Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

onsdag 28. juni

Babettes Gæstebud


E

  onsdag 28. juni

  1t 42min

  Ikke vurderet

  Babettes Gæstebud

  19:15
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Mesterkokken Babette Hersant måtte flygte fra Frankrig efter Pariserkommunen i 1871 og er endt som husholderske for to ugifte søstre i Vestjylland. Omgangskredsen består af resterne af den frimenighed, søstrenes strenge far i sin tid var præst for.

  Da Babette vinder en stor lotterigevinst, beslutter hun at bruge pengene på at servere et overdådigt måltid for disse nøjsomme mennesker. En svensk officer, der viser sig at kunne værdsætte kulinariske specialiteter, inviteres også med, og middagen får en ekstatisk forløsende virkning for alle deltagerne.

  Den Oscar-belønnede Karen Blixen-fortælling om mesterkokken og husholdersken, som vinder i lotteriet og tilbereder en festbanket for spidserne i en lille vestjysk by, er en fornøjelse at indtage på stort lærred.
  Biografpremiere: Fredag 28. august
  Instruktion: Gabriel Axel
  Skuespillere: Stéphane Audran, Bodil Kjer, Birgitte Federspiel, Jarl Kulle, Jean-Philippe Lafont
  Spilletid: 01:42
  Censur: Ikke vurderet

  torsdag 29. juni

  Veronikas to liv


  E

  Når noget slutter


  E

  Kæmpen


  E

   torsdag 29. juni

   1t 38min

   Veronikas to liv

   10:00
   E - Sal E
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   'Veronikas to liv' er Krzysztof Kieslowskis virkelige gennembrudsfilm og den første, der når et stort internationalt publikum. Da filmen kom frem i de danske biografer i 1993, var den da også en kæmpesucces og den ene 35mm kopi efter den anden blev slidt op.

   Weronika bor i Polen. Véronique bor i Paris. Selvom de ikke kender hinanden, lader de til at være helt identiske. Ikke bare i udseende men hele deres liv synes at være mærkeligt sammenflettet gennem et sælsomt følelsesmæssigt bånd, der binder de to sammen og overskrider sprog og geografiske barrierer. Da den ene dør, påbegynder den anden et helt nyt liv. Dobbeltrollen spilles af Irène Jacob, som siden fik den kvindelige hovedrolle i den tredje af Kieslowskis 'farve-trilogi', 'Rød'.

   'Veronikas to liv' blev Golden Globe nomineret for bedste udenlandske film og Irène Jacob vandt i Cannes prisen for bedste kvindelige skuespiller. Kieslowski blev desuden hædret med FIPRESCI-prisen og 'Veronikas to liv' var desuden nomineret til Guldpalmen for bedste film.

   Filmens smukke billeder står Slawomir Idziak for og Zbigniew Preisner har begået filmens dragende musik.
   Biografpremiere: Torsdag 29. juni
   Instruktion: Krzysztof Kieslowski
   Skuespillere: Irène Jacob, Wladyslaw Kowalski, Halina Gryglaszewska
   Spilletid: 01:38
   Censur:

   1t 48min

   Tilladt over 11 år

   Når noget slutter

   10:00
   E - Sal F
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Tony er fraskilt og pensioneret. Han lever et stille og lidt ensomt liv. En dag får han besked om, at moren til universitetskæresten Veronica har testamenteret en dagbog til ham.

   Den tilhørte Tonys bedste ven, der senere også blev kæreste med Veronica. Det fører til et gensyn med den stadigt dragende ungdomskæreste, og snart begynder fortidsminderne at vælte frem; den første kærlighed, det knuste hjerte, svigtet, fortrydelserne, skylden… Kan Tony se sandheden i øjnene og tage ansvar for de ødelæggende konsekvenser, hans handlinger havde for så lang tid siden?
   Biografpremiere: Torsdag 29. juni
   Instruktion: Ritesh Batra
   Skuespillere: Jim Broadbent, Michelle Dockery, Charlotte Rampling, Emily Mortimer m.fl.
   Spilletid: 01:48
   Censur: Tilladt for børn over 11 år

   1t 26min

   Tilladt over 11 år

   Kæmpen

   19:00
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Rikard er en autistisk og alvorligt vanskabt ung fyr, som forsøger at finde hans vej tilbage til sin fortabte mor gennem pétanque-sporten og med hjælp fra en 50 meter høj kæmpe.

   Hans skrøbelige fysik i et barskt og fordømmende miljø gør situationen vanskelig for Rikard. Men i pétanque-klubben har han sin bedste ven der kæmper for ham gennem tykt og tyndt.

   I sin overbevisning om at hans mor tager ham tilbage, hvis han vinder det skandinaviske pétanque mesterskab forsøger Rikard det umulige, imens kæmpen holder øje fra oven.
   Biografpremiere: Torsdag 29. juni
   Instruktion: Johannes Nyholm
   Skuespillere: Christian Andrén, Johan Kylén, Anna Bjelkerud, Linda Faith
   Spilletid: 01:26
   Censur: Tilladt for børn over 11 år

   torsdag 13. juli

   Girls Lost


   E

   En hustlers dagbog


   E

   Tulipanfeber


   E

    torsdag 13. juli

    1t 46min

    Ikke vurderet

    Girls Lost

    10:00
    E - Sal F
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Efter at drikke saften fra en mystisk blomst kastes tre veninder ud i et identitetsudforskende eventyr.

    Nektaren giver de pubertetsplagede piger muligheden for, i nogle få timer ad gangen, at leve livet som drenge – en oplevelse, der viser sig at ændre deres venskab for altid.

    ’Girls lost’ er en film om at finde sin identitet, sin seksualitet, sit køn. Det er en film, hvis rørende skildring af ungdommens fortvivlende og forvirrende år, kun overgås af dens portrættering af den unikke kærlighed mellem venner.
    Biografpremiere: Torsdag 13. juli
    Instruktion: Alexandra-Therese Keining
    Skuespillere: Mandus Berg, Adam Dahlgren, Malin Eriksson, Alexander Gustavsson, Wilma Holmén
    Spilletid: 01:46
    Censur: Ikke vurderet

    1t 37min

    Ikke vurderet

    En hustlers dagbog

    10:00
    E - Sal E
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Vi følger Metin, en ung småforbryder i en af Stockholms forstæder, hvor de uskrevne regler gælder og de lokale, etniske domstole altid har det sidste ord.

    Metin skriver dagbog om alt han ser og gør – alle navne og steder dokumenteres i mindste detalje.

    Metin drømmer om at blive skuespiller og da han mister sin dagbog efter en uforglemmelig optræden til teaterskolens optagelsesprøve bliver Metins liv aldrig det samme igen.
    Biografpremiere: Torsdag 13. juli
    Instruktion: Ivica Zubak
    Skuespillere: Lena Endre, Shebly Niavarani, Madeleine Martin, Mahmut Suvakci, Arvin Kananian
    Spilletid: 01:37
    Censur: Ikke vurderet

    1t 47min

    Tilladt over 11 år

    Tulipanfeber

    19:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Oscarvinder Alicia Vikander fra ’Den danske pige’ er tilbage i et elegant og medrivende drama om kærlighed og begær, hvor hun spiller over for Christoph Waltz og Judi Dench.

    Amsterdam i 1600-tallet. Den velhavende og aldrende købmand Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) hyrer en ung maler til at male et portræt af sin unge, smukke hustru, Sophia (Alicia Vikander) og ham selv. Sophia og maleren forelsker sig i hinanden, mens hun sidder model for ham.

    De indleder en passioneret og hemmelig affære og mens tulipanfeberen er på sit højeste, iværksætter de to elskende en risikabel og livsfarlig plan for at sikre en fremtid sammen.
    Biografpremiere: Torsdag 13. juli
    Instruktion: Justin Chadwick
    Skuespillere: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Cara Delevingne, Christoph Waltz,
    Spilletid: 01:47
    Censur: Tilladt for børn over 11 år

    søndag 16. juli

    SOUND OF REDEMPTION - THE FRANK MORGAN STORY


    E

     søndag 16. juli

     1t 24min

     Ikke vurderet

     SOUND OF REDEMPTION - THE FRANK MORGAN STORY

     15:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Fyldt med fantastisk musik fortæller SOUND OF REDEMPTION historien om den talentfulde saxofonist Frank Morgan, protegé af Charlie Parker, der som mange af sine samtidige, var afhængig af heroin.
     Afhængigheden resulterede i, at Morgan tilbragte 30 år af sit liv i fængsel, størstedelen af tiden i det berygtede San Quentin fængsel. Fængslet var befolket af fantastiske jazzmusikere, som sammen skabte deres eget big band, og turnerede under politibeskyttelse i the Bay Area.
     Biografpremiere: Søndag 16. juli
     Instruktion: N.C. Heikin
     Skuespillere:
     Spilletid: 01:24
     Censur: Ikke vurderet

     onsdag 19. juli

     Chasing Trane: The John Coltrane Documentary


     E

      onsdag 19. juli

      1t 39min

      Chasing Trane: The John Coltrane Documentary

      19:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      ‘Geniet Coltrane vækkes til live,’ skrev filmmagasinet Variety, da ‘Chasing Trane’ havde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto sidste år.

      Oplev den kritikerroste dokumentar om en af jazz-verdenens absolut største legender. ‘Chasing Trane’ fortæller hele historien om Coltranes liv, fra barndommens raceuroligheder i Brooklyn til de turbulente sluthalvtredsere med det eskalerende heroinmisbrug og frem til den forløsende medvirken på Miles Davis’ ‘Kind of Blue’.

      Coltrane rejser sig fra jazz-junkie til stoffrit geni og komponerer siden nogle af jazzmusikkens centrale værker og melodier.

      Filmen bygger på interviews med familie, venner og prominente musikere – selv ekspræsident og skabssaxofonist Bill Clinton giver sit besyv med. Hele herligheden bindes sammen af en serie rekonstruktioner, hvor Oscar-vinder Denzel Washington lægger stemme til gamle fotografier og optagelser af Coltrane.
      Biografpremiere: Onsdag 21. juni
      Instruktion: John Scheinfeld
      Skuespillere: Denzel Washington, Common, Bill Clinton, Carlos Santana, John Densmore m.fl.
      Spilletid: 01:39
      Censur:

      fredag 21. juli

      LET'S GET LOST


      E

       fredag 21. juli

       2t 00min

       Ikke vurderet

       LET'S GET LOST

       19:00
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Stjernefotografen Bruce Webers Oscar-nominerede film om jazztrompetisten, sangeren og stilikonet Chet Baker.

       Filmen bruger klip fra Italienske B film, sjældne koncertoptagelser og oprigtige samtaler med Baker, musikere, venner, agressive eks koner og hans børn gennem det, som viste sig at være hans sidste leveår.
       Biografpremiere: Fredag 21. juli
       Instruktion: Bruce Weber
       Skuespillere:
       Spilletid: 02:00
       Censur: Ikke vurderet

       onsdag 26. juli

       Himmelskibet


       E

       Whitney: Can I Be Me


       E

        onsdag 26. juli

        0t 57min

        Tilladt for alle

        Himmelskibet

        19:15
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Den unge eventyrer Avanti Plenataros samler et hold af frygtløse mænd, som efter strabadser og mytteriforsøg, ankommer til Mars i et specialbygget fartøj. Planeten viser sig at være beboet af et folk, som befinder sig på et højere udviklingsstadie, befriet for sygdom, sorg, vold, begær, kønsdrift og dødsangst. Avanti forelsker sig i Marya, datteren af Visdommens Fyrste, marsboernes overhoved. Hun indvilger i at følge Avanti tilbage til jorden og overbringe Mars' visdom til de tilbagestående jordboer.

        Holger-Madsens overdådige rumrejsefilm, om en farefuld færd til planeten Mars, er en kuriøs milepæl inden for science fiction-genren, som emmer af stumfilmæraens fascination af luftfart – og er desuden en rørende kærlighedshistorie. Filmen er smukt restaureret af Det Danske Filminstitut

        1910'ernes fascination af flyvning og luftfart er tydelig i 'Himmelskibet, hvis rumskib Exelsior har vinger og propel. Den luksuriøst producerede rumrejsefilm fik en hård medfart af samtidens kritikere, der især angreb filmens ufrivilligt komiske druide-lignende marsboere, men 'Himmelskibet' står i dag som en kuriøs milepæl i science fiction-genrens historie.

        Med danske mellemtekster.
        Biografpremiere: Søndag 1. januar
        Instruktion: Holger-Madsen
        Skuespillere: Gunnar Tolnæs, Alf Blütecher, Nicolai Neiiendam
        Spilletid: 00:57
        Censur: Tilladt for alle

        1t 45min

        Whitney: Can I Be Me

        21:30
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Et unikt portræt af popmusikkens første kvindelige sorte megastjerne. Historien om Whitney Houstons spektakulære liv og alt for tidlige død fortælles gennem intimt arkivmateriale, interviews med inderkredsen og koncert- og backstageoptagelser, der ikke tidligere har været offentliggjort.

        Fra de spæde år som gospelsanger i den lokale kirke til den verdensomspændende berømmelse med hits som ’I Wanna Dance With Somebody’, ’I Will Always Love You’ og ikke mindst filmen ’The Bodyguard’.

        For en stund indtog Whitney verden med bredt tandpastasmil og en enorm selvsikkerhed på scenen. Siden fulgte det stormombruste forhold til Bobby Brown og det altødelæggende stofmisbrug, som førte til hendes død i 2012 – kun 48 år gammel. Hendes arv er enorm: Ingen Rihanna eller Beyoncé uden Whitney. Filmen er produceret af folkene bag Oscar-vinderen ’Searching for Sugarman’.
        Biografpremiere: Onsdag 26. juli
        Instruktion: Nick Broomfield, Rudi Dolezal
        Skuespillere: Whitney Houston, Bobbi Kristina Brown, Bobby Brown m.fl.
        Spilletid: 01:45
        Censur:

        torsdag 10. august

        Fortiden foran os


        E

        Mit hjem i Hampstead


        E

        Danserinden


        E

         torsdag 10. august

         1t 50min

         Ikke vurderet

         Fortiden foran os

         10:00
         E - Sal F
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Le Passé Devant Nous er et psykologisk drama om en kvinde, der bliver indhentet af sin fortid. Den smukke 30-årige Alice lever et rutine liv som escort i Bruxelles. Med undtagelse af hendes gode forhold til sin afrikanske chauffør Michael, undgår hun al form for dybere social kontakt. Men efter eks-kærestens død tvinges hun pludseligt til at tage sig af sin lille søn Robin, som hun ikke har haft kontakt med siden hans fødsel. Det vender op og ned på hendes liv og Alices tidligere ligegyldighed udviskes med en uforudset og overrumplende følelse af varme og ømhed. Men det er ikke lige let at lege kernefamilie og tingene kompliceres yderligere, da Alice indleder et forhold til den jævnaldrende Olivier.

         Le Passé Devant Nous er ko-produceret af 41shadows i samarbejde den belgiske producer Xavier Rombaut, der ejer filmselskabet SAVAGE FILM, som vi tidligere har arbejdet sammen med i forbindelse med BULLHEAD.

         Filmen er instruktør Nathalie Teirlincks debut spillefilm, og i hovedrollen som Alice ses canadiske Evelyne Brochu som bl.a. er kendt fra tv-serien Orphan Black og filmen Sidste Træk (Pawn Sacrifice).
         Biografpremiere: Torsdag 10. august
         Instruktion: Nathalie Teirlinck
         Skuespillere: Evelyne Brochu, Zuri François, Adonis Danieletto,
         Spilletid: 01:50
         Censur: Ikke vurderet

         1t 42min

         Mit hjem i Hampstead

         10:00
         E - Sal E
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         ”Hampstead” er en sjov og livsbekræftende feelgood-film om, at kærligheden findes de mest uventede steder og beviser én gang for alle, at alder ikke er en hindring for at starte helt forfra.

         Den amerikanske enkefrue, Emily Walker (Diane Keaton), bor ved den smukke hede Hampstead Village i London. Fra sit vindue ser hun et overfald på den excentriske eneboer, Donald (Brendan Gleeson), der har et primitivt men enestående hus i skoven.

         Emily opsøger ham og opdager, at der bag det barske ydre gemmer sig en charmerende og underfundig mand. Og da Donalds hus og liv i pagt med naturen er truet af et kommende storbyggeri, beslutter Emily sig for at kæmpe imod sammen med denne ualmindelige mand – en mand som hun måske endda kan blive forelsket i.
         Biografpremiere: Torsdag 10. august
         Instruktion: Joel Hopkins
         Skuespillere: Diane Keaton, Brendan Gleeson, James Norton, Lesley Manville, Alistair Petrie
         Spilletid: 01:42
         Censur:

         1t 40min

         Ikke vurderet

         Danserinden

         19:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Bag meter af silke tryllebandt Loie Fuller cremen af Paris' natklubpublikum i slutningen af 1800-tallet. Hendes dans var som intet andet og gjorde hende til et farverigt ikon for en hel generation. Intet syntes, at kunne stoppe hendes succes - ikke før en ny danser viste sig på scenen - en ung kvinde ved navn Isadora Duncan...

         'Danserinden' er instrueret af Stephanie Di Gustio, hvis poetiske stil gennemsyrer det meste af hendes arbejde. Hun indledte sin karriere med at lave musikvideoer for blandt andet Brigitte Fontaine, Sliimy og Jarvis Cocker og udviklede sin stil yderligere som modefotograf, samt som instruktør af kortfilm og videoinstallationer. 'Danserinden' er hendes spillefilmsdebut.
         Biografpremiere: Torsdag 10. august
         Instruktion: Stéphanie Di Giusto
         Skuespillere: Soko, Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp m.fl.
         Spilletid: 01:40
         Censur: Ikke vurderet

         torsdag 17. august

         Lys i mørket


         E

         Patriarken


         E

          torsdag 17. august

          1t 40min

          Ikke vurderet

          Lys i mørket

          10:00
          E - Sal E
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Aki Kaurismäki er anderledes fåmælt. Den finske lakoniker tackler flygtningekrisen uden at tabe en eneste af de sædvanlige takter. Hans Helsinki ligner altid en by, der gik i stå midt i 1950'erne. Her søger Khaled fra Syrien asyl. Han får afslag - Aleppo er jo en sikker by - og bliver overfaldet af nynazister fra Finlands Liberation Army. Samtidig er der en skjortesælger, som realiserer sin drøm om at blive restaurantejer. Alle de faste kræfter medvirker, og der bliver spillet autentisk blues på hvert gadehjørne.

          Det er mørk, varm latter i mandfolkegenren og dertil et dybtfølt humanistisk manifest. Det er Kaurismäkis bedste film siden 'Manden uden fortid' og afgjort en mulig guldbjørnevinder.'
          Bo Green Jensen, Weekeendavisen (fra Berlin).
          Biografpremiere: Torsdag 17. august
          Instruktion: Aki Kaurismäki
          Skuespillere: Ville Virtanen, Kati Outinen, Tommi Korpela, Sherwan Haji, Jörn Donner
          Spilletid: 01:40
          Censur: Ikke vurderet

          1t 43min

          Patriarken

          19:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          New Zealand, 1960erne. To Maori-fårehyrdefamilier er livslange fjender med rivaliserende forretninger. Mahana-familiens yngste søn, 14-årige Simeon, vil gerne arbejde i marken sammen med mændene, men familiens overhoved, den traditionsbundne bedstefar Tamihana, beordrer at han skal blive hos kvinderne på familiens gård.

          En dag opdager Simeon et gammelt fotografi, der måske kan afsløre sandheden bag den årelange fejde mellem Maori-familierne. Kommer sandheden frem, sætter Simeon ikke kun sin egen fremtid på spil, men hele sammenhængskraften for den tæt forbundne Mahana-familie.

          Med PATRIARKEN bringer holdet bag 'Once Were Warriors' og 'Whale Rider' en bevægende fortælling om familieværdier, kærlighed og forsoning, og samtidig er filmen et kærligt portræt af New Zealands enestående Maori-kultur og landets storslåede og smukke landskaber.
          Biografpremiere: Torsdag 17. august
          Instruktion: Lee Tamahori
          Skuespillere: Temuera Morrison, Akuhata Keefe, Nancy Brunning, Jim Moriarty, Regan Taylor
          Spilletid: 01:43
          Censur:

          onsdag 23. august

          Blue Velvet


          E

           onsdag 23. august

           2t 00min

           Tilladt over 15 år

           Blue Velvet

           19:15
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der vender hjem til sin fødeby, da hans far får et slagtilfælde. Her viser det sig snart, at der under den solbeskinnede idyl gemmer sig en verden af vold og psykose. Det hele begynder, da Jeffrey finder et afskåret øre på en græsplæne.

           Han prøver at finde ud af, hvor øret kommer fra og møder kvinden Dorothy. Hun bliver udnyttet af den perverse forbryder Frank (Dennis Hopper i en af hans mest dæmoniske roller), der holder hendes familie fanget som pressionsmiddel. Den unge Jeffrey bliver langsomt suget ind i det syge miljø, og som en kneblet voyeur, lægger han nu blik til spillet mellem kidnapperen og kvinden.

           Et eminent miks af kriminalgåde, forstadsdrama og psyko-thriller – og instruktør David Lynchs gennembrud til det brede publikum.
           Biografpremiere: Mandag 20. april
           Instruktion: David Lynch
           Skuespillere: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper, Laura Dern, Hope Lange
           Spilletid: 02:00
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           søndag 3. september

           Optimisterne


           E

            søndag 3. september

            1t 30min

            Ikke vurderet

            Optimisterne

            12:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Optimisterne er en varm, bevægende og morsom dokumentarfilm om et meget usædvanligt volleyball team i byen Hamar, bestående af damer i alderen 66-98 år. Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30.

            Men nu har de endelig besluttet sig for at lave om på det, og så er spørgsmålet bare mod hvem de skal spille? Måske kan de finde et hold flotte fyre i nabobyen Brumunddal? Eller måske skal de hele vejen til Sverige for at finde et værdigt modstanderhold?

            Mange af os frygter alder. Men måske vil disse boldspillende damer ændre vores holdning.
            Biografpremiere: Torsdag 25. september
            Instruktion: Gunhild Westhagen Magnor
            Skuespillere:
            Spilletid: 01:30
            Censur: Ikke vurderet

            onsdag 20. september

            Den tredje mand


            E

             onsdag 20. september

             1t 42min

             Tilladt over 11 år

             Den tredje mand

             19:15
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             'Den tredje mand' udspiller sig i Wien under de allieredes besættelse af byen. Den amerikanske B-forfatter Holly Martins ankommer til den østrigske hovedstad for at træffe barndomsvennen Harry Lime.

             Holly bliver chokeret, da det britiske efterretningsvæsen kan fremlægge beviser for, at Harry har været involveret i illegalt salg af dårlig penicillin og nu skjuler sig for myndighederne. Hermed starter jagten på 'den tredje mand'.

             Filmen, der bygger på et manuskript af en af den engelske succesforfatter Graham Greene, er essensen af stemningen i Midteuropa lige efter 2. verdenskrig.

             Film noir i fineste aftapning, og en af filmhistoriens Top 10-værker, som bare må opleves i biografens mørke!
             Biografpremiere: Onsdag 19. oktober
             Instruktion: Carol Reed
             Skuespillere: Orson Welles, Joseph Cotten, Alida Valli, Trevor Howard, Bernard Lee
             Spilletid: 01:42
             Censur: Tilladt for børn over 11 år

             søndag 1. oktober

             Drengen og Verden


             E

              søndag 1. oktober

              1t 20min

              Anbefalet over 7 år

              Drengen og Verden

              12:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              En helt ekstraordinær animationsfilm om en dreng, der rejser ud for at søge efter sin far og opdager en fantastisk verden, der herskes af maskine-dyr og andre mærkværdige væsener.

              Animationen benytter sig af både collager, akvarel og tegning og i en eksplosion af farver portrætterer filmen den både fantastiske og modsætningsfyldte moderne verden, set med et barns øjne.
              Biografpremiere: Torsdag 6. november
              Instruktion: Alê Abreu
              Skuespillere: Lu Horta, Vinicius Garcia, Marco Aurélio Campos
              Spilletid: 01:20
              Censur: Frarådes for børn under 7 år

              onsdag 18. oktober

              Mr. Holmes


              E

               onsdag 18. oktober

               1t 44min

               Tilladt over 15 år

               Mr. Holmes

               19:15
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Kritikerrost comeback til alle tiders største mesterdetektiv. Ian McKellen (Ringenes Herre) leverer et facetteret og varmt portræt af den 93-årige Sherlock Holmes, som forsøger at huske den sag, der 30 år tidligere fik ham til at indstille sin virksomhed.

               'Det kan godt være, at Sherlock Holmes aldrig har eksisteret i virkeligheden, men 'Mr. Holmes' gør ham så gennemført menneskelig, at man forlader biografen med en følelse af, at man lige har set en biopic', skrev avisen Miami Herald. I 'Mr. Holmes' spiller Ian McKellen således en 93-årig Sherlock Holmes, og han leverer ganske rigtigt et uhyre facetteret portræt af den aldrende opdager, som i 1947 forsøger at huske den sag, der 30 år tidligere fik ham til indstille sin detektivvirksomhed og blive biavler på et idyllisk landsted i Sydengland.

               Men Holmes lider af hukommelsessvigt og er usikker på sine erindringer. Han tilbringer dagen sammen med sin husholderske (Laura Linney) og hendes kvikke, ti-årige søn, til hvem han knytter et særligt bånd - en vordende Dr. Watson! 'Mr. Holmes' er en særdeles fin tilføjelse til listen af historier om den store detektiv og en feelgood-film i den allerbedste betydning. Og landskabsbillederne er så overdådige, at man på vej ud af biografen kun tænker på at komme på cykeltur til Kent og Sussex næste sommer.
               Biografpremiere: Torsdag 21. april
               Instruktion: Bill Condon
               Skuespillere: Ian McKellen, Laura Linney, Hiroyuki Sanada, Milo Parker, Hattie Morahan
               Spilletid: 01:44
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               søndag 5. november

               Noi Albinoi


               E

                søndag 5. november

                1t 22min

                Ikke vurderet

                Noi Albinoi

                12:00
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Vinteren er over en lille landsby på Island, hvor teenageren Noi bor hos sin bedstemor. Der er ikke mange adspredelser, og Noi keder bagdelen ud af bukserne indtil han møder Iris, der passer den lokale tankstation. De to indleder et forhold, og optændt af ungdommens overmod og kærlighed planlægger Noi et bankrøveri, så han og Iris kan flygte til andre og mere spændende steder.
                Biografpremiere: Fredag 10. september
                Instruktion: Dagur Kári
                Skuespillere: Tómas Lemarquis, Þröstur Leó Gunnarsson, Elín Hansdóttir
                Spilletid: 01:22
                Censur: Ikke vurderet

                onsdag 15. november

                Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy


                E

                 onsdag 15. november

                 1t 10min

                 Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy

                 19:15
                 E - Sal A
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Dan Turèll (1946-93) efterlod et overvældende forfatterskab, og ’Onkel Danny’ med de sorte negle og den skaldede isse blev folkeeje. Lars Movin og Steen Møller Rasmussens portrætfilm kigger ind bag facaden.

                 Dan Turèlls produktion er en af de største i moderne dansk litteratur – i omfang og betydning! Mere end 90 udgivelser blev det til: Formeksperimenterende digte, det populære erindringsværk 'Vangede billeder' (1975), kriminalromaner samt en stribe avisskriverier m.m.

                 Hertil kom, at Dan Turèll bedre end nogen anden dansk forfatter i sin samtid forstod betydningen af at have et image. Gennem talrige shows og optrædener i radio og tv blev 'Onkel Danny’ folkeeje. Men hvordan var forholdet mellem forfatteren og hans alter ego? Gennem arkivmateriale og udsagn fra familie, venner og kolleger pejler filmen sig ind på såvel figuren Onkel Danny som mennesket Dan Turèll.
                 Biografpremiere: Fredag 23. august
                 Instruktion: Lars Movin, Steen Møller Rasmussen
                 Skuespillere: Kristen Bjørnkjær, Dan Turèll, Suzanne Brøgger m.fl.
                 Spilletid: 01:10
                 Censur:

                 søndag 3. december

                 Samsara


                 E

                  søndag 3. december

                  1t 42min

                  Ikke vurderet

                  Samsara

                  12:00
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Oplev den magiske og smukke Samsara, der genforener de to filmskabere Ron Fricke og Mark Magidson, hvis prisvindende film Baraka og Chronos bragte en ny visuel og musikalsk kunstfærdighed til biografrummet. Samsara er et helligt ord, der betyder 'det evigt drejende livshjul'. Dette er udgangspunktet for de to filmskabere, mens de søger efter den undvigende strøm af sammenhæng, der løber igennem vores liv.

                  Filmet over en periode på fem år, i femogtyve lande, på fem kontinenter og skudt med 70mm film, fører Samsara os til verdener bestående af hellig jord, naturkatastrofer, industrielle komplekser og naturens vidundere. Ved at dispensere al dialog og deskriptiv tekst undergraver Samsara vores forventninger om en traditionel dokumentar.

                  I stedet opfordrer filmen til egne fortolkninger, som inspireres af betagende billeder og musik, der kombinerer det gamle med det moderne. Samsara udforsker verdens vidundere; fra det mondæne til det mirakuløse.
                  Biografpremiere: Onsdag 28. august
                  Instruktion: Ron Fricke, Mark Magidson
                  Skuespillere:
                  Spilletid: 01:42
                  Censur: Ikke vurderet

                  onsdag 13. december

                  Fanny og Alexander


                  E

                   onsdag 13. december

                   3t 08min

                   Tilladt over 15 år

                   Fanny og Alexander

                   19:15
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Bergmans magnum opus er en hyldest til livet, familien og teatret, og samtidig en dannelseshistorie om et ungt snarrådigt menneske. En sædeskildring på godt og ondt – om tro, magt og kunstnerisk fantasi – med højtider, fester og de skiftende sæsoner som medspiller.

                   Vi ser verden gennem øjnene på ti-årige Alexander, der legende og drømmende bevæger sig gennem sin bedstemors ekstravagante lejlighed. Filmens første 90 minutter er tildelt en overdådig julefest, der kunne stå som en fortælling i sig selv, men som tjener som en elegant indføring i det samlede persongalleri.

                   Efter juleferien ændrer livet sig radikalt. Alexanders far dør, og moren beslutter sig for at gifte sig med biskoppen Vergerus, der har gjort sine hoser grønne hos hende. Hun og de to børn forlader storfamilien og det luksuriøse liv for at underkaste sig biskoppens strenge regler og levevis. Bergmans storfilm er imidlertid også en hyldest til livet og teatret – ikke mindst Strindbergs 'Et drømmespil' og Shakespeares 'Hamlet' spejles i fortællingen – og en dannelsesfortælling om, hvordan kunstnerisk fantasi tager form i et ungt menneske af den rette støbning. Måske biskoppens dogmer alligevel må vige til sidst?
                   Biografpremiere: Mandag 17. januar
                   Instruktion: Ingmar Bergman
                   Skuespillere: Bertil Guve, Pernilla Allwin, Kristina Adolphson, Kristian Almgren m.fl.
                   Spilletid: 03:08
                   Censur: Tilladt for børn over 15 år