Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

MED KROP OG SJÆLPremiere 2. november 2017

MED KROP OG SJÆL er en poetisk, eftertænksom og anderledes kærlighedshistorie, der emmer af sensibilitet og romantik på sin helt egen måde. Den fortæller universelt og rørende om to menneskers forsøg på at nærme sig hinanden og et liv udenfor ensomheden.

Endre og Mária arbejder begge på et slagtehus: Endre er økonomichef, mens Mária er den nyansatte og grundige kvalitetsinspektør med autistiske træk. Chefen på slagtehuset forholder sig mistænksomt til Mária, men Endre synes hun er køn, omend hun holder sig lidt for meget for sig selv og er meget streng, når det kommer til at leve op til regeringens standarder for kød.

Om natten drømmer Mária og Endre den samme drøm. I drømmen mødes de i skikkelse af to forelskede rådyr i skoven, og de opdager det pudsige sammenfald, da en psykolog interviewer dem i forbindelse med en undersøgelse på slagtehuset. Først bliver de to introverte rutinemennesker forlegne, men senere begynder de at sammenligne deres drømme i frokostpausen.

Med tiden kan de ikke ignorere den intimitet og kærlighed, som de så nemt deler i deres fælles drømme. Men en ting er drømme; en anden er virkelighed, og det viser sig at være noget mere besværligt at genskabe intimiteten i døgnets vågne timer.

MED KROP OG SJÆL vandt guldbjørnen for Bedste Film på Berlin Film Festival i år sammen med den Økumeniske Jurys førstepris, FIPRESCI-prisen, samt hovedprisen som Bedste Film ved Sydney Film Festival.

PRESSEN SKREV:

"FILMKUNST AF DEN ALLERFINESTE SLAGS"
Cphculture.dk - 6 stjerner

"NÆSTEN MAGISK SMUKKE BILLEDER"
"HUMORISTISK OG VARM KÆRLIGHEDSHISTORIE"
Kinosaur.dk - 5 stjerner

"EN PERFEKT FILM"
"ET MEDRIVENDE MESTERVÆRK"
Finespind.dk - 6 stjerner

"SMUKT, FILMLYRISK MODSTYKKE TIL TIDENS KYNISME "
Politiken - 5 hjerter

"UDEN VIDERE ET AF DE SMUKKESTE ØJEBLIKKE PÅ FILMLÆRREDET I DEN SENESTE TID"
Ordet.net - 5 stjerner

SE BL.A FILMEN HER:

Grand Teatret, København

Vester Vov Vov, København

Empire, København

Øst for Paradis, Aarhus

Cafe-biografen, Odense

Biffen, Aalborg

Nicolai Bio, Kolding

Valby Kino

Ishøj Bio

Apollon, Struer

Café Slotsbio, Hillerød