Paradisgade 9C
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

mandag 13. juli

Let's get lost


E

Den gode hustru


E

  mandag 13. juli

  2t 00min

  Ikke vurderet

  Let's get lost

  19:00
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Denne sommer inviterer vi til Jazz Film Festival i biografmørket!

  Under byens jazzfestival kan vi nu sammen også nyde musikkens medrivende magi på det store lærred tre aftener i juli. Vel mødt!

  LET'S GET LOST

  Stjernefotografen Bruce Webers knitrende sort/hvid-portræt aftrompetisten, sangeren og stiliko-net Chet Baker betragtes af mange som jazzdokumentaren over alle. Kontrasten mellem den unge smukke James Dean-lignende Baker og den ældre artist, som tydeligvis har brændt sit lys i begge en-der, er både dragende og rørende. Filmen er fuld af sjældne koncertoptagelser og oprigtige samta-ler med Baker, venner, aggressive eks-koner m.fl.

  Filmen har engelsk dialog og vises uden undertekster.
  Biografpremiere: Mandag 13. juli
  Instruktion: Bruce Weber
  Skuespillere: Chet Baker, William Claxton, Russ Freeman, Carol Baker, Vera Baker, Diane Vavra, Ruth Young
  Spilletid: 02:00
  Censur: Ikke vurderet

  1t 49min

  Tilladt over 15 år

  Den gode hustru

  19:00
  E - Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Paulette Van Der Beck og hendes mand har drevet husholdningsskolen i Bitche i Alsace i mange år. Deres mission er at træne teenagepiger til at blive perfekte husmødre på et tidspunkt, hvor det forventes, at kvinder skal tjene deres mand. Efter sin mands pludselige død opdager Paulette, at skolen er på randen af konkurs og er nødt til at påtage sig sit ansvar.

  Mens skolen forbereder sig til årets husholdningskonkurrence i tv, begynder hun og hendes livlige studerende at stille spørgsmålstegn ved deres overbevisning, mens de landsdækkende protester i maj 1968 forandrer samfundet omkring dem. Paulette genforenes med sin første kærlighed, Andre, og med hjælp fra sin excentriske stedsøster Gilberte og den strenge nonne Marie-Therese går Paulette sammen med skolepigerne for at overvinde deres undertrykte status og blive frie kvinder.

  Den gode hustru er en humoristisk og satirisk universel historie om solidaritet og ligestilling mellem kønnene.
  Biografpremiere: Torsdag 23. juli
  Instruktion: Martin Provost
  Skuespillere: Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noemie Lvovsky, m.fl.
  Spilletid: 01:49
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  tirsdag 14. juli

  La Strada - CIN


  E

   tirsdag 14. juli

   1t 55min

   Tilladt over 15 år

   La Strada - CIN

   18:30
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Miljøet er mistrøstigt og fattigt, og menneskene tilsyneladende uden betydning i Fellinis betagende fabel. Gøgleren Zampano (Anthony Quinn) kører rundt til markeder i et monstrum af en bil og optræder som stærk mand.

   For 10.000 lire køber han den mærkelige pige Gelsomina (Giulietta Masina) til at agere assistent i sine shows. Hun bliver betaget af ham på trods af, at han behandler hende dårligt og har mange affærer med andre kvinder. Gelsominas poetiske samtaler med den ligeledes halvskøre trapez-klovn Il Matto udløser imidlertid Zampanos vrede, og ved et uheld slår han rivalen ihjel.

   Med sine store øjne og sin klovneagtige mimik fik Giulietta Masina det helt store internationale gennembrud i ’La strada’, der også udløste Fellinis første Oscar for bedste fremmedsprogede film.

   Filmen vises med engelske undertekster.
   Biografpremiere: Tirsdag 14. juli
   Instruktion: Federico Fellini
   Skuespillere: Anthony Quinn, Giulietta Masina, Richard Basehart m.fl.
   Spilletid: 01:55
   Censur: Tilladt for børn over 15 år

   onsdag 15. juli

   Bill Frisell - A Portrait


   E

    onsdag 15. juli

    1t 58min

    Ikke vurderet

    Bill Frisell - A Portrait

    19:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Denne sommer inviterer vi til Jazz Film Festival i biografmørket!

    Under byens jazzfestival kan vi nu sammen også nyde musikkens medrivende magi på det store lærred tre aftener i juli. Vel mødt!

    BILL FRISELL - A PORTRAIT

    "Bill Frisell plays the guitar like Miles Davis played the trumpet: in thehands of such radical thinkers, their instruments simply become different animals." - The New Yorker

    Filmen er et karakterportræt af en vor tids mest anerkendte og indflydelsesrige guitarister, Bill Frisell, i en flerstrenget fortælling om hans musikalske personlighed og hans konceptuelle ideer.

    Den viser processen, så vi ikke kun mærker og forstår mennesket bedre, men også får en klar skildring af hvordan han gør, når han komponerer og spiller sin egen såvel som andres musik. Filmens metodik er afvæbnende når vi følger Bill Frisell mens han samarbejder med en række andre markante musikere, heriblandt Paul Motion, Joe Lovano, Joey Baron, Mike Gibbs, Jason Moran, Tony Scherr og Kenny Wollesen.

    Mellem disse scener og musikalske optrædender undersøges hans musikalske udtryk og univers efterhånden som en række eminente kunstnere, Paul Simon, Bonnie Raitt, Jim Hall, Nels Cline, Jack DeJohnette, Ron Carter og John Zorn, identificerer elementer af hans karakter, metoder og teknikker som gør Bill Frisell's guitarspil helt unikt.

    Bill Frisell er anerkendt som en af de mest indflydelsesrige guitarister gennem de sidste årtier. Han er en unik musiker, evigt skabende komponist og bandleder. Han har vundet en Grammy Award og er kåret til årets guitarist i Downbeat gennem 10 år. Frisell har modtaget et hav af anerkendelser fra kritikere og fans af alle musikalske genrer og egne på jordkloden. I en karriere hvor han indtil videre har lavet flere hundrede albums, heraf 45 som bandleder har Frisell kombineret sit unikke lydlige univers med jazz, country, folk, rock, blues, pop, avantgarde og mere - samtidigt med at han har bevaret sin egen lyd og evnen til helt enkelt at lytte.

    Filmen har engelsk dialog og vises uden undertekster.
    Biografpremiere: Onsdag 15. juli
    Instruktion: Emma Franz
    Skuespillere:
    Spilletid: 01:58
    Censur: Ikke vurderet

    fredag 17. juli

    Proxima


    E

     fredag 17. juli

     1t 47min

     Anbefalet over 7 år

     Proxima

     19:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Sarah er medlem af et internationalt hold af astronauter, der snart skal sendes på en 1-år lang mission i rummet. Som eneste mor på holdet kæmper Sarah med at balancere mellem rollen som astronaut i intens træning, og som mor til sin højtelskede 7-årige datter, Stella.

     Hendes ubetingede kærlighed til sin datter kommer nogle gange i vejen for hendes karriere og sår tvivl om hendes valg. En tvivl som ikke umiddelbart opleves på samme måde hos hendes mandlige kollegaer på missionen.

     Kort før lift-off skal Sarah i karantæne uden mulighed for fysisk samvær med sin datter - en første adskillelse, der vil teste om afsavnet hos dem begge er for stort til at Sarah kan gennemføre missionen.
     Biografpremiere: Torsdag 16. juli
     Instruktion: Alice Winocour
     Skuespillere: Eva Green, Zelie Boulant, Matt Dillon, m.fl.
     Spilletid: 01:47
     Censur: Frarådes for børn under 7 år

     mandag 20. juli

     Forført


     E

      mandag 20. juli

      1t 41min

      Afventer

      Forført

      19:00
      E - Sal B
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      50-årige Claire svigtes af sin unge elsker, Ludo, så hun opretter en falsk profil på Facebook for at stalke ham, hvor hun udgiver sig for at være Clara, en 24-årig ung kvinde.

      Ludos kammerat Alex fatter interesse for Clara, og Claire – fanget i sit alias – falder pladask for ham. Selv om forelskelsen udspiller sig i en virtuel verden, er følelserne, som blomstrer op, berusende ægte.

      ’Forført’ er en fængslende erotisk thriller om kærlighed og begær i internettets tidsalder. Fantasi og virkelighed hvirvles konstant ind i hinanden, og tilskueren tages med bukserne nede mere end én gang.
      Biografpremiere: Torsdag 13. august
      Instruktion: Safy Nebbou
      Skuespillere: Juliette Binoche, Nicole Garcia, Francois Civil, m.fl.
      Spilletid: 01:41
      Censur: Afventer

      tirsdag 21. juli

      Den gode, den onde og den grusomme - CIN


      E

       tirsdag 21. juli

       3t 00min

       Tilladt over 15 år

       Den gode, den onde og den grusomme - CIN

       18:30
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       ’Den gode, den onde og den grusomme’ er det absolutte hovedværk inden for spaghettiwestern-genren og en betagende skildring af ’The Wild West’ under den amerikanske borgerkrig.

       Tre revolvermænd er på jagt efter 200.000 dollars, som er gravet ned på en kirkegård. Den sammenbidte Angel Eyes (Lee Van Cleef) har fået færten. Tuco (Eli Wallach) ved, hvilken kirkegård der er tale om. Og Blondie (Clint Eastwood) kender navnet på gravstenen. De tre mænds veje krydses gentagne gange, og det endelige opgør på kirkegården er for længst er gået over i filmhistorien – ikke mindst i kraft af Ennio Morricones inciterende musikalske tema, der holder sekvensen svævende.

       ’Den gode, den onde og den grusomme’ er så filmisk gennemarbejdet i hver eneste indstilling, at den tåler utallige gensyn.

       Vises uden danske undertekster.

       Hér får du den i en flot digital udgave lavet i anledning af dens 50-års fødselsdag.
       Biografpremiere: Tirsdag 21. juli
       Instruktion: Sergio Leone
       Skuespillere: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef
       Spilletid: 03:00
       Censur: Tilladt for børn over 15 år

       fredag 24. juli

       Den gode hustru


       E

       Wild Rose


       E

        fredag 24. juli

        1t 49min

        Tilladt over 15 år

        Den gode hustru

        10:00
        E - Sal D
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Paulette Van Der Beck og hendes mand har drevet husholdningsskolen i Bitche i Alsace i mange år. Deres mission er at træne teenagepiger til at blive perfekte husmødre på et tidspunkt, hvor det forventes, at kvinder skal tjene deres mand. Efter sin mands pludselige død opdager Paulette, at skolen er på randen af konkurs og er nødt til at påtage sig sit ansvar.

        Mens skolen forbereder sig til årets husholdningskonkurrence i tv, begynder hun og hendes livlige studerende at stille spørgsmålstegn ved deres overbevisning, mens de landsdækkende protester i maj 1968 forandrer samfundet omkring dem. Paulette genforenes med sin første kærlighed, Andre, og med hjælp fra sin excentriske stedsøster Gilberte og den strenge nonne Marie-Therese går Paulette sammen med skolepigerne for at overvinde deres undertrykte status og blive frie kvinder.

        Den gode hustru er en humoristisk og satirisk universel historie om solidaritet og ligestilling mellem kønnene.
        Biografpremiere: Torsdag 23. juli
        Instruktion: Martin Provost
        Skuespillere: Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noemie Lvovsky, m.fl.
        Spilletid: 01:49
        Censur: Tilladt for børn over 15 år

        1t 41min

        Tilladt over 11 år

        Wild Rose

        10:00
        E - Sal C
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Rose-Lynn har en blakket fortid og en fabelagtig stemme. Selvom hun er født og opvokset i Glasgow, brænder hun for den upolerede countrymusik fra USA, der består af tre akkorder og sandheden om livet. Hendes store drøm er at flytte til Nashville og slå igennem som sanger, men drømmen om at stå på The Grand Ole Opry med skinnende cowboystøvler og eget band, synes meget langt væk, når man bor i Skotland, er alenemor til to og arbejder som rengøringskone.

        Med hjælp fra sin chef, som skaffer Rose et møde med en legendarisk radiovært ved BBC og et par hårde verbale sandheder fra sin mor, Marion (Julie Walters), er Roses vej til lykken måske kortere end hun tror.
        Rose spilles af stortalentet Jessie Buckley, der har begejstret publikum og anmeldere verden over med sin autenticitet og fremragende sangstemme. ’Wild Rose’ er en original og opløftende film om familie, livsdrømme og musik, der kommer direkte fra hjertet.
        ’Wild Rose’ er med i Biograf Danmark.
        Biografpremiere: Torsdag 23. juli
        Instruktion: Tom Harper
        Skuespillere: Jessie Buckley, Matt Costello, Jane Patterson, m,.fl.
        Spilletid: 01:41
        Censur: Tilladt for børn over 11 år

        mandag 27. juli

        Deux (Two of us)


        E

         mandag 27. juli

         1t 35min

         Ikke vurderet

         Deux (Two of us)

         19:00
         E - Sal B
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Filippo Meneghetti er italiensk, men ‘Deux’ er fransk til benet – en på én gang rørende og overmåde delikat skildring af to ældre kvinders kærlighed, der har udfoldet sig i det skjulte i årtier – under dække af kvindernes naboskab. En ulykkelig hændelse skiller parret, og for at genfinde partnerskabet og genoptage kærlighedslivet må de bekende kulør – og springe ud. Hvis de ellers tør. For også spændingselementer indgår i historien, der fornemt bæres igennem af to helt fantastiske skuespillere: Barbara Sukowa og Martine Chevallier.

         Vises med engelske undertekster.
         Biografpremiere: Mandag 11. maj
         Instruktion: Filippo Meneghetti
         Skuespillere: Barbara Sukowa, Léa Drucker, Martine Chevallier
         Spilletid: 01:35
         Censur: Ikke vurderet

         tirsdag 28. juli

         The Talented Mr. Ripley - CIN


         E

          tirsdag 28. juli

          2t 19min

          Tilladt over 15 år

          The Talented Mr. Ripley - CIN

          18:30
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          EVENT - Anthony Minghellas elegante thriller med syditaliensk stemning og kølig prosecco inkluderet i billetprisen.

          ’The Talented Mr. Ripley’ er historien om Tom Ripley (Matt Damon), som bliver sendt til det sydlige Italien for at forsøge at overtale rigmandssønnen Dickie Greenleaf (Jude Law) til at komme hjem til USA, men som bliver forført af Dickies livsstil med fester, frihed og jazzmusik.

          Anthony Minghellas Patricia Highsmith-filmatisering er en elegant thriller, der lister sig ind på sin tilskuer med billeder mættet af solskin og skønhed – og et psykologisk mørke lige under overfladen. Eminente birollepræstationer fra bl.a. Cate Blanchett og Philip Seymour Hoffman samt et labert soundtrack fuldender filmoplevelsen.

          EVENT Anthony Minghellas elegante thriller med syditaliensk stemning og kølig prosecco inkluderet i billetprisen.

          Vises uden danske undertekster.
          Biografpremiere: Tirsdag 28. juli
          Instruktion: Anthony Minghella
          Skuespillere: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman m.fl.
          Spilletid: 02:19
          Censur: Tilladt for børn over 15 år

          mandag 3. august

          Gloria Mundi


          E

           mandag 3. august

           1t 47min

           Ikke vurderet

           Gloria Mundi

           19:00
           E - Sal B
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Robert Guédiguian er vel det nærmeste Frankrig kommer en Ken Loach. Han var senest aktuel med ’Kilimanjaros sne’ og ’Huset ved havet’ – og nu fortsætter han sin Marseille-krønike med sit faste team af uforlignelige skuespillere, inklusive hustruen Ariane Ascaride, som vandt skuespillerprisen i Venedig for indsatsen i filmen her. Vi er atter i instruktørens hjemby, hvor familien samles for at fejre den lille Glorias fødsel. Men trods lykken over det lille nyfødte barn, kæmper de unge forældre for at få hverdagen til at hænge sammen. Men så får Glorias onkel en smart forretningsidé… ’Gloria Mundi’ er et socialt bevidst og indigneret familiedrama om kærlighed, klasse og det for Guédiguian så indlysende faktum, at blod er tykkere end vand.

           Vises med danske tekster.
           Biografpremiere: Onsdag 19. februar
           Instruktion: Robert Guédiguian
           Skuespillere: Ariane Ascaride, Gérard Meylan, Jean-Pierre Darroussin
           Spilletid: 01:47
           Censur: Ikke vurderet

           tirsdag 4. august

           En kærlighedshistorie - CIN


           E

           First Reformed - CIN


           E

            tirsdag 4. august

            1t 54min

            Tilladt over 15 år

            En kærlighedshistorie - CIN

            18:30
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Roy Anderssons (’Sange fra anden sal’) gribende spillefilmsdebut følger et ungt pars forelskelse i 1970’ernes desillusionerede Sverige.

            Filmens forløb udgøres af små impressionistiske øjebliksberetninger, der vipper mellem rørende realisme og absurditet – det gælder bl.a. et krebsegilde noget ud over det sædvanlige! Selv om der er tale om en kærlighedshistorie, viser Roy Andersson allerede hér sin unikke evne til at afdække figurernes mørkere sider.

            Lun, humoristisk, men også et råb om hjælp. Filmen kan fejre 50 års jubilæum netop i disse dage, hvor også Anderssons nye film ’Om det uendelige’ har premiere.

            Vises med engelske undertekster.
            Biografpremiere: Tirsdag 4. august
            Instruktion: Roy Andersson
            Skuespillere: Ann-Sofie Kylin, Rolf Sohlman, Anita Lindblom m.fl.
            Spilletid: 01:54
            Censur: Tilladt for børn over 15 år

            1t 52min

            Tilladt over 15 år

            First Reformed - CIN

            21:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Paul Schrader, manuskriptforfatteren bag ‘Taxi Driver’ og ‘Raging Bull’, imponerer som instruktør i et mørkt drama om tro, håb, tvivl og afmagt, som blev nomineret i kategorien ’Bedste amerikanske film’ ved årets Bodil-prisuddeling.

            Præsten i en lille menighedskirke (Ethan Hawke) har ar på sjælen og en svigtende tro. Sygdom er begyndt at svække ham, og han har intet overskud, da sognebarnet Mary (Amanda Seyfried) henvender sig til ham med et råb om hjælp. Hendes mand, der er miljøaktivist, nægter at sætte børn i en verden med kurs mod dommedag.

            Politikens Kim Skotte kvitterede i sin anmeldelse med 5 hjerter og ordene ”decideret fremragende”.

            Vises uden danske undertekster.
            Biografpremiere: Tirsdag 4. august
            Instruktion: Paul Schrader
            Skuespillere: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric the Entertainer, Victoria Hill
            Spilletid: 01:52
            Censur: Tilladt for børn over 15 år

            torsdag 6. august

            Vores mand i Amerika


            E

             torsdag 6. august

             1t 55min

             Tilladt over 11 år

             Vores mand i Amerika

             18:30
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation.

             Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt.

             Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage.
             Biografpremiere: Torsdag 13. august
             Instruktion: Christina Rosendahl
             Skuespillere: Ulrich Thomsen, Mikkel Boe Følsgaard, Søren Sætter-Lassen, m.fl.
             Spilletid: 01:55
             Censur: Tilladt for børn over 11 år

             fredag 7. august

             Luna og den magiske krystal


             E

             Sagen Collini


             E

             Til Sama


             E

              fredag 7. august

              1t 29min

              Tilladt for alle

              Luna og den magiske krystal

              10:00
              E - Sal F
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Luna er ikke et helt almindelig lille pindsvin. Hun er sprængfuld af energi og har en næsten for levende fantasi. Hun elsker at fortælle historier til alle der vil lytte (ikke altid lige frivilligt), og fælles for alle hendes fortællinger er, at Luna altid får tegnet sig selv som den frygtløse heltinde, der redder dagen.

              Så da skovens dyr opdager, at den magiske vandsten er forsvundet, og at skoven står over for en tørke, føler Luna sig forpligtet til at få den tilbage fra bjørnekongen, der stjal den.

              Så nu skal Luna bevise, at hendes mod er lige så stort som hendes mange fortællinger giver udtryk for. Med på missionen er Lunas ven, egernet Tjum, og de må hurtigt lære at arbejde sammen som et hold, da de to usandsynlige helte pludselig tager afsted på deres livs eventyr!
              Biografpremiere: Torsdag 6. august
              Instruktion: Mimi Maynard, Regina Welker
              Skuespillere:
              Spilletid: 01:29
              Censur: Tilladt for alle

              2t 03min

              Afventer

              Sagen Collini

              10:00
              E - Sal E
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              I over 30 år har Fabrizio Collini arbejdet flittigt for en tysk bilproducent, før han dræbte en mand, tilsyneladende helt uden grund.

              Sagen virker som et mareridt for den unge forsvarsadvokat Caspar Leinen: Han er personligt involveret, da offeret, den respekterede industrimand Jean-Baptiste Meyer, er bedstefar til hans gymnasiekæreste Johanna, hans mordanklagede klient vil ikke tale med ham, og han står over for en modstander, der synes langt overlegen i den legendariske anklager professor Richard Mattinger.

              Da Leinen alligevel beslutter at føre sagen, begynder han at afdække en af de største juridiske skandaler i Tyskland nogensinde, der strækker sig helt tilbage til 2. verdenskrig. Men hvor meget er han villig til at ofre for at afsløre sandheden?
              Biografpremiere: Torsdag 6. august
              Instruktion: Marco Kreuzpaintner
              Skuespillere: Elyas Mbarek, Alexandra Maria Lara, Heiner Lauterbach, m.fl.
              Spilletid: 02:03
              Censur: Afventer

              1t 30min

              Afventer

              Til Sama

              18:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              TIL SAMA er en rørende og intim dokumentar lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab, der har filmet de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien til sin 1-årige datter Sama, såfremt Waad og hendes mand, der er læge på det sidste hospital i Aleppo, ikke overlever krigen.

              Filmen er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død – og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos?

              Det hele starter i 2012, hvor Waad med sit kamera indfanger sine medstuderendes demonstrationer, glæden og optimismen, før regimet griber til brutale midler. Gruppen af venner må undslippe snigskytter, luftangreb og bomber. Men en dag, midt i al kaos, frier Hamza til Waad, og snart er hun gravid. Sama bliver født 1. januar 2016 - et lille glimt af håb i en ubegribeligt mørk tid.
              Biografpremiere: Torsdag 10. september
              Instruktion: Waad Al-Kateab, Edward Watts
              Skuespillere: Waad Al-Kateab, Hamza Al-Khateab, Sama Al-Khateab
              Spilletid: 01:30
              Censur: Afventer

              mandag 10. august

              Officer og Spion


              E

               mandag 10. august

               2t 12min

               Tilladt over 15 år

               Officer og Spion

               19:00
               E - Sal B
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Den 5. januar 1895 degraderes kaptajn Alfred Dreyfus, en ung lovende officer, for at have spioneret for Tyskland og dømmes til livsvarigt fængsel.

               Blandt vidnerne til hans ydmygelse er Georges Picquart, der bliver forfremmet til at drive den militære efterretningsenhed, der fældede Dreyfus.

               Men da Picquart opdager, at hemmeligheder stadig overleveres til tyskerne, drages han ind i en farlig labyrint af bedrag.
               Biografpremiere: Torsdag 17. september
               Instruktion: Roman Polanski
               Skuespillere: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, m.fl.
               Spilletid: 02:12
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               tirsdag 11. august

               12 Monkeys - CIN


               E

               Uskyldens År - CIN


               E

                tirsdag 11. august

                2t 31min

                Tilladt over 15 år

                12 Monkeys - CIN

                18:30
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                EVENT - Gakket, giftig og ganske aktuel sci-fi-nyklassiker med oplæg ved Andreas Halskov (AU).

                I ’12 Monkeys’ undersøger den amerikanske auteur Terry Gilliam med vanlig visuel ekvilibrisme forholdet mellem den virkelige verden og fantasien.

                Handlingen er inspireret af den franske kortfilm ’La jetée’ af Chris Marker og udspilles i år 2035, hvor den fængslede James Cole (Bruce Willis) rejser tilbage i tiden for at finde oprindelsen til den virus, der i 1996 udryddede det meste af jordens befolkning.

                Blandingen af tidsniveauer og verdener er på en gang udfordrende, tankevækkende og serveret med velkendt Gilliam’sk humor.

                Vises uden danske undertekster.
                Biografpremiere: Tirsdag 11. august
                Instruktion: Terry Gilliam
                Skuespillere: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt m.fl.
                Spilletid: 02:31
                Censur: Tilladt for børn over 15 år

                2t 18min

                Tilladt over 15 år

                Uskyldens År - CIN

                21:30
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Martin Scorseses storslåede historiske drama er en filmatisering af Edith Whartons prisvindende roman af samme navn.
                Den tegner et portræt af den unge velhavende advokat Newland Archer (Daniel Day-Lewis), der er fanget mellem to kvinder og to verdener.

                Baggrunden er det bedre borgerskab i 1870'ernes New York – en verden præget af sociale ceremonier og ødsel livsførelse, men også af forstillelse og rigide normer, der dækker over en social brutalitet. Newland er forlovet med den unge smukke og yderst korrekte May Welland (Winona Ryder), men forelsker sig i Mays kusine (Michelle Pfeiffer), der er lidenskabelig og selvstændig.

                En film fuld af skønhed og smertende længsel filmet i det New York, som Scorsese kender så godt.

                Vises uden danske undertekster.
                Biografpremiere: Tirsdag 11. august
                Instruktion: Martin Scorsese
                Skuespillere: Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder m.fl.
                Spilletid: 02:18
                Censur: Tilladt for børn over 15 år

                onsdag 12. august

                Vores mand i Amerika


                E

                 onsdag 12. august

                 1t 55min

                 Tilladt over 11 år

                 Vores mand i Amerika

                 19:00
                 E - Sal A
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation.

                 Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt.

                 Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage.
                 Biografpremiere: Torsdag 13. august
                 Instruktion: Christina Rosendahl
                 Skuespillere: Ulrich Thomsen, Mikkel Boe Følsgaard, Søren Sætter-Lassen, m.fl.
                 Spilletid: 01:55
                 Censur: Tilladt for børn over 11 år

                 mandag 17. august

                 Alice et le Maire


                 E

                  mandag 17. august

                  1t 45min

                  Ikke vurderet

                  Alice et le Maire

                  19:00
                  E - Sal B
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Borgmesteren i Lyon, Paul Theraneau (Fabrice Luchini), er ude i en eksistentiel krise. Efter 30 år i politik føler han sig helt tom og uengageret, men fordi det politiske system kører så rutinepræget, som det gør, er der ingen, som har opdaget det. Inden han smelter helt ned, beslutter han sig for at hyre et intelligent væsen, som han kan sparre med. Valget falder på den unge filosof Alice Heimann (Anaïs Demoustier), som hurtigt træder ind i hans verden – og forandrer (næsten) alt. Med ‘Alice et le maire’ kaster Nicolas Pariser ikke kun et på én gang skarpt og humoristisk blik på den franske politik og de mange magtspil, men præsterer også en af de mest veloplagte snakkefilm i lang tid. Og det er ment positivt, for dialogen er sjældent velskreven, og derudover er skuespillet – forventeligt med de to hovedrolleindehavere in mente – fra allerøverste hylde.

                  Vises med engelske undertekster.
                  Biografpremiere: Mandag 20. april
                  Instruktion: Nicolas Pariser
                  Skuespillere: Fabrice Luchini, Anaïs Demoustier, Nora Hamzawi
                  Spilletid: 01:45
                  Censur: Ikke vurderet

                  tirsdag 18. august

                  Slottet i Cagliostro - CIN


                  E

                  Veronikas to liv - CIN


                  E

                   tirsdag 18. august

                   1t 40min

                   Tilladt over 11 år

                   Slottet i Cagliostro - CIN

                   18:30
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Glem alt om nuttede bamsedyr og naturmysticisme i denne omgang. Den japanske animationslegende Hayao Miyazaki (’Chihiro og heksene’, ’Det levende slot’), spillefilmsdebuterede med denne forrygende thriller-farce, der har lige dele James Bond, Alfred Hitchcock og Marx Brothers i udstødningsrøret.

                   Miniputstaten Cagliostro er både mistænkt for at bedrive falskmøntneri og holde en prinsesse spærret inde i et borgtårn. Mestertyven og charmetrolden Arsène Lupin III er derfor hastigt på vej i sin gule Fiat 500.

                   Udforskningen af det gotiske slot – med labyrintiske kældergange og en bleg, skummel butler – er hele billetprisen værd.

                   Vises med engelske undertekster.
                   Biografpremiere: Tirsdag 18. august
                   Instruktion: Hayao Miyazaki
                   Skuespillere:
                   Spilletid: 01:40
                   Censur: Tilladt for børn over 11 år

                   1t 38min

                   Anbefalet over 7 år

                   Veronikas to liv - CIN

                   20:45
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   To kvinder fødes samme dag. Den ene i Polen, den anden i Frankrig. Weronika og Véronique. De ligner hinanden til forveksling, er begge musikalske og lider begge af en hjertefejl.

                   Men da Weronika dør af et hjerteanfald, lever Véronique videre og overtager sin afdøde navnesøsters erfaringer. Filmen leger med identitet, tid og skæbne og handler om det magiske i at opleve et sammenfald med et andet menneske; at mærke, at vi alle trods afstande og individuelle forskelle har et fælles sanse- og erfaringsgrundlag.

                   I sin metafysiske åbenhed giver Kieslowskis film imidlertid også rum for talrige andre læsninger. Under alle omstændigheder er det en bevægende smuk og dybt poetisk film, rolig i sin rytme og magisk i sin indfangning af sindstilstande på grænsen mellem det bevidste og det ubevidste.

                   Filmen vises med danske undertekster.
                   Biografpremiere: Tirsdag 18. august
                   Instruktion: Krzysztof Kieslowski
                   Skuespillere: Irène Jacob, Wladyslaw Kowalski, Halina Gryglaszewska
                   Spilletid: 01:38
                   Censur: Frarådes for børn under 7 år

                   torsdag 20. august

                   The Farewell


                   E

                    torsdag 20. august

                    1t 40min

                    Tilladt for alle

                    The Farewell

                    19:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Modvilligt forlader Billi New York og rejser hjem til familien i Changchun, Kina. Anledningen er, at bedstemor Nai Nai kun har få uger tilbage at leve i, og familien skal samles for at sige farvel til hende.

                    Familien har imidlertid besluttet ikke at fortælle Nai Nai sandheden om hendes tilstand, og bruger istedet et bryllup som påskud til at samles. Mens Billi navigerer i dette minefelt af hvide løgne og familieforventninger, begynder hun samtidig, at genopdage det land, hun forlod som barn.

                    Ikke mindst genopdager hun sin store kærlighed til Nai Nai og de stærke bånd de deler selv efter mange års adskillelse. Så meget at det truer med at afsløre løgnen.

                    ''The Farewell' er en sjov og hjertegribende familieskildring om at tage afsked med en man elsker og samtidig finde tilbage sine rødder. Det var en af de mest populære film i 2019 blandt både publikum og kritikere. Awkwafina vandt prisen for BEDSTE KVINDELIGE HOVEDROLLE ved Golden Globes.'
                    Biografpremiere: Torsdag 20. august
                    Instruktion: Lulu Wang
                    Skuespillere: Shuzhen Zhao, Awkwafina, X Mayo, m.fl
                    Spilletid: 01:40
                    Censur: Tilladt for alle

                    fredag 21. august

                    En hvid hvid dag


                    E

                     fredag 21. august

                     1t 49min

                     Tilladt over 15 år

                     En hvid hvid dag

                     19:00
                     E - Sal A
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     I en afsidesliggende islandsk by fatter en pensioneret politichef mistanke om, at en mand fra byen skulle have haft en affære med hans hustru, der for ganske nylig døde i et trafikuheld.

                     Gradvist besættes han af ønsket om at finde sandheden. Det medfører, at han ikke blot udsætter sig selv for fare men også sine allernærmeste. En fortælling om sorg, hævn og ubetinget kærlighed...

                     EN HVID HVID DAG er instrueret af islandske Hlynur Palmason (’Vinterbrødre’) og filmens hovedrolleindehaver Ingvar E. Sigurasson (’Om Heste og Mænd’) vandt en Rising Star Award på dette års Cannes Film Festival.

                     ANMELDERNE SKRIVER//
                     "EN FUNKLENDE STJERNE"
                     NOSFERATU - 6 STJERNER

                     "MIRAKULØST"
                     NORDJYSKE - 6 STJERNER

                     "GRIBENDE, VARM, MODIG OG ÆSTETISK"
                     SOUNDVENUE - 5 STJERNER

                     "FULDSTÆNDIG FORRYGENDE"
                     INFORMATION

                     "OVERRASKENDE MORSOM PERLE"
                     FILMMAGASINET EKKO - 5 STJERNER

                     "EN AF DE VIGTIGSTE NORDISKE INSTRUKTØRER"
                     FILMSELSKABET DR K - 5 STJERNER

                     "STÆRKT OVERBEVISENDE "
                     JYLLANDS-POSTEN - 5 STJERNER

                     "FORRYGENDE MORSOMT"
                     KRISTELIGT DAGBLAD - 5 STJERNER
                     Biografpremiere: Torsdag 5. december
                     Instruktion: Hlynur Palmason
                     Skuespillere: Ingvar Sigurdsson, Ida Mekkín Hlynsdottir, Hilmir Snær Guanason
                     Spilletid: 01:49
                     Censur: Tilladt for børn over 15 år

                     søndag 23. august

                     Mærk Regnen - Lyddrama


                     E

                      søndag 23. august

                      1t 30min

                      Ikke vurderet

                      Mærk Regnen - Lyddrama

                      20:00
                      E - Sal C
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      En biografoplevelse for blinde og alle andre, der kan høre.
                      Keep Talking og Øst For Paradis præsenterer lyddramaet MÆRK REGNEN.

                      'MÆRK REGNEN' er fortællingen om et liv, der forandres dramatisk fra den ene dag til den anden. Efter uvidende at have drukket methanol vågner Ida op en morgen og har mistet synet. Med ét er hendes liv et andet, og en kamp starter for at komme over chokket og acceptere omstændighederne. Ida skal nu sammen med kæresten Jonas forsøge at komme videre og finde kræfterne til at etablere rammerne for et nyt liv.

                      'MÆRK REGNEN' er en lydfortælling om, hvad der sker med ens identitet, parforhold og relationer, når man oplever en livsforandrende begivenhed. For hvordan kan man forholde sig til sin egen sorg og bitterhed over sin skæbne, samtidig med at man skal kæmpe for at finde mening og værdi i et helt nyt liv?

                      Lyddramaet har Ann Hølund og Alexander Wiis i hovedrollerne og er instrueret af Trine Damgaard, der har skrevet historien sammen med Camilla Weinreich.

                      Biografpremiere: Søndag 23. august
                      Instruktion:
                      Skuespillere:
                      Spilletid: 01:30
                      Censur: Ikke vurderet

                      tirsdag 25. august

                      The Color of Pomegranates - CIN


                      E

                      Stray Dogs - CIN


                      E

                       tirsdag 25. august

                       2t 04min

                       Tilladt over 15 år

                       The Color of Pomegranates - CIN

                       18:30
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       EVENT - Paradjanov er filmens Cézanne og dette er hovedværket! Med Filosofisk Filmsalon efter visningen ledet af Jacob Willer Holm (AU).

                       Film er nogle gange ikke bare film.
                       I ’The Color of Pomegranates’ gløder granatæbler om kap med kvindernes røde kinder – billeder med en saft og urkraft, som beviser, hvorfor Sergej Paradjanov er blevet kaldt for filmkunstens Cézanne.

                       Kirkerum, hofstuer, landsbykulisser – alle disse steder er mennesker i folkloristiske dragter med broderier og smykker filmet i koncentrerede tableauer i smægtende Sovcolor. På papiret er det umiddelbart enkelt nok: Filmen følger den armenske 1800-tals-troubadur og digter Sayat Nova fra ungdom til alderdom. Men formen løfter det til koncentreret sansning. En blanding af visuel skønhed, naturkræfter og lokale ritualer.

                       Skuespillerinden Sofiko Chiaureli indtager hele seks roller i filmen, både mandlige og kvindelige, og filmen er inddelt i kapitler med mytologiserende kraft: ’The Monastery’, ’The Dream’, ’The Angel of Death’.
                       The World Cinema Project har forestået restaureringen af filmen, som vi derfor omsider kan vise i ny digital kopi.

                       Vises med engelske undertekster.
                       Biografpremiere: Tirsdag 25. august
                       Instruktion: Sergei Parajanov
                       Skuespillere: Sofiko Chiaureli, Melkon Alekyan, Vilen Galstyan m.fl.
                       Spilletid: 02:04
                       Censur: Tilladt for børn over 15 år

                       2t 18min

                       Tilladt over 15 år

                       Stray Dogs - CIN

                       21:15
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Hver detalje i de rigt komponerede billeder er udtænkt af et sensitivt intellekt i Venedig-vinderen ‘Stray Dogs’.

                       På papiret lyder det minimale plot som et klassisk melodrama: En hjemløs familie på tre lever et usselt liv i udkanten af et samfund, som lover luksus til alle. Faderen (instruktør Tsai Ming-liangs hofskuespiller Lee Kang-sheng) tjener til overlevelsen ved at stå med reklameskilte ved indfaldsvejene – mere sortkomisk bliver det ikke.
                       Først sent går det op for én, hvad der i virkeligheden er på færde, og hvad der skal til for at få familiens liv tilbage på sporet.

                       Tsai Ming-liang leverer en besættende og sært hallucinerende film om moderne storbyeksistens ladet med alt det, andre ville skrælle bort: Spisning, toiletbesøg, pauser. Hans særegne, faste ingrediens, nemlig vandmeloner, er denne gang erstattet af … tja, se selv.

                       Filmen vises med engelske undertekster.
                       Biografpremiere: Tirsdag 25. august
                       Instruktion: Ming-liang Tsai
                       Skuespillere: Kang-sheng Lee, Kuei-Mei Yang, Yi-Ching Lu m.fl.
                       Spilletid: 02:18
                       Censur: Tilladt for børn over 15 år

                       torsdag 27. august

                       La Belle Epoque


                       E

                        torsdag 27. august

                        1t 55min

                        Ikke vurderet

                        La Belle Epoque

                        18:30
                        E - Sal A
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Den midaldrende, lidt livstrætte Victor, får sit liv vendt på hovedet den dag, Antoine, en succesrig iværksætter, tilbyder ham en unik form for underholdning.

                        Antoines firma giver sine kunder mulighed for at dykke tilbage i en tidsperiode efter eget valg.

                        Victor beslutter at genoplive den mest mindeværdige uge i sit liv, 40 år tidligere, da han mødte sit livs kærlighed.
                        Biografpremiere: Torsdag 27. august
                        Instruktion: Nicolas Bedos
                        Skuespillere: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier
                        Spilletid: 01:55
                        Censur: Ikke vurderet

                        fredag 28. august

                        La Belle Epoque


                        E

                         fredag 28. august

                         1t 55min

                         Ikke vurderet

                         La Belle Epoque

                         10:00
                         E - Sal C
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         Den midaldrende, lidt livstrætte Victor, får sit liv vendt på hovedet den dag, Antoine, en succesrig iværksætter, tilbyder ham en unik form for underholdning.

                         Antoines firma giver sine kunder mulighed for at dykke tilbage i en tidsperiode efter eget valg.

                         Victor beslutter at genoplive den mest mindeværdige uge i sit liv, 40 år tidligere, da han mødte sit livs kærlighed.
                         Biografpremiere: Torsdag 27. august
                         Instruktion: Nicolas Bedos
                         Skuespillere: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier
                         Spilletid: 01:55
                         Censur: Ikke vurderet

                         onsdag 9. september

                         Til Sama - Mine Aftner i Paradis


                         E

                          onsdag 9. september

                          2t 00min

                          Tilladt over 15 år

                          Til Sama - Mine Aftner i Paradis

                          19:00
                          E - Sal A
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          Sammen med Paradisets Engle byder vi velkommen til en frisk sæson med MINE AFTNER I PARADIS! Vi åbner ballet med en særlig forpremiere på den prisbelønnede dokumentar TIL SAMA, der indledes af Lars Svenning, Landsformand for Red Barnet.

                          OM FILMEN:

                          TIL SAMA er en rørende og intim dokumentar lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab, der har filmet de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien til sin 1-årige datter Sama, såfremt Waad og hendes mand, der er læge på det sidste hospital i Aleppo, ikke overlever krigen. Filmen er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død – og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos?

                          Det hele starter i 2012, hvor Waad med sit kamera indfanger sine medstuderendes demonstrationer, glæden og optimismen, før regimet griber til brutale midler. Gruppen af venner må undslippe snigskyt­ter, luftangreb og bomber. Men en dag, midt i al kaos, frier Hamza til Waad, og snart er hun gravid. Sama bliver født 1. januar 2016 - et lille glimt af håb i en ubegribeligt mørk tid. Hospitalet bliver bombet, men fortsætter med at tage imod sårede mænd, kvinder og børn. Små lommer af lykke med deres datter, giver dem styrke til at fortsætte.

                          Sama bliver et symbol på kærlighed og håb, som ingen tyran kan ødelægge.
                          Biografpremiere: Onsdag 9. september
                          Instruktion: Waad al-Kateab & Edward Watts
                          Skuespillere:
                          Spilletid: 02:00
                          Censur: Tilladt for børn over 15 år

                          torsdag 10. september

                          Mafak (Screwdriver) - Palæstina FF


                          E

                           torsdag 10. september

                           2t 20min

                           Tilladt over 15 år

                           Mafak (Screwdriver) - Palæstina FF

                           19:00
                           E - Sal A
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           Velkommen til åbningsaftenen på PALÆSTINA FILM FESTIVAL 2020! Der bydes velkommen med taler. Nærmere info følger.


                           OM FILMEN:
                           15 år i et israelsk fængsel sætter sine dybe spor. Det opdager Ziad, der har udstået straffen for et impulsivt angreb på en israelsk bosætter. Efter løsladelsen kan han ikke kende verden igen.

                           Ziads venner er kommet videre, teknologien har udviklet sig, og selv dating er en afskrækkende udfordring. Hjemme igen i flygtningelejren Al Am’ari forsøger Ziad at tilpasse sig livet, men han må kæmpe med sine traumer.

                           Filmen udforsker de mentale traumer, der er en usynlig effekt af den israelske besættelse af Palæstina.
                           Biografpremiere: Fredag 14. februar
                           Instruktion: Bassam Jarbawi
                           Skuespillere: Ziad Bakri, Areen Omari, Jameel Khoury m.fl.
                           Spilletid: 02:20
                           Censur: Tilladt for børn over 15 år

                           fredag 11. september

                           Pomegranates and Myrrh - Palæstina FF


                           E

                            fredag 11. september

                            2t 00min

                            Tilladt over 15 år

                            Pomegranates and Myrrh - Palæstina FF

                            19:00
                            E - Sal A
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            Palæstina Film Festival præsenterer filmen Pomegranates and Myrrh.


                            OM FILMEN:
                            Kamar er en frisindet kvindelig danser, gift med den fængslede Zaid. Hun søger tilflugt i dansen, hvor hun møder Kais, og det slår gnister mellem de to.

                            Problemerne tårner sig op: Zaids fængselsdom forlænges, familien fører en opslidende retssag mod konfiskation af deres jord, og deres levebrød, olivenhøsten, trues.

                            Kamars liv udvikler sig kaotisk. Hun er fanget mellem sit ønske om at danse, og samfundets regler for en fængslets hustrus opførsel. Alt imens raser livet under den israelske besættelse videre.
                            Biografpremiere: Fredag 14. februar
                            Instruktion: Najwa Najjar
                            Skuespillere: Hiam Abbass, Yasmine Elmasri, Ashraf Farah, Ali Suliman m.fl.
                            Spilletid: 02:00
                            Censur: Tilladt for børn over 15 år

                            lørdag 12. september

                            Det vi husker - Palæstina FF


                            E

                             lørdag 12. september

                             1t 30min

                             Tilladt over 15 år

                             Det vi husker - Palæstina FF

                             16:30
                             E - Sal A
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Palæstina Film Festival præsenterer filmen DET VI HUSKER samt kortfilmen EDUCATION IN REPLACEMENT.

                             'Det vi husker' præsenteres af filminstruktør Søren Marcussen
                             og 'Education in Replacement' præsenteres af filminstruktør Loa Mølgaard Morell


                             OM FILMEN 'DET VI HUSKER':
                             Et filmisk essay baseret på digter og filminstruktør Søren Marcussens møde med mennesker i palæstinensiske flygtningelejre i Libanon. Fra en rejse i april 2019 sammen med Imad Kaaouach, som for 60 år siden blev født i flygtningelejren Mieh Mieh.

                             Søren Marcussen: ”Dybest set, er vi det vi har set, og oplevet. Men det vi har set og oplevet, er det alt. Det vi husker, er det alt vi har.”


                             OM KORTFILMEN:
                             Education in Replacement (2019)
                             Instruktion: Loa Mølgaard Morell
                             Sprog: Aarabisk. Engelske undertekster
                             Biografpremiere: Fredag 14. februar
                             Instruktion: Søren Marcussen
                             Skuespillere:
                             Spilletid: 01:30
                             Censur: Tilladt for børn over 15 år

                             søndag 13. september

                             The Bride Dress - Palæstina FF


                             E

                              søndag 13. september

                              1t 30min

                              Tilladt over 15 år

                              The Bride Dress - Palæstina FF

                              16:30
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Palæstina Film Festival præsenterer dokumentaren THE BRIDE DRESS samt dokumentar-kortfilmen I AM STILL ALIVE.

                              'The Bride Dress' præsenteres af filminstruktør Marwa al Tibi

                              OM FILMEN 'THE BRIDE DRESS':
                              Lubna og Sumoud skal giftes. Og de kæmper begge to for, at deres brudgom kan være til stede ved deres bryllup.

                              Sumouds forlovede sidder i et israelsk fængsel og kan kun deltage i bryllups-festen via WhatsApp. Lubnas brudgom må meget risikabelt smugles ind i Nazareth, da han ikke kan få tilladelse af israelerne til at komme der.

                              Den store bryllups-glæde udfordres kraftigt af den israelske besættelse. Men bryllups-ceremonierne holdes i ren palæstinensisk stil, og kærligheden vinder over besættelsen og dens barrierer.

                              OM KORTFILMEN:
                              I am still alive (2015)
                              Instruktion: Camille Bildsøe
                              Sprog: Engelsk. Engelske undertekster
                              Filmen præsenteres af Søren Stockmar, Cirkus Tværs.
                              Biografpremiere: Fredag 14. februar
                              Instruktion: Marwa al Tibi
                              Skuespillere:
                              Spilletid: 01:30
                              Censur: Tilladt for børn over 15 år

                              onsdag 30. september

                              Down by Law - CIN


                              E

                               onsdag 30. september

                               3t 00min

                               Tilladt over 15 år

                               Down by Law - CIN

                               19:00
                               E - Sal A
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               MINE AFTNER I PARADIS - Vi præsenterer filmen DOWN BY LAW, indledt af kommunikatør Anne Villemoes.

                               Efter filmen byder Paradisets Engle på et glas vin i foyeren.

                               OM FILMEN:
                               Tre vidt forskellige mænd – en afdanket radio-dj (Tom Waits), en rastløs alfons (John Lurie) og en tilsyneladende snotforvirret italiener (Roberto Benigni) – deler celle i et fængsel i New Orleans.

                               Italieneren går de to andre på nerverne med sin evindelige snakken og ukuelige optimisme, men efterhånden indser de, at han ikke er helt så dum, som han lader ane. Roberto udtænker en plan for, hvordan de kan flygte og snart er de på flugt gennem endeløse og labyrintiske vådlandskaber.

                               Jim Jarmuschs finurlige filosoferen over skæbnens gunst og ugunst farves inciterende af John Luries smagfulde jazztoner filmen igennem.


                               Filmen vises uden danske undertekster.
                               Biografpremiere: Onsdag 30. september
                               Instruktion: Jim Jarmusch
                               Skuespillere: Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni m.fl.
                               Spilletid: 03:00
                               Censur: Tilladt for børn over 15 år

                               onsdag 4. november

                               Arrival - Mine Aftner i Paradis


                               E

                                onsdag 4. november

                                3t 00min

                                Ikke vurderet

                                Arrival - Mine Aftner i Paradis

                                19:00
                                E - Sal A
                                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                E
                                MINE AFTNER I PARADIS kan med stor fornøjelse byde velkommen til Aarhus-forfatteren Svend Åge Madsen, der vil indlede filmen ARRIVAL.

                                Efter filmvisningen vil Paradisets Engle byde på et glas rødvin i biografens foyer.

                                OM FILMEN:
                                Sci-fi og eksistentialisme i en nervepirrende og spektakulær film med blændende skuespil, instrueret af fransk-canadiske Denis Villeneuve.
                                Menneskeheden er i vildrede, da tolv ufoer besøger tolv steder på planeten Jorden på samme tid. For hvad vil de fremmede væsener os? Bringer de krig? Fred? Lingvisten Louise Banks tilkaldes i håb om, at hun kan knække koden og kommunikere med rumvæsenerne på deres abstrakte sprog. Men tiden er knap, og ikke alle regeringer har tålmodigheden til at være positive over for det, de ikke forstår.

                                SVEND ÅGE MADSEN:
                                Aarhus-forfatteren Svend Åge Madsen har siden debuten med romanen Besøget (1963) udgivet en lang række romaner og fortællinger, bl.a. de vildtvoksende, fabulerende nyklassikere Tugt og utugt mellemtiden (1976) og At fortælle menneskene (1989). Med priser som De Gyldne Laurbær og Danske Dramatikeres Hæderspris har Svend Åge Madsen en stærk rolle på den danske litteraturscene.

                                I november 2019, hvor han fyldte 80 år, udkom hans seneste roman Enden på tragedie.
                                Biografpremiere: Onsdag 15. april
                                Instruktion: Denis Villeneuve
                                Skuespillere: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker
                                Spilletid: 03:00
                                Censur: Ikke vurderet

                                onsdag 2. december

                                Stille Lys - Mine Aftner i Paradis


                                E

                                 onsdag 2. december

                                 3t 00min

                                 Ikke vurderet

                                 Stille Lys - Mine Aftner i Paradis

                                 19:00
                                 E - Sal A
                                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                 E
                                 Mød forfattertalentet Jonas Eika, der til denne udgave af MINE AFTNER I PARADIS præsenterer filmen STILLE LYS af Carlos Reygadas.

                                 Paradisets Engle byder på et glas rødvin i foyeren efter filmen.

                                 OM FILMEN:
                                 STILLE LYS er en sansemættet og hypnotisk film, der bringer tilskuerne ind i en speciel verden med et lille religiøst folk, der lever helt isoleret midt i Guds storslåede natur.

                                 Johan og hans familie er Mennonitter fra det nordlige Mexico. Imod Guds ord, forelsker han sig i en anden kvinde og vi følger ham igennem hans personlige krise. Filmen er, ligesom Carlos Reygadas' øvrige film, et enestående kunstværk, der med sine stærke og enkle historier er svær at ryste af sig.

                                 JONAS EIKA:
                                 Jonas Eika (f. 1991) er forfatter til romanen Lageret Huset Marie og senest Efter Solen - en samling af fem lange noveller, der fremskriver de menneskelige konsekvenser af global ulighed, fremmedgørende finanskapitalisme, fattigdom og udbytning. Samtidig peger novellerne på spirende, nye fællesskaber og potentialer for modstand.

                                 Jonas Eika modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 2019.
                                 Biografpremiere: Onsdag 12. februar
                                 Instruktion: Carlos Reygadas
                                 Skuespillere: Cornelio Wall Fehr, Miriam Toews, Maria Pankratz
                                 Spilletid: 03:00
                                 Censur: Ikke vurderet