Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

mandag 18. juni

Huset ved Havet


E

  mandag 18. juni

  1t 47min

  Ikke vurderet

  Huset ved Havet

  19:00
  E - Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Robert Guédiguian kredser trofast om hjembyen Marseille, som anes i horisonten fra det idylliske fiskerleje, hvor titlens villa knejser over Middelhavet. Det er hans faste ensemble (naturligvis med musen Ariane Ascaride i den kvindelige hovedrolle), der forankrer det både lune og alvorlige familiedrama, hvor tre voksne søskende genforenes efter at deres far er blevet ramt af et slagtilfælde. Gamle konflikter kommer for en dag, men det tvunge ophold i det fædrene hus åbner også op for nye muligheder - også på kærlighedsfronten. Det ville ikke være Guédiguian, hvis ikke også sædernes forfald og den manglende politiske solidaritet blev italesat, men som han har for vane, leverer han sine velmenende formaninger med et smittende humanistisk engagement - også når flygtninge krydser handlingens spor.
  Biografpremiere: Mandag 11. juni
  Instruktion: Robert Guédiguian
  Skuespillere: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan m.fl.
  Spilletid: 01:47
  Censur: Ikke vurderet

  tirsdag 19. juni

  The Godfather - CIN


  E

  The Inertia Variations - CIN


  E

   tirsdag 19. juni

   2t 55min

   Tilladt over 15 år

   The Godfather - CIN

   18:15
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Francis Ford Coppolas gangster-epos er en klassiker med stort K, som bare skal opleves på det store lærred.

   Mellem 1945 og 1955 udkæmpes blodige kampe blandt rivaliserende mafia-familier i New York. Da mafia-bossen Don Vito Corleone (Marlon Brando) sættes ud af spillet efter et attentat, overtages Corleone-imperiet af den yngste søn, Michael (Al Pacino). Denne udvikler sig snart til en ny og mere ubarmhjertig Godfather.

   Med sine imponerende tids- og miljøbeskrivelser er ’The Godfather’ den ultimative film om den organiserede mafia-kriminalitet. Marlon Brando fik et overrumplende comeback, og Al Pacino blev med et slag en af Hollywoods største stjerner. Succesen skyldes ikke mindst Coppolas tiltro til sine ’method actors’, som i vid udstrækning selv fik lov til at forme deres figurer.

   Filmen vises utekstet.
   Biografpremiere: Tirsdag 19. juni
   Instruktion: Francis Ford Coppola
   Skuespillere: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton
   Spilletid: 02:55
   Censur: Tilladt for børn over 15 år

   1t 25min

   Tilladt for alle

   The Inertia Variations - CIN

   21:45
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Matt Johnson fra det engelske band The The er kendt for sine fortættede personlige og politiske sange – og sine intense liveshows (Heartland Festival 2018 medregnet!).

   Men der har faktisk været stille om iagttageren og debattøren i mere end 15 år. Altså som udøvende kunstner. En træghed – inerti – men også insisteren på kontemplativ tid på divanen, har indfundet sig. Hvilket til gengæld har åbnet op for nye måder at gå i dialog med verden på.

   For at rense sine følelser for mishag, holde sin mojo levende og sit mellemværende med verdens intakt, udfordrer Matt Johnson tidens smalle mediekonsensus gennem sin egen live-radiohjemmeside 'Radio Cineola', som når lyttere overalt i verden – over nettet og transmitteret via en 10 meter høj antenne placeret på taget af hans hjem i det centrale London! Kunstnere, aktivister og almindeligt godtfolk med noget på hjerte ringer ind eller kigger forbi for at diskutere demokratiets, sprogets og sjælelivets tilstand lokalt som globalt anno det 21. århundrede: Emner, som de traditionelle medier ikke har plads til – eller ignorerer.

   Midt i det hele giver instruktør Johanna St Michaels sig til kende. Ud over at være Johnsons ven, er hun også hans tidligere partner. En fortrolighed og et sjældent nærvær indfinder sig. Der ruskes op i gamle trægheder, og Johnson får en udfordring, som han har svært ved at tackle: Kan han overhovedet skrive en sang længere?

   Filmen vises utekstet.
   Biografpremiere: Tirsdag 19. juni
   Instruktion: Johanna St Michaels
   Skuespillere: Matt Johnson, Johanna St Michaels, Tim Pope
   Spilletid: 01:25
   Censur: Tilladt for alle

   torsdag 21. juni

   Dominion


   E

   Hereditary


   E

    torsdag 21. juni

    2t 05min

    Ikke vurderet

    Dominion

    14:40
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Aarhus Cow Save inviterer til danmarkspræmiere på Dominion.

    Om filmen//
    Dominion bruger droner, skjulte- og håndholdte kameraer til at afsløre den mørke side af den moderne dyreindustri. Filmen stiller spørgsmål ved moral og gyldighed af menneskedens herredømme over dyreriget. Filmen fokuserer hovedsageligt på dyr, som udnyttes til mad, men filmen undersøger ligeledes andre industrier, hvor dyr bliver udnyttet til tøj, underholdning og videnskab.
    Biografpremiere: Tirsdag 13. februar
    Instruktion: Chris Delforce
    Skuespillere:
    Spilletid: 02:05
    Censur: Ikke vurderet

    2t 06min

    Tilladt over 15 år

    Hereditary

    19:30
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Filmen følger familien Graham, som efter at det kvindelige overhoved Ellen dør, og datteren Annie kommer på sporet af nogle kryptiske og skræmmende hemmeligheder om forfædrene.

    Jo mere familien opdager, jo mere bliver de bevidste om den ondsidende skæbne, som de ser ud til at have i vente.
    Biografpremiere: Torsdag 28. juni
    Instruktion: Ari Aster
    Skuespillere: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff
    Spilletid: 02:06
    Censur: Tilladt for børn over 15 år

    fredag 22. juni

    FILM & DEBAT: OPGØR MED DIAGNOSESAMFUNDET


    E

     fredag 22. juni

     2t 40min

     Tilladt over 15 år

     FILM & DEBAT: OPGØR MED DIAGNOSESAMFUNDET

     17:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     De to filmskabere Anahi Testa Pedersen og Wagma Khattak udfordrer systemet og opfordrer til debat - gennem film.

     Vær med til en aften fyldt med holdninger og samfundsrelevante spørgsmål om psykiatri og ret, når vi viser Anahi Testa Pedersens DIAGNOSING PSYCHIATRY og Wagma Khattaks JEG VIL BARE LÆSE HF. Efter filmene vil instruktør Anahi Testa Pedersen stille op til en Q&A, hvor det vil være muligt at diskutere filmenes tematikker i salen.

     DIAGNOSING PSYCHIATRY//
     Filminstruktør Anahi Testa Pedersen personlige oplevelse som patient bragte hende sammen med læge Peter Gøtzsche, som er meget kritisk over for medicinalindustriens metoder og brugen af psykofarmaka i den vestlige verdens sundhedsvæsen. Anahi har selv prøvet at bruge psykofarmaka og har ligesom Peter Gøtzsche stærke holdninger til, hvad medicinen kan og især ikke kan.

     'Diagnosing Psychiatry' er både er selvportræt og en dokumentarfilm om Gøtzsches forsøg på at rejse en debat. Filmen følger nogle af hans hans rejser og møder med presse og publikum over en fireårig periode.

     JEG VIL BARE LÆSE HF//
     Michel (Behruz Banissi) er tvangstilbageholdt på Psykiatrisk Center Glostrup. Afdelingens overlæge har vurderet, at han skal tvangsmedicineres. Omkring bordet på et patientklagenævnsmøde bliver alle påstande mod Michel revurderet – og en stribe autoriteter er til stede. Hans tidligere socialpædagog Sarah beskylder ham for at have truet hende med en kniv. Hans mor Juliane siger, at ingen kan overleve Michels traumatiserende barndom uden at blive syg.

     Filmen er baseret på flere virkelige cases og er fra flere sider blevet rost for sin realisme. Der er en blanding af nye skuespillernavne og rutinerede kræfter som Lars Knutzon og Henrik Koefoed på rollelisten. Wagma Khattak er debuterende instruktør.

     TIDSPLAN//
     17.00: Kort intro ved Anahi Testa Pedersen Her efter DIAGNOSING PSYCHIATRY
     18.20: Pause
     18.40: Kort intro til Wagmas film ved Anahi Testa Pedersen. Herefter: JEG VIL BARE LÆSE HF
     19.05- 19.45 Q&A med Anahi Testa Pedersen.
     Biografpremiere: Onsdag 23. maj
     Instruktion: Anahi Testa Pedersen og Wagma Khattak
     Skuespillere:
     Spilletid: 02:40
     Censur: Tilladt for børn over 15 år

     tirsdag 26. juni

     The Godfather: Part II - CIN


     E

     Before Sunrise - CIN


     E

      tirsdag 26. juni

      3t 20min

      Tilladt over 15 år

      The Godfather: Part II - CIN

      18:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Den uovertrufne toer i ’Godfather’-trilogien er nok en fortsættelse af den første film, men den er også en tematisk, historisk og psykologisk udvidelse af den.

      Filmen krydsklipper mellem den unge Vito, som i årene efter 1. verdenskrig målbevidst baner sig vej til magten, og sønnen Michael Corleone, som i 60'erne er fanget i en forvokset magtposition, der kun kan fastholdes ved at udrydde alle potentielle fjender.

      Al Pacino og Robert De Niro er brillante i de dominerende hovedroller, mens Robert Duvall kan nydes som den loyale 'consigliere' med tilbagetrukket præcision.

      Filmen vises utekstet.
      Biografpremiere: Tirsdag 26. juni
      Instruktion: Francis Ford Coppola
      Skuespillere: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall, Diane Keaton,
      Spilletid: 03:20
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      1t 41min

      Tilladt over 15 år

      Before Sunrise - CIN

      21:45
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      En fransk studine (Julie Delpy) og en ung amerikaner (Ethan Hawke) mødes tilfældigt i en østrigsk togvogn og beslutter sig for at tilbringe 14 timer sammen i Wien.

      Aftalen er, at dette skal være deres eneste stund sammen. Men som himlen lysner, og romantikken blomstrer, bliver det efterhånden svært at overholde den indgåede pagt.

      ’Before Sunrise’ er ferie-romantisk som en Rohmer-produktion, men fortælles i en uforceret og realistisk tone, som man kun oplever hos amerikanske Richard Linklater – der bare kan det dér med at tackle tiden og kærligheden på film. På trods af den snærende deadline udvikler de to unge således en gensidig forelskelse med en helt sjælden, flammende intens kraft.

      Filmen vises utekstet.
      Biografpremiere: Tirsdag 26. juni
      Instruktion: Richard Linklater
      Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert
      Spilletid: 01:41
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      tirsdag 3. juli

      Before Sunrise - CIN


      E

       tirsdag 3. juli

       1t 41min

       Tilladt over 15 år

       Before Sunrise - CIN

       18:30
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       En fransk studine (Julie Delpy) og en ung amerikaner (Ethan Hawke) mødes tilfældigt i en østrigsk togvogn og beslutter sig for at tilbringe 14 timer sammen i Wien.

       Aftalen er, at dette skal være deres eneste stund sammen. Men som himlen lysner, og romantikken blomstrer, bliver det efterhånden svært at overholde den indgåede pagt.

       ’Before Sunrise’ er ferie-romantisk som en Rohmer-produktion, men fortælles i en uforceret og realistisk tone, som man kun oplever hos amerikanske Richard Linklater – der bare kan det dér med at tackle tiden og kærligheden på film. På trods af den snærende deadline udvikler de to unge således en gensidig forelskelse med en helt sjælden, flammende intens kraft.

       Filmen vises utekstet.
       Biografpremiere: Tirsdag 26. juni
       Instruktion: Richard Linklater
       Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert
       Spilletid: 01:41
       Censur: Tilladt for børn over 15 år

       torsdag 5. juli

       Under træet


       E

        torsdag 5. juli

        1t 29min

        Under træet

        19:00
        E - Sal C
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Filmen følger parret Baldwin og Inga, som en dag modtager en klage fra deres nabo.

        Et stort træ fra parrets have kaster en skygge over deres nabos solterrasse, og hvad starter som en lille konflikt, bliver til en voldsom nabostrid i den hyggelige lille islandske forstad.
        Biografpremiere: Torsdag 5. juli
        Instruktion: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
        Skuespillere: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson
        Spilletid: 01:29
        Censur:

        tirsdag 10. juli

        Vildt blod - CIN


        E

         tirsdag 10. juli

         1t 51min

         Tilladt over 15 år

         Vildt blod - CIN

         18:30
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Ikonet over alle ikoner, James Dean, er formstøbt til rollen som middelklasse-teenageren, der ikke kan finde forståelse hos sin slatne far og krakilske mor.

         Nicholas Rays intense drama med den unge 1950’er-anti-helt i hovedrollen har for længst indskrevet sig i filmhistoriens store kanon, og mange af filmens sætstykker er efterfølgende blevet kliché-inventar i film om utilpasset ungdom.

         James Deans veldoserede blanding af smerte, vrede, forvirring og teenage-coolness bliver dog næppe nogensinde overgået. Enhver, der undrer sig over, hvordan han kunne blive SÅ stor på basis af bare tre film, bør unde sig selv at se netop denne – oven i købet i en smuk ny digital kopi!

         Filmen vises utekstet.
         Biografpremiere: Tirsdag 10. juli
         Instruktion: Nicholas Ray
         Skuespillere: James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo, Jim Backus, Dennis Hopper
         Spilletid: 01:51
         Censur: Tilladt for børn over 15 år

         torsdag 12. juli

         Bergman - Et år, et liv


         E

          torsdag 12. juli

          1t 57min

          Bergman - Et år, et liv

          19:00
          E - Sal C
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Den 14. juli i år ville Ingmar Bergman have fyldt 100 år og i den ganske særlige anledning, præsenterer vi nu dokumentarfilmen ”Bergman – Et år, et liv”.

          Instruktør Jane Magnusson har med filmen forsøgt at portrættere HELE mennesket Bergman – alle hans sider. Både de fantastiske og de mindre flatterende for at forstå denne store kunstner endnu bedre.

          Filmen tager sit udgangspunkt i 1957, hvor Ingmar Bergman fik sit store gennembrud. 1957 var året, hvor Bergman var allermest produktiv – han lavede to spillefilm, havde premiere på ”Det syvende sejl” og ”Ved vejs ende”, stod bag fire teateropsætninger, en TV film, havde seks børn og fire forhold, og der sker samtidig en masse andre vigtige ting i hans liv.

          Ingmar Bergman betragtes af mange som en af verdens absolut største kunstnere i moderne tid, først og fremmest indenfor film og ikke mindst ved Cannes Film Festival efter gentagne triumfer.

          ”Bergman – Et år, et liv” havde sin verdenspremiere på Cannes Film Festival i år.
          Biografpremiere: Torsdag 12. juli
          Instruktion: Jane Magnusson
          Skuespillere: Ingmar Bergman, Lena Endre, Thorsten Flinck m.fl.
          Spilletid: 01:57
          Censur:

          fredag 13. juli

          Hereditary


          E

          It Follows


          E

          Bennys Video


          E

           fredag 13. juli

           2t 06min

           Tilladt over 15 år

           Hereditary

           18:30
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Filmen følger familien Graham, som efter at det kvindelige overhoved Ellen dør, og datteren Annie kommer på sporet af nogle kryptiske og skræmmende hemmeligheder om forfædrene.

           Jo mere familien opdager, jo mere bliver de bevidste om den ondsidende skæbne, som de ser ud til at have i vente.
           Biografpremiere: Torsdag 28. juni
           Instruktion: Ari Aster
           Skuespillere: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff
           Spilletid: 02:06
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           1t 40min

           It Follows

           21:00
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           'Så rædselsvækkende, at man leder efter pauseknappen.' Joakim Grundahl, Politiken (5 hjerter)

           Jay finder ud af, at sex med kæresten kommer med en pris. En forbandelse hviler nu over hende i form af et ansigtsløst monster, som forfølger hende overalt, og som vil dræbe hende, hvis det får mulighed for at røre hende.

           Den eneste måde, hun kan slippe af med forbandelsen på, er at overføre den til en anden. Men det skal være en hun holder af.

           Ondskaben i 'It Follows' har ikke nogen krop selv, det er en urkraft, som kan besætte alle, eller en tvangstanke, der kan æde dig op.
           Biografpremiere: Torsdag 4. juni
           Instruktion: David Robert Mitchell
           Skuespillere: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi, Lili Sepe, Jake Weary
           Spilletid: 01:40
           Censur:

           1t 45min

           Ikke vurderet

           Bennys Video

           23:00
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Teenageren Benny lever en temmelig ensom tilværelse omgivet af sit tv- og videoudstyr. I det stilfulde hjem mødes han kun med forældrene under tavse middage. En dag inviterer han en fremmed, jævnaldrende pige med hjem i den tomme lejlighed, hvor han efter barnlig provokation myrder hende. Da han til sidst i desperation over sin handling viser forældrene videooptagelser af mordet, får de pludselig travlt med at slette alle spor. En morder i familien er ikke godt for dens image.
           Biografpremiere: Torsdag 1. januar
           Instruktion: Michael Haneke
           Skuespillere: Arno Frisch, Angela Winkler, Ulrich Mühe, Ingrid Stassner
           Spilletid: 01:45
           Censur: Ikke vurderet

           lørdag 14. juli

           Suspiria


           E

           The Untamed


           E

            lørdag 14. juli

            1t 41min

            Tilladt over 15 år

            Suspiria

            21:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Suzy Bannion har besluttet at perfektionere sine balletstudier på Europas bedste danseskole og har derfor udset sig det berømte akademi i Freiburg. En morgen kl. 09 forlader hun Kennedy-lufthavnen i New York og ankommer til Tyskland i silende regn kl. 22.40 lokal tid.

            En taxitur gennem mørket fører hende frem til bestemmelsesstedet...
            danseakademiet i sine blodrøde farver tager vrangvilligt imod, en studine der netop er blevet smidt ud af skolen for utilbørlig opførsel, løber ud ad døren, durk forbi hende og møder sit endeligt, så snart hun tror sig i sikkerhed.

            Den følgende morgen byder skolens rektor Suzy velkommen og forklarer nattens skrækindjagende begivenheder og detaljerne omkring skolens virke. De øvrige elever virker ikke umiddelbart imødekommende, men bløder op.

            Det være sig lige så længe, Suzy accepterer de sælsomme historier, der bliver fortalt om natten. Forbindelser til det okkulte. Måske er hun selv i besiddelse af nøglen til al mystikken? ...Mareridtet skal først for alvor til at begynde.
            Biografpremiere: Tirsdag 31. oktober
            Instruktion: Dario Argento
            Skuespillere: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci, Miguel Bosé, Barbara Magnolfi
            Spilletid: 01:41
            Censur: Tilladt for børn over 15 år

            1t 40min

            Ikke vurderet

            The Untamed

            23:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Den unge mor Alejandra er hjemmegående, fanget i et stillestående ægteskab, mens hendes bror Fabian arbejder på det lokale hospital i en lille mexicansk by, der præges af traditionelle familieværdier, hykleri og homofobi. Deres provinsielle liv forstyrres, da de møder den mystiske og dragende Veronica, der på skift inviterer dem til en afsides hytte, hvor (over)naturlige drifter dominerer. Et møde, der kommer til at ændre deres liv.

            THE UNTAMED fletter uforfærdet imponerende CGI-effekter sammen med klassisk artfilm til en både pirrende og voldsom film om naturens stærke drifter overfor samfundets normer og undertrykkelse af den frie seksualitet. Tænk ”Triers Antichrist møder Alien” eller David Lynch’ sans for mystik kombineret med Winding Refns forkærlighed for voldsæstetik og sex.

            Pressen skrev:

            "DYBT FORUNDERLIGT VÆRK MED BEGÆRET I CENTRUM... PIRRENDE OG FORUROLIGENDE" ELLE Danmark - 5 stjerner

            "ET SAMMENHÆNGENDE, SUVERÆNT VÆRK" Berlingske Tidende - 5 stjerner

            "EN SMUKT PERVERS BLANDING AF DAVID CRONENBERG, DAVID LYNCH OG PEDRO ALMODÓVAR" Information

            "AMBITIØS OG FRODIG" Filmland, DR Kultur - 5 stjerner
            Biografpremiere: Søndag 25. december
            Instruktion: Amat Escalante
            Skuespillere: Kenny Johnston, Simone Bucio, Simone Bucio, Jesus Meza, Jesús Meza
            Spilletid: 01:40
            Censur: Ikke vurderet

            tirsdag 17. juli

            Vildt blod - CIN


            E

             tirsdag 17. juli

             1t 51min

             Tilladt over 15 år

             Vildt blod - CIN

             18:30
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Ikonet over alle ikoner, James Dean, er formstøbt til rollen som middelklasse-teenageren, der ikke kan finde forståelse hos sin slatne far og krakilske mor.

             Nicholas Rays intense drama med den unge 1950’er-anti-helt i hovedrollen har for længst indskrevet sig i filmhistoriens store kanon, og mange af filmens sætstykker er efterfølgende blevet kliché-inventar i film om utilpasset ungdom.

             James Deans veldoserede blanding af smerte, vrede, forvirring og teenage-coolness bliver dog næppe nogensinde overgået. Enhver, der undrer sig over, hvordan han kunne blive SÅ stor på basis af bare tre film, bør unde sig selv at se netop denne – oven i købet i en smuk ny digital kopi!

             Filmen vises utekstet.
             Biografpremiere: Tirsdag 10. juli
             Instruktion: Nicholas Ray
             Skuespillere: James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo, Jim Backus, Dennis Hopper
             Spilletid: 01:51
             Censur: Tilladt for børn over 15 år

             fredag 20. juli

             Get Out


             E

              fredag 20. juli

              1t 43min

              Tilladt over 15 år

              Get Out

              21:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Chris og hans kæreste Rose, er nået dertil i deres forhold, hvor han skal introduceres for hendes forældre. Rose inviterer derfor Chris på et weekendophold, så han kan møde hendes mor Missy og hendes far Dean.

              Ved første øjekast, virker Roses forældre en smule for imødekommende, men måske skal de bare vende sig til, at deres datter har en sort kæreste?

              Men i løbet af weekenden gør Chris en række foruroligende opdagelser, som fører ham på sporet af en frygtelig sandhed...
              Biografpremiere: Torsdag 30. marts
              Instruktion: Jordan Peele
              Skuespillere: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones
              Spilletid: 01:43
              Censur: Tilladt for børn over 15 år

              lørdag 21. juli

              Audition


              E

               lørdag 21. juli

               1t 55min

               Ikke vurderet

               Audition

               21:00
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               AUDITION beskæftiger sig særligt med den menneskelige psyke og seksualtet, og tematikker som kønsrollemønstre, fordomme og traumer tages under behandling. Filmen er blevet udråbt som en af halvfemsernes mest debatskabende film, i det asiatiske filmmiljø, og AUDITION er en film, som deler vandene.

               Filmen er i korte træk om manden der mister sin kone. han begraver sig i arbejdet, men en dag kommer savnet om kærlighed igen. Han søger, og han finder. Først ser det hele fint ud, men som bekendt er intet som det ser ud til, og det viser sig at hans udkårne har et lig eller to i lasten...bogstaveligt talt!

               NB! Ikke tilladt for børn under 15 år.
               Biografpremiere: Fredag 20. juli
               Instruktion: Takashi Miike
               Skuespillere: -
               Spilletid: 01:55
               Censur: Ikke vurderet

               søndag 22. juli

               Cool Cats


               E

               Jazzfilm - kortfilm & dokumentar


               E

               Let's Get Lost


               E

               Lotte Anker - Frie Improvisationer


               E

                søndag 22. juli

                1t 23min

                Ikke vurderet

                Cool Cats

                12:30
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Jazzlegenderne Dexter Gordon og Ben Webster på eventyr i 1960'ernes København. Damer, drugs og jazzmusik for fuld blæs i en swingende fortælling fra en svunden (jazz)tid.

                Der var et både geografisk og kulturelt ocean mellem New Yorks swingende storbystemning og den hjemlige ligusterhygge med krokus i haven og øller på bordet i 1960'ernes København. Så meget desto mere besynderligt er det, at to af jazzens allerstørste saxofonister skyllede op på den danske kyst i starten af 60'erne og igennem de næste mange år gjorde København til deres adopterede hjemby.

                'Cool Cats' er historien om, hvordan Ben Webster og Dexter Gordon fandt et menneskeligt frirum fra hjemlandets racediskrimination og stofproblemer. Samtidig startede de to saxofon-ekvilibrister en musikalsk lavine, der gjorde København og især spillestedet Montmartre til europæiske hovedattraktioner inden for jazz.

                Igennem et dygtigt orkestreret arkivmateriale, som også tæller Ben Websters egne smalfilmsoptagelser fra hans tid i København, opruller filmen, hvordan vores egen lille storby ændrede og blev ændret af to af jazzens allerstørste ikoner med alt, hvad dertil hører af kvindelige bekendtskaber, venskaber, druk, stoffer og selvfølgelig masser af cool jazz.
                Biografpremiere: Onsdag 19. oktober
                Instruktion: Janus Køster-Rasmuseen
                Skuespillere:
                Spilletid: 01:23
                Censur: Ikke vurderet

                1t 40min

                Ikke vurderet

                Jazzfilm - kortfilm & dokumentar

                14:30
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                I samarbejde med Aarhus Jazzfestival og Copenhagen Film Festival viser vi denne søndag en række udvalgte dokumentar- og kortfilm med jazzen i centrum.

                OM FILMENE//

                JAPANESE BOY
                Japan 2016 - 5 min.
                En animeret musikvideo med stilikonet Takeshi Nakatsuka's 'Japanese Boy'.

                BAMAKO PLAY
                Danmark 2017 - 25 min.
                Instruktør Anders Skovbjerg Jepsen har fulgt den danske sekstet The Kultimangoes under en del af deres musikalske rejse under pladeinspilninger i Burkino Faso og Mali. Filmen lever og ånder for spændingsfeltet, der opstår i mødet mellem den vestlige og den afrikanske musik.

                DUANE EUBANKS
                USA 2016 - 3 min.
                Instruktørdebut fra Hal Masonberg, hvor Duane Eubanks taler om jazz, trompet og legenderne Lee Morgan, Freddie Hubbard og Johnny Coles.

                TYLER
                USA 2016 - 7 min.
                Fiktionsfilm. En kvinde udfordres på livet og ånden, da hendes krop pludselig forvandles til det pureste guld.

                SOMA & LIL
                Cypern/Danmark 2017 - 11 min.
                Cypriotisk dokumentar, optaget i Danmark, om arbejdet og den unikke musik i en improvisaorisk cello-duo baseret i Danmark.

                SAY WHAT! A GENERAL PROPOSAL
                USA 2016 - 6 min.
                Et animeret, humoristisk og reflektorisk portræt af en jazzmusikers prøvelser med ældre kvinders tilnærmelser og andre feminine udfordringer.

                ALIGHT
                Sverige 2017 - 37 min.
                Dokumentar af Emil Nils Nylander om fire forskellige afrikanske musikere, som alle higer efter anerkendelse og efter at finde en plads til deres vej i livet - at skabe musik og være stemmer for de stumme. Filmen er optaget i Malawi og Rwanda.
                Biografpremiere: Tirsdag 12. juni
                Instruktion:
                Skuespillere:
                Spilletid: 01:40
                Censur: Ikke vurderet

                2t 00min

                Ikke vurderet

                Let's Get Lost

                18:00
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Dokumentarfilm om den legendariske jazztrompetist og sanger Chet Baker. Filmen følger ham fra hans unge dage hvor han bliv kaldt The James Dean of Jazz, til hans ældre dage hvor han havde alvorlige problemer med afhængighed.

                Stjernefotografen Bruce Webers Oscar-nominerede film om jazztrompetisten, sangeren og stilikonet Chet Baker.

                Filmen bruger klip fra Italienske B film, sjældne koncertoptagelser og oprigtige samtaler med Baker, musikere, venner, agressive eks koner og hans børn gennem det, som viste sig at være hans sidste leveår.
                Biografpremiere: Tirsdag 16. januar
                Instruktion: Bruce Weber
                Skuespillere:
                Spilletid: 02:00
                Censur: Ikke vurderet

                1t 30min

                Ikke vurderet

                Lotte Anker - Frie Improvisationer

                20:30
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Lotte Anker har siden århundredskiftet været en af Danmarks førende jazzmusikere. Ikke desto mindre er hun nærmest ukendt i Danmark, hvor hun ofte må nøjes at spille på små kaffebarer for 10-15 mennesker.
                Men uden for Danmarks grænser er hun et betydeligt navn og turnerer over hele verden fra Hanoi til New York. Hun spiller med de største navne inden for free jazz-bevægelsen, f.eks. trombonisten Johannes Bauer, trompetisten Herb Robertson, pianisten Marilyn Crispell, guitaristen Fred Frith, pianisten Craig Taborn samt trommeslagerne Gerald Cleaver, Kresten Osgood og Paul Lovens. De medvirker alle i filmen, som er blevet til over otte år. Hver gang Lotte har spillet her med en verdensmusiker, har Thomsen været til stede med 2-3 kameraer.

                "Free jazz" er betegnelsen for en improvisationsform, der blev introduceret i 1960'erne af Albert Ayler og Cecil Taylor, og som stadig udgør jazzens mest avancerede niveau: musikerne starter hver gang fra nulpunktet, dvs. uden tema eller harmonifølge. De improviserer sig frem til en forståelse af, hvilken retning musikken skal tage - og så er det ellers bare med at hænge på! Noget af det klogeste, der er sagt om denne form for musik, er Brian Enos ord: "Du skal bruge dine fejl, som om de var en skjult hensigt."

                Kamera: Steen Møller Rasmussen, Jytte Rex, Bente Petersen
                Lyd: Jan Juhler, John Fomsgaard
                Klip: Grete Møldrup
                Colour Grading: Maria Klarlund
                Produktion: Kollektiv Film 2017 med støtte Fra Kong Gulerod Film og Dansk Komponistforening.
                Biografpremiere: Torsdag 1. januar
                Instruktion: Christian Braad Thomsen
                Skuespillere:
                Spilletid: 01:30
                Censur: Ikke vurderet

                tirsdag 24. juli

                Menneskejagt - CIN


                E

                 tirsdag 24. juli

                 2t 16min

                 Tilladt over 15 år

                 Menneskejagt - CIN

                 18:30
                 E - Sal A
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Thriller-kongen Alfred Hitchcock har en uforlignelig Cary Grant i rollen som den glatte reklamemand Roger O. Thornhill, som fejlagtigt bliver anset for at være hemmelig agent og derfor kidnappet af en bande, ledet af James Mason i en af hans barske roller.

                 Det lykkes Thornhill at flygte. Under flugten møder han den besnærende Eve Kendall (Eva Marie Saint), som viser sig ikke at have helt rent mel i posen.

                 Sjældent har uforpligtende elegante løjer affødt så mange mindeværdige sekvenser: Grant forfulgt af et dobbeltdækkerfly i en kornmark eller hængende på Mount Rushmore. For ikke at tale om filmhistoriens mest sexede togtunnel!

                 Filmen vises utekstet.
                 Biografpremiere: Tirsdag 24. juli
                 Instruktion: Alfred Hitchcock
                 Skuespillere: Cary Grant, Eva Marie Saint, James Mason, Jessie Royce Landis, Leo G. Carroll
                 Spilletid: 02:16
                 Censur: Tilladt for børn over 15 år

                 torsdag 26. juli

                 Beast


                 E

                  torsdag 26. juli

                  1t 40min

                  Ikke vurderet

                  Beast

                  19:00
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Beast er et berusende og fascinerende britisk thriller drama om et isoleret lille øsamfund, hvor den unge kvinde Moll forelsker sig i den gådefulde outsider Pascal.

                  Pascal hjælper hende med at bryde fri fra hendes undertrykkende familie, men da han pludselig mistænkes for en række brutale mord, må Moll vælge om hun vil stå ved Pascals side og forsvare ham, eller om hun vil vende ham ryggen...
                  Biografpremiere: Torsdag 26. juli
                  Instruktion: Michael Pearce
                  Skuespillere: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James, Trystan Gravelle, Charley Palmer Rothwell
                  Spilletid: 01:40
                  Censur: Ikke vurderet

                  fredag 27. juli

                  The Texas Chain Saw Massacre


                  E

                   fredag 27. juli

                   1t 23min

                   Ikke vurderet

                   The Texas Chain Saw Massacre

                   21:00
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   For 40 år siden tog fem unge mennesker på weekendtur på landet i Texas for at blive ofre for en kannibalistisk familie og en motorsavssvingende galning iført en maske lavet af menneskehud.

                   Med dette møde skabte instruktøren Tobe Hooper en milepæl i horrorfilmens historie i form af den chokerende realistiske og subtilt voldelige THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE (også kendt som MOTORSAVSMASSAKREN).

                   Gennem årene er dette kontroversielle mesterværk blevet genudgivet og genindspillet, men først nu, i anledning af filmens 40-års jubilæum, er den blevet digitalt restaureret i 4K under supervision af Tobe Hooper selv.
                   Biografpremiere: Torsdag 1. januar
                   Instruktion: Tobe Hooper
                   Skuespillere:
                   Spilletid: 01:23
                   Censur: Ikke vurderet

                   lørdag 28. juli

                   What We Do in the Shadows


                   E

                    lørdag 28. juli

                    1t 26min

                    Ikke vurderet

                    What We Do in the Shadows

                    21:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    I et lille hus i Wellington, New Zealand bor de fire vampyrer og venner Viago (379 år), Deacon (183 år), Vladislav (862 år) og Petyr (8.000 år). Vi følger deres hverdagsliv på godt og ondt - lige fra hvis tur det er til at vaske op, til hvem der har slået det seneste offer ihjel. Uden venner til at invitere dem indenfor på byens natklubber, har de helt mistet grebet og er ikke up-todate med at være unge med de unge – indtil de møder Nick og Stu... ”What We Do in the Shadows” er en vanvittig morsom new zealandsk mockumentar, der afslører et hemmeligt og overnaturligt selskab, hvor venskab er mindst lige så vigtigt, som det at sætte tænderne i en dejlig menneskehals. Filmen er skrevet og instrueret af Jemaine Clement (”Flight of the Conchords”) og Taika Waititi (”Boy”, ”Eagle vs Shark”), der også spiller med i filmen.
                    Biografpremiere: Torsdag 1. januar
                    Instruktion: Jemaine Clement, Taika Waititi
                    Skuespillere: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh
                    Spilletid: 01:26
                    Censur: Ikke vurderet

                    tirsdag 31. juli

                    Da Harry mødte Sally - CIN


                    E

                     tirsdag 31. juli

                     1t 36min

                     Tilladt for alle

                     Da Harry mødte Sally - CIN

                     18:30
                     E - Sal A
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     80'er hittet ’Da Harry mødte Sally’ er en af filmhistoriens mest kendte og elskede romantiske komedier, og scenen hvor Meg Ryan uforglemmeligt simulerer en orgasme foran en flok måbende restaurantgæster – og en kvinde ved nabobordet misundelig replicerer ”I'll have what she's having!” – er eviggrøn!

                     Billy Crystal og Meg Ryan er ekstremt veloplagte, kemien bobler og den sprudlende dialog slår gnister i diskussioner om, hvordan bl.a. sex mellem venner kan ødelægge et venskab. De to gamle buddies må gradvist indse, at deres relation er ved at udvikle sig til kærlighed. Men hvem tør indrømme over for sig selv, at man måske har fundet den eneste ene uden helt at lægge mærke til det?

                     Filmen vises utekstet.
                     Biografpremiere: Tirsdag 31. juli
                     Instruktion: Rob Reiner
                     Skuespillere: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby, Steven Ford
                     Spilletid: 01:36
                     Censur: Tilladt for alle

                     fredag 3. august

                     Good Manners


                     E

                      fredag 3. august

                      2t 15min

                      Tilladt over 15 år

                      Good Manners

                      21:00
                      E - Sal A
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      Det brasilianske festivalhit ’Good Manners’ er et originalt art-gys for feinschmeckere. Clara bor i et fattigt område i udkanten af São Paulo og tager et job som barnepige for en endnu ufødt søn af den velhavende Anna. De to kvinders forhold udvikler sig erotisk, og Annas tiltagende mærkelige opførsel antyder en dyb, mørk hemmelighed, der afsløres under den chokerende fødsel. Herefter er den ene kvinde alene med barnet – en dreng, der viser sig ikke at være helt problemfri.

                      ’Good Manners’ starter som socialrealisme, men udvikler sig – med mange raffinerede drejninger i handlingen – til sand horror. Man føler som tilskuer med karaktererne, og historien bevarer ikke så lidt troværdighed lige meget, hvad der sker. De to instruktører går helt deres egne veje i denne varmblodede sydamerikanske genrefilm, der er fuld af overraskende uhygge og udfolder sig som et moderne Grimm-eventyr.
                      Biografpremiere: Fredag 15. juni
                      Instruktion: Marco Dutra, Juliana Rojas
                      Skuespillere: Isabél Zuaa, Marjorie Estiano, Miguel Lobo, Cida Moreira
                      Spilletid: 02:15
                      Censur: Tilladt for børn over 15 år

                      lørdag 4. august

                      Kannibal Massakren


                      E

                       lørdag 4. august

                       1t 35min

                       Tilladt over 15 år

                       Kannibal Massakren

                       21:00
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       I Ruggero Deodatos legendariske ’Cannibal Holocaust’ er et hold journalister (instruktør Alan Yates, forfatter Fay Daniels og kamerafolkene Jack Anders og Mark Tommaso), forsvundet i Sydamerikas jungle i forbindelse med optagelserne af en dokumentar om kannibalstammer. Professor Monroe (Robert Kerman) hyres til at finde journalisterne, og det lykkes faktisk for Monroe, via fundet af nogle filmruller, at afdække mysteriet, der viser sig at være langt mere makabert end nogen har turdet forestille sig: de forsvundne journalister har fundet frem til de sidste kannibaler... og mødet er foreviget på film!

                       ’Cannibal Holocaust’ er vel nok en af de mest berygtede film, som nogensinde har fundet vej til biografen. Filmen markerer det absolutte højdepunkt for kannibalgenren, og indeholder sekvenser, som - selv efter nutidens standard - er af skrækindjagende karakter.

                       Vises i en uklippet version.
                       Biografpremiere: Fredag 15. juni
                       Instruktion: Ruggero Deodato
                       Skuespillere:
                       Spilletid: 01:35
                       Censur: Tilladt for børn over 15 år

                       tirsdag 7. august

                       Hvisken og råb - CIN


                       E

                       Da Harry mødte Sally - CIN


                       E

                        tirsdag 7. august

                        1t 31min

                        Tilladt over 15 år

                        Hvisken og råb - CIN

                        18:30
                        E - Sal A
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Bergman udsendte aldrig før eller siden en så hjerteskærende og smertelig film som ’Hvisken og råb’.

                        I et blodrødt rum på en gammel herregård ligger Agnes for døden. Sygdommens virkninger og forløb skildres pinagtigt detaljeret. Hendes to søstre prøver at støtte den syge, men Maria er karaktersvag og overfladisk og Karin følelseskold og styret af en selvkontrol, der sjældent giver plads til selvindsigt.

                        Kun den dybt religiøse tjenestepige Anna er i stand til at elske uforbeholdent. Som andre Bergman-film er ’Hvisken og råb’ en skildring af ting ladt ugjorte og usagte, indtil det er for sent.

                        Filmen vises med engelske undertekster.
                        Biografpremiere: Tirsdag 7. august
                        Instruktion: Ingmar Bergman
                        Skuespillere: Harriet Andersson, Liv Ullmann, Kari Sylwan
                        Spilletid: 01:31
                        Censur: Tilladt for børn over 15 år

                        1t 36min

                        Tilladt for alle

                        Da Harry mødte Sally - CIN

                        20:30
                        E - Sal A
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        80'er hittet ’Da Harry mødte Sally’ er en af filmhistoriens mest kendte og elskede romantiske komedier, og scenen hvor Meg Ryan uforglemmeligt simulerer en orgasme foran en flok måbende restaurantgæster – og en kvinde ved nabobordet misundelig replicerer ”I'll have what she's having!” – er eviggrøn!

                        Billy Crystal og Meg Ryan er ekstremt veloplagte, kemien bobler og den sprudlende dialog slår gnister i diskussioner om, hvordan bl.a. sex mellem venner kan ødelægge et venskab. De to gamle buddies må gradvist indse, at deres relation er ved at udvikle sig til kærlighed. Men hvem tør indrømme over for sig selv, at man måske har fundet den eneste ene uden helt at lægge mærke til det?

                        Filmen vises utekstet.
                        Biografpremiere: Tirsdag 31. juli
                        Instruktion: Rob Reiner
                        Skuespillere: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby, Steven Ford
                        Spilletid: 01:36
                        Censur: Tilladt for alle

                        torsdag 9. august

                        Sweet Country


                        E

                        Dont Worry, He Wont Get Far on Foot


                        E

                         torsdag 9. august

                         1t 53min

                         Sweet Country

                         12:30
                         E - Sal C
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         Vinderen af Special Jury-prisen på Venedig Filmfestival er en fremragende western om en menneskejagt i det nordlige Australien. Da den midaldrende Aboriginal, Sam, dræber en hvid krigsveteran i selvforsvar, bliver han øjeblikkeligt eftersøgt for mord og tvinges til at flygte ud i den dødelige ødemark med sin familie.

                         Ordensmagten er dog lige i hælene på ham, anført af den nidkære Sergeant Fletcher. Men da de sande detaljer om mordet langsomt kommer op til overfladen, begynder lokalsamfundet at betvivle om retfærdigheden virkelig sker fyldest…

                         Biografpremiere: Torsdag 9. august
                         Instruktion: Warwick Thornton
                         Skuespillere: Bryan Brown, Matt Day, Tremayne Doolan
                         Spilletid: 01:53
                         Censur:

                         1t 53min

                         Dont Worry, He Wont Get Far on Foot

                         19:00
                         E - Sal A
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         Filmen er en biografisk fortælling om John Callahan, der efter en ulykke bliver lammet fra brystkassen og ned og er nu kørestolsbundet.

                         Manden var dybt alkoholiseret, og i et forsøg på at blive ædru opdager han sit talent for at lave satiretegninger.
                         Biografpremiere: Torsdag 9. august
                         Instruktion: Gus Van Sant
                         Skuespillere: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara
                         Spilletid: 01:53
                         Censur:

                         tirsdag 14. august

                         Bonnie og Clyde - CIN


                         E

                         Manden der skød Liberty Valance - CIN


                         E

                          tirsdag 14. august

                          1t 50min

                          Tilladt over 15 år

                          Bonnie og Clyde - CIN

                          18:30
                          E - Sal A
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          Historien om det legendariske gangsterpar ’Bonnie og Clyde’ passede perfekt ind i 1960’ernes ungdomsoprør. Bonnie og Clyde blev forbilleder for en hel generation, og filmen gjorde Faye Dunaway og Warren Beatty til tidens helt store modkultur-ikoner.

                          Filmen leger med gangstergenrens klassiske konventioner men er først og fremmest gået over i filmhistorien på grund af sin æstetiserede vold. Vi er i USA i 1930’erne. Bonnie og Clyde mødes, da han forsøger at stjæle hendes mors bil. Snart er de i gang med smårøverier, men da de slår sig sammen med Clydes bror, Buck, og den tungnemme tankpasser C.W. Moss, begynder de at røve banker. Under et røveri lader Clyde en kunde beholde sine penge, og medierne fremstiller ham herefter som en ny Robin Hood – evigt på flugt og med politiet lige i hælene.

                          ’Bonnie and Clyde’ introduceres af filmformidler Andreas Halskov (AU).

                          Filmen vises utekstet.
                          Biografpremiere: Tirsdag 14. august
                          Instruktion: Arthur Penn
                          Skuespillere: Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman, Gene Wilder
                          Spilletid: 01:50
                          Censur: Tilladt for børn over 15 år

                          2t 03min

                          Tilladt over 15 år

                          Manden der skød Liberty Valance - CIN

                          21:00
                          E - Sal A
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          John Fords udødelige klassiker er en meditation over amerikanske helteidealer og tæmningen af det vilde Vesten.

                          Filmen fortæller i flashbacks historien om, hvordan James Stewarts milde og idealistiske advokat, med hjælp fra John Waynes bredskuldrede revolvermand, tager kampen op mod den psykopatiske forbryder Liberty Valance (Lee Marvin).

                          Vera Miles spiller kvinden mellem de to. Filmens slutmorale opsummerer dens tematik: ”When the legend becomes fact, print the legend”. Advokaten får nemlig æren for at have fjernet den hensynsløse Valance, mens manden der skød ham (Wayne), lider en anden, mere krank skæbne.

                          Filmen vises utekstet.
                          Biografpremiere: Tirsdag 14. august
                          Instruktion: John Ford
                          Skuespillere: James Stewart, John Wayne, Vera Miles, Lee Marvin, Edmond O'Brien
                          Spilletid: 02:03
                          Censur: Tilladt for børn over 15 år

                          onsdag 15. august

                          La Dolce Vita


                          E

                           onsdag 15. august

                           2t 53min

                           Tilladt over 15 år

                           La Dolce Vita

                           19:15
                           E - Sal A
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           Fellinis storværk blev modtaget med applaus og blev samtidig Anita Ekbergs og Marcello Mastroiannis internationale gennembrud. I et drømmeagtigt billedsprog følger vi en livstræt, overfladisk sladderjournalist og hans eksistentielle kriser og personlige nedture i Roms dekadente jet-set-miljø.

                           På et værtshus møder journalisten (Mastroianni) en forfløjen rigmandsdatter. Sammen tilbringer de natten hos en luder, og da han kommer hjem, har hans faste elskerinde forsøgt selvmord. Han får hende indlagt og skynder sig videre til lufthavnen for at møde Hollywood-stjernen Sylvia (Ekberg). Vor kære bladsmører bliver så indtaget i den barmfagre stjerne, at han tilbyder at vise hende Roms seværdigheder – herunder Trevi-springvandet i en af filmhistoriens mest legendariske scener! Men så dukker Sylvias forlovede pludselig op...
                           Biografpremiere: Fredag 8. juli
                           Instruktion: Federico Fellini
                           Skuespillere: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée
                           Spilletid: 02:53
                           Censur: Tilladt for børn over 15 år

                           torsdag 16. august

                           Det tredje mord


                           E

                            torsdag 16. august

                            2t 04min

                            Det tredje mord

                            19:00
                            E - Sal A
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            ’Det Tredje Mord’ er en fængslende og anderledes kriminalfortælling, der både tryllebinder og udfordrer sit publikum med sit grundige men uforudsigelige plot og medrivende skuespilpræstationer.

                            Forestil dig 'True Detective' på japansk: Den dystre thrillergenre kombineres med komplekse iagttagelser omkring familiebånd, fraværende fædre og ensomhed.

                            Instruktør Hirokazu Koreeda kredser som altid omkring de vigtige ting i livet, men nu indenfor den inciterende krimi-genre, som her udføres på japansk med dertilhørende snert af poesi og eftertænksomhed.
                            Biografpremiere: Torsdag 16. august
                            Instruktion: Hirokazu Koreeda
                            Skuespillere: Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho, Shinnosuke Mitsushima
                            Spilletid: 02:04
                            Censur:

                            tirsdag 21. august

                            Det syvende segl - CIN


                            E

                            The Chinese Widow - CIN


                            E

                             tirsdag 21. august

                             1t 36min

                             Tilladt over 15 år

                             Det syvende segl - CIN

                             18:30
                             E - Sal A
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             I dette mesterskud trækker Ingmar Bergman på hele sin teatererfaring fra Shakespeare til absurd teater iblandet middelaldermystik.

                             Ridderen Antonius Block (Max von Sydow) vender hjem fra det 14. århundredes korstog til et land, hvor pesten hærger. Selv holder han Døden på afstand med et parti skak, mens han forsøger at udrede meningen med livet. Der hænger en dommedagsstemning over begivenhederne – som den høg, der svæver over stranden, hvor skakspillet foregår.

                             Bergman genskaber middelalderen som en levende blanding af overtro, ondskab, humanisme og liderlighed. ’Det syvende segl’ er den første i en række af Bergmans film, der beskæftiger sig med spørgsmålet om Guds eksistens og menneskets vaklende tro.

                             Filmen vandt Juryens Specialpris i Cannes i 1957 og præsenteres nu i en spritny kopi i anledning af 100-året for Bergmans fødsel.

                             Filmen vises med engelske undertekster.
                             Biografpremiere: Tirsdag 21. august
                             Instruktion: Ingmar Bergman
                             Skuespillere: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot, Gunnar Björnstrand
                             Spilletid: 01:36
                             Censur: Tilladt for børn over 15 år

                             1t 37min

                             Tilladt over 15 år

                             The Chinese Widow - CIN

                             20:30
                             E - Sal A
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Den amerikanske pilot Jack Turner (Emile Hirsch) styrter efter et Roosevelt-beordret bombeangreb på Tokyo i 1942 ned i en lille kinesisk landsby i den japansk besatte Zhejlang-provins.

                             Her bliver han fundet af den unge enke, silkespinderen Ying (Yifei Liu), som skjuler den sårede soldat og dermed sætter sit og sin datters liv på spil.

                             ’The Chinese Widow’ er en smukt fotograferet fortælling om heroisme og kærlighed i krigens favn. Den kinesiske skuespillerinde Yifei Liu ”indfanger glimrende splittelsen mellem familie og forelskelse,” skriver Filmmagasinet EKKO.

                             Filmen vises med engelske undertekster.
                             Biografpremiere: Tirsdag 21. august
                             Instruktion: Bille August
                             Skuespillere: Emile Hirsch, Yifei Liu, Fangcong Li
                             Spilletid: 01:37
                             Censur: Tilladt for børn over 15 år

                             tirsdag 28. august

                             Amadeus - Director's Cut - CIN


                             E

                             Skiptrace - CIN


                             E

                              tirsdag 28. august

                              3t 00min

                              Anbefalet over 7 år

                              Amadeus - Director's Cut - CIN

                              18:00
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Intet mindre end otte Oscars tilfaldt Miloš Formans musikalske mesterdrama ’Amadeus’.

                              Filmens motor er den berømte strid mellem den unge Wolfgang Amadeus Mozart og kejser Josef II's hofkomponist, Antonio Salieri – men genialt skåret, så den fortælles i tilbageblik fra Salieris perspektiv. Han ved nok, at Mozarts musik er guddommelig. Men hvorledes kan denne guddommelighed komme fra en så latterlig person, som laver pruttelyde og horer lystigt?

                              I sin vrede og afmagt vender Salieri (brillant turneret af F. Murray Abraham) ryggen til Gud og planlægger hævn. Filmen byder på en vifte af såvel Salieris som Mozarts musik dirigeret af Sir Neville Marriner.

                              ’Amadeus’ introduceres af filmformidler Andreas Halskov (AU).

                              Filmen vises utekstet.
                              Biografpremiere: Tirsdag 28. august
                              Instruktion: Milos Forman
                              Skuespillere: F. Murray Abraham, Tom Hulce, Elizabeth Berridge, Roy Dotrice, Simon Callow
                              Spilletid: 03:00
                              Censur: Frarådes for børn under 7 år

                              1t 47min

                              Tilladt over 15 år

                              Skiptrace - CIN

                              21:45
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Karismatiske Jackie Chan er i storform som den afdankede Hong Kong-politimand Bennie Chan, der slår sig sammen med den arrogante gambler Connor (Johnny Knoxville) i forsøget på at bekæmpe en berygtet kinesisk gangster og den russiske mafia.

                              Instruktør Renny Harlin trækker i denne underholdende buddy-komedie på tidligere bedrifter (’Die Hard 2’, ’Cliffhanger’) i eksekveringen af en række mindeværdige action-sekvenser, der overvejende udspiller sig i eksotiske kinesiske provinsmiljøer og derved tilfører genren et twist.

                              Filmen vises utekstet.
                              Biografpremiere: Tirsdag 28. august
                              Instruktion: Renny Harlin
                              Skuespillere: Jackie Chan, Johnny Knoxville, Bingbing Fan
                              Spilletid: 01:47
                              Censur: Tilladt for børn over 15 år

                              søndag 2. september

                              En Festlig Dag - Søndag i Paradis


                              E

                               søndag 2. september

                               1t 26min

                               Ikke vurderet

                               En Festlig Dag - Søndag i Paradis

                               12:00
                               E - Sal A
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                               Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                               EN FESTLIG DAG//

                               En Festlig Dag er Jacques Tati´s første film, som lagde stilen for følgende komiske mesterværker, fulde af visuelle gags i en moderne verden med den piberygende Monsieur Hulot (Tati selv) i centrum.

                               Her er han postbud i en lille fredelig by, der oplever kaotiske tilstande, da han
                               inspireres af en amerikansk reklamefilm til at effektivisere postudleveringen.
                               Biografpremiere: Fredag 9. februar
                               Instruktion: Jaques Tati
                               Skuespillere:
                               Spilletid: 01:26
                               Censur: Ikke vurderet

                               onsdag 12. september

                               Let's Get Lost


                               E

                                onsdag 12. september

                                1t 35min

                                Anbefalet over 7 år

                                Let's Get Lost

                                19:15
                                E - Sal C
                                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                E
                                København 1996. Julie er forladt af sin kæreste og søger hævn. Mogens har lånt hendes sofa for en weekend, men bor der på tredje år. Han drømmer om at blive dirigent, men er på bistand. Thomas vil være forfatter, men kæmper stadig med første kapitel og arbejder som portør. Steffen lever af at bedrage dagpengesystemet. De tre dagdrømmende drenge har indtaget Julies lejlighed med fadøl, fjernsyn og fodbold. Det kan ikke fortsætte helt problemløst…!

                                'Let's Get Lost' blev fortjent hædret med en Bodil for årets bedste film – og kan stadig trække smilet frem på selv den mest forbenede biografgænger. ”Den besungne nye naturlighed i dansk film har aldrig lydt mere naturlig end her,” skrev Politiken i sin femhjertede genanmeldelse af denne moderne, jazzede feelgood-komedie.
                                Biografpremiere: Fredag 19. september
                                Instruktion: Jonas Elmer
                                Skuespillere: Sidse Babett Knudsen, Bjarne Henriksen, Nicolaj Kopernikus, Troels Lyby, Jesper Asholt
                                Spilletid: 01:35
                                Censur: Frarådes for børn under 7 år

                                søndag 7. oktober

                                Øst for Paradis - Søndag i Paradis


                                E

                                 søndag 7. oktober

                                 2t 00min

                                 Ikke vurderet

                                 Øst for Paradis - Søndag i Paradis

                                 12:00
                                 E - Sal A
                                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                 E
                                 Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                 Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                 ØST FOR PARADIS//

                                 USA, omkring 1910. Landmanden Adam Trask bor alene med sine to sønner, Cal og Aron. Cal har gode hensigter, men bliver altid involveret i ballade. Han er derfor i modsætning til sin bror ikke i høj kurs hos faderen.

                                 Da familien trues af konkurs, forsøger Cal at vinde sin fars respekt og kærlighed ved skaffe midler. Faderen afviser gaven, fordi Cal har lånt pengene af den berygtede bordelmutter Kate og dermed fundet ud af sandheden om sin mor.
                                 Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                 Instruktion: Elia Kazan
                                 Skuespillere: James Dean, Raymond Massey, Julie Harris, Richard Davalos
                                 Spilletid: 02:00
                                 Censur: Ikke vurderet

                                 onsdag 10. oktober

                                 Easy Rider


                                 E

                                  onsdag 10. oktober

                                  1t 35min

                                  Tilladt over 11 år

                                  Easy Rider

                                  19:15
                                  E - Sal A
                                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                  E
                                  Dennis Hopper instruerede, Peter Fonda producerede og Jack Nicholson viste sit gavtyveansigt i en central birolle i New Hollywood-hittet ’Easy Rider’ (1969). En odyssé om to hippe fyre, som på motorcykel realiserer den gamle amerikanske frihedsdrøm og rejser tværs gennem staterne – denne gang fra vest mod sydøst, fra Los Angeles til New Orleans. En anarkistisk dannelsesrejse gennem et USA, der har mistet sin uskyld.

                                  'Easy Rider' var om nogen filmen, der gjorde de store producenter opmærksom på rockmusikkens og modkulturens salgspotentiale og på, at fortællingen om jagten på den amerikanske drøm kunne fortælles på en nye måder.
                                  Biografpremiere: Mandag 6. oktober
                                  Instruktion: Dennis Hopper
                                  Skuespillere: Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson
                                  Spilletid: 01:35
                                  Censur: Tilladt for børn over 11 år

                                  søndag 4. november

                                  Point Blank - Søndag i Paradis


                                  E

                                   søndag 4. november

                                   1t 32min

                                   Ikke vurderet

                                   Point Blank - Søndag i Paradis

                                   12:00
                                   E - Sal A
                                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                   E
                                   Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                   Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                   POINT BLANK//

                                   Suveræn thriller med Lee Marvin i rollen som Walker, der involveres i et kup, men
                                   skydes ned af sin medsammensvorne, der forsvinder med pengene og hans kone.
                                   Kun hævnlysten holder ham i live. Blændende fotograferet, overdådigt godt spillet og
                                   klippet som en drøm. Denne sammensmeltning af den amerikanske genrefilm og den
                                   europæiske kunstfilm er et must for alle film-entusiaster!
                                   Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                   Instruktion: John Boorman
                                   Skuespillere: Lee Marvin, Angie Dickinson, Keenan Wynn, Carroll O'Connor
                                   Spilletid: 01:32
                                   Censur: Ikke vurderet

                                   onsdag 7. november

                                   Barndommens Gade


                                   E

                                    onsdag 7. november

                                    1t 30min

                                    Tilladt for alle

                                    Barndommens Gade

                                    19:15
                                    E - Sal A
                                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                    E
                                    14-årige Ester (Sofie Gråbøl) bor i en toværelses i en baggård på Vesterbro med sin far, mor og bror. Som hos resten af 1930'ernes almindelige arbejderfamilier leves livet uden nogen form for moderne bekvemmeligheder. Der er lokum på trappen, og der skal hentes koks i en kælder, hvor hjemløse har søgt ly for natten. Ester må sove sammen med forældrene i det ene af lejlighedens små værelser – og lytte til deres 'lørdagsritual' – mens hun selv udvikler sig til en ung kvinde og bliver genstand for drengenes blikke. I det skjulte skriver hun digte og glemmer tid og sted.

                                    ”Jeg er din Barndomsgade. Jeg er dit væsens rod. Jeg er din bankende rytme, i alt hvad du længtes imod” lyder det smukt og bevægende i den centrale tekst om barndommen, som følger én hele livet på godt og ondt. Fortrinligt fortolket af Anne Linnet, drivkraften bag filmens musik.
                                    Biografpremiere: Fredag 7. november
                                    Instruktion: Astrid Henning-Jensen
                                    Skuespillere: Sofie Gråbøl, Carl Quist Møller, Vigga Bro, Torben Jensen
                                    Spilletid: 01:30
                                    Censur: Tilladt for alle

                                    lørdag 1. december

                                    The Sound of Music


                                    E

                                     lørdag 1. december

                                     2t 52min

                                     Tilladt for alle

                                     The Sound of Music

                                     19:15
                                     E - Sal A
                                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                     E
                                     Robert Wises eviggrønne musical følger Baron von Trapp (Christopher Plummer), hans syv præmiebørn og guvernanten Maria (Julie Andrews) i Alpernes idyl. Og dog er ikke alt fred og fordragelighed: 2. verdenskrig er det truende bagtæppe, og det kommer også til sammenstød mellem den disciplin-orienterede baron og den selvsikre, legesyge Maria, der egentlig er aspirerende nonne, men forlader sit kloster for at blive barnepige i familien.

                                     Med sang og sjov bringer Maria glæde, og snart spirer forelskelsen mellem hende og enkemanden von Trapp. Men da nazisternes Anschluss rammer dalen, må den sammenbragte familie tage flugten.
                                     Biografpremiere: Mandag 20. december
                                     Instruktion: Robert Wise
                                     Skuespillere: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood
                                     Spilletid: 02:52
                                     Censur: Tilladt for alle

                                     søndag 2. december

                                     The Party (1968) - Søndag i Paradis


                                     E

                                      søndag 2. december

                                      1t 39min

                                      Ikke vurderet

                                      The Party (1968) - Søndag i Paradis

                                      12:00
                                      E - Sal A
                                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                      E
                                      Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                      Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                      THE PARTY//

                                      The Party er en af Peter Sellers bedste komiske præstationer overhovedet. Han spiller den indiske B-skuespiller Hrundi V. Bakshi, der ved en fejl bliver inviteret til et fashionabelt Hollywood-party i en berømt producers eksklusive kæmpevilla. Og her bliver Hrundi skyld i at ingen af gæsterne nogensinde vil glemme denne helt ustyrlige fest.
                                      Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                      Instruktion: Blake Edwards
                                      Skuespillere: Peter Sellers, Claudine Longet, Marge Champion, Denny Miller
                                      Spilletid: 01:39
                                      Censur: Ikke vurderet