunstnere og politiske aktivister, som lader musikken tage ordet i kampen mod den frembrusende nynazistiske bevægelse National Front.

  Skelsættende arkivmateriale dokumenterer en kulturel begivenhed, der kulminerer i en historisk protestmarch gennem London med 100.000 deltagere, hvor kursen er sat mod en musikfestival med punk-rockerne The Clash som hovednavn. Tempoet er energisk, hårdtslående og medrivende, ligesom musikken og tidsånden, der vækkes til live gennem koncertoptagelser og personlige beretninger fra konflikternes voldelige brændpunkter.

  Vises uden danske undertekster.
  Biografpremiere: Mandag 21. september
  Instruktion: Rubika Shah
  Skuespillere: Red Saunders, Dennis Bovell, Mykaell Riley m.fl.
  Spilletid: 01:20
  Censur: Tilladt for alle

  1t 17min

  Ikke vurderet

  Le Daim

  19:00
  E - Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Georges (Jean Dujardin) er en nyskilt mand, som bor et sted på landet. Da han finder en gammel, slidt jakke i hjortekind, er hans skæbne beseglet. Han begynder at filme sig selv og hjælpes på vej af bartenderen Denise (Adèle Haenel fra 'Portræt af en kvinde i flammer'), som i tilgift viser sig at være en lovende filmklipper. Sammen begiver de sig ud i verden for at fuldføre Georges' vilde plan: At udradere alle konkurrenter og opnå verdensherredømmet. Oscarvinderen Jean Dujardin ('The Artist') spiller midtvejskirse for f, hvis maskulinitet kommer på kollisionskurs med verden i en fuldkommen forrykt og surrealistisk thrillerkomedie, der ikke ligner noget, du har set før.
  Biografpremiere: Mandag 14. september
  Instruktion: Quentin Dupieux
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:17
  Censur: Ikke vurderet

  tirsdag 22. september

  Oh les Filles - CIN


  E

  Liam Gallagher: As It Was - CIN


  E

   tirsdag 22. september

   1t 19min

   Tilladt for alle

   Oh les Filles - CIN

   18:30
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Hvilke udfordringer er der i at være kvinde i en mandsdomineret rockbranche? Kan man bryde lydmuren og gøre op med de vante forestillinger om stil og attitude i en verden styret af kommers og konservatisme?

   'Oh les filles!' stiller skarpt på seks årtiers kvindelige kunstnere i fransk populærmusik – fra Edith Piaf over Françoise Hardy og Jane Birkin til Christine and The Queens og Jehnny Beth og The Savages, via Vanessa Paradis, Catherine Ringer, Charlotte Gainsbourg og en hel del flere.

   Men andre ord fra yé-yé og bubblegum pop i 60'erne, provokationer og politisk pondus i 70'erne, punk i 80'erne til en smeltedigel af fluktuerende – gerne androgyne – udtryk i dag, hvor patriarkatet måske endelig er på vej ud, og pigerne sætter tonen.

   Vises med engelske undertekster.
   Biografpremiere: Tirsdag 22. september
   Instruktion: François Armanet
   Skuespillere: Jeanne Added, Jehnny Beth, Lou Doillon m.fl.
   Spilletid: 01:19
   Censur: Tilladt for alle

   1t 25min

   Tilladt for alle

   Liam Gallagher: As It Was - CIN

   20:30
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Den tidligere Oasis-forsanger Liam Gallagher har ikke set eller talt med sin bror Noel siden deres skæbnesvangre opgør før en koncert i Paris 2009 – et opgør, der resulterede i håndgemæng, smadrede guitarer og gravskriften over 18 års på alle måder højspændt elektrisk samarbejde.

   Mens Noel – Oasis' primære sangskriver – gradvist fandt sig selv som solokunstner, førte Liam Oasis videre i det ikke nær så vitale Beady Eye og gled længere og længere ned i en sump af ægteskabelige skandaler, druk og juridiske trakasserier.

   Med 'As It Was' sætter instruktør Kevin Fitzgerald spot på Liam Gallaghers kamp for at få styr på sit privatliv og genvinde sin champagne supernova-status med udspillet 'As You Were' – et album der gik lige lukt ind på førstepladsen af den engelske hitliste i 2017.

   Vises uden danske undertekster.
   Biografpremiere: Tirsdag 22. september
   Instruktion: Gavin Fitzgerald, Charlie Lightening
   Skuespillere: Liam Gallagher, David Adcock, Paul Arthurs m.fl.
   Spilletid: 01:25
   Censur: Tilladt for alle

   onsdag 23. september

   Druk


   EE

    onsdag 23. september

    1t 56min

    Afventer

    Druk

    19:00
    E - Sal A
    19:15
    E - Sal B
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    E
    Der findes en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. At alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen, problemerne synes mindre og kreativiteten stiger. Vi kender det godt; efter de første glas vin løfter samtalen sig, mulighederne åbner sig.

    Martin er gymnasielærer. Han føler sig gammel og træt. Ægteskabet er gået i stå. Hans elever og deres forældre ønsker ham opsagt for at øge deres gennemsnit.

    Opmuntret af teorien kaster Martin og hans tre kolleger sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen. Hvis Churchill vandt Anden Verdenskrig i en tæt tåge af spiritus, hvad kan de stærke dråber så ikke gøre for dem og deres elever?
    Biografpremiere: Torsdag 24. september
    Instruktion: Thomas Vinterberg
    Skuespillere: Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, Thomas Bo Larsen, m.fl.
    Spilletid: 01:56
    Censur: Afventer

    mandag 28. september

    Roubaix, une lumière


    E

     mandag 28. september

     2t 00min

     Ikke vurderet

     Roubaix, une lumière

     18:30
     E - Sal B
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Arnaud Desplechin (Et juleeventyr, De gyldne år) er en nordfransk krimi, hvor et lesbisk par (spillet af Lea Seydoux og Sara Forestier) indtager en helt central position. Roubaix er en by præget af mismod og kriminalitet. Politikommissæren Daoud (Roschdy Zem) skal opklare mordet på en ældre kvinde, der er blevet stranguleret for et par håndører, og sporet leder ham lige i armene på det lesbiske par, som han tålmodigt udspørger og forhører - og spiller ud mod hinanden. Og da instruktøren hedder Desplechin, er det ikke noget traditionelt krimidrama, vi er vidne til, men snarere en stemningsmættet noir, som i fantastisk clair-obscur portrætterer instruktørens fødeby med hele den betændte underside opad.
     Biografpremiere: Mandag 14. september
     Instruktion: Arnaud Desplechin
     Skuespillere:
     Spilletid: 02:00
     Censur: Ikke vurderet

     tirsdag 29. september

     Billy Elliot - CIN


     E

     Richard Jewell - CIN


     E

      tirsdag 29. september

      1t 51min

      Tilladt for alle

      Billy Elliot - CIN

      18:30
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Filmen om den 11-årige arbejderdreng Billy, der i stedet for at gå til boksning bliver vild med ballet, tog verden med storm i 2000.

      Billys kamp for at forfølge sin drøm trods omverdenens modstand bringer både tårer og smil frem. Så grib chancen og se denne livsbekræftende britiske klassiker på det store lærred.

      Vises uden danske undertekster.
      Biografpremiere: Tirsdag 29. september
      Instruktion: Stephen Daldry
      Skuespillere: Jamie Bell, Julie Walters, Jean Heywood m.fl.
      Spilletid: 01:51
      Censur: Tilladt for alle

      2t 11min

      Tilladt over 15 år

      Richard Jewell - CIN

      21:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Clint Eastwoods seneste epos er et ærkeamerikansk drama med mediehysteri, en syndebuk og dybt forankrede æresbegreber.
      Baseret på virkelige hændelser kommer vi helt tæt på den energiske sikkerhedsvagt, der bærer filmens titel.

      Richard Jewell (Paul Walter Hauser) stræber højt i tjansen som vagt, noget, der også glæder hans gamle mor (Kathy Bates) – de to bor alene sammen. En dag opdager Jewell en mistænkelig efterladt rygsæk ved en koncert under Olympiaden i 1996. Rygsækken indeholder en rørbombe – og kun takket være Jewell bliver den helt store katastrofe afværget. Men Jewell (og hans stolte mor) får ikke lov til at sole sig ret længe i heltestatussen, for snart har FBI under ledelse af Jon Hamms agent Shaw brug for en syndebuk.

      Selv om hetz- og mediehysteri-temaet bunder i noget virkelig amerikansk, er ’Richard Jewell’ alligevel mere universelt rørende og tankevækkende end i et rendyrket stars and stripes-regi. Efterhånden er den evige jagt efter nemme overskrifter på bekostning af menneskeskæbner blevet et verdensfænomen.

      Vises uden danske undertekster
      Biografpremiere: Tirsdag 29. september
      Instruktion: Clint Eastwood
      Skuespillere: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Brandon Stanley m.fl.
      Spilletid: 02:11
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      onsdag 30. september

      Down by Law - CIN


      E

       onsdag 30. september

       3t 00min

       Tilladt over 15 år

       Down by Law - CIN

       19:00
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       MINE AFTNER I PARADIS - Vi præsenterer filmen DOWN BY LAW, indledt af kommunikatør Anne Villemoes.

       Efter filmen byder Paradisets Engle på et glas vin i foyeren.

       OM FILMEN:
       Tre vidt forskellige mænd – en afdanket radio-dj (Tom Waits), en rastløs alfons (John Lurie) og en tilsyneladende snotforvirret italiener (Roberto Benigni) – deler celle i et fængsel i New Orleans.

       Italieneren går de to andre på nerverne med sin evindelige snakken og ukuelige optimisme, men efterhånden indser de, at han ikke er helt så dum, som han lader ane. Roberto udtænker en plan for, hvordan de kan flygte og snart er de på flugt gennem endeløse og labyrintiske vådlandskaber.

       Jim Jarmuschs finurlige filosoferen over skæbnens gunst og ugunst farves inciterende af John Luries smagfulde jazztoner filmen igennem.


       Filmen vises uden danske undertekster.
       Biografpremiere: Onsdag 30. september
       Instruktion: Jim Jarmusch
       Skuespillere: Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni m.fl.
       Spilletid: 03:00
       Censur: Tilladt for børn over 15 år

       torsdag 1. oktober

       Tysktime


       E

        torsdag 1. oktober

        2t 05min

        Tilladt over 11 år

        Tysktime

        18:30
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Siegfried Lenz' klassiker 'Tysktime' er kongenialt filmatiseret af Christian Schwochow – i forjættende smukke billeder, med Sonja Richter på rollelisten og delvist optaget ved det danske vadehav.

        Vi starter lige efter Anden Verdenskrig, hvor den unge Siggi Jepsen er sendt til en anstalt for adfærdsvanskelige unge. I tysktimen skal han skrive om 'Pligtens glæder´, men han kan ikke komme i gang med opgaven. Så i stedet begynder han at skrive om sin opvækst i den nordtysk landsby Rugbüll ved den dansk-tyske grænse, hvor hans far er politibetjent og nidkært overvåger, at den lokale kunstner Nansen (bygget over Emil Nolde) overholder nazisternes maleforbud.

        Ud over sit frapperende familiedrama byder filmen også en på én gang storslået og humoristisk beskrivelse af marsken og dens befolkning midt i krigens vanvid.
        Biografpremiere: Torsdag 1. oktober
        Instruktion: Christian Schwochow
        Skuespillere: Ulrich Noethen, Tobias Moretti, Levi Eisenblätter, m.fl.
        Spilletid: 02:05
        Censur: Tilladt for børn over 11 år

        fredag 2. oktober

        Porto Farina - Aarhus Arab FF


        E

         fredag 2. oktober

         3t 00min

         Ikke vurderet

         Porto Farina - Aarhus Arab FF

         18:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Velkommen til Aarhus Arab Film Festival 2020!

         Aftenen byder på musik og taler fra festivalarrangørerne og Aarhus' Kulturrådmand, Rabih Azad-Ahmad. Efter filmen vil der være Q&A med filmskaberne.

         KORTFILM:

         "3 Logical Exits" (Instr. Mahdi Fleifel, 14'/ Denmark, UK, Lebanon / documentary / 2020)

         A sociological meditation on the different
         "exits" that young Palestinians choose, in
         order to cope with life in the refugee camps.


         HOVEDFILM:

         "Porto Farina" (instr. Ibrahim Letaïef, Tunesia, 2019)

         Because he thinks she is sterile, ALY leaves his French girlfriend and returns home to renew with family and marry his young cousin who was promised him. But nothing happens as expected and between falsehood and pretense, ALY discovers at its expense the tragi-comedy of Life ..
         Biografpremiere: Tirsdag 8. september
         Instruktion:
         Skuespillere:
         Spilletid: 03:00
         Censur: Ikke vurderet

         lørdag 3. oktober

         The Blue Elephant 2 - Aarhus Arab FF


         E

         Dating Amber - PROUD


         E

          lørdag 3. oktober

          3t 00min

          Ikke vurderet

          The Blue Elephant 2 - Aarhus Arab FF

          18:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          KORTFILM:

          "London Arabia"
          (Instr. Daniel Jewel, UK, 25 min)

          When a Luxury Building Development tries to force out a diverse community in London's 'Little Arabia', the community chooses to stand their ground and band together to protect their hard won new homes in London.


          HOVEDFILM:

          "The Blue Elephant 2"
          (Instr. Marwan Hamed, Egypt, 2019)

          A meeting with a new inmate in the psychiatric hospital flips Dr. Yehia's life upside down. She prophecies that the death of his entire family is only three days away.

          FARIDA, the new convict, is escorted to the holding cell of the most notorious female criminals in the mental hospital. She is accused of murdering her entire family.
          That night, another crime occurs. An inmate gets killed! Now YEHIA's intervention becomes inevitable. He is asked for help after five years away from psychiatry. He takes on the case not knowing what he is setting foot into.
          The horror begins when FARIDA warns him:"Your wife will kill your family one after the other! Beware of falling asleep, three full nights…or you will eternally regret it"
          A nightmare of a mandatory insomnia, and the only way out is the 'BLUE ELEPHANT' pills. YEHIA travels to a world of fantasy, back to a time that no book of history ever recorded. In a circus of sorcerous gypsies, he witnesses a story of an eastern witch whose charm lured the strongest of kings. YEHIA eventually delves into a scarier place where he meets his deepest fears and faces himself.
          Will FARIDA's curse come true?
          Will YEHIA survive to save his family?
          Will he ever find his way back safely to his normal self?
          Biografpremiere: Tirsdag 8. september
          Instruktion:
          Skuespillere:
          Spilletid: 03:00
          Censur: Ikke vurderet

          1t 42min

          Ikke vurderet

          Dating Amber - PROUD

          19:00
          E - Sal C
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Dating Amber er et gribende, ærligt og sjovt indblik i teenagelivets op- og nedture. Det er midten af 90'erne i Irland, og Eddie og Amber er ikke sprunget ud endnu. De beslutter derfor at iscenesætte et forhold for at stoppe rygterne. Deres "parforhold" begynder at falde fra hinanden, og det tvinger Eddie dybere ned i benægtelse, mens Amber indser, at hun er nødt til at gribe ind. 'Dating Amber' er et kærlighedsbrev til alle de børn, der voksede op i en lille by, og som havde brug for at flygte for at være dem selv.
          Biografpremiere: Lørdag 3. oktober
          Instruktion: David Freyne
          Skuespillere: Lola Petticrew, Fionn O'Shea
          Spilletid: 01:42
          Censur: Ikke vurderet

          søndag 4. oktober

          Rollem - Aarhus Arab FF


          E

          Lola Vers La Mer - PROUD


          E

           søndag 4. oktober

           2t 15min

           Ikke vurderet

           Rollem - Aarhus Arab FF

           18:00
           E - Sal C
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Instr. Abdulelah Alqurashi
           89 minutes, 2019,
           Saudi Arabia

           The first Saudi film to be commercially released in Saudi cinemas.

           Omar Nizar works as a filmmaker and Founding Partner at a production company; a job he finds too superficial and non artistic, mainly revolving around advertising, which he abhors. When his partner, Muhannad, asks him to create a commercial focusing on the history of Jeddah for a soulless and inauthentic product to please a client, Omar refuses and holds on to his principles l, believing that he should portray the country for what it truly is.
           Jeddah to Omar is the place he grew up in where his family and friends live, also his girlfriend Lina Najjar. They have been in a relationship for two years. Jeddah plays a role in shaping their relationship.

           Omar begins his journey of understanding the true Jeddah by occasionally visiting the old town to film a commercial with his longtime friend Selim and their friend and colleague Hala. The three of them are filmmakers with no repertoires. They met through working on small projects and were brought together by their love of the art of filmmaking. Then, he meets Farid Lotfi, the retired cinematographer who peaked during the late 1970s in Paris and Cairo, but ended up in an antique store in the old town with his assistant Mahrous.
           Biografpremiere: Onsdag 9. september
           Instruktion:
           Skuespillere:
           Spilletid: 02:15
           Censur: Ikke vurderet

           1t 40min

           Ikke vurderet

           Lola Vers La Mer - PROUD

           19:00
           E - Sal B
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Lige da Lola, en 18-årig transkvinde, finder ud af, at hun omsider er blevet godkendt til en længeventet operation, dør hendes mor. Moren var hendes eneste økonomiske støtte. For at opfylde sin mors sidste ønske, drager Lola og hendes far ud på en rejse til den belgiske kyst. Lola kommer ikke godt ud af det med sin far, og de har ikke set hinanden i to år. Efter nogle dage sammen indser de, at resultatet af rejsen muligvis ikke var det, de havde forventet.
           Biografpremiere: Søndag 4. oktober
           Instruktion: Laurent Micheli
           Skuespillere:
           Spilletid: 01:40
           Censur: Ikke vurderet

           mandag 5. oktober

           I Bleed - Aarhus Arab FF


           E

           For dem, som er til kvinder - PROUD


           E

            mandag 5. oktober

            2t 00min

            Ikke vurderet

            I Bleed - Aarhus Arab FF

            18:00
            E - Sal C
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Documentary, 58min, produced by Leah Manasseh (Lebanon)

            They say pain travels through family lines until someone is ready to heal it within themselves.
            They say that by going through the agony of healing you break a poisonous cycle for future generations.

            In this personal documentary, Leah goes on a journey of exploration, and healing, her first period left an emotional scar that hasn't healed in twenty years.
            Her objective is to create a new narrative around periods for her daughter, which she knows she can only accomplish be freeing herself.

            Her insistence of digging beneath the surface and her refusal to be limited by patriarchy's negative views on periods lead her to look into her own family story, and explore the concept of trans-generational trauma.
            Biografpremiere: Mandag 5. oktober
            Instruktion:
            Skuespillere:
            Spilletid: 02:00
            Censur: Ikke vurderet

            1t 20min

            Ikke vurderet

            For dem, som er til kvinder - PROUD

            19:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            BABYLEBBE 19 MIN I Tone Ottilie
            Frede tager med sin storesøster til en queer techno-fest for at vinde sin eks tilbage. Da det går galt, prøver hun at følge sin søsters mindre romantiske råd om, hvordan man kommer sig over sin eks og ikke er en babylebbe.

            LA AMANTE/THE MISTRESS 11 MIN I Pati Cruz
            I løbet af sin mands begravelse får 70-årige Maritere et uventet besøg fra Angela, hvis tilstedeværelse vækker følelser fra fortiden. Maritere skal beslutte, om hun vil fortsætte sit liv som enke eller give sig selv chancen for at føle kærlighed igen.

            THE HALF WALL 6 MIN I Ida H. Eldøen
            Da emnet husrenovering kommer op, befinder et lesbisk par sig pludselig i en ophedet og dybt seriøs diskussion om noget så trivielt som en badeværelsesmur.

            BUTCH 11 MIN I Harry Lloyd
            Efter et elendigt break-up bliver en hund ved navn Butch nødt til at gøre sit bedste for at genforene Tiff og Gem, selvom det betyder en tur til dyrlægen.

            STRANGERS 13 MIN I Jamieson Pearce
            Adrienne og Stewart må tage vare på deres skrantende mor i lyset af en tilsyneladende seksuel opvågning og en streng plejehjemspolitik. En følelsesladet, men humoristisk udforskning af kompleksiteten ved at blive ældre.

            GENTLY, JENNIFER 9 MIN I Katie Doane Avery
            Da Jennifer og Madison smugkigger i en porno-samling, vækker en model et dybt begær i Jennifer.
            Biografpremiere: Mandag 5. oktober
            Instruktion:
            Skuespillere:
            Spilletid: 01:20
            Censur: Ikke vurderet

            tirsdag 6. oktober

            Frida - CIN


            EE

            Fotomodeller jages - CIN


            E

            For dem, som er til mænd - PROUD


            E

             tirsdag 6. oktober

             2t 03min

             Tilladt over 15 år

             Frida - CIN

             16:30
             E - Sal A
             21:00
             E - Sal C
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             E
             'Frida', Julie Taymors indlevede film, om den verdenskendte mexicanske maler Frida Kahlo (1907-54) og hendes kontroversielle liv, sætter på en gang spot på kunstneren Kahlo og en kvinde, der trods sit skrøbelige helbred, formåede at hæve sig over sine dårligdomme og leve et liv uden kompromisser – i en tid, hvor fri livsudfoldelse langt fra var ufarlig.

             Således kommer vi rundt om både forholdet til ægtefællen og kunstnerkollegaen Diego Rivera, affæren med den revolutionære tænker Lev Trotskij og den romantiske omgang med andre kvinder.

             Salma Hayek blev fortjent nomineret til en række priser for rollen som Kahlo – bl.a. en Oscar.

             Vises uden danske undertekster.
             Biografpremiere: Tirsdag 6. oktober
             Instruktion: Julie Taymor
             Skuespillere: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush m.fl.
             Spilletid: 02:03
             Censur: Tilladt for børn over 15 år

             2t 25min

             Tilladt over 15 år

             Fotomodeller jages - CIN

             18:00
             E - Sal C
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             EVENT - Filosofisk Filmsalon med introduktion og debat efter filmen ledet af Jacob Willer Holm (AU).
             SEX, VOLD & VOYUERISME

             Hvordan kan man forstå filmmediet som et perverst voyeuristisk medie? Og hvilken rolle spiller køn i denne sammenhæng?

             Disse spørgsmål vil vi tage fat på til denne omgang af Film & Filosofi i Aarhus. Vi viser filmen "Fotomodeller Jages" (1960), og med afsæt i den vil vi inden filmen diskutere, hvad forholdet er imellem voyeurismen og filmmediet. Til at gøre os klogere på det kommer Mathias Bonde Korsgaard fra Aarhus Universitet og holder oplæg, og Jacob Willer Holm fra Film & Filosofi stiller kritiske spørgsmål. Kom og vær med til en spændende aften, hvor vi i fællesskab tænker kritisk om filmmediet!

             OM FILMEN
             Instruktøren Michael Powell blev lagt for had, da han lavede 'Fotomodeller jages' ('Peeping Tom'), fordi filmen krænkede filmkritikerne. I dag bliver den dengang så kontroversielle film anset som en af de første moderne gysere og er vidt anerkendt for sit voyeuristiske tema, der elegant peger på biograftilskuerens status som voyeur. Filmen følger filmfotografen Mark Lewis (Karlheinz Böhm), der om dagen arbejder i et filmstudie og om natten myrder kvinder, mens han på film foreviger deres angstplagede ansigter. Filmen knytter bånd mellem sex, vold og voyeurisme, og alle filmens personer er kiggere - undtagen den blinde kvinde, der paradoksalt nok er den mest 'seende' af alle.

             OM AFTENENS GÆST
             Mathias Bonde Korsgaard er adjunkt på Medievidenskab på Aarhus Universitet, hvor han bl.a. underviser i filmhistorie og filmteori.

             ORDSTYRER: Jacob Willer Holm, Film & Filosofi i Aarhus

             Storbritannien 1960
             DCP farve
             100 min.
             Engelsk dialog.

             Vises uden danske undertekster.

             Tilladt over 15 år.
             Med Karlheinz Böhm, Moira Shearer, Anna Massey
             Biografpremiere: Tirsdag 6. oktober
             Instruktion: Michael Powell
             Skuespillere: Karlheinz Böhm, Anna Massey, Moira Shearer m.fl.
             Spilletid: 02:25
             Censur: Tilladt for børn over 15 år

             1t 50min

             Ikke vurderet

             For dem, som er til mænd - PROUD

             19:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             BLACK HAT 15 MIN I Sarah Smith
             En tilsyneladende from hasidisk jøde, der lever et hemmeligt dobbeltliv, mister sin sorte hat en aften, hvilket får hans to separate liv til at kollidere på en måde, han aldrig forestillede sig muligt.

             BOB & DALE 14 MIN I David Rosfeld
             Et ældre homoseksuelt par, der bor i de afsidesliggende Rocky Mountains, finder en dybere kærlighed sammen, da demens truer deres uafhængighed.

             WHO CAN PREDICT WHAT WILL MOVE YOU 9 MIN I Livia Huang
             To drenge tilbringer deres sidste nat sammen med at spille basketball. Da de mødes med andre venner, kæmper de hver især med, hvordan de kan komme videre.

             ARE YOU HUNGRY? 12 MIN I Teemu Niukkanen
             En overbeskyttende mors antagelser om sin søns behov og ønsker fører til en forbløffende række ulykker.

             STALLS 5 MIN I João Dall'Stella
             Et cruising eventyr når sit klimaks i et operahus' herretoilet.

             THE FALL 12 MIN I Shannon Anderson
             The Fall er en poetisk og reflekterende kortfilm, der handler om den styrke og sårbarhed, der er nødvendig i både boksning og forhold.

             THRIVE 17 MINUTTER I Jamie Dispirito
             En sexdate mellem to unge mænd fører til en dyb samtale den efterfølgende morgen.

             AFTER THAT PARTY 15 MINUTTER I Caio Scott
             Leo havde aldrig forestillet sig at han skulle se sin far kysse en anden mand til en fest… Indtil det skete. Med hjælp fra sin bedste ven, Carol, skal han nu finde den bedste måde at fortælle sin far at han har fundet ud af hans hemmelighed.
             Biografpremiere: Tirsdag 6. oktober
             Instruktion:
             Skuespillere:
             Spilletid: 01:50
             Censur: Ikke vurderet

             torsdag 8. oktober

             Sandheden


             E

             Gender & Queer - PROUD


             E

              torsdag 8. oktober

              1t 46min

              Tilladt for alle

              Sandheden

              18:30
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Ved en stormfuld genforening besøger forfatteren Lumir efter mange år sin berømte mor, skuespillerinden Fabienne. Fabienne er en feteret stjerne i den franske filmverden og lever som en dronning blandt mænd, som elsker og beundrer hende.

              Hun er aktuel i en Sci-Fi film, hvor hun spiller en mor, som aldrig bliver voksen, og samtidig udgiver hun sin selvbiografi. Bogen fremstår som fiktion ‘baseret på en sand historie’, men hvad er sandt, hvad er fortrængt og hvad er forskønnet?

              Bogen skuffer hendes kollegaer og undrer hendes voksne datter, manuskriptforfatteren Lumir, som vender hjem fra New York sammen med sin amerikanske mand og deres fælles barn. Gensynet mellem mor og datter bringer hurtigt eskalerende konfrontationer, når sandheder kommer frem i lyset og regnskaber skal gøres op.

              I sin første spillefilm uden for Japan forener Guldpalme-vinderen Kore-eda de to franske filmstjerner Catherine Deneuve og Juliette Binoche med fabelagtig kemi i en både skarp, morsom og gribende historie om familiekonflikter.
              Biografpremiere: Torsdag 8. oktober
              Instruktion: Hirokazu Koreeda
              Skuespillere: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, m.fl.
              Spilletid: 01:46
              Censur: Tilladt for alle

              1t 25min

              Ikke vurderet

              Gender & Queer - PROUD

              19:00
              E - Sal C
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              WONDER 16 MIN I Javier Molina
              Et 11-årigt barn vokser op i ghettoen og drømmer om at rasle, udklædt som en kvindelig superhelt til Halloween.

              DARLING 16 MIN I Saim Sadiq
              Samtidig med at opsætningen af en ny forestilling på et erotisk danseteater i Lahore finder sted, forsvinder en offergave i form af en ged, en betagende trans kvinde forsøger desperat at blive en stjerne imens en naiv, ung dreng bliver forelsket.

              THE OLD MAN AND THE BUCKET 13 MIN I Tomasz Emil Rudzik
              Efter sin kones død og sønnen er immigreret til England har ensomhed gjort den tidligere skomager, Mr. Wojcik, menneskefjendsk. Da den første internationale queer café åbner lige uden for hans vindue, anser Mr. Wojcik sig selv som Polens "beskytter". Det er fortællingen om mødet mellem en homofob og en transvestit, hvor frygt og fordomme omkring det ukendte må overkommes.

              KONFIRMANDEN 18 MIN I Marie-Louise Damgaard
              Det er dagen hvor den transkønnede Mathias skal konfirmeres: Hans plan om at flyve under radaren, bliver hurtigt spoleret af hans overbeskyttende mor, der har en anden helt anden idé end Mathias om, hvordan den perfekte dag ser ud.

              134 12 MIN I Sarah-Jane Drummery
              Jack Leahy har altid vidst at han var en pige. Kortfilmen starter og slutter med det øjeblik, hvor Jack for første gang viser sig offentligt som en pige. '134' følger en families rejse gennem køn, moderne ungdom og forældres forventninger.
              Biografpremiere: Torsdag 8. oktober
              Instruktion:
              Skuespillere:
              Spilletid: 01:25
              Censur: Ikke vurderet

              fredag 9. oktober

              Two (Deux) - PROUD


              E

               fredag 9. oktober

               1t 45min

               Ikke vurderet

               Two (Deux) - PROUD

               19:00
               E - Sal C
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Nina og Madeleine, to pensionerede kvinder, har i al hemmelighed været dybt forelskede i årtier. De kommer og går mellem deres to lejligheder og deler små, kærlige stunder i hverdagen sammen. Men fra alle andres synspunkt, inklusiv Madeleines familie, er de bare naboer, der bor på øverste etage i deres bygning. En dag bliver deres forhold vendt på hovedet af en uventet begivenhed, der fører til, at Madeleines datter langsomt afslører sandheden om dem.
               Biografpremiere: Fredag 9. oktober
               Instruktion: Filippo Meneghetti
               Skuespillere:
               Spilletid: 01:45
               Censur: Ikke vurderet

               lørdag 10. oktober

               End of the Century - PROUD


               E

                lørdag 10. oktober

                1t 35min

                Ikke vurderet

                End of the Century - PROUD

                19:00
                E - Sal C
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Sol, sand og hav. To mænd møder hinanden i det livlige Barcelona og mærker en øjeblikkelig kemi mellem dem. Efter den første sammenkomst befinder de sig 20 år tidligere, hvor de mødes under helt andre omstændigheder. Filminstruktøren leger med historien, da han konfronterer de samme karakterer i nutiden og fortiden. Fortællingen ændrer sig og kombinerer den seksuelle lyst med intime samtaler under åben himmel i en evig sommer.
                Biografpremiere: Lørdag 10. oktober
                Instruktion: Lucio Castro
                Skuespillere:
                Spilletid: 01:35
                Censur: Ikke vurderet

                tirsdag 13. oktober

                The Killing Fields - CIN


                E

                Breaking the Waves - CIN


                E

                 tirsdag 13. oktober

                 2t 21min

                 Tilladt over 15 år

                 The Killing Fields - CIN

                 18:30
                 E - Sal C
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Roland Joffés multiprisvindende 'The Killing Fields' skildrer eftervirkningerne af den amerikanske indblanding i cambodiansk politik under Vietnamkrigen.

                 Vi følger den cambodianske tolk Dith Pran, der må blive i landet, efter at Khmer Rouge har indledt folkemordet. Med stor opfindsomhed og styrke udholder Pran brutal indespærring og undgår døden ved at flygte gennem rismarker, hvor ligene af hans landsmænd flyder alle vegne.

                 Vises uden danske undertekster.
                 Biografpremiere: Tirsdag 13. oktober
                 Instruktion: Roland Joffé
                 Skuespillere: Sam Waterston, Haing S. Ngor, John Malkovich m.fl.
                 Spilletid: 02:21
                 Censur: Tilladt for børn over 15 år

                 2t 38min

                 Tilladt over 15 år

                 Breaking the Waves - CIN

                 21:15
                 E - Sal C
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 ‘Breaking the Waves’ blev von Triers store internationale gennembrud. Han vandt til sin store skuffelse endnu engang ‘kun’ juryens specialpris i Cannes (Mike Leigh løb med Guldpalmerne), men filmen blev et tilløbsstykke verden over.

                 For von Trier blev filmen også et spring over i en anden form for filmfortælling. Det er ikke længere genreironien og de postmoderne universer, der driver værket. Snarere er følelsen alt.

                 Filmen er det helt store melodrama om den unge skotske kvinde Bess (Emily Watson) og hendes kærlighed til sin elskede mand, Jan (Stellan Skarsgård). Han invalideres i en arbejdsulykke, og i forsøget på at redde sin elskede ofrer Bess sig seksuelt til fremmede mænd.

                 Det snerpede, kirkelige miljø, der omgiver dem, er beskrevet med en næsten dokumentarisk realisme i Robby Müllers håndholdte Cinemascope-billeder, og maleren Per Kirkeby har farvelagt en stribe landskabsvignetter.

                 En ’fusion’ af det bedste fra Ken Loach, 1970’ernes musikscene, Dreyer og Tarkovskij. En stærk film om tro, håb, sex og – mest af alt – kærlighed.

                 Vises med danske undertekster.
                 Biografpremiere: Tirsdag 13. oktober
                 Instruktion: Lars von Trier
                 Skuespillere: Emily Watson, Stellan Skarsgård, Katrin Cartlidge m.fl.
                 Spilletid: 02:38
                 Censur: Tilladt for børn over 15 år

                 tirsdag 20. oktober

                 Carmen - CIN


                 E

                 Ondskabens Hotel - CIN


                 E

                  tirsdag 20. oktober

                  1t 42min

                  Tilladt over 15 år

                  Carmen - CIN

                  18:30
                  E - Sal C
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Carlos Sauras megahit, flamenco-versionen af 'Carmen', udspiller sig omkring prøverne på en danseopsætning af Bizets opera og følger koreografen Antonios forelskelse i skuespilleren Carmen.

                  Filmen fletter elegant det nutidige drama sammen med den klassiske Carmen-fortælling om kærligheden og jalousien mellem fabriksarbejderen Carmen, soldaten Don José og tyrefægteren Escamillo. Love story, sang, guitarspil og dans, når det er allerbedst.

                  Vises med engelske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 20. oktober
                  Instruktion: Carlos Saura
                  Skuespillere: Antonio Gades, Laura del Sol, Paco de Lucía m.fl.
                  Spilletid: 01:42
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  2t 26min

                  Tilladt over 15 år

                  Ondskabens Hotel - CIN

                  20:30
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  EVENT - Filmen introduceres af filmformidler Andreas Halskov (AU). Og desuden vises en ny minidokumentar på syv minutter om tilblivelsen af filmen.

                  Forfatteren Jack (Jack Nicholson) påtager sig i selskab med sin kone og lille søn jobbet som vicevært på et isoleret feriehotel uden for sæsonen og rammes snart af en tiltagende sindssyge.

                  Hotellet med dets kæmpehall og labyrintiske gange (som sønnen Danny cykler rundt i) spiller en altafgørende rolle for uhyggen.

                  Kubricks klaustrofobiske filmatisering af Stephen Kings roman har opnået status som en af filmhistoriens mest stilsikre, vellykkede og uforglemmelige gysere.

                  Vises uden danske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 20. oktober
                  Instruktion: Stanley Kubrick
                  Skuespillere: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd m.fl.
                  Spilletid: 02:26
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  fredag 23. oktober

                  I Walk


                  E

                  Den Sorte Jord


                  E

                   fredag 23. oktober

                   1t 30min

                   Afventer

                   I Walk

                   10:00
                   E - Sal C
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   'Livet er et mysterium, en form for labyrint eller gåde, der skal løses. Denne film er mit testamente – en rejse, hvorpå jeg vil lære at forstå mit liv, de beslutninger jeg har taget, og hvilke konsekvenser de har haft. Den er min søgen efter kærlighed og tilgivelse, som måske bliver forgæves.' Filmkunstner, sportsjournalist og digter Jørgen Leth overlevede et jordskælv i Haiti, men han har ikke været i stand til at gå ordentligt siden. Filmen er en personlig dokumentar om at håndtere alderdommen, når sulten efter livet endnu ikke er stillet.
                   Biografpremiere: Torsdag 22. oktober
                   Instruktion: Jørgen Leth
                   Skuespillere: Jørgen Leth, Ole Ritter, Torben Ulrich
                   Spilletid: 01:30
                   Censur: Afventer

                   1t 59min

                   Tilladt over 11 år

                   Den Sorte Jord

                   10:00
                   E - Sal D
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   I 1933 er den unge walisiske reporter Gareth Jones på alles læber, da han som en af de få får et interview med Adolf Hitler.

                   Til sin næste artikel ønsker han at drage til Sovjetunionen for at undersøge, hvordan kommuniststaten er i stand til at gennemføre en så hurtig modernisering af landet og ditto oprustning af hæren.

                   Målet er at lande et interview med Stalin, men rejsen bringer ham ulovligt til Ukraine, hvor han på mareridtsagtig vis, får svar på Sovjets fremgang.
                   Biografpremiere: Torsdag 22. oktober
                   Instruktion: Agnieszka Holland
                   Skuespillere: James Norton, Vanessa Kirby, Peter Sarsgaard, m.fl.
                   Spilletid: 01:59
                   Censur: Tilladt for børn over 11 år

                   tirsdag 27. oktober

                   Vanishing Point - CIN


                   E

                   Spejlet - CIN


                   E

                    tirsdag 27. oktober

                    1t 58min

                    Tilladt over 15 år

                    Vanishing Point - CIN

                    18:30
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    EVENT - ’Vanishing Point’ introduceres af forfatter, forlægger og filmformidler Peter Ole Pedersen, som står bag udgivelsen af KOSMOS-serien, skarpe bøger om kultfilm og filmkultur i lommeformat. Der vil være mulighed for at købe KOSMOS #1 – MONDO POP, som bl.a. indeholder et kapitel om aftenens film.

                    I action-kultklassikeren 'Vanishing Point' (eller 'Speed', som den meget sigende kom til at hedde på dansk) brøler hovedpersonen Kowalski gennem landskabet i en toptunet Dodge Challenger – på pep-piller og med halvdelen af den amerikanske politistyrke i hælene.

                    Dodgen skal køres fra Denver til San Francisco på rekordtid i en lyssky handel. Så Kowalski propper sig med amfetamin og begiver sig af derudaf. Undervejs messer den blinde sorte dj Super Soul gennem æteren: 'The last American to whom speed means freedom of the soul …'.

                    Handlingen hverken forklares eller retfærdiggøres – Kowalski nøjes med at konstatere 'Must be back by three'. Den skotske rockgruppe Primal Scream opkaldte et helt album efter 'Vanishing Point', som hér vises i en smuk nyrestaureret 4K-udgave.

                    Vises uden danske undertekster.
                    Biografpremiere: Tirsdag 27. oktober
                    Instruktion: Richard C. Sarafian
                    Skuespillere: Barry Newman, Cleavon Little, Charlotte Rampling m.fl.
                    Spilletid: 01:58
                    Censur: Tilladt for børn over 15 år

                    1t 48min

                    Anbefalet over 7 år

                    Spejlet - CIN

                    21:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Hovedpersonen – den russiske mesterinstruktør Andrej Tarkovskijs alter ego – befinder sig i en krise. Han tænker tilbage på sin barndom under Stalins styre, mens han prøver at få styr på sit liv.

                    Tarkovskij udtalte selv om filmen, at den er rent selvbiografisk. Alle situationer i filmen er baseret på kendsgerninger, det gælder endda drømmesekvenserne.

                    Filmen udspiller sig i et uroligt brændpunkt mellem tavshed, frygt, smerte og svigt – og er et kaotisk, skånselsløst portræt af fravær af glæde, fravær af tro og fravær af håb.

                    Instruktøren fortæller sin historie i frie associative forløb, i drømmesekvenser, kameraet er så at sige placeret i hovedpersonens underbevidsthed. En uforglemmelig filmoplevelse.

                    Vises med engelske undertekster.
                    Biografpremiere: Tirsdag 27. oktober
                    Instruktion: Andrei Tarkovsky
                    Skuespillere: Margarita Terekhova, Filipp Yankovskiy, Ignat Daniltsev
                    Spilletid: 01:48
                    Censur: Frarådes for børn under 7 år

                    onsdag 28. oktober

                    Erna i Krig


                    E

                     onsdag 28. oktober

                     1t 46min

                     Afventer

                     Erna i Krig

                     20:00
                     E - Sal A
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     Året er 1918. Første verdenskrig hærger ude i Europa, og Tyskland er tvunget til at indkalde alle raske mænd og unge drenge til krigstjeneste. Heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri.

                     Hjemme hos Erna i Bramstrup vækker det stor bekymring, da hendes godtroende søn, Kalle, bliver indkaldt til den tyske krigsmaskine. Trods Ernas forsøg på at få sønnen kasseret, indser hun snart, at hvis Kalle skal reddes fra den sikre død i skyttegraven, må hun selv følge med. Forklædt som ’menig Julius Rasmussen’ drager Erna i krig…
                     Biografpremiere: Torsdag 29. oktober
                     Instruktion: Henrik Ruben Genz
                     Skuespillere: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Anders W. Berthelsen, Sylvester Byder, m.fl.
                     Spilletid: 01:46
                     Censur: Afventer

                     fredag 30. oktober

                     Erna i Krig


                     EE

                     Bliktrommen


                     E

                      fredag 30. oktober

                      1t 46min

                      Afventer

                      Erna i Krig

                      10:00
                      E - Sal C
                      10:00
                      E - Sal A
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      E
                      Året er 1918. Første verdenskrig hærger ude i Europa, og Tyskland er tvunget til at indkalde alle raske mænd og unge drenge til krigstjeneste. Heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri.

                      Hjemme hos Erna i Bramstrup vækker det stor bekymring, da hendes godtroende søn, Kalle, bliver indkaldt til den tyske krigsmaskine. Trods Ernas forsøg på at få sønnen kasseret, indser hun snart, at hvis Kalle skal reddes fra den sikre død i skyttegraven, må hun selv følge med. Forklædt som ’menig Julius Rasmussen’ drager Erna i krig…
                      Biografpremiere: Torsdag 29. oktober
                      Instruktion: Henrik Ruben Genz
                      Skuespillere: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Anders W. Berthelsen, Sylvester Byder, m.fl.
                      Spilletid: 01:46
                      Censur: Afventer

                      2t 24min

                      Tilladt over 11 år

                      Bliktrommen

                      10:00
                      E - Sal D
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      OSCARVINDENDE MESTERVÆRK I NYRESTAURERET UDGAVE

                      Volker Schlondorff Oscar-vindende mesterværk relanceres i en nyrestaureret version, så den nu står smukkere end nogensinde på det store lærred, ”Bliktrommen” er fortalt ud fra Oskar Metzeraths synsvinkel. Han vokser op i det krigstruede og senere sønderbombede Danzig/Gdansk.
                      Da han får en bliktromme til sin tre års fødselsdag, nægter han at blive større, selv om han bliver ældre - som en protest mod verden omkring ham. Da han senere oplever nazismens fremmarch, slår han på sin tromme og udstøder skrig, der knuser glas, når han føler sig udfordret.

                      ”Bliktrommen” er billedmæssigt overrumplende og chokerende med en blanding af rå krigsskildringer og surreelle indslag, udsprunget af barnets fantasi.
                      Biografpremiere: Torsdag 29. oktober
                      Instruktion: Volker Schlondorff
                      Skuespillere: David Bennent, Mario Adorf, Angela Winkler, m.fl.
                      Spilletid: 02:24
                      Censur: Tilladt for børn over 11 år

                      onsdag 4. november

                      Arrival - Mine Aftner i Paradis


                      E

                       onsdag 4. november

                       3t 00min

                       Ikke vurderet

                       Arrival - Mine Aftner i Paradis

                       19:00
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       MINE AFTNER I PARADIS kan med stor fornøjelse byde velkommen til Aarhus-forfatteren Svend Åge Madsen, der vil indlede filmen ARRIVAL.

                       Efter filmvisningen vil Paradisets Engle byde på et glas rødvin i biografens foyer.

                       OM FILMEN:
                       Sci-fi og eksistentialisme i en nervepirrende og spektakulær film med blændende skuespil, instrueret af fransk-canadiske Denis Villeneuve.
                       Menneskeheden er i vildrede, da tolv ufoer besøger tolv steder på planeten Jorden på samme tid. For hvad vil de fremmede væsener os? Bringer de krig? Fred? Lingvisten Louise Banks tilkaldes i håb om, at hun kan knække koden og kommunikere med rumvæsenerne på deres abstrakte sprog. Men tiden er knap, og ikke alle regeringer har tålmodigheden til at være positive over for det, de ikke forstår.

                       SVEND ÅGE MADSEN:
                       Aarhus-forfatteren Svend Åge Madsen har siden debuten med romanen Besøget (1963) udgivet en lang række romaner og fortællinger, bl.a. de vildtvoksende, fabulerende nyklassikere Tugt og utugt mellemtiden (1976) og At fortælle menneskene (1989). Med priser som De Gyldne Laurbær og Danske Dramatikeres Hæderspris har Svend Åge Madsen en stærk rolle på den danske litteraturscene.

                       I november 2019, hvor han fyldte 80 år, udkom hans seneste roman Enden på tragedie.
                       Biografpremiere: Onsdag 15. april
                       Instruktion: Denis Villeneuve
                       Skuespillere: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker
                       Spilletid: 03:00
                       Censur: Ikke vurderet

                       torsdag 5. november

                       Idiot Prayer - Nick Cave


                       E

                        torsdag 5. november

                        2t 10min

                        Ikke vurderet

                        Idiot Prayer - Nick Cave

                        21:00
                        E - Sal A
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace

                        Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace sees Nick Cave play his songs at the piano in a rarely seen stripped back form, from early Bad Seeds and Grinderman, right through to the most recent Nick Cave & the Bad Seeds album, Ghosteen.

                        The film features tracks including Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues and Girl In Amber. Recorded in June 2020 and initially imagined as an online only event, fans will now be able to watch the film in cinemas as an extended cut featuring four unseen performances.

                        Recorded as the UK slowly emerged from lockdown and conceived as a reaction to the confinement and isolation of the preceding months, Idiot Prayer is a souvenir from a strange and precarious moment in history. The performance was filmed by award winning Cinematographer Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey) in Alexandra Palace’s stunning West Hall. It was edited by Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, Greta) and the music was recorded by Dom Monks.
                        Biografpremiere: Torsdag 10. september
                        Instruktion:
                        Skuespillere:
                        Spilletid: 02:10
                        Censur: Ikke vurderet

                        fredag 6. november

                        Milla


                        E

                         fredag 6. november

                         1t 58min

                         Tilladt over 15 år

                         Milla

                         19:00
                         E - Sal C
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         MILLA går lige i hjertet. Et fantastisk rørende drama om kærlighed, om familierelationer, om accept og om at lære at give slip. Med sin unikke stil og uimodståelige skuespilpræstationer (ikke mindst af “Little Women”-stjernen Eliza Scanlen i titelrollen) er MILLA en coming-of-age fortælling med nerve og ånd, der sjældent ses stærkere!

                         Teenageren Milla føler sig som en supernova på kanten af at eksplodere. Hun er alvorligt syg, men det forhindrer hende ikke i at smaskforelske sig i Moses - en småkriminel, der ikke har meget kørende for sig. Millas nye kæreste falder bestemt ikke i forældrenes smag, men Moses bliver starten på en afgørende fase af Millas liv; en fase hvori Milla lærer sig selv og sine nærmeste, hvordan man lever livet hver dag som om det var den sidste.

                         MILLA havde verdenspremiere i hovedkonkurrence på Venedig Film Festival, og den har sidenhen deltaget på festivaler verden over og vundet mange priser.
                         Biografpremiere: Torsdag 5. november
                         Instruktion: Shannon Murphy
                         Skuespillere: Ben Mendelsohn, Essie Davis, Eliza Scanlen, m.fl.
                         Spilletid: 01:58
                         Censur: Tilladt for børn over 15 år

                         torsdag 19. november

                         Søstrene Gusmaos Usynlige Liv


                         E

                          torsdag 19. november

                          2t 19min

                          Afventer

                          Søstrene Gusmaos Usynlige Liv

                          19:00
                          E - Sal A
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          ‘Søstrene Gusmaos usynlige liv’ er et gribende, flamboyant og farve- og følelsesmættet drama om to søstre, som vokser op sammen i 1950’ernes Rio de Janeiro, men hvis veje skilles, mens de endnu er unge. Storesøster Guida bliver gravid med en græsk sømand og drager ud i verden. Lillesøster Eurídice, som er en talentfuld pianist, håber på at blive optaget på konservatoriet i Wien, men så bliver også hun gravid. Søstrene er lige uheldige med deres mænd, og ondt bliver kun værre, da faren slår hånden af Guida, fordi hun er blevet agterudsejlet af sin mand og lever alene med sit barn. Guida tror, at Eurídice er taget til Wien, mens Eurídice ikke får noget at vide om sin søsters hjemkomst, så igennem et langt liv længes de efter hinanden – uvidende om, at de bor nærmest dør om dør.
                          Biografpremiere: Torsdag 19. november
                          Instruktion: Karim Ainouz
                          Skuespillere: Julia Stockler, Carol Duarte, Flavia Gusmao, m.fl.
                          Spilletid: 02:19
                          Censur: Afventer

                          fredag 20. november

                          Søstrene Gusmaos Usynlige Liv


                          E

                          The Painted Bird


                          E

                           fredag 20. november

                           2t 19min

                           Afventer

                           Søstrene Gusmaos Usynlige Liv

                           10:00
                           E - Sal C
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           ‘Søstrene Gusmaos usynlige liv’ er et gribende, flamboyant og farve- og følelsesmættet drama om to søstre, som vokser op sammen i 1950’ernes Rio de Janeiro, men hvis veje skilles, mens de endnu er unge. Storesøster Guida bliver gravid med en græsk sømand og drager ud i verden. Lillesøster Eurídice, som er en talentfuld pianist, håber på at blive optaget på konservatoriet i Wien, men så bliver også hun gravid. Søstrene er lige uheldige med deres mænd, og ondt bliver kun værre, da faren slår hånden af Guida, fordi hun er blevet agterudsejlet af sin mand og lever alene med sit barn. Guida tror, at Eurídice er taget til Wien, mens Eurídice ikke får noget at vide om sin søsters hjemkomst, så igennem et langt liv længes de efter hinanden – uvidende om, at de bor nærmest dør om dør.
                           Biografpremiere: Torsdag 19. november
                           Instruktion: Karim Ainouz
                           Skuespillere: Julia Stockler, Carol Duarte, Flavia Gusmao, m.fl.
                           Spilletid: 02:19
                           Censur: Afventer

                           2t 49min

                           Tilladt over 15 år

                           The Painted Bird

                           10:00
                           E - Sal D
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           Da nazisterne indleder deres masseudryddelse af jøderne i Østeuropa i forbindelse med 2. Verdenskrig, sender et jødisk par deres søn ud på landet, så han kan gemme sig hos sin tante. Men da tanten uventet dør, tvinges den lille dreng til på egen hånd at klare sig i en verden styret af had, frygt og vold, hvor dagligdagen er en kamp for overlevelse i et hensynsløst samfund præget af de russiske og tyske troppers brutale overgreb på civile. Da krigen endeligt er forbi, erstattes hans kamp for overlevelse af en helt anden kamp - kampen for at genfinde sin sjæl og sig selv...

                           The Painted Bird er en rå, rystende, hjerteskærende og overvældende beskrivelse af et Østeuropa i krig, filmet i sort/hvid på 35mm og med en stjerneparade af skuespillere på rollelisten. Filmen byder bl.a. på optrædener af prominente personligheder som Oscar- og Golden Globe-nominerede Harvey Keitel (Håndlangerne, Pulp Fiction m.fl.), Prime Time Emmy-nominerede Stellan Skarsgård (Chernobyl, Ud og stjæle heste, Tilbage til Montauk m.fl.), Golden Globe-nominerede Barry Pepper (Den grønne mil, Saving Private Ryan m.fl.), Udo Kier (Dogville, Riget m.fl.) og Julian Sands (Værelse med udsigt, Nøgen frokost m.fl.).

                           Baseret på den kritikerroste roman af samme navn fra 1965 af Jerzy Kosinski.

                           The Painted Bird er med garanti en film, som du aldrig glemmer!
                           Biografpremiere: Torsdag 19. november
                           Instruktion: Vaclav Marhoul
                           Skuespillere: Petr Kotlar, Nina Sunevic, Alla Sokolova, m.fl.
                           Spilletid: 02:49
                           Censur: Tilladt for børn over 15 år

                           onsdag 25. november

                           Anne Sophie Jørgensen - en spirituel lærer


                           EE

                            onsdag 25. november

                            0t 30min

                            Ikke vurderet

                            Anne Sophie Jørgensen - en spirituel lærer

                            18:00
                            E - Sal A
                            19:30
                            E - Sal A
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            E
                            Anne Sophie Jørgensen har været spirituel lærer gennem mere end 30 år, og har undervist tusindvis af mennesker.

                            Filmen viser, gennem interviews og klip fra hendes undervisning, et unikt indblik i en dansk spirituel lærers liv og hendes arbejde for at integrere spiritualiteten i et almindeligt hverdagsliv.

                            Hun er forfatter til flere bøger om spiritualitet og har opført Tigerens Rede, Taktsang Denmark. - et internationalt anerkendt meditationscenter.
                            Biografpremiere: Fredag 18. september
                            Instruktion:
                            Skuespillere:
                            Spilletid: 00:30
                            Censur: Ikke vurderet

                            onsdag 2. december

                            Stille Lys - Mine Aftner i Paradis


                            E

                             onsdag 2. december

                             3t 00min

                             Ikke vurderet

                             Stille Lys - Mine Aftner i Paradis

                             19:00
                             E - Sal A
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Mød forfattertalentet Jonas Eika, der til denne udgave af MINE AFTNER I PARADIS præsenterer filmen STILLE LYS af Carlos Reygadas.

                             Paradisets Engle byder på et glas rødvin i foyeren efter filmen.

                             OM FILMEN:
                             STILLE LYS er en sansemættet og hypnotisk film, der bringer tilskuerne ind i en speciel verden med et lille religiøst folk, der lever helt isoleret midt i Guds storslåede natur.

                             Johan og hans familie er Mennonitter fra det nordlige Mexico. Imod Guds ord, forelsker han sig i en anden kvinde og vi følger ham igennem hans personlige krise. Filmen er, ligesom Carlos Reygadas' øvrige film, et enestående kunstværk, der med sine stærke og enkle historier er svær at ryste af sig.

                             JONAS EIKA:
                             Jonas Eika (f. 1991) er forfatter til romanen Lageret Huset Marie og senest Efter Solen - en samling af fem lange noveller, der fremskriver de menneskelige konsekvenser af global ulighed, fremmedgørende finanskapitalisme, fattigdom og udbytning. Samtidig peger novellerne på spirende, nye fællesskaber og potentialer for modstand.

                             Jonas Eika modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 2019.
                             Biografpremiere: Onsdag 12. februar
                             Instruktion: Carlos Reygadas
                             Skuespillere: Cornelio Wall Fehr, Miriam Toews, Maria Pankratz
                             Spilletid: 03:00
                             Censur: Ikke vurderet

                             onsdag 13. januar

                             Trækfugle


                             E

                              onsdag 13. januar

                              2t 05min

                              Tilladt over 15 år

                              Trækfugle

                              19:00
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Rapayet gør kur til den endnu yngre Zaida. De er begge en del af Wayuu-folket, der bor i ørkenen tæt på grænsen mellem Colombia og Venzuela.

                              De lever i et matriarkalsk samfund, hvor kvinderne tager de vigtigste beslutninger og bærer det største ansvar.

                              Langsomt men sikkert involveres Rapayet i salget af marihuana til USA, og samtidig krakelerer hans familie og oprindelige kultur lidt efter lidt.

                              Pressen skriver:

                              "DUGFRISK OG ORIGINAL"
                              POLITIKEN - 5 hjerter

                              "VEDKOMMENDE, SMUKT OG EKSTREMT VELLYKKET"
                              JYLLANDS-POSTEN - 5 stjerner

                              "FÆNGSLENDE"
                              BERLINGSKE TIDENDE - 5 stjerner

                              "BERUSENDE"
                              FILMMAGASINET EKKO - 5 stjerner
                              Biografpremiere: Torsdag 21. februar
                              Instruktion: Cristina Gallego, Ciro Guerra
                              Skuespillere: Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta, m.fl.
                              Spilletid: 02:05
                              Censur: Tilladt for børn over 15 år