Paradisgade 9C
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

tirsdag 23. juli

Boyhood - CIN


E

  tirsdag 23. juli

  2t 45min

  Tilladt over 15 år

  Boyhood - CIN

  18:00
  E - Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Tid spiller altid en rolle i Richard Linklaters film – tænk bare på ’Before Sunrise’ og ’Before Sunset’, hvor Julie Deply og Ethan Hawke traver henholdsvis Wien og Paris tynd på lånt tid. I ’Boyhood’ spiller tiden i dén grad hovedrollen.

  Filmen følger drengen Mason fra han er seks år til han som ung voksen starter på college, og Linklater har brugt samme skuespillere gennem alle årene. Gennem denne årrække ser vi, hvordan Mason påvirkes af forældrenes omskiftende liv, mens han selv gennemlever barn- og ungdommens turbulente dannelsesrejse af formative opbrud, nye venskaber og første forelskelser samt alt det ubetydelige derimellem, der beskriver et menneskes overgang fra barn til voksen.

  En uforglemmelig, smuk og dybt rørende filmoplevelse.
  Biografpremiere: Tirsdag 23. juli
  Instruktion: Richard Linklater
  Skuespillere: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke, Lorelei Linklater m.fl.
  Spilletid: 02:45
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  torsdag 25. juli

  Mid90s


  E

  The Sisters Brothers


  E

  Mystify: Michael Hutchence


  EE

   torsdag 25. juli

   1t 25min

   Tilladt over 15 år

   Mid90s

   10:30
   E - Sal F
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   13-årige Stevie bor i 90’ernes Los Angeles, sammen med sin mor og storebror i et hjem præget af moderens mørke fortid og storebrorens voldelige opførsel.

   En sommer åbner der sig en ny verden for Stevie, da han møder en gruppe skatere, som han hurtigt begynder at se op til med stor beundring.

   Stevie vil gøre alt for at blive optaget i vennegruppen og det bliver starten på en sommer fyldt med nye venskaber, fjender og oplevelser.
   Biografpremiere: Torsdag 11. juli
   Instruktion: Jonah Hill
   Skuespillere: Sunny Suljic, Katherine Waterston, Lucas Hedges, m.fl.
   Spilletid: 01:25
   Censur: Tilladt for børn over 15 år

   2t 02min

   Tilladt over 15 år

   The Sisters Brothers

   10:30
   E - Sal E
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Det vilde vesten engang i 1850’erne. Brødrene Eli og Charlie Sisters er to notoriske drabsmænd og nådesløse dusørjægere.

   Nu er de på jagt efter Hermann Kermit Warm, som efter sigende skulle have fundet en genial måde at finde guld på.

   Hermann skylder en god sum penge og skal fanges - død eller levende. Helst det første.
   Biografpremiere: Torsdag 27. juni
   Instruktion: Jacques Audiard
   Skuespillere: Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal, m.fl.
   Spilletid: 02:02
   Censur: Tilladt for børn over 15 år

   1t 48min

   Tilladt over 15 år

   Mystify: Michael Hutchence

   10:30
   E - Sal G
   20:30
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   E
   OBS!!! Filmen vises uden undertekster.

   MYSTIFY: MICHAEL HUTCHENCE er et intimt og indsigtsfuldt portræt af en af 80’erne og 90’ernes største stjerner; den anerkendte INXS-frontmand Michael Hutchence.

   Hutchence’s hidtil usete private videooptagelser sammenflettes med hans venner, familie og kæresters minder om personen bag det offentlige image som karismatisk rockgud. Blandt kæresterne møder vi popstjernen Kylie Minouge, der fortæller levende om tiden som verdens mest hypede australske kendispar og den danske topmodel Helena Christensen, der for første gang åbner op om sit forhold til Hutchence.

   Vi kommer med bag facaden, hvor Hutchence afsløres som en intenst følsom og kompleks mand, som også rummede et mørke i sig. For en tid betages vi af hans skønhed og sensualitet både på og uden for scenen – og gennem omhyggeligt udvalgt arkivmateriale får vi hele historien fra barndom til det helt store internationale gennembrud som forsanger i INXS. Men drømmen brister en nat i København i starten af 90’erne. En voldelig episode forandrer Hutchence’s liv for altid og kickstarter en tragisk deroute, der får fatale konsekvenser.
   Biografpremiere: Torsdag 25. juli
   Instruktion: Richard Lowenstein
   Skuespillere: Michael Hutchence
   Spilletid: 01:48
   Censur: Tilladt for børn over 15 år

   tirsdag 30. juli

   Vestens Hårde Halse - CIN


   E

    tirsdag 30. juli

    2t 45min

    Tilladt over 15 år

    Vestens Hårde Halse - CIN

    18:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Sergio Leones spaghettiwestern-hovedværk fokuserer på fire personer og deres indbyrdes kamp om rigdom og kontrol med den lille prærieby Sweetwater, som skal levere vand til en ny jernbane.

    ’Vestens hårde halse’ (’Once Upon a Time in the West’) er fuld af magiske og uforglemmelige øjeblikke – bl.a. den 14 minutter lange, ekstremt dvælende optakt på togstationen, Claudia Cardinales ankomst til præriebyen og drengen, der kommer løbende ud på trappen og ser, at hele hans familie er mejet ned.

    Leones intense ultra-nærbilleder, hysteriske vinkler og mytiske totalbilleder akkompagneres af Morricones uforglemmelige soundtrack.

    Alt – historie, visuel stil og musik – går op i en højere enhed, herunder den modige casting af den blåøjede Henry Fonda i rollen som den hensynsløse skurk Frank og en blændende Charles Bronson som den ordfattige men handlekraftige Harmonica.
    Biografpremiere: Tirsdag 30. juli
    Instruktion: Sergio Leone
    Skuespillere: Henry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale, Jason Robards,
    Spilletid: 02:45
    Censur: Tilladt for børn over 15 år

    søndag 4. august

    Smagen af rust og ben


    E

     søndag 4. august

     2t 02min

     Tilladt over 15 år

     Smagen af rust og ben

     12:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Opfølgeren til Jacques Audiards fantastiske fængselsfilm ’Profeten’ fortæller om den forslåede Ali, der med sin 5-årige søn på slæb opsøger sin søster, som lever fra hånden til munden på den franske riviera.

     Ali kan slå fra sig og får job som dørmand på et diskotek, hvor han møder Stéphanie, der optræder med spækhuggere i et gigantisk vandland. Hun er på én gang raffineret og uopnåelig, men en dag går det galt. Frygtelig galt.

     Og så tager hun kontakt til Ali – og en umage relation opstår.


     <b>Anmeldelser:</b>

     <A HREF="http://www.film-nyt.dk/anmeldelser/film/7048-smagen-af-rust-og-ben-brutal-anderledes-filmromance" TARGET="main">"Smagen af rust og ben (De rouille et d’os) er en overraskende uromantisk, dog smerteligt rørende film, af franske Jacques Audiard. Det er måske årets mest underpromoverede mesterværk.</A>" Film-nyt / 5 stjerner

     <A HREF="http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Film/Filmanmeldelser/Filmland/2013/03/08/Smagen+af+rust+og+ben.htm" TARGET="main">'Smagen af rust og ben' er så dygtigt filmhåndværk, at det får skabt et gådefuldt og voldsomt melodrama som er ualmindeligt svær at ryste ud af systemet."</A> DR Filmland

     <A HREF="http://politiken.dk/ibyen/nyheder/film/anmeldelser/ECE1921081/raa-skoenhedsaabenbaring-viser-filmkunstens-graenseloeshed/" TARGET="main">"Marion Cotillard udgør sammen med den spændende nykomling Matthias Schoenarts (fra ’Bullhead’) et buldrende intenst par, der får lærredet til at knitre, gnistre og stønne på Audiards kraftfulde billeder fra Azurkysten."</A> Poltiken / 6 hjerter


     <DIV STYLE="text-align: center;"><object width="400" height="225" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="pnplayer"><param name="movie" value="http://www.player.previewnetworks.com/v4.0/PNPlayer.swf?skin=PN:Skin3.swf&default_quality=auto&volume=80&autostart=false&"/><param name="FlashVars" value="file=http://dk.player-feed.previewnetworks.com/v3.1/cinema/11834/4501100265-1/" /><param name="allowfullscreen" value="true"/><param name="allowscriptaccess" value="always"/><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.player.previewnetworks.com/v4.0/PNPlayer.swf?skin=PN:Skin3.swf&default_quality=auto&volume=80&autostart=false&" FlashVars="file=http://dk.player-feed.previewnetworks.com/v3.1/cinema/11834/4501100265-1/" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="225"/></object></DIV>
     Biografpremiere: Torsdag 14. marts
     Instruktion: Jacques Audiard
     Skuespillere: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure, Céline Sallette
     Spilletid: 02:02
     Censur: Tilladt for børn over 15 år

     tirsdag 6. august

     Silkehud - CIN


     E

     The Constant Gardener - CIN


     E

      tirsdag 6. august

      1t 57min

      Tilladt over 15 år

      Silkehud - CIN

      18:30
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Mange betragter dette psykologiske trekantsdrama som Truffauts mesterværk.

      Pierre er forlagsdirektør, gift med Franca og far til Sabine. Men han keder sig i sit ægteskab, og på en forretningsrejse møder han den meget yngre stewardesse Nicole, som han lidenskabeligt forelsker sig i. De mødes i skjul, men Pierre er konstant angst for at blive opdaget og måske med god grund.

      Jean Desailly er perfekt som den verdensfjerne Pierre, mens Francoise Dorléac er så hemmelighedsfuld, elegant og forførende, at man forstår hans fascination.

      Filmen er indspillet kort efter, at Truffaut havde tilbragt en uge i selskab med Alfred Hitchcock i Los Angeles. Man fornemmer inspirationen i dens tilbageholdte suspense.

      Filmen vises med engelske undertekster.
      Biografpremiere: Tirsdag 6. august
      Instruktion: François Truffaut
      Skuespillere: Jean Desailly, Françoise Dorléac, Nelly Benedetti, Daniel Ceccaldi
      Spilletid: 01:57
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      2t 09min

      Tilladt over 15 år

      The Constant Gardener - CIN

      21:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      ”Intelligent, oprørende og vedkommende underholdning fortalt i en ny pågående og billedstormende stil,” skrev Politiken om Fernando Meirelles’ mesterlige filmatisering af John le Carrés berømte spændingsroman af samme navn.

      Justin Quayle (Ralph Fiennes) er ansat ved den britiske højkommission i Kenya, da han får at vide, at hans aktivist-kone (Rachel Weisz) er blevet myrdet.
      Men blev hun virkelig dræbt af sin sorte kollega og rejseledsager – og hvorfor?


      Biografpremiere: Tirsdag 6. august
      Instruktion: Fernando Meirelles
      Skuespillere: Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Danny Huston, Bill Nighy, Donald Sumpter m.fl.
      Spilletid: 02:09
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      fredag 9. august

      Stilheden


      E

      Carmen og Lola


      E

       fredag 9. august

       1t 57min

       Afventer

       Stilheden

       10:00
       E - Sal D
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Efter mange års fravær vender Eugenia tilbage til La Quietud, familiens ejendom i nærheden af Buenos Aires, hvor hun genforenes med sin mor og søster.

       De tre kvinder er tvunget til at konfrontere de følelsesmæssige traumer og mørke hemmeligheder fra deres fælles fortid.

       Bebrejdelser og jalousi kommer op til overfladen, og det hele forstærkes af den foruroligende fysiske lighed mellem de to søstre.
       Biografpremiere: Torsdag 8. august
       Instruktion: Pablo Trapero
       Skuespillere: Martina Gusman, Graciela Borges, Isidoro Tolcachir, m.fl.
       Spilletid: 01:57
       Censur: Afventer

       1t 43min

       Afventer

       Carmen og Lola

       10:00
       E - Sal C
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Carmen er teenager og bor i udkanten af Madrid i sigøjnerkvarteret. Som alle andre sigøjnerkvinder er hun bestemt til at leve samme liv, som generationer af kvinder før hende har levet.

       Hun skal giftes tidligt og føde og opfostre så mange børn som muligt. Men så møder Carmen sin forlovedes kusine, Lola – en ung kvinde, som bare er helt anderledes og spændende.

       Lola drømmer om at læse på universitet og maler graffiti med farvestrålende frie fugle. Sammen finder de ud af, at deres intense forelskelse ikke kan holdes nede og de begiver sig ind i en forbudt verden, der i yderste konsekvens betyder, at de vil blive udstødt.
       Biografpremiere: Torsdag 8. august
       Instruktion: Arantxa Echevarria
       Skuespillere: Moreno Borja, Rafaela León, Zaira Morales, Rosy Rodriguez
       Spilletid: 01:43
       Censur: Afventer

       tirsdag 13. august

       Håndlangerne - CIN


       E

       Betty Blue - 37,5 om morgenen - CIN


       E

        tirsdag 13. august

        1t 39min

        Tilladt over 15 år

        Håndlangerne - CIN

        18:30
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Quentin Tarantinos bemærkelsesværdige debutfilm ’Håndlangerne’ var med sine hårrejsende scener 90’ernes ultimative fornyelse af den klassiske gangsterfilm.

        En film om seks professionelle forbrydere, som hyres til at udføre et diamantkup. Der er imidlertid en stikker iblandt dem, politiet venter i baghold, og kuppet ender i et blodbad.

        Filmen blev især omtalt for sin elegante flashback-struktur, for sin genrebevidsthed og for Tarantinos særlige evne til at balancere mellem realisme og pastiche.

        EVENT Tarantino-oplæg af Andreas Halskov (AU) (20 min.).

        Biografpremiere: Tirsdag 13. august
        Instruktion: Quentin Tarantino
        Skuespillere: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn, Steve Buscemi
        Spilletid: 01:39
        Censur: Tilladt for børn over 15 år

        2t 03min

        Tilladt over 15 år

        Betty Blue - 37,5 om morgenen - CIN

        21:00
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Inderlighed, jalousi og afhængighed er nøgleordene i den franske filmklassiker ’Betty Blue’, der emmer af sommer og 80’er-farver.

        Den unge forfatterspire Zorg forsøger at skrive en roman, mens han lever et roligt liv i en lille bungalow ved Middelhavet. Pludselig kommer den smukke, excentriske Betty ind i hans liv.

        Hun medbringer lidenskabelig sex, stor kærlighed og en kompromisløs energi, men Bettys voldsomme temperament skaber konflikter og tvinger dem væk fra stranden og Zorgs rolige liv.

        EVENT Caféen serverer en drink inden filmen.

        Vises med engelske undertekster.
        Biografpremiere: Tirsdag 13. august
        Instruktion: Jean-Jacques Beineix
        Skuespillere: Jean-Hugues Anglade, Béatrice Dalle, Gérard Darmon
        Spilletid: 02:03
        Censur: Tilladt for børn over 15 år

        onsdag 14. august

        Antichrist - Cin Præs.


        E

         onsdag 14. august

         1t 48min

         Tilladt over 15 år

         Antichrist - Cin Præs.

         18:30
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Lars von Triers ’Antichrist’ – der i år kan fejre 10-års jubilæum – føles på én gang som en syngende lussing og en kunstnerisk åbenbaring. Historien om et forældrepar i dyb sorg foldes ud til en psykologisk fabel om forholdet mellem natur og kultur, skønhed og smerte. En simpel sommerhustur bliver aldrig det samme igen…

         Med ‘Antichrist’ sender Lars von Trier publikum ind i øjet af en hvirvlende lyrisk fortælleorkan, der former og farver en verden af dyb smerte og fundamental eksistentiel angst.

         Filmen er en brutal og visuelt storladen fortælling om et ægtepar, hvis lille søn falder ud af et vindue og dør. Hun (Charlotte Gainsbourg) får et mentalt sammenbrud, og han (Willem Dafoe), der er terapeut, gør hende til sit projekt og tager hende med ud til det hus i skoven, hvor hun inden sønnens død tilbragte sin sommerferie alene med ham. I ’Eden’ – som deres afsides beliggende hytte kaldes – håber de at kunne komme videre i livet og redde deres forhold. Men de mister kontrollen, da den omkringliggende natur griber ind.
         Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
         Instruktion: Lars von Trier
         Skuespillere: Charlotte Gainsbourg, Willem Dafoe
         Spilletid: 01:48
         Censur: Tilladt for børn over 15 år

         torsdag 15. august

         Once Upon A Time In Hollywood


         E

          torsdag 15. august

          2t 45min

          Tilladt over 15 år

          Once Upon A Time In Hollywood

          18:30
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          I Quentin Tarantinos Once Upon a Time… in Hollywood befinder vi os i Los Angeles i 1969.

          Alt er ved at forandre sig, imens tv-stjernen Rick Dalton og hans faste stuntmand Cliff Booth forsøger at navigere i en branche, de knap nok kan genkende længere.

          Den niende film, med Tarantino som manuskriptforfatter og instruktør, præsenterer os for et stort ensemble cast, og adskillige narrativer, i en hyldest til de definerende øjeblikke i slutningen af Hollywoods gyldne æra.
          Biografpremiere: Torsdag 15. august
          Instruktion: Quentin Tarantino
          Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Margot Robbie, Luke Perry, m.fl.
          Spilletid: 02:45
          Censur: Tilladt for børn over 15 år

          tirsdag 20. august

          En stjerne fødes - CIN


          E

          The Big Lebowski - CIN


          E

           tirsdag 20. august

           2t 19min

           Tilladt over 15 år

           En stjerne fødes - CIN

           18:30
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Der er indspillet hele fire forskellige udgaver af ’A Star Is Born’, senest Bradley Coopers version med Lady Gaga.

           Frank Piersons version fra 1976 bygger bro mellem de to tidligste udgaver og Coopers, idet den flytter handlingen fra filmens verden og ind i musikkens.

           Kris Kristofferson spiller den hærgede sanger, der møder en yngre muse i skikkelse af Barbra Streisand. Et must-see for fans af den nye version!

           EVENT Caféen serverer bobler efter filmen.

           Vises uden danske undertekster.
           Biografpremiere: Tirsdag 20. august
           Instruktion: Frank Pierson
           Skuespillere: Barbra Streisand, Kris Kristofferson, Gary Busey m.fl.
           Spilletid: 02:19
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           1t 57min

           Tilladt over 11 år

           The Big Lebowski - CIN

           21:15
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Coen-brødrenes mest elskede kultfilm har det hele: Et kuleskørt plot, kostelige karakterer og krøllet dialog. Nyd Jeff Bridges som ’The Dude’, den bowlingspillende, potrygende hippie, som tilfældigvis deler navn med rigmanden Lebowski.

           ”Ve vant ze money, Lebowski!”. Coen-brødrene leverer (igen-igen) en vanvittig historie fuld af sære eksistenser og elskelige idiotiske indfald. Den midaldrende hippie ’The Dude’ tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi). ’The Dude’ bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en fed, usympatisk rigmand. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Opildnet af sine to bowlingkammerater opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe. Og så har vi for alvor balladen.

           Jeff Bridges er fremragende som det overvintrede blomsterbarn, Julianne Moore giver sig fuldt ud som nøgenmaler-furien Maude Lebowski flankeret af Philip Seymour Hoffman, John Turturro og flere andre kendte navne i små glansroller.
           Biografpremiere: Tirsdag 20. august
           Instruktion: Joel Coen
           Skuespillere: Julianne Moore, Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi
           Spilletid: 01:57
           Censur: Tilladt for børn over 11 år

           torsdag 22. august

           REELTIME 2019


           E

            torsdag 22. august

            2t 00min

            Ikke vurderet

            REELTIME 2019

            21:30
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Vi inviterer publikum indenfor til talentfulde og stærke film produceret med støtte fra Aarhus Filmværksted samt to spritnye musikvideoer fra Gellerup Filmværksted. Kom og mød filmfolket - se deres fantastiske film og hæng ud i baren i Danmarks hyggeligste biograf.

            Arrangementet er gratis, men reservation er nødvendig (5 kr. reservationsgebyr).            PREMIERE: Mor            Mor / Danmark 2019 / 15:34 min / fiktion / instruktion: Maria Cordsen & Magnus Porsmose / producer og manuskriptforfatter: Maria Cordsen / klipper: Laura Skiöld Østerud / tonemester: Martin lindgaard Svane & Thomas Severin Jensen / fotograf: William Laustsen Jensen / lysmester: William Laustsen Jensen og Nana Krogh / Grade: Kristopher Paterson

            Trine har svært ved at finde fodfæste i sin rolle som ung mor til Anton. Selvom hun gør sit bedste for at få hverdagen til at hænge sammen, bliver hun hele tiden bekræftet i, at hun ikke er god nok. I et øjebliks desperation beslutter Trine sig for at bevise sig selv og omverden, at hun godt kan være en eksemplarisk supermor. Det er dog ikke, hvad hun forestiller sig.            PREMIERE: Postjord            Postjord / Danmark 2019 / 17 min / fiktion / instruktion og manus: Andreas Lübker / producer: Emilie Vestbo / lysmestre, scenografer og fotografer: Alfred Rubin og Emil Sønderby / tonemester: Anja Drachmann/ klippere: Kasper Kurek og Kasper Vestman / grafiker: Alexander Barwell

            I serien følger vi Hugo. Han er et rumvæsen, der tvinges til at arbejde for ‘Postjord’, det intergalaktiske postvæsen. Han bliver en del af besætningen på et af Postjord’s fragtskibe, men inden længe går det hele grueligt galt.            PREMIERE: Morild            Morild / Danmark 2019 / 32:53 min / fiktion / instruktion og manus: Selma Sunniva / producer: Julie Willemoes Frandsen / klipper: Mikael Holst Nørlund / tonemester optagelse: Oscar Metcalf-Rinaldo / tonemester post: Nora Øland og Lykke Liv Lavallee / fotograf: Christoffer Torp Vestergaard / lysmester: Sebastian Lyding

            Morild er en fortælling om ulykkelig kærlighed, familie, tab og sorg. I en blanding af klassisk drama og magisk realisme visualiserer filmen det uforklarlige og ubegribelige; følelserne og det åndelige. Det, der ikke kan forklares med ord. I filmen møder vi to søstre, der er taget op i familiens sommerhus ved Vestkysten efter faderens død. Som nat og dag bearbejder de hver deres triste skæbne, hvor tab og ulykkelig kærlighed er det altoverskyggende. Den ene søster kan ikke komme sig over faderens død, mens den anden ikke kan komme sig over sin næsten livslange, ulykkelige forelskelse i en mand, hun aldrig har været sammen med. En sen aften ser de begge en ung, mystisk mand uden for huset. Den ene søster ser faderen i manden, mens den anden ser sin ulykkelige kærlighed. Kun det magiske morild i havet ved stranden, ser de på samme måde.            Usagt            Usagt / Danmark 2019 / 18 min / fiktion / instruktør: Michael Kunov / idé: Frederik Villads / manuskript: Frederik Villads og Michael Kunov / producer: Giulia Triolo / fotograf: Tobias Scavenius / klip: Victor Mathiesen og Michael Kunov, on-set tonemester: Thomas Staugaard, lyddesigner: Mads Hølmer / produceret af Alarm Film

            René (Anders Kristian Aamodt), en mand i slut tyverne, bærer på en hemmelighed. Han er bange for sin psykisk ustabile kæreste Sofie (Sus Wilkins).
            Han vil gerne betro sig til sine forældre og til sin bedste ven, boksetræneren Marcus (Christoffer Hvidberg Rønje), men skam og skyldfølelse holder ham tilbage.
            Om aftenen trækker René tiden ud i bokseklubben, men før eller siden må han tage hjem til sin kæreste, som venter på ham. Det udvikler sig til en lang nat med vold og ydmygelser.


            Gellerup Filmværksted præsenterer FRAME THE MUSIC

            I foråret 2019 har unge fra Gellerup og omegn i samarbejde med Gellerup Filmværksted skabt to musikvideoer, som får premiere ved denne Reeltime. Den vedkommende fortælling og følelser, man kan mærke, har været vigtige elementer i skabelsen af og processen med musikvideoerne lige fra idé til det færdige produkt.

            Artisterne er Mariana Misho og Riff - og her på Gellerup Filmværksted betragter vi dem som manuskriptforfattere såvel som musikere. Sammen med resten af deres seje hold har de skabt to visuelle fortællinger fuld af stemning, som vi glæder os til, at I skal se. Det bliver svedigt!            Bekymringer            Bekymringer / Danmark 2019 / 2:30 min. / musikvideo / instruktør: Tor Sejthen / fotograf: Jonas Kjærsgaard / klipper: Kristian Snedker / B-fotograf: Asbjørn Berg Jensen / produktionsassistenter: Monica Fisker & Nina Hoang / color grader: Jonas Kjærsgaard / kunstner: Riff / musikproducer: Riff / produceret af Gellerup Filmværksted

            Alle uanset baggrund har prøvet at bekymre sig. Det er følelsen af uro eller nervøsitet over f.eks. aktuelle eller fremtidige problemer. I musikvideoen "Bekymringer" følger vi tre unge venner, der hver især kæmper mod deres egen frygt.            Thinking Out Loud            Thinking out Loud / Danmark 2019 / 2:33 min. / musikvideo / instruktør: Nushan Roshani / fotograf: Jonas Kjærgaard Pedersen / B-fotograf: Emilie Knuth Jensen / instruktørassistent: Aske Sørensen / klippere: Jonas Kjærgaard Pedersen & Nushan Roshani / produktionsassistenter: Dalia El Dirawi & Abderahman Othman / color grader: Cihad Ata / kunstner: Mariana Misho / musikproducer: Rap Akademiet v. Chadi Alderbas / produceret af Gellerup Filmværksted

            I ”Thinking out Loud” følger vi tre veninder og deres stærke sammenhold. Musikvideoen er ren girlpower og viser, at man sagtens kan have det sjovt efter et endt forhold.

            Biografpremiere: Torsdag 22. august
            Instruktion:
            Skuespillere:
            Spilletid: 02:00
            Censur: Ikke vurderet

            søndag 25. august

            Ser du månen, Daniel


            E

             søndag 25. august

             2t 20min

             Tilladt over 11 år

             Ser du månen, Daniel

             14:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien

             Han sad sammen med 23 andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley, som siden blev henrettet foran hele verden.

             Filmen følger livet i fangeskab og den stadigt mere desperate familie hjemme i Hedegård i Jylland.
             Biografpremiere: Torsdag 29. august
             Instruktion: Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen
             Skuespillere: Esben Smed, Anders W. Berthelsen, Sofie Torp, Sara Hjort, m.fl.
             Spilletid: 02:20
             Censur: Tilladt for børn over 11 år

             tirsdag 27. august

             Farligt møde - CIN


             E

             Jackie Brown - CIN


             E

              tirsdag 27. august

              1t 41min

              Tilladt over 15 år

              Farligt møde - CIN

              18:30
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Tennisstjernen Guy Haines (Farley Granger) møder tilfældigt en snakkesalig fan på sin togrejse. Det bliver skæbnesvangert, for den fremmede, Bruno (Robert Walker), er mentalt afsporet. Han antager efter mødet, at de to er blevet enige om at ”bytte mord”: Da det går op for Bruno, at Guy ikke vil lege med, begynder en psykologisk nervekrig.

              ’Farligt møde’ er intens, intelligent suspense, højt skattet af Hitchcock-kendere for sin geniale centrale idé, skarpe dialog og fremragende skuespil.

              Filmen udgjorde desuden det første frugtbare møde mellem Hitchcock og fotografen Robert Burks, der siden stod bag kameraet på yderligere 11 af instruktørens film. Burks’ eminente sort/hvide billedside giver ’Farligt møde’ en nærmest ekspressionistisk dybde og kontrast i dens mange visuelt prægnante sekvenser – og affødte da også en Oscar-nominering for bedste fotografering.

              Vises uden danske undertekster.
              Biografpremiere: Tirsdag 27. august
              Instruktion: Alfred Hitchcock
              Skuespillere: Farley Granger, Robert Walker, Ruth Roman m.fl.
              Spilletid: 01:41
              Censur: Tilladt for børn over 15 år

              2t 28min

              Tilladt over 15 år

              Jackie Brown - CIN

              20:45
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              ’Jackie Brown’ var længe ventet af Tarantino-fans verden over efter succesen med ’Pulp Fiction’.

              Los Angeles-stewardessen Jackie Brown er løbet tør for kontanter og hjælper en koldblodig våbensælger med at flytte fortjenester fra Mexico. Da hun havner i fængsel, udtænker hun en raffineret plan, hvor hun lader som om, hun samarbejder med politiet – kun for at vende tilbage til sit arbejde, smugle resten af pengene med sig i bagagen og bruge dem til at forsøde tilværelsen.

              Filmen, der er baseret på en roman af krimimesteren Elmore Leonard, emmer af sex, løgn, popmusik og uforglemmeligt skuespil af Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert De Niro og andre stjerneskuespillere.

              Vises uden danske undertekster.
              Biografpremiere: Tirsdag 27. august
              Instruktion: Quentin Tarantino
              Skuespillere: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert De Niro, Bridget Fonda, Michael Keaton m.fl.
              Spilletid: 02:28
              Censur: Tilladt for børn over 15 år

              lørdag 31. august

              Camper 303


              E

               lørdag 31. august

               2t 00min

               Tilladt over 11 år

               Camper 303

               17:00
               E - Sal C
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Da den unge Jule finder ud af at hun er gravid sætter hun kursen mod Portugal for at tale med sin kæreste.

               Hun rejser afsted i en Mercedes ”303” autocamper, og samler blafferen Jan op, som er på vej til Spanien for at opsøge sin biologiske far.

               Jule og Jan er begge meget optagede af livets store spørgsmål. Undervejs har de dybe samtaler som langsomt bringer dem tættere på hinanden og deres roadtrip udvikler sig til en følelsesmæssig rutsjebanetur.
               Biografpremiere: Torsdag 29. august
               Instruktion: Hans Weingartner
               Skuespillere: Mala Emde, Anton Spieker, m.fl.
               Spilletid: 02:00
               Censur: Tilladt for børn over 11 år

               søndag 1. september

               Victoria


               E

                søndag 1. september

                2t 15min

                Ikke vurderet

                Victoria

                12:00
                E - Sal C
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                “Den bedste tyske film i to årtier.” Så kontant er dommen fra den tyske avis Die Welt over Sebastian Schippers VICTORIA, der havde premiere på Berlinalen i år. Filmen blev da også den store triumfator ved årets LOLA-uddeling, den såkaldte tyske “Oscar”, hvor VICTORIA fik seks statuer, blandt andet for bedste film, bedste instruktør og bedste kvindelige hovedrolle.

                Filmen handler om den spanske pige Victoria, der bor i Berlin. En tidlig morgen uden for en natklub møder hun fire lokale drenge, som hun pjatter og flirter med i den gryende morgensol. Men begivenhederne tager en langt mere alvorlig drejning, da drengene overtaler hende til at være chauffør ved et bankrøveri. De skylder nemlig en stor portion penge til en ond mafiaboss. Victoria indvilliger i at køre med, og snart er intet som før, og alle ville ønske, de kunne spole tiden tilbage.

                Som en af de første film nogensinde, er Victoria optaget i ét langt kamerashot. Ingen snyd, ingen computereffekter, bare ét langt, ubrudt kamerashot, der uden afbrydelser kredser om Victoria og filmens øvrige medvirkende. Den imponerende bedrift er begået af filmfotografen Sturla Brandt, der bor i København. Han blev da også fortjent belønnet med en Sølvbjørn på Berlinalen for sit arbejde.

                Metoden giver VICTORIA en intim og hektisk stemning, der fastholder publikum på kanten af sædet, fordi vi oplever begivenhederne i real time. Glæd jer til en spændende tysk filmoplevelse, som sidder i kroppen længe efter rulleteksterne!

                Distribueres af REEL Pictures.
                Biografpremiere: Torsdag 3. december
                Instruktion: Sebastian Schipper
                Skuespillere: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit
                Spilletid: 02:15
                Censur: Ikke vurderet

                tirsdag 3. september

                Shame - CIN


                E

                Before Sunrise - CIN


                E

                 tirsdag 3. september

                 1t 41min

                 Tilladt over 15 år

                 Shame - CIN

                 18:00
                 E - Sal C
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Brandon (Michael Fassbender) får sex hver dag, typisk flere gange. Hvis ikke med erobringer, så med prostituerede, i enerum foran webcam-bekendtskaber eller gennem pornofilm.

                 Ind i dette følelsesforladte rutine-univers braser søsteren Sissy (Carey Mulligan) med et diametralt modsat adfærdsmønster: Hun er spontan, ømskindet, interesseret i dybde og ægthed – og begravet i ulykkelig kærlighed.

                 To former for afhængighed mødes. ”Filmen kombinerer ekstremt bevidst og præcis filmkunst fra Steve McQueen med stor, stor skuespilkunst fra Michael Fassbender. Det er en uhyggeligt stærk oplevelse at dykke ned i Brandons smerte og skamfulde tabu i en film, der pirker, pirrer og provokerer og er helt umulig at give slip på igen,” skrev Jyllands-Posten.

                 EVENT Filosofisk Filmsalon med debat efter filmen (45 min).

                 Biografpremiere: Tirsdag 3. september
                 Instruktion: Steve McQueen
                 Skuespillere: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale m.fl.
                 Spilletid: 01:41
                 Censur: Tilladt for børn over 15 år

                 1t 41min

                 Tilladt over 15 år

                 Before Sunrise - CIN

                 21:00
                 E - Sal C
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 En fransk studine (Julie Delpy) og en ung amerikaner (Ethan Hawke) mødes tilfældigt i en østrigsk togvogn og beslutter sig for at tilbringe 14 timer sammen i Wien.

                 Aftalen er, at dette skal være deres eneste stund sammen. Men som himlen lysner, og romantikken blomstrer, bliver det efterhånden svært at overholde den indgåede pagt.

                 ’Before Sunrise’ er ferie-romantisk som en Rohmer-produktion, men fortælles i en uforceret og realistisk tone, som man kun oplever hos amerikanske Richard Linklater – der bare kan det dér med at tackle tiden og kærligheden på film. På trods af den snærende deadline udvikler de to unge således en gensidig forelskelse med en helt sjælden, flammende intens kraft.

                 Filmen vises utekstet.
                 Biografpremiere: Tirsdag 26. juni
                 Instruktion: Richard Linklater
                 Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert
                 Spilletid: 01:41
                 Censur: Tilladt for børn over 15 år

                 tirsdag 10. september

                 Pianisten - CIN


                 E

                 Before Sunset - CIN


                 E

                  tirsdag 10. september

                  2t 09min

                  Tilladt over 15 år

                  Pianisten - CIN

                  18:30
                  E - Sal C
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Isabelle Huppert spiller hovedrollen som en neurotisk klaverlærer, der er besat af sex og Schubert.

                  Hendes dage går med klaverundervisning og korte ekskursioner til sexbutikker. Et forhold til et ungt klavertalent får for alvor den bedsteborgerlige overflade til at krakelere. Huppert lægger ud som viljestærk dominatrix, men vender på en tallerken og giver sig snart underkastelsen i vold.

                  Filmen er en subtil sanselig fremstilling af kærlighedsforholdet som en magtrelation mellem kønnene.

                  ’Pianisten’ modtog juryens Grand Prix og priser for bedste skuespiller og skuespillerinde ved filmfestivalen i Cannes.

                  Vises med engelske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 10. september
                  Instruktion: Michael Haneke
                  Skuespillere: Isabelle Huppert, Annie Girardot, Benoît Magimel
                  Spilletid: 02:09
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  1t 20min

                  Tilladt over 15 år

                  Before Sunset - CIN

                  21:15
                  E - Sal C
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Ni år er gået siden Jesse (Ethan Hawke) og Céline (Julie Delpy) tilbragte deres livs nat sammen i ’Before Sunrise’.

                  Jesse er i Paris for at promovere sin nye bog, som handler om den franske pige, der forsvandt ud af hans liv. Pludselig står Céline foran ham. Lige så ubesværet, som Céline og Jesse genoptager samtalen, tager ’Before Sunset’ tonen op, hvor forgængeren slap.

                  Denne gang er det ikke et tog, men et fly, der skal nås, og scenen er sat i Paris, ikke Wien. Men selv om tiden er knap, tager Linklater sig god tid til at portrættere den stærke kemi imellem de to, som nu er mere modne, men stadig snakkende og søgende.

                  Vises uden danske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 10. september
                  Instruktion: Richard Linklater
                  Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff m.fl.
                  Spilletid: 01:20
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  onsdag 11. september

                  The Piano - Cin Præs.


                  E

                   onsdag 11. september

                   2t 01min

                   Tilladt over 15 år

                   The Piano - Cin Præs.

                   18:30
                   E - Sal C
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Spillet mellem Holly Hunter og Harvey Keitel slår gnister i en af 90’ernes mest fængslende og prisvindende kærlighedshistorier: Skotske Ada bortgiftes i 1850’erne til en mand i New Zealand, som ikke forstår hendes passion for klaveret. Men det gør naboen …!

                   Jane Campions uforudsigelige kærlighedsdrama er fortalt fra en kvindes synspunkt, nemlig gennem den stumme, skotske Ada, som i 1850’erne bortgiftes til en mand i det fjerne New Zealand. Hun er kun lykkelig, når hun kan udtrykke sig gennem sit klaver, og da det bliver taget fra hende, må hun indgå en handel for at få lov til at spille.

                   Det barske landskab danner bagtæppe for den stærkt erotiske kærlighedshistorie, der i særdeleshed bæres af det hede spil mellem Holly Hunter og Harvey Keitel. Hunter vandt en Oscar for sin præstation som Ada og Jane Campion vandt én for sit manuskript til filmen, der siden blev omsat til bog. Filmen modtog desuden Den Gyldne Palme i Cannes.
                   Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
                   Instruktion: Jane Campion
                   Skuespillere: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin
                   Spilletid: 02:01
                   Censur: Tilladt for børn over 15 år

                   tirsdag 17. september

                   Mazurka på sengekanten - CIN


                   E

                   Before Midnight - CIN


                   E

                    tirsdag 17. september

                    1t 32min

                    Tilladt over 15 år

                    Mazurka på sengekanten - CIN

                    18:30
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Rektoren på en traditionsrig kostskole bliver udnævnt til kulturminister, og som hans afløser påtænker man at pege på en ung populær mand i lærerkollegiet – under forudsætning af, at han først bliver gift.

                    Max er ikke bare ugift, han er også jomfru. Men det er hans elever ikke!

                    Amourøse aktiviteter opstår, idet skolerådsformanden har to unge døtre, og skolens elever vil gøre alt for at hjælpe den afholdte lærer til at opnå posten.

                    EVENT Sengekantsklassiker med oplæg af filmekspert Brian Iskov, som taler om filmen på bagrund af 50-året for billedpornografiens frigivelse (20 min.).
                    Biografpremiere: Tirsdag 17. september
                    Instruktion: John Hilbard
                    Skuespillere: Ole Søltoft, Annie Birgit Garde, Birte Tove m.fl.
                    Spilletid: 01:32
                    Censur: Tilladt for børn over 15 år

                    1t 49min

                    Tilladt over 15 år

                    Before Midnight - CIN

                    21:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Ingen havde set denne treer komme, og sjældent er en treer blevet så anmelderrost! Vi springer ind i Jesse og Célines liv ni år efter deres parisiske møde.

                    Alting er forandret i sidste del af Linklates ’Before’-trilogi, familieliv og hverdagsplanlægning har taget over. Men på en græsk sommeraften tager de sig alligevel tid til at evaluere kærligheden, kønsforskelle, prioriteringer – hele pakken.

                    Og der er både sten i skoene og stærkt forhøjede indsatser for dem begge. Ungdommens vildskab og vovemod er erstattet af voksenlivets visdom og dybde, nuancer og smertelige erfaringer.

                    Politiken gav seks hjerter og kaldte filmen ”Et unikt fænomen i filmhistorien. Kulminationen på et lille filmmirakel”.
                    Biografpremiere: Tirsdag 17. september
                    Instruktion: Richard Linklater
                    Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick m.fl.
                    Spilletid: 01:49
                    Censur: Tilladt for børn over 15 år

                    søndag 22. september

                    Woodstock - CIN


                    E

                     søndag 22. september

                     3t 36min

                     Tilladt for alle

                     Woodstock - CIN

                     19:30
                     E - Sal A
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     Woodstock 50 år!

                     Michael Wadleighs Oscar-belønnede maratonportræt af Woodstock-festivalen betragtes af mange som festivalfilmen over alle festivalfilm.

                     Gennem tre mytiske dage i august 1969 stillede instruktøren og hans crew (der bl.a. talte en ung Martin Scorsese) skarpt på alle tiders største og mest overrumplende event med kærlighed, fred, musik og mere end 400.000 ekstatiske mennesker som kalejdoskopisk omdrejningspunkt.

                     'Woodstock' er et uforligneligt melodisk, historisk dokument om en generation og dens frigørelse, men også et kapitel om dens dialog med det omgivende samfund. I centrum er optagelser af hippier og hedonister og selvfølgelig tidens store musikalske ikoner for fuld udblæsning – The Who, Crosby, Stills & Nash, Santana, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Sly and the Family Stone og andre hotte navne – men det allestedsnærværende kamerahold bevæger sig også væk fra festivalens epicenter og ud blandt de mere forbeholdne lokale beboere på ”den anden side”.

                     EVENT Musikjournalist Mikkel Falk Møller (DR) introducerer filmen (30 min).

                     Vises uden danske undertekster.
                     Biografpremiere: Søndag 22. september
                     Instruktion: Michael Wadleigh
                     Skuespillere: Joan Baez, Richie Havens, Roger Daltrey, The Who, Joe Cocker m.fl.
                     Spilletid: 03:36
                     Censur: Tilladt for alle

                     mandag 23. september

                     Marianne and Leonard: Words of Love - CIN


                     E

                      mandag 23. september

                      1t 37min

                      Tilladt for alle

                      Marianne and Leonard: Words of Love - CIN

                      18:30
                      E - Sal A
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      Den canadiske sangskriver Leonard Cohen mødte sin muse, norske Marianne Ihlen, på den græske klippeø Hydra i midten af 1960’erne.

                      Leonard var da en ung aspirerende forfatter, og Marianne havde søgt tilflugt på øen med sin lille søn efter et kuldsejlet ægteskab. Mødet kastede stof af sig til ikke bare en berømt hymne (’So Long, Marianne’) men resulterede i et glødende og kaotisk forhold, der skulle vare hele livet – også når de to ikke var sammen.

                      Den britiske dokumentarveteran Nick Broomfield (’Kurt & Courtney’), som kendte Marianne personligt, kaster lys over det romantiske forhold og dets betydning for Cohens liv og løbebane gennem interview såvel som gamle og nye optagelser af de to sjælevenner, der tog afsked med verden med bare få måneders mellemrum i 2016.

                      Vises uden danske undertekster.
                      Biografpremiere: Mandag 23. september
                      Instruktion: Nick Broomfield
                      Skuespillere: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Helle Goldman m.fl.
                      Spilletid: 01:37
                      Censur: Tilladt for alle

                      tirsdag 24. september

                      First Blood - CIN


                      E

                      Miles Davis: Birth of the Cool - CIN


                      E

                      Rambo: First Blood Part II - CIN


                      E

                       tirsdag 24. september

                       1t 33min

                       Tilladt over 15 år

                       First Blood - CIN

                       18:30
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       I actionkultklassikeren ’First Blood’ vender vietnamkrigshelten Rambo (Sylvester Stallone) hjem for at besøge en gammel buddy. Men da han arresteres for vagabondering og mishandles af den magtbegærlige lokale sherif, flygter han, stjæler en motorcykel og gemmer sig i de træklædte bjerge uden for byen.

                       Med et posttraumatisk stresssyndrom på overarbejde og skoven som hjælper sætter den undvegne soldat nu sheriffen og hans straffeekspedition på plads – en efter en efter en …!

                       EVENT Andreas Halskov (AU) introducerer filmen (20 min.), og der er et ’Rambo-sæt’ (øl+shot) med på billetten, som yderligere optakt – så kom i god tid.

                       Særpris 150 kr. ved køb af billet til både ’First Blood’ kl. 18.30 og ’Rambo: First Blood Part II’ kl. 21.00.

                       Vises uden danske undertekster.
                       Biografpremiere: Tirsdag 24. september
                       Instruktion: Ted Kotcheff
                       Skuespillere: Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna m.fl.
                       Spilletid: 01:33
                       Censur: Tilladt for børn over 15 år

                       1t 55min

                       Tilladt for alle

                       Miles Davis: Birth of the Cool - CIN

                       18:30
                       E - Sal B
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Trompetisten og bandlederen Miles Davis er en af den moderne jazz’ ubestridte innovatorer og ledestjerner. En intellektuel og kontroversiel musiker, hvis henholdte, elegante stil skiftede udtryk mange gange gennem karrieren, men som hele vejen var selve legemliggørelsen af begrebet ’cool’.

                       Centralt i Davis’ liv var en nærende rastløshed og et konstant ønske om at bryde grænser – musikalsk som privat. Det gjorde ham til en stjerne og inspirerende samarbejdspartner, men også utrolig vanskelig at have med at gøre for de mennesker, der elskede ham mest.

                       I Stanley Nelsons spritnye, fascinerende portræt af manden bag hornet får du hele historien om det komplicerede gemyt, der skabte så megen revolutionerende musik, netop fordi han insisterede på at genopfinde sig selv igen og igen. Fra bebop og cool jazz over orkestermusik og jazzfusion til rock’n’roll og endda hiphop. Med sjældne billeder, studie-outtakes, ikke før vist arkivmateriale samt interview med relaterede kunstnere som Quincy Jones, Carlos Santana, Clive Davis, Ron Carter og Wayne Shorter.

                       Vises uden danske undertekster.
                       Biografpremiere: Tirsdag 24. september
                       Instruktion: Stanley Nelson
                       Skuespillere: Miles Davis, Ron Carter, Jimmy Cobb m.fl.
                       Spilletid: 01:55
                       Censur: Tilladt for alle

                       1t 36min

                       Tilladt over 15 år

                       Rambo: First Blood Part II - CIN

                       21:00
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Den fængslede krigsveteran John J. Rambo (Sylvester Stallone) sendes i efterfølgeren til action-kassesuccesen ’First Blood’ tilbage til Vietnam for at opspore og befri en gruppe soldater, som stadig holdes som krigsfanger i junglen.

                       Det kommer der bål, brand og ballade for hele førtidspensionen ud af – særligt efter at Rambo opdager, at han er blevet forrådt af sine egne styrker, og nu igen må ud i en enmandskrig mod overmagten udstyret med intet andet end bue, pil og overlevelseskniv.

                       EVENT Inkl. et ’Rambo-sæt’ mere (øl+shot) ud over dét, du fik på første film! Særpris 150 kr. ved køb af billet til både ’First Blood’ kl. 18.30 og ’Rambo: First Blood Part II’ kl. 21.00.

                       Vises uden danske undertekster.
                       Biografpremiere: Tirsdag 24. september
                       Instruktion: George P. Cosmatos
                       Skuespillere: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier m.fl.
                       Spilletid: 01:36
                       Censur: Tilladt for børn over 15 år

                       onsdag 25. september

                       Suede: The Insatiable Ones - CIN


                       E

                        onsdag 25. september

                        1t 53min

                        Tilladt for alle

                        Suede: The Insatiable Ones - CIN

                        18:30
                        E - Sal A
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Med sin androgyne fremtoning, eminente popsensibilitet og pikante new glam-attitude var Suede den første og en af de allerstørste eksponenter for den bølge af britisk musik, som i 1990’erne gik sin sejrgang over hele planeten under banneret britpop.

                        Ja, gruppen var alle engelske popmagasiners darling allerede før den overhovedet havde udgivet sin første single! I dokumentaren ’The Insatiable Ones’ får du hele historien om det talentfulde fir- (senere fem-)kløvers opkomst, fald og genrejsning: Den terrier-vedholdende kamp for at levere kompetent materiale efter tabet af guitargeniet Bernard Butler, de umenneskeligt lange turnéer, og ikke mindst en helt igennem hudløs fremlæggelse af frontmand Brett Andersons stofmisbrug, der var ved at tage livet af både ham og bandet efter succesudspillet ’Coming Up’.

                        Vises uden danske undertekster.
                        Biografpremiere: Onsdag 25. september
                        Instruktion: Mike Christie
                        Skuespillere: Brett Anderson, Bernard Butler, Neil Codling, Justine Frischmann, Simon Gilbert m.fl.
                        Spilletid: 01:53
                        Censur: Tilladt for alle

                        torsdag 26. september

                        Matangi / Maya / M.I.A - CIN


                        E

                         torsdag 26. september

                         1t 37min

                         Tilladt over 11 år

                         Matangi / Maya / M.I.A - CIN

                         21:00
                         E - Sal C
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         Den Sundance-vindende dokumentar om popfænomenet M.I.A. fortæller ikke bare om tilblivelsen af den feterede stjernes appellerende mix af grime, dancehall og old school rap, men opruller hele hendes nære historie som flygtning i et ikke altid åbent Vesten, så både fødder, hjerte og tårekanaler banker i dobbelt tempo.

                         Som datter af en tamilsk oprørsleder i det borgerkrigsramte Sri Lanka, og med en opvækst som immigrant i stiff upper lip-England, har M.I.A. – hvis borgerlige navn er Matangi og engelske kaldenavn Maya – livet igennem kæmpet fra hus til hus for at finde fodfæste i verden.

                         Kom helt tæt på skabelsen af en identitet og udformningen af en unik politisk kunstner i en film, der blander nye slagkraftige optagelser med materiale fra M.I.A.’s omfattende private arkiv.
                         Biografpremiere: Torsdag 26. september
                         Instruktion: Steve Loveridge
                         Skuespillere: M.I.A., Madonna, Bill Maher m.fl.
                         Spilletid: 01:37
                         Censur: Tilladt for børn over 11 år

                         fredag 27. september

                         Grace Jones: Bloodlight and Bami - CIN


                         E

                          fredag 27. september

                          1t 55min

                          Tilladt for alle

                          Grace Jones: Bloodlight and Bami - CIN

                          21:00
                          E - Sal C
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          Titlen på Sophie Fiennes’ intime film om natklubdivaen, modellen og sangeren Grace Jones hentyder til den røde lampe, der tændes, når man er på i studiet samt noget så beskedent som jamaicansk fladbrød. Og udspændtheden mellem de to poler er præcis filmens motor.

                          I en periode over ti år fulgte Fiennes superikonet; Til chikke, lækkert fotograferede shows, under glamourøse tv-optrædener, på champagneboblende hotelværelser, i studiet under indspilningen af Jones’ længe ventede comeback-plade ’Hurricane’ – og så håndholdt og helt nede på jorden, ude på landet, nede af støvede jamaicanske landeveje, hos familien, langt, langt væk fra celebrity-maskinens overhalingsspor.

                          Med fluen på væggen-tålmodighed er det hele indfanget og klippet sammen, så den på en gang kost- og sårbare Grace Jones vibrerer gennem hvert et lyskorn.

                          Vises uden danske undertekster.
                          Biografpremiere: Fredag 27. september
                          Instruktion: Sophie Fiennes
                          Skuespillere: Grace Jones, Lowell 'Sly' Dunbar, Jean-Paul Goude m.fl.
                          Spilletid: 01:55
                          Censur: Tilladt for alle

                          lørdag 28. september

                          PJ Harvey: A Dog Called Money - CIN


                          E

                           lørdag 28. september

                           1t 30min

                           Tilladt over 15 år

                           PJ Harvey: A Dog Called Money - CIN

                           17:00
                           E - Sal C
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           ’A Dog Called Money’ er alt andet end en traditionel rockdokumentar – om en kunstner, der er alt andet end en traditionel rockmusiker.

                           Følg i hælene på PJ Harvey og hendes væbner, krigsfotograf og dokumentarist Seamus Murphy, på en øjenåbnende inspirationsrejse til brændpunkterne Afghanistan, Kosovo og Washington DC, hvor Harvey samler ord og ideer til sit seneste album ’The Hope Six Demolition Project’. Og se hvordan albummet tager form i fuld offentlighed bag en glasvæg i kunstgalleriet Somerset House i hjertet af London.

                           En levende lydinstallation, hvor krigsoplevelser, armod og håb transformeres til vibrerende ny musik.

                           Vises uden danske undertekster.
                           Biografpremiere: Lørdag 28. september
                           Instruktion: Seamus Murphy
                           Skuespillere: PJ Harvey
                           Spilletid: 01:30
                           Censur: Tilladt for børn over 15 år

                           søndag 6. oktober

                           Paterson


                           E

                            søndag 6. oktober

                            1t 59min

                            Tilladt for alle

                            Paterson

                            12:00
                            E - Sal A
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            Paterson (Adam Driver) er buschauffør i byen Paterson, New Jersey. Hver dag udfører han samme rutine: Står op, går på arbejde, kører samme rute med bussen, skriver digte i sin notesbog, lufter hunden, drikker en og kun en øl på den samme bar, går i seng.

                            Han elsker sin kone Laura (Golshifteh Farahani) overalt på jorden, men modsat ham selv er Laura kontant på jagt efter nye projekter.

                            Hverdagens stille triumfer og nederlag bliver i ”Paterson” skildret på fineste stilfærdige måde og viser hvordan poesien findes i selv de mindste ting.

                            Adam Driver fik sit store gennembrud i tv-serien ”Girls” og spillede Kylo Ren i ”Star Wars: The Force Awakens”. Kongen af indie-film, Jim Jarmusch, har før stået bag ”Down by Law”, ”Dead Man” og ”Ghost Dog”.
                            Biografpremiere: Torsdag 5. januar
                            Instruktion: Jim Jarmusch
                            Skuespillere: Adam Driver, Golshifteh Farahani m.fl.
                            Spilletid: 01:59
                            Censur: Tilladt for alle

                            onsdag 9. oktober

                            Mød mig på Cassiopeia - Cin Præs.


                            E

                             onsdag 9. oktober

                             1t 46min

                             Tilladt for alle

                             Mød mig på Cassiopeia - Cin Præs.

                             18:30
                             E - Sal C
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             ’Mød mig på Cassiopeia’ er en af dansk films allerstørste succeser. En musical med Bodil Kjer som musikkens muse – omgivet af ypperlig scenetalent fra 1950'erne og tonerne af Kai Normann Andersen.

                             Amerikanske og tyske musicalfilm er forbilledet for Torben Anton Svendsens lystspil, som har lånt både fra Rita Hayworth-filmen 'Fra himlen til Broadway' (1947) og Reinhold Schünzels 'Amphitryon' (1937).

                             Filmen er en ’backstagemusical’, bygget op omkring de mange (kærligheds)intriger ved opsætningen af en operette. Bodil Kjer er billedskøn som musikkens muse, og hun er omgivet af et ensemble af formidabelt dansk scenetalent fra 1950'erne til tonerne af Kai Normann Andersens musik og sange som ’Den allersidste dans’ og ’Musens sang’.
                             Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
                             Instruktion: Torben Anton Svendsen
                             Skuespillere: Bodil Kjer, Lily Broberg, Hans Kurt, Poul Reichhardt
                             Spilletid: 01:46
                             Censur: Tilladt for alle

                             søndag 3. november

                             Cinema Paradiso


                             E

                              søndag 3. november

                              2t 05min

                              Ikke vurderet

                              Cinema Paradiso

                              12:00
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Filmen er et tilbageblik på en siciliansk barndom, hvor drengen Toto deler sin tid mellem kirken, hvor han er alterdreng, og den fortryllende biograf Paradiso.

                              Fra operatørrummet oplever Toto magiske historier, spændende verdener.

                              Filmen vandt en Oscar for 'Bedste Udenlandske Film' i 1990.
                              Biografpremiere: Torsdag 13. september
                              Instruktion: Giuseppe Tornatore
                              Skuespillere: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili
                              Spilletid: 02:05
                              Censur: Ikke vurderet

                              onsdag 6. november

                              Olsen Banden ser rødt - Cin Præs.


                              E

                               onsdag 6. november

                               1t 48min

                               Tilladt for alle

                               Olsen Banden ser rødt - Cin Præs.

                               18:30
                               E - Sal A
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               ’Olsen-banden ser rødt’ er dansk film, når den er mest veloplagt: En forrygende cocktail af folkekomedie, kupfilm og helhjertet hyldest til dansk højkultur.

                               Egon Olsen er blevet bedraget af en adelig forsikringssvindler. Nu vil han dels hævne sig, dels opnå en dusør ved at fremskaffe den kostbare kinesiske Ming-vase, svindelen drejer sig om. Imens er Kjeld og Yvonnes søn Børge blevet voksen og gift med sin lidt klodsede kæreste Fie.

                               ’Olsen-banden ser rødt’ er den ottende og mest populære film i serien – den, hvor trioen bryder gennem kældrene i Det Kongelige Teater, således at larmen fra redskaber, boremaskiner og dynamit nøje er tilpasset ouverturen til ’Elverhøj’. Idéen er tyvstjålet fra Alfred Hitchcocks ‘Manden, der vidste for meget’, men tilføjet en solid dosis gemytlig danskhed af Erik Balling og hans faste medskaber, manuskriptforfatter og scenograf Henning Bahs.
                               Kort sagt en frydefuld kombination af populær genrefilm og national guldalderkultur, der kan gøre selv den mest forbenede kyniker blød om hjertet.
                               Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
                               Instruktion: Erik Balling
                               Skuespillere: Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther, Jes Holtsø
                               Spilletid: 01:48
                               Censur: Tilladt for alle

                               søndag 1. december

                               Grease (Sing-A-Long) - Cin Præs.


                               E

                                søndag 1. december

                                1t 50min

                                Tilladt over 11 år

                                Grease (Sing-A-Long) - Cin Præs.

                                18:30
                                E - Sal A
                                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                E
                                John Travolta og Olivia Newton-John indfanger i ’Grease’ på samme tid 1950’ernes amerikanske provinscharme og spirende rockabilly-kultur – og fortæller den ældste historie af dem alle: Dreng møder pige.

                                Vi er på Rydell High School, hvor en gruppe elever er ved at gennemføre deres sidste skoleår. Danny (Travolta) har dog sit fokus på alt andet end eksamener, for i ferien er han stødt på smukke Sandy (Newton-John) fra Australien. Betagelsen bliver ikke mindre, da hun pludselig viser sig at være indskrevet som udvekslingsstudent på hans skole.

                                Fra kulissen trænger magtkampe og positioneringsspil sig på: Sandy vurderes kritisk af Pink Ladies, en gruppe hårdføre tøser ledet af Betty Rizzo. Og en af drengene i Dannys gruppe havner bag rattet i et livsfarligt bilræs mod en fyr fra en rivaliserende gruppe. Og så er der selvfølgelig årets ’prom’ – dimissionsfesten, som på disse kanter ligefrem er en tv-begivenhed!

                                Den populære film fra 1978 – der for længst har opnået klassikerstatus – bygger på musicalen ’Grease’ af Jim Jacobs og Warren Casey med hits som ’You're The One That I Want’ og ’Summer Nights’. Travolta var allerede en superstar efter gennembruddet med ’Saturday Night Fever’ året før, mens Newton-John med ét blev tidens nye ansigt.
                                Biografpremiere: Tirsdag 1. januar
                                Instruktion: Randal Kleiser
                                Skuespillere: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway, Barry Pearl
                                Spilletid: 01:50
                                Censur: Tilladt for børn over 11 år