Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

mandag 19. februar

120 slag i minuttet


E

  mandag 19. februar

  2t 23min

  Tilladt over 15 år

  120 slag i minuttet

  19:00
  E - Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  ”Jeg tror, at det er svært at elske en film mere end denne,’ udtalte juryformand Pedro Almodóvar, da Robin Campillons på én gang gribende, humoristiske og filmkunstnerisk prægnante drama havde verdenspremiere i Cannes, hvor filmen vandt både juryens Grand Prix og de internationale kritikeres pris.

  Filmens omdrejningspunkt er en gruppe aktivister i 1990’ernes Paris. AIDS-epidemien raser, mens myndigheder og medicinalindustri ser passivt til.

  Frustrationen vokser blandt aktivisterne i Act Up, som tvinges til at tage drastiske metoder i brug for at blive hørt. Og parallelt med det store drama, kæmper hver især med kærligheden, håbet og døden.
  Biografpremiere: Torsdag 8. marts
  Instruktion: Robin Campillo
  Skuespillere: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz
  Spilletid: 02:23
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  tirsdag 20. februar

  Western - CIN


  E

  Rust Never Sleeps - CIN


  E

   tirsdag 20. februar

   1t 59min

   Tilladt over 15 år

   Western - CIN

   18:30
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Producerteamet bag ’Toni Erdmann’ er igen på spil!

   Månedens Film i februar ’Western’ udspiller sig i en bulgarsk floddal, hvortil et tysk byggesjak kommer buldrende med maskiner og macho-attitude. Kun én i gruppen, den midaldrende Meinhard med en broget fortid, sanser de lokale beboeres ønsker og behov, hvilket bringer ham på kant med kollegerne.

   Instruktøren Valeska Grisebach har et vidunderligt blik for pinlige tavsheder, magtspillet mellem mennesker og tilnærmelsens klodsede tango.

   ’Western’ er en ikke sukkeroverstrøet godbid, en ’Strudel-western’, der understreger, at den aktuelle tyske filmgeneration er værd at holde øje med.
   Biografpremiere: Tirsdag 13. februar
   Instruktion: Valeska Grisebach
   Skuespillere: Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov Letifov, Veneta Fragnova
   Spilletid: 01:59
   Censur: Tilladt for børn over 15 år

   1t 48min

   Tilladt for alle

   Rust Never Sleeps - CIN

   21:00
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Neil Young & Crazy Horses live-koncert i Cow Palace (San Francisco, oktober 1978) bliver indledt med tonerne af Jimi Hendrix’ ’Star Spangled Banner’.

   Scenen er pakket med overdimensionerede højttalere, og roadies vimser rundt som kutteklædte nomader fra Star Wars-universet. Øverst oppe knæler Neil Young med sin 12-strengede guitar, på hvilken han fremfører en inciterende akustisk version af ’Sugar Mountain’.

   Den afløses af ’Hey Hey, My My’, ’Like a Hurricane’ og en række højelektriske numre, hvor Crazy Horse spiller rundt om og op til guitartornadoen Young.

   Vises uden undertekster.
   Biografpremiere: Tirsdag 20. februar
   Instruktion: Neil Young
   Skuespillere: Neil Young, Ralph Molina, Frank 'Pancho' Sampedro, Billy Talbot
   Spilletid: 01:48
   Censur: Tilladt for alle

   lørdag 24. februar

   The Room


   E

    lørdag 24. februar

    1t 40min

    Ikke vurderet

    The Room

    20:30
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Filmen THE ROOM fra 2003 betragtes af mange som den dårligste film der nogensinde er lavet, og Entertainment Weekly har kaldt den "The Citizen Kane of Bad Movies". THE ROOM har opnået et stort kultpublikum verden over, og også i Danmark.

    Siden tilblivelsen i 2003 er trekantsdramaet The Room, vokset til et internationalt kultfænomen. Filmen er især kendt for sit ringe skuespil, meningsløse plots og karakterer. Filmen har på grund af sin hjælpeløse opbygning, en stor underholdningsværdi, og er en filmoplevelse af de meget sjældne.
    Biografpremiere: Mandag 29. januar
    Instruktion: Tommy Wiseau
    Skuespillere: Tommy Wiseau, Greg Sestero, Juliette Danielle
    Spilletid: 01:40
    Censur: Ikke vurderet

    mandag 26. februar

    Mrs. Hyde


    E

     mandag 26. februar

     1t 35min

     Ikke vurderet

     Mrs. Hyde

     17:00
     E - Sal E
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Den generte gymnasielærer Madame Hyde - Isabelle Huppert i endnu en psykisk krævende rolle - underviser i fysik på et gymnasium i et forstadskvarter, hvor hun kun møder foragt fra sine elever og kolleger. En dag rammes hun af et lynnedslag. Efter at være kommet sig over forskrækkelsen, begynder hun at mærke en ny, foruroligende energi i sin krop. Som titlen antyder, har Robert Louis Stevenson (meget løseligt) stået for forlægget, der i sin natur giver Isabelle Huppert lejlighed til at udtrykke flere ekstremer af sit i forvejen vidtfavnende register.
     Biografpremiere: Mandag 26. februar
     Instruktion: Serge Bozon
     Skuespillere: Isabelle Huppert, Romain Duris, José Garcia m.fl.
     Spilletid: 01:35
     Censur: Ikke vurderet

     tirsdag 27. februar

     Walls - CIN


     E

     The Road - CIN


     E

     Meuthen's Party - CIN


     E

      tirsdag 27. februar

      1t 22min

      Tilladt over 15 år

      Walls - CIN

      14:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Festivalen Docs & Talks præsenterer ’Walls’, en visuelt dragende film, der zoomer ind på de mure, der skærer sig igennem landskabet rundt omkring i verden, og på nogle af de menneskeskæbner, der udfolder sig omkring dem.

      Filmen udforsker grænseovergangene mellem Mexico og USA, Marokko og Spanien samt Zimbabwe og Sydafrika ved at sidestille historierne om dem, der befinder sig på den ene side, og dem på den anden. Budskabet er klart: Mennesker uden for murene og dem indenfor har mere tilfælles, end de tror.

      I EU, Trumps USA, Afrika, Mellemøsten og Asien skyder flere og flere grænsemure og hegn op, selv om den politiske vision efter Berlinmurens fald var en verden med færre grænsehegn. Hvordan er grænser i stigende grad blevet svaret på en global verdens problemer? Hvem tjener penge på dem? Hvad er konsekvensen globalt og i de lokale grænseområder?

      Efter filmen vil migrationsforskere Ninna Nyberg Sørensen og Sine Plambech fra DIIS sammen med juraprofessor Jens Vedsted-Hansen fra Aarhus Universitet debattere implikationerne af den nye globale grænsevirkelighed.

      Vises med engelske undertekster.
      Biografpremiere: Tirsdag 27. februar
      Instruktion: Pablo Iraburu, Migueltxo Molina
      Skuespillere: Ghariba Bokhari, Bokhar Bricio, Al Enciso
      Spilletid: 01:22
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      1t 35min

      Tilladt over 15 år

      The Road - CIN

      16:30
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Kina investerer svimlende summer i infrastruktur i disse år, og nye forbindelsesruter er brudt frem både i Kina og resten af verden siden lanceringen af det mægtige Silkevejsprojekt i 2013. Men hvordan er man overhovedet i stand til at bygge med så hæsblæsende hastighed, og hvad er de lokale konsekvenser overalt, hvor vejene skyder op?

      Festivalen Docs & Talks inviterer til danmarkspremiere på instruktør Zanbo Zhangs imponerende dokumentar ’The Road’, der giver et kritisk indblik i tilblivelsen af Xu-Huai Highway i Hunan-provinsen.

      Vi følger vejkonstruktionen fra flere synsvinkler: Byggefirmaet, arbejderne og lokalbefolkningen – og bliver viklet ind i et morads af korruption, gangstermetoder og magtesløse borgere, som står over for at miste deres hjem og levebrød.

      Efter filmen vil DIIS-forsker Yang Jiang sammen med Nikolaj K. Andersen og Raymond Yamamoto fra Aarhus Universitet diskutere de økonomiske, udviklingsmæssige og sociale muligheder og udfordringer, som opstår i kølvandet på Kinas infrastruktur-projekter både lokalt og i resten af verden. Debatten foregår på engelsk.

      Filmen vises med engelske undertekster.
      Biografpremiere: Tirsdag 27. februar
      Instruktion: Zanbo Zhang
      Skuespillere:
      Spilletid: 01:35
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      1t 33min

      Tilladt over 15 år

      Meuthen's Party - CIN

      19:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Racist, jødehader og demagog. Det er nogle af de prædikater, Jörg Meuthen, toppolitiker i det tyske højreparti AfD, konstant forsøger at ryste af sig i Meuthen’s Party – et tæt personportræt filmet under valgkampen i delstaten Baden-Württemberg i 2016.

      Instruktør Marc Eberhardt tegner et subtilt billede af en jovial universitetsøkonom, som hele tiden balancerer mellem på den ene side bombastiske udtalelser om udlændinge og Tysklands udtræden af EU (Dexit), og på den anden side forsøger at glatte ud, når han bliver foreholdt sine partifællers racistiske udtalelser.

      Filmen, der har dansk premiere og præsenteres af festivalen Docs & Talks, er kun blevet endnu mere aktuel, efter at Meuthen i december 2017 blev valgt til en af landsformændene i AfD.

      Efter filmen debatterer seniorforskere Cecilie Banke og Vibeke Schou Tjalve fra DIIS og Peter Bugge, lektor på Østeuropastudier ved Aarhus Universitet, baggrunden for højrefløjens fremgang i Tyskland og resten af Verden og forsøger at give svaret på, hvorfor flere af højrepartierne er plaget af fløjkrige, efter de har etableret sig.

      Vises med engelske undertekster.
      Biografpremiere: Tirsdag 27. februar
      Instruktion: Marc Eberhardt
      Skuespillere:
      Spilletid: 01:33
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      onsdag 28. februar

      I fars hænder - DOXBIO


      E

       onsdag 28. februar

       1t 18min

       I fars hænder - DOXBIO

       19:00
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       For 17 år siden blev Svens far, keramikeren Niels, fundet frosset ihjel i en snedrive få kilometer fra deres hjem.

       Sven har forsøgt at lægge opvæksten med den stærkt alkoholiserede far bag sig, men noget trækker i ham. Han finder en kasse med breve, afstøbninger og mystiske lydoptagelser, faren har efterladt, og på trods af familiens advarsler begynder han at grave i fortiden.

       Undervejs bliver det store spørgsmål, Sven må stille sig selv, om han uvidende har fortsat farens indre kamp og er på vej i hans fodspor?
       Biografpremiere: Onsdag 28. februar
       Instruktion: Sven Vinge
       Skuespillere:
       Spilletid: 01:18
       Censur:

       torsdag 1. marts

       The Florida Project


       E

        torsdag 1. marts

        1t 57min

        The Florida Project

        19:00
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        I løbet af en sommer i Orlando, Florida følger vi seksårige Moonee (Brooklyn Prince) og hendes unge rebelske mor Halley (Bria Vinaite). De bor på The Magic Castle, et motorvejsmotel på grænsen til ”The Most
        Magical Place on Earth” – Disney World.

        Trods hendes barske omgivelser finder den kække Moonee med sit
        sprudlende humør det ikke svært at gøre hver dag til en ekstraordinær oplevelse. Motelpasseren Bobby (Willem Dafoe) prøver så godt han kan, at holde styr på de frække unger og gemmer under den hårde
        facade på et hjerte af guld. De lange eftermiddage bruges til ballade og eventyrlige ekspeditioner, når Moonee sammen med sit slæng frygtløst udforsker den helt unikke verden, som de er havnet i. Moonee
        ved bare ikke, at hendes forestilling om virkeligheden bygger på Haylleys hårde slid og beslutning om at vælge en farlig vej for at kunne forsørge sin datter.

        ”The Florida Project” er en af årets mest anmelderroste film og er et enestående indblik i livet i skyggen af det normale og en hyldest til børns vidunderlige evne til at finde magien i alt.
        Biografpremiere: Torsdag 1. marts
        Instruktion: Sean Baker
        Skuespillere: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Valeria Cotto, Bria Vinaite m.fl.
        Spilletid: 01:57
        Censur:

        søndag 4. marts

        SØNDAG I PARADIS - TITANIC


        E

        OSCAR NIGHT I PARADIS 2018


        E

         søndag 4. marts

         3t 40min

         Ikke vurderet

         SØNDAG I PARADIS - TITANIC

         12:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Århundredets Festival og Øst for Paradis præsenterer en episk oplevelse af en søndag med champagnebrunch og ny-klassikeren TITANIC!

         Lidt over tyve år efter den storslåede film 'Titanic' i 1997 vandt biografgængernes hjerter og hele 11 Oscars, har du igen chancen for at opleve filmen på det store lærred. Denne søndag serveres der en lækker brunch med champagne i den hyggelige nye café i Øst for Paradis. Herefter introducerer historiker Søren Hein Rasmussen fra Meganørd os til den historiske periode omkring 1912, hvor skibet, der ikke kunne synke, alligevel sank, inden vi skal opleve James Camerons prisvindende film.

         OM FILMEN//
         I filmen 'Titanic' begynder luksuslineren sin jomfrurejse fra Southampton den 10. april 1912.

         Alle samfundslag er repræsenteret på det synkefrie skib fra den unge og kække Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), der har vundet sin billet i et spil kort, til den elegante og reserverede Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), der rejser på 1. klasse med sin rige familie.

         Det uundgåelige møde mellem de to modpoler ender med ægte kærlighed, imens skibet langsomt men sikkert nærmer sig det skæbnesvangre isbjerg.


         PROGRAM:

         Kl. 11.00: Champagnebrunch serveres i caféen
         Kl. 12.00: Oplæg ved forsker fra Århundredets Festival
         Kl. 12.15: Filmstart 'Titanic'

         Der indlægges en kort pause halvvejs i filmen.

         Forventet sluttidspunkt: kl. 15.40
         Biografpremiere: Søndag 4. marts
         Instruktion: James Cameron
         Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Bill Paxton m.fl.
         Spilletid: 03:40
         Censur: Ikke vurderet

         7t 30min

         Ikke vurderet

         OSCAR NIGHT I PARADIS 2018

         23:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Kom med til en af årets største filmbegivenheder når vi holder OSCAR NIGHT I PARADIS!

         Gå ikke glip af en forrygende aften og nat i filmens tegn, hvor vi sørger for rammerne omkring den perfekte OSCAR NIGHT. Vi disker blandt andet op med bobler, eksklusiv forpremiere, quiz og dertilhørende præmier fra lokale sponsorer.

         Vi åbner dørene kl. 23:00 med bobler og rød løber. Til midnat holder vi forpremiere på Greta Gerwigs instruktørdebut LADY BIRD, hvorefter vi kl. 01:35 ca. stiller om til THE OSCARS 2018, som vi livestreamer i salen.

         I løbet af natten vil der være konkurrencer med præmier, samt et par små, lækre overraskelser, som vi serverer på et sølvfad for dig i salen. I aftenens anledning har vi også forberedt et særligt bar-kort til dig, så du kan købe rødvin, øl og bobler til ekstraordinært gode priser i vores nyrenoverede café. Når showet er forbi og dagslyset rammer Aarhus, byder vi på en croissant, inden vi siger tak for denne gang.

         Modsat Hollywood er der ingen dresscode i Paradis, så du bestemmer helt selv om du vil komme i dit stiveste puds eller din blødeste pyjamas. Aftenens bedste og mest gennemførte outfit bliver belønnet med en lækker præmie.

         Så kom og vær med til vores på én gang glamourøse og tilbagelænede OSCAR NIGHT I PARADIS, hvor der er plads til glitter, men også blitzende kameraer, dyner og hyggesnak i salen.

         Obs! Til denne aften kan billetterne kun købes, og ikke forhåndsreserveres. Vi gør desuden opmærksom på, at billetten giver adgang til filmvisning og forplejning, og at selve live-transmissionen er åben såfremt der måtte være ledige pladser i salen.
         Biografpremiere: Søndag 4. marts
         Instruktion:
         Skuespillere:
         Spilletid: 07:30
         Censur: Ikke vurderet

         mandag 5. marts

         Numéro une


         E

          mandag 5. marts

          1t 50min

          Ikke vurderet

          Numéro une

          16:40
          E - Sal E
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Der er koldt på toppen i det franske erhversliv - og ikke mindre koldt, hvis man skal gøre sig som kvinde. Det er Emmanuelle Blachey (altid fremragende Emmanuelle Devos) ikke umiddelbart villig til at erkende, men situationen spidser til, da hun udpeges til at lede et førende fransk energiselskab. Hendes kvalifikationer er i top, men hendes mentale beredskab udfordres - ikke kun af konkurrende selskaber, men også af spidse albuer internt - og en hjemmefront, hvor manden (John Lynch) føler sig stadig mere overset, og hvor hendes far (Sami Frey) slås med sit helbred. For at føje spot til skade arbejder konkurrenterne på at grave snavs frem fra hendes fortid, mens hendes højre hånd forsøger at tage sit liv. Nej, det skorter ikke på intriger og hændelser i Tonie Marshalls fermt håndterede blend af drama og spændingsfilm, der lykkes flot med at vinkle kvindeligt på en ellers mandsdomineret verden.
          Biografpremiere: Mandag 5. marts
          Instruktion: Tonie Marshall
          Skuespillere: Emmanuelle Devos, Suzanne Clément, Richard Berry, Sami Frey, John Lynch m.fl.
          Spilletid: 01:50
          Censur: Ikke vurderet

          tirsdag 6. marts

          Don't look Now (Rødt chok) - CIN


          E

          A Man of Integrity - CIN


          E

           tirsdag 6. marts

           1t 50min

           Tilladt over 15 år

           Don't look Now (Rødt chok) - CIN

           18:30
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Vises utekstet.

           I Nicolas Roegs eminent klippede gyserklassiker ’Rødt chok’ bliver ægteparret Laura og John Baxter udsat for alle forældres mareridt: Deres lille pige drukner i en sø.

           De prøver at komme videre med livet, og Laura tager med sin mand, da han skal til Venedig for at restaurere en kirke. I Venedig møder Laura et gammelt engelsk søskendepar, hvoraf den ene hævder at være synsk.

           Hun siger, at hun kan se deres døde datter, og at John er i stor fare i Venedig. John giver ikke en døjt for de overnaturlige beskeder, og det får skæbnesvangre konsekvenser.

           Filmen introduceres af lektor ved Aarhus Universitet Andreas Halskov.
           Biografpremiere: Tirsdag 6. marts
           Instruktion: Nicolas Roeg
           Skuespillere: Julie Christie, Donald Sutherland, Hilary Mason, Clelia Matania
           Spilletid: 01:50
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           1t 57min

           Tilladt over 15 år

           A Man of Integrity - CIN

           21:00
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           ’A Man of Integrity’ er Månedens Film i marts.

           Guldfiskeopdrætteren Reza starter en kamp for retfærdighed, da hans ellers rolige tilværelse i et lille nordiransk lokalsamfund forstyrres af nabovirksomheden, der bruger alle beskidte midler for at overtage hans grund.

           Det er den lille mands kamp mod kapitalismen i et samfund, hvor korruption normalt bekæmpes med korruption. Men Reza er en mand af ære og selvom både konens, barnets og guldfiskenes ve og vel sættes på spil, tager han med glødende raseri, kampen op.

           Årets vinder af Un Certain Regard i Cannes er instrueret af Mohammad Rasoulof, der selv har haft sine kampe mod systemet.

           Vises med engelske undertekster.
           Biografpremiere: Tirsdag 6. marts
           Instruktion: Mohammad Rasoulof
           Skuespillere: Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee, Nasim Adabi, Zeinab Shabani, Missagh Zareh
           Spilletid: 01:57
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           onsdag 7. marts

           MEDITERRANEA - Olav de Linde præsenterer til Mine Aftner i Paradis


           E

            onsdag 7. marts

            3t 30min

            Ikke vurderet

            MEDITERRANEA - Olav de Linde præsenterer til Mine Aftner i Paradis

            19:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Ejendomsdirektør og Bazar Vest-idémand Olav de Linde præsenterer dramaet MEDITERRANEA til MINE AFTNER I PARADIS!

            Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin.

            OM OLAV DE LINDE//
            Olav de Linde (f. 1951) er indehaver og administrerende direktør i byggeselskabet af samme navn, som blev startet af Olav i 1974. Olav startede med at købe fast ejendom allerede mens han læste på Handelshøjskolen, ligesom han i mange år deltog som arbejdsmand, selv varetog opkøb, udlejning og en stor del af administrationen. Byggeselskab Olav de Linde A/S står blandt andet bag Bazar Vest i Brabrand.

            OM FILMEN//
            En aktuel, usentimental og stærk film om bådflygtninges farefulde rejse og kamp for at skabe sig et nyt liv i Italien.

            I deres søgen efter et bedre liv rejser Ayiva og hans bedste ven, Abas, gennem ørkenen I Burkina Faso og krydser havet for at nå til Syditalien. Men da de ankommer til byen Rosarno bliver de mødt af barske udfordringer, som slet ikke stemmer overens med de forventninger, som romantiserende Facebook-billeder havde givet dem. Ayiva tilpasser sig langsomt sit nye liv gennem sit arbejde på en appelsinplantage, da hans arbejdsgiver åbner sit hjem for ham. Men hans ven bliver stadig mere desillusioneret af sin formålsløse virkelighed. Et angreb på byens afrikanske indvandrere udvikler sig til et alvorligt oprør, som skaber vidt forskellige fremtidsudsigter for de to venner.

            MEDITERRANEA er første spillefilm af den italiensk-amerikanske instruktør Jonas Carpignano, som var udtaget til Cannes Film Festival 2015 i konkurrencen Semaine de la Critique, hvor den tog kritikerne med storm.
            Biografpremiere: Onsdag 7. marts
            Instruktion:
            Skuespillere:
            Spilletid: 03:30
            Censur: Ikke vurderet

            lørdag 10. marts

            Farvekraft ad helvede til - Sporene efter maleren Jens Søndergaard


            E

             lørdag 10. marts

             1t 29min

             Tilladt for alle

             Farvekraft ad helvede til - Sporene efter maleren Jens Søndergaard

             14:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             En dokumentarfilm om en stor dansk maler - Danmarks Edward Munch.
             Et portræt, fyldt med farvekraft, af en af Danmarks største ekspressionistiske malere, Jens Søndergaard.

             Dokumentarfilmen giver et indblik i en følsom kunstner, på samme tid selvhævdende og sart, ensom og udadvendt. Hans barnlige sjæl levede side om side med en voldsom kunstnerisk udtrykskraft.

             Han var en stor del af sit liv sin kone utro, og drak også for meget i perioder. Hans malerier afspejler det hele. Farverne nærmest vælter ud af lærrederne. Selv kaldte han det ”Farvekraft ad helvede til”.

             Jens Søndergaard døde i 1957, men fik sat sig varige spor med sine malerier.
             Hans pensel var ikke låst fast i regler og traditioner, men drevet af inspirationsbølger af smerte, patos og natur.
             Som barn blev han svøbt ind i den vestjyske Jantelov, som han skulle smyge sig ud af, og den kraft havde han. Han valgte at være kunstner på trods, og kunst blev hjerteblod for ham i hans 61 år lange liv. Kunsten og maleriet blev hans raison d´être, hans eksistensgrundlag.

             Filmen tager os med til mange af de hjem og steder Jens Søndergaards malerier hænger i dag. Lige fra et kæmpe maleri på Aarhus Universitet til en lille akvarel hos en 90-årig dame i Hurup.

             Hvad er kunstens værdi, og hvad betyder den for os? Det forsøger instruktør Anne Moulvad at anskueliggøre i denne poetiske dokumentar fyldt med malerier, nykomponeret fløjtemusik og fortællinger om Jens Søndergaard.
             Kunsten består, mens livet foregår og...forgår.
             Biografpremiere: Søndag 4. marts
             Instruktion: Anne Holst Moulvad
             Skuespillere:
             Spilletid: 01:29
             Censur: Tilladt for alle

             mandag 12. marts

             Montparnasse Bienvenüe


             E

              mandag 12. marts

              1t 37min

              Anbefalet over 7 år

              Montparnasse Bienvenüe

              17:00
              E - Sal E
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Paula er en 30+ pariserinde på kanten af et nervøst sammenbrud. Hendes kæreste gennem 10 år har forladt hende, og vi møder hende sønderknust, men med en fandenivoldsk tro på, at der er en udvej.

              Paula er vild og umulig ikke at elske i hendes ukuelige forsøg på at genopfinde sig selv efter det lange, sikre forhold. Hun nægter at være offer og forsøger ihærdigt at opretholde et billede af at hun har alt under kontrol, men hendes klodsede ivrighed gør det svært at holde fast på veninder, mænd og jobs, der alle forsvinder så hurtigt, som de kommer. Så da eks-kæresten dukker op midt i kaosset, står Paula over for et afgørende valg.

              MONTPARNASSE BIENVENÜE vandt årets Camera D’Or (Det Gyldne Kamera) i Cannes og prisen for Bedste Film på Stockholm International Film Festival.
              Biografpremiere: Torsdag 22. marts
              Instruktion: Léonor Serraille
              Skuespillere: Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon m.fl.
              Spilletid: 01:37
              Censur: Frarådes for børn under 7 år

              tirsdag 13. marts

              A Man of Integrity - CIN


              E

              A Clockwork Orange - CIN


              E

               tirsdag 13. marts

               1t 57min

               Tilladt over 15 år

               A Man of Integrity - CIN

               18:30
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               ’A Man of Integrity’ er Månedens Film i marts.

               Guldfiskeopdrætteren Reza starter en kamp for retfærdighed, da hans ellers rolige tilværelse i et lille nordiransk lokalsamfund forstyrres af nabovirksomheden, der bruger alle beskidte midler for at overtage hans grund.

               Det er den lille mands kamp mod kapitalismen i et samfund, hvor korruption normalt bekæmpes med korruption. Men Reza er en mand af ære og selvom både konens, barnets og guldfiskenes ve og vel sættes på spil, tager han med glødende raseri, kampen op.

               Årets vinder af Un Certain Regard i Cannes er instrueret af Mohammad Rasoulof, der selv har haft sine kampe mod systemet.

               Vises med engelske undertekster.
               Biografpremiere: Tirsdag 6. marts
               Instruktion: Mohammad Rasoulof
               Skuespillere: Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee, Nasim Adabi, Zeinab Shabani, Missagh Zareh
               Spilletid: 01:57
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               2t 16min

               Tilladt over 15 år

               A Clockwork Orange - CIN

               21:00
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               I Stanley Kubricks mesterfilm fra 1971 får den kriminelle Alex sit kick fra porno og Beethoven – og af at stå i spidsen for en bande ’drooger’, der iført bowlerhatte og overalls drager ud på hektiske togter.

               Undervejs taler de en blanding af russisk og cockney og optræder med brutal vold, ikke mindst over for et ægtepar i et futuristisk luksushjem!

               Alex bliver pågrebet, og den hensynsløshed, der ledsager hans straf, skildres mindst lige så skræmmende som bandens forbrydelser. En stilfuld og bidende satire over et hyklerisk samfund, som stadig er aktuel.

               Vises uden undertekster.
               Biografpremiere: Tirsdag 13. marts
               Instruktion: Stanley Kubrick
               Skuespillere: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke, Adrienne Corri
               Spilletid: 02:16
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               onsdag 14. marts

               Festen


               E

                onsdag 14. marts

                1t 46min

                Tilladt over 11 år

                Festen

                19:15
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                De fire dogmebrødre Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Kristian Levring og Søren Kragh-Jakobsen offentliggjorde i 1995 Dogme95, et manifest og et 'kyskhedsløfte', som varslede et nybrud i dansk (og siden international) film. Håndholdt kamera, naturligt lys og nul musik var nogle af de grundlæggende regler, der skulle arbejdes efter i bestræbelsen på at forenkle filmproduktionen og komme ind til fortællingens og skuespillets kerne.

                'Festen' tog fornemt dogmet på ordet – og verden med storm – med sin fortælling om en familiekomsammen, hvor skeletterne rasler ud af skabet: På landevejen mellem de danske marker går Christian. Han er taget hjem fra sit hus i Frankrig for at fejre sin far Helges 60 års fødselsdag. Inden længe bliver han samlet op af sin grovkornede lillebror, Michael, som smider kone og unger ud af bilen for at kunne køre sin bror til faderens stort opsatte banket. Her samles familien i løbet af nogle timer, og vi ledes langsomt ind i en malstrøm af intriger og problemer.

                En af 1990'ernes allerbedste film og et scoop for Thomas Vinterberg og Dogmemanifestet. ’Festen’ har modtaget et hav af priser verden over – blandt andet juryens specialpris i Cannes. I 2008 modtog Vinterberg en særlig hæderspris ved European Film Awards for sin rolle som medstifter af Dogme 95.
                Biografpremiere: Fredag 19. juni
                Instruktion: Thomas Vinterberg
                Skuespillere: Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen, Paprika Steen, Birthe Neumann
                Spilletid: 01:46
                Censur: Tilladt for børn over 11 år

                torsdag 15. marts

                Vores livs ferie


                E

                 torsdag 15. marts

                 1t 52min

                 Vores livs ferie

                 19:00
                 E - Sal C
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Ella (Helen Mirren) og John (Donald Sutherland) har været gift i mange år og trænger til et spontant eventyr. Til deres voksne børns store overraskelse stikker ægteparret af i en gammel autocamper og kører ud på Route 1 mod Hemingways hus i Key West.

                 Det bliver en tur fuld af sjove oplevelser og eftertænksomme stunder om fortid og fremtid. Det er nu Ella og John har chancen for at mindes et
                 ægteskab drevet af passion og hengivenhed men også af hemmeligheder og overraskende afsløringer lige til det sidste.

                 Oplev de to Oscarvindere, Helen Mirren og Donald Sutherland, i en forrygende og moden roadmovie, der både leverer gode grin og stof til eftertanke.

                 ”Vores livs ferie” er nomineret til en Golden Globe for Bedste
                 kvindelige hovedrolle (Helen Mirren).
                 Biografpremiere: Torsdag 15. marts
                 Instruktion: Paolo Virzì
                 Skuespillere: Helen Mirren, Donald Sutherland, Kirsty Mitchell, Janel Moloney
                 Spilletid: 01:52
                 Censur:

                 lørdag 17. marts

                 Loving Vincent


                 E

                  lørdag 17. marts

                  1t 35min

                  Tilladt over 11 år

                  Loving Vincent

                  14:00
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Filmen er skabt som verdens første 100% olieanimerede film. 150 kunstnere har malet hvert eneste ene af de malerier, der krævedes til filmens 65.000 frames.
                  Resultatet er en farvestrålende, fascinerende og berørende beretning om skaberglæde og lidenskab produceret af Oscar-vindende Breakthru Films og Trademark Films.

                  Det er den 29. juli 1890. En såret mand vakler ned ad gaden i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et frisk skudsår i maven. Manden er Vincent Van Gogh – på det tidspunkt endnu ukendt for omverden, i dag en af historiens største kunstnere. Hans tragiske død er til den dag i dag omgærdet af mystik og spekulationer. Hvem var det, der skød?

                  LOVING VINCENT er en helt usædvanlig form for film, der omfavner Van Goghs kunstnerskab, skæbne og død gennem hans stemme i sine breve og giver nyt liv til karaktererne på hans malerier.
                  Biografpremiere: Torsdag 15. marts
                  Instruktion: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
                  Skuespillere: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk m.fl.
                  Spilletid: 01:35
                  Censur: Tilladt for børn over 11 år

                  mandag 19. marts

                  AARHUS RADIOBIOGRAF #4: RYSTELSEN


                  E

                   mandag 19. marts

                   2t 00min

                   Ikke vurderet

                   AARHUS RADIOBIOGRAF #4: RYSTELSEN

                   19:00
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Hvordan lyder det at leve med følgerne af en hjernerystelse? Hvordan navigerer du i verden, når du ikke længere kan stole på din sanser, og din hukommelse ikke længere fungerer, som den plejer? Og hvordan mærkes det, når asfalten føles som en hoppepude under dine fødder?

                   RYSTELSEN er ikke en almindelig lydfortælling. Fra første øjeblik får du fornemmelsen af, hvordan det var at være Zenia, da hun en dag var på vej i biografen, men faldt ned af trappen og slog hovedet. Lydbillederne er komponeret og strikket sammen, så de fører dig ind i Zenia Johnsons hoved og kropslige fornemmelser, mens hun fortæller om livet efter sin hjernerystelse, med skræmmende overbevisning.

                   Zenia bliver måske aldrig fri af følgerne fra hjernerystelsen. Hør hende fortælle om dødsangst, en forkludret hukommelse og hendes overlevelsesstrategier, når Øst for Paradis endnu en gang åbner dørene for Aarhus Radiobiograf mandag d. 12. marts 2018 klokken 19-21. Mød også tilrettelægger Rebecca Bach-Lauritzen og tonemester Peter Albrechtsen, som vil fortælle om, hvordan de lavede episoden og svare på spørgsmål fra publikum.
                   Biografpremiere: Mandag 12. marts
                   Instruktion:
                   Skuespillere:
                   Spilletid: 02:00
                   Censur: Ikke vurderet

                   tirsdag 20. marts

                   Le Cercle Rouge (Den røde cirkel) - CIN


                   E

                   B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989 - CIN


                   E

                    tirsdag 20. marts

                    2t 19min

                    Tilladt over 15 år

                    Le Cercle Rouge (Den røde cirkel) - CIN

                    18:15
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Vises med engelske undertekster.

                    Med det højintense og sirligt koreograferede drama ’Den røde cirkel’ cementerede Jean-Pierre Melville i 1970 for alvor sin position som krimigenrens mester.

                    Formen havde han afprøvet gennem en række film, og den var her i karrierens efterår slebet til efter alle filmhåndværkets regler.

                    Alain Delon spiller mestertyven Corey, der bliver løsladt fra fængslet, men kun for at fortsætte i den kriminelle løbebane. Sammen med en forfulgt kriminel flygtning og en alkoholiseret eks-politimand planlægger Corey nu sit livs juvelkup.

                    Filmen introduceres af forfatter og krimiekspert Bo Tao Michaëlis.
                    Biografpremiere: Tirsdag 20. marts
                    Instruktion: Jean-Pierre Melville
                    Skuespillere: Alain Delon, Bourvil, Gian Maria Volontè, Yves Montand, Paul Crauchet
                    Spilletid: 02:19
                    Censur: Tilladt for børn over 15 år

                    1t 32min

                    Tilladt for alle

                    B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989 - CIN

                    21:15
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Musik, kunst og kaos i 1980’ernes vilde Vestberlin!

                    Det er, hvad der møder den 22-årige Manchester-knægt Mark Reeder, da han i 1979 pakker tandbørste og smalfilmskamera og drager mod Bundesrepublikkens hotteste by.

                    Målet er at komme tæt på tidens elektroniske krautrockere, men tilfældige forbindelser fører ham også i armene på en ung Nick Cave og obskure new wave-bands som De Toten Hosen og Einstürzende Neubauten.

                    ’B-Movie’ tegner et billede af Berlin som en euforisk enklave for alternativ pop, punk og frisind – fra før verden gik af lave.

                    Vises uden undertekster.
                    Biografpremiere: Tirsdag 20. marts
                    Instruktion: Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Klaus Maeck
                    Skuespillere: David Bowie, Ben Becker, Nick Cave, Jörg Buttgereit, Eric Burdon
                    Spilletid: 01:32
                    Censur: Tilladt for alle

                    onsdag 21. marts

                    MARSHLAND - Elsebeth Egholm præsenterer til Mine Aftner i Paradis


                    E

                     onsdag 21. marts

                     3t 30min

                     Ikke vurderet

                     MARSHLAND - Elsebeth Egholm præsenterer til Mine Aftner i Paradis

                     19:00
                     E - Sal A
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     Forfatter og journalist Elsebeth Egholm præsenterer thrilleren MARSHLAND til MINE AFTNER I PARADIS!

                     Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin.

                     OM ELSEBETH EGHOLM//
                     Elsebeth Egholm (f. 1960) er født og opvokset i Aarhus. Efter en årrække på Det jyske Musikkonservatorium tog hun uddannelsen som journalist og blev herefter ansat på bl.a. Berlingske Tidende. Egholm debuterede i 1999 med De frie kvinders klub og har siden udgivet en række bøger. Første bind om Dicte Svendsen, Skjulte fejl og mangler, udkom i 2001. Elsebeth Egholm er blandt Danmarks mest læste forfattere, og hendes forfatterskab er solgt til udgivelse i en lang række lande.

                     OM FILMEN//
                     Da vi første gang møder de to kriminalbetjente, Pedro og Juan, er deres bil brudt sammen. Sådan går det jo, men den lakoniske hverdagsrealisme er sigende for den spanske thriller MARSHLAND, der emmer af noir-intensitet i sit miljø, i sine karakterer, i sin sans for tid og sted og i sit stærkt tilfredsstillende, twistede plot.

                     Året er 1980, det politiske klima i Spanien ligger og roder mellem diktatur og demokrati, og betjentene er på vej fra Madrid til det støvede Andalusien, hvor to unge søstre er forsvundet. Et par døde piger fra eller til, synes ikke rigtig at bekymre den konservative lokalbefolkning, der både hylder Hitler og Franco, men da søstrene viser sig blot at være de sidste i en længere række, strammer alvoren til.

                     Der er spændinger mellem de udenbys betjente og la pueblo, men også internt i lokalsamfundet og mellem de to kolleger, hvoraf den aldrende Juan er typen, der slår først og spørger bagefter.
                     Nuancerne og grundigheden er en af kvaliteterne i MARSHLAND, der er både skrevet og instrueret med insiderviden og lokalkolorit. "En af årets bedste spanske film", vurderede The Hollywood Reporter, og de er ikke ene om begejstringen. MARSHLAND har vundet mere end 30 priser allerede, heraf hele 10 Goya-priser, det spanske svar på Oscar.
                     Biografpremiere: Onsdag 21. marts
                     Instruktion:
                     Skuespillere:
                     Spilletid: 03:30
                     Censur: Ikke vurderet

                     torsdag 22. marts

                     Hotel Europa


                     E

                      torsdag 22. marts

                      1t 25min

                      Hotel Europa

                      19:00
                      E - Sal C
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      Det store Hotel Europa i Sarajevo får fint besøg på årsdagen for drabet på ærkehertug Frantz Ferdinand - et drab, der var med til at starte 1. Verdenskrig.

                      Mens hotellets bestyrer venter på dagens æresgæst, planlægger køkkenpersonalet en strejke, da de ikke har fået løn i flere måneder. På taget optager journalister en TV-debat i den historiske anledning, der kaster et lys over hvor forholdet mellem bosniere og serbere egentlig er i dag.

                      Fra hotellets tagterrasse til stripklubben i kælderen, via receptionen, vaskerummet og køkkenet; spændingerne stiger og Hotel Europa forvandles til en ideologisk trykkoger.
                      Biografpremiere: Torsdag 22. marts
                      Instruktion: Danis Tanovic
                      Skuespillere: Snezana Vidovic, Izudin Bajrovic, Vedrana Seksan mfl.
                      Spilletid: 01:25
                      Censur:

                      mandag 26. marts

                      Seeren


                      E

                      Happy End


                      E

                       mandag 26. marts

                       2t 00min

                       Ikke vurderet

                       Seeren

                       19:00
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Med sit filmdigt, baseret på gamle håndholdte optagelser, giver Lars Muhl et sjældent møde med sin afdøde ven og spirituelle vejleder Calle de Montségur, som er hovedpersonen i Lars’ bestseller 'Seeren fra Andalusien', det første bind i ’Gralstrilogien’.

                       Calle de Montségur, kendt som Seeren, kunne læse menneskers skæbne i ’Livets Bog’ og behandle folk med tankens kraft, lige meget hvor på Jorden, de befandt sig. I filmen forsøger Lars at formidle og sætte ord på noget, man normalt ikke kan sætte ord på, nemlig 'ånd'.

                       (Gilalai, 2016)
                       Biografpremiere: Tirsdag 8. marts
                       Instruktion: Lars Muhl
                       Skuespillere:
                       Spilletid: 02:00
                       Censur: Ikke vurderet

                       1t 47min

                       Tilladt over 11 år

                       Happy End

                       19:00
                       E - Sal C
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Michael Hanekes længe ventede opfølger til ’Amour’ føjer sit fint til instruktørens katalog over fermt dissekerende hudfletninger af det bedre borgerskab.

                       I nærværende film gælder det den lettere samspilsramte familie Laurent (med Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant og Mathieu Kassovitz i hovederollerne), som desperat forsøger at opretholde facaden, mens verden bogstavelig talt ramler sammen omkring dem.

                       Det er på én gang uhyggeligt morsomt og svært foruroligende at være flue på væggen i familiens herskabelige villa i Calais, hvor også den europæiske flygtningekrise sætter ekstra ’kulør’ på tilværelsen.
                       Biografpremiere: Onsdag 28. marts
                       Instruktion: Michael Haneke
                       Skuespillere: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin, Franz Rogowski
                       Spilletid: 01:47
                       Censur: Tilladt for børn over 11 år

                       tirsdag 27. marts

                       Picnic at Hanging Rock (Udflugten) - CIN


                       E

                       The Man Who Fell to Earth (Manden, som kom ned på Jorden) - CIN


                       E

                        tirsdag 27. marts

                        1t 55min

                        Tilladt over 15 år

                        Picnic at Hanging Rock (Udflugten) - CIN

                        18:30
                        E - Sal A
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Vises utekstet.

                        ’Picnic at Hanging Rock’ er den australske instruktør Peter Weirs svendestykke.

                        Året er 1900. Historien tager sit udgangspunkt i en pigeskole, beliggende i et trygt og øde landdistrikt. Pigerne er alle særdeles velopdragne og korset-indsnørede, og da skolens forstanderinde giver dem tilbud om en udflugt til en stor klippe i nærheden, er det årets helt store begivenhed.

                        Nogle af pigerne får lyst til at hoppe over bækken og se sig lidt om på egen hånd. Men det skulle de ikke have gjort. Snart havner de i klippens labyrintiske og voldsomt hypnotiserende univers. De af pigerne, der vender tilbage, har hukommelsestab, og hvor er de andre blevet af?
                        Biografpremiere: Tirsdag 27. marts
                        Instruktion: Peter Weir
                        Skuespillere: Rachel Roberts, Anne-Louise Lambert, Vivean Gray, Kirsty Child
                        Spilletid: 01:55
                        Censur: Tilladt for børn over 15 år

                        2t 19min

                        Tilladt over 15 år

                        The Man Who Fell to Earth (Manden, som kom ned på Jorden) - CIN

                        21:00
                        E - Sal A
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Vises utekstet.

                        Obskur og helt sin egen. Et rumvæsen forklædt som menneske ankommer til Jorden – et western-landskab i Kentucky. Missionen er at hente vand til væsenets egen, henslumrede planet.

                        David Bowie kan her opleves i sin første hovedrolle, og med sit orange glamrock-hår mimer karakteren tydeligt Bowies musikalske alter ego Ziggy Stardust fra samme periode.

                        Livet på Jorden er højst usædvanligt set gennem fremmede øjne, og de mange fristelser sætter sine spor i hovedpersonen. Snart er han både alkoholiseret og afhængig af tv – og på den måde et såre menneskeligt rumvæsen.
                        Biografpremiere: Tirsdag 27. marts
                        Instruktion: Nicolas Roeg
                        Skuespillere: David Bowie, Rip Torn, Candy Clark, Buck Henry, Bernie Casey
                        Spilletid: 02:19
                        Censur: Tilladt for børn over 15 år

                        onsdag 4. april

                        Silvana - DOXBIO


                        E

                         onsdag 4. april

                         1t 31min

                         Silvana - DOXBIO

                         19:00
                         E - Sal A
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         En inspirerende kærlighedshistorie og en knald-på musikfilm, der følger den svenske rapper Silvana Imam de første år i hendes karriere, hvor hun går fra undergrundskunstner til ikon.

                         I samme periode forelsker hun sig i den allerede etablerede stjerne Beatrice Eli og snart er de to et power-par, der sammen når mytiske højder på den svenske musikscene. Silvana bruger sin skarpe tunge og kompromisløse tekster til at samfundsrevse og kaste lys på alle former for undertrykkelse, og bliver hurtigt en stemme for en ny generation, belønnet med berømthed og store musikpriser.

                         Men efter et år i rampelyset, forsvinder Silvana pludselig med en melding om, at hun ikke er en super-helt, bare et menneske.
                         Biografpremiere: Onsdag 4. april
                         Instruktion: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
                         Skuespillere:
                         Spilletid: 01:31
                         Censur:

                         onsdag 18. april

                         ALLE ANDRE - Ellen Riis præsenterer til Mine Aftner i Paradis


                         E

                         Sunset Boulevard


                         E

                          onsdag 18. april

                          3t 30min

                          Ikke vurderet

                          ALLE ANDRE - Ellen Riis præsenterer til Mine Aftner i Paradis

                          19:00
                          E - Sal A
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          Forstander på Den Europæiske Filmhøjskole Ellen Riis præsenterer Maren Ades ('Min far Toni Erdmann) ALLE ANDRE til MINE AFTNER I PARADIS!

                          Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin.

                          OM ELLEN RIIS//
                          Ellen Riis (f. 1956) er uddannet Cand.phil. i kommunikation og tiltrådte i februar som forstander på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft. Ellen Riis har mere end 25 års erfaring i film- og mediebranchen som producent, konsulent og underviser.

                          OM FILMEN//
                          Det unge par Gitti og Chris er på deres første ferie sammen på en solbeskinnet ø i Middelhavet. Snart får forholdet dog ridser i lakken. Særligt i mødet med Chris' succesfulde kollega og hans kæreste, der er gravid med deres ønskebarn, slår det pludseligt uventede gnister.

                          'Scener fra et prøvet parforhold' kunne denne tyske tour de force udi i et ungt pars vildledte veje mod potentielt lykkelig tosomhed have heddet. Den unge instruktør Maren Ade går ubarmhjertigt tæt på de mest intimt ritualiserede afkroge af parforholdet i skildringen af Gitti og Chris.

                          ALLE ANDRE var i hovedkonkurrencen på årets Berlinale og vandt velfortjent juryens Sølvbjørn.

                          Foto af Ellen Riis: Morten Fauerby
                          Biografpremiere: Onsdag 18. april
                          Instruktion:
                          Skuespillere:
                          Spilletid: 03:30
                          Censur: Ikke vurderet

                          1t 50min

                          Tilladt over 11 år

                          Sunset Boulevard

                          19:15
                          E - Sal C
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          Billy Wilders film noir-hyldest til – og hudfletning af! – Hollywoods drømmefabrik har Gloria Swanson i en glansrolle som stumfilmens store diva, Norma Desmond, der nu bor tilbagetrukket i Beverly Hills.

                          Hun har ikke været uden for en dør, siden talefilmens ‘stemmer’ tog over. Hendes fans sender dog stadig breve, og hun planlægger et comeback. Joe Gillis, en arbejdsløs forfatter i pengenød (spillet af William Holden), påtager sig opgaven at skrive et manuskript, som skal genetablere Normas stjernestatus.

                          Joe flytter ind i hendes pragtvilla, men opdager gradvist en verden bygget op af bedrag.
                          Biografpremiere: Torsdag 25. januar
                          Instruktion: Billy Wilder
                          Skuespillere: William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim, Nancy Olson
                          Spilletid: 01:50
                          Censur: Tilladt for børn over 11 år

                          onsdag 2. maj

                          LIVET ER SMUKT - Carsten Holst præsenterer til Mine Aftner i Paradis


                          E

                           onsdag 2. maj

                           3t 30min

                           Ikke vurderet

                           LIVET ER SMUKT - Carsten Holst præsenterer til Mine Aftner i Paradis

                           19:00
                           E - Sal A
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           Chef for Filmby Århus Carsten Holst præsenterer Roberto Benignis klassiker LIVET ER SMUKT til MINE AFTNER I PARADIS!

                           Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin.

                           OM CARSTEN HOLST//
                           Carsten Holst (f. 1967) er chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje og arbejder til dagligt med at spotte talenter, succeser og nybrud i film- og tv-branchen - internationalt og i Danmark. Carsten Holst har været producer på flere danske spille- og dokumentarfilm og har senest været executive producer på filmen om John Mogensen SÅ LÆNGE JEG LEVER (premiere 8. marts 2018).

                           OM FILMEN//
                           Guido kører ind i en lille italiensk by i en by med defekte bremser og fortsætter i hæsblæsende tempo. Han svøber den smukke Dora i sin drømmeverden, og sammen får de sønnen Giosué.

                           Men krigen truer. Og den lille familie sendes i koncentrationslejr. Men på fantasien og humorens vinger kan man svæve næsten helt hen til håbet.

                           Foto af Carsten Holst: Steen Risom
                           Biografpremiere: Onsdag 2. maj
                           Instruktion:
                           Skuespillere:
                           Spilletid: 03:30
                           Censur: Ikke vurderet

                           søndag 6. maj

                           Once Upon a Time in the West - Søndag i Paradis


                           E

                            søndag 6. maj

                            2t 45min

                            Ikke vurderet

                            Once Upon a Time in the West - Søndag i Paradis

                            12:00
                            E - Sal A
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                            Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                            ONCE UPON A TIME IN THE WEST//

                            Once Upon a Time in the West handler om kampen om Sweetwater, et stykke jord tæt på byen Flagstone, hvor områdets eneste vandkilde findes.

                            Dette stykke jord ejes af Brett McBain (Frank Wolff), der forudså, at netop dette stykke jord ville blive uvurderligt for jernbanens udvikling igennem området, da togenes lokomotiver skal bruge vand til deres damp-motorer. Da jernbanematadoren Morton (Gabriele Ferzetti) opdager dette, sender han banditten Frank (Henry Fonda) for at skræmme McBain. Frank dræber McBain og hans tre børn, men lader beviserne pege mod skurken Cheyenne (Jason Robards) og dennes bande. Kort efter ankommer McBains nye, unge kone Jill (Claudia Cardinale) og finder, at hendes nye familie alle er døde, og at hun nu står som ejer af den omstridte jord. Samtidig forfølges Frank af den mystiske, harmonikaspillende revolvermand "Harmonica" (Charles Bronson), som let tager livet af de mænd, som Frank sender ud for at dræbe ham.

                            Tilbage i Sweetwater leveres byggematerialer til at bygge en station og en lille by, og Jill opdager, at det er altafgørende for hendes fortsatte ejerskab af Sweetwater, at det lykkes at bygge stationen, inden jernbanen når dem.
                            Frank vender Morton ryggen, og tvinger Jill til at sælge gården på auktion med eget køb for øje. Dette får Harmonica dog forhindret ved selv at købe gården. Men det er langt fra slut med opgørene, og det livslange fjendskab mellem Frank og Harmonica får fatale følger..
                            Biografpremiere: Fredag 9. februar
                            Instruktion: Sergio Leone
                            Skuespillere: Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bronson, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppa, Frank Wolff
                            Spilletid: 02:45
                            Censur: Ikke vurderet

                            mandag 14. maj

                            Luk solskinnet ind


                            E

                             mandag 14. maj

                             1t 34min

                             Luk solskinnet ind

                             19:00
                             E - Sal E
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Luk solskinnet ind er en romantisk komedie om kunstneren Isabelle, der som fraskilt mor leder efter manden i sit liv, men det er ikke så nemt.

                             Med en lettere desperation efter at finde kærligheden, indleder hun flere affære med mænd, der dog alle har svært ved at leve op til hendes krav til den store kærlighed.

                             Isabelle spilles af den prisvindende franske skuespillerinde Juliette Binoche, og på rollelisten ses også en af Frankrigs største skuespillere, Gérard Depardieu.
                             Biografpremiere: Torsdag 19. april
                             Instruktion: Claire Denis
                             Skuespillere: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko, Sandrine Dumas
                             Spilletid: 01:34
                             Censur:

                             onsdag 16. maj

                             The Last Waltz


                             E

                              onsdag 16. maj

                              1t 57min

                              Tilladt for alle

                              The Last Waltz

                              19:15
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Martin Scorseses dragende og øjenåbnende film om Bob Dylans backing-gruppe The Band blev optaget under afskedskoncerten i Winterland, San Francisco 1976. Dylan synger ’Forever Young’, ’Baby Let Me Follow You Down’ og ’I Shall Be Released’, og talrige gæster optræder med en perlerække af tidens klassikere ved koncerten. Joni Mitchell, Emmylou Harris, Eric Clapton, Mavis Staples og blues-legenden Muddy Waters er bare nogle af dem.

                              Først og fremmest er ’The Last Waltz’ dog en film om bandet The Band. I en række herlige scenarier møder vi nemlig undervejs i filmen de forskellige medlemmer, som åbenhjertigt og med stor selvironi fortæller om en lang og fantastisk karriere på godt og ondt.
                              Biografpremiere: Mandag 10. juli
                              Instruktion: Martin Scorsese
                              Skuespillere: Robbie Robertson, Muddy Waters, Neil Young m.fl.
                              Spilletid: 01:57
                              Censur: Tilladt for alle

                              mandag 21. maj

                              C'est la Vie


                              E

                               mandag 21. maj

                               1t 55min

                               Tilladt for alle

                               C'est la Vie

                               19:00
                               E - Sal E
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre – ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag.

                               Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, som virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det.

                               Eric Toledano og Olivier Nakache, duoen bag det verdensomspændende mega-hit ”De urørlige”, er tilbage med en ny komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem.
                               Biografpremiere: Torsdag 24. maj
                               Instruktion: Olivier Nakache og Eric Toledano
                               Skuespillere: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara m.fl.
                               Spilletid: 01:55
                               Censur: Tilladt for alle

                               søndag 3. juni

                               De Syv Samuraier - Søndag i Paradis


                               E

                                søndag 3. juni

                                3t 45min

                                Ikke vurderet

                                De Syv Samuraier - Søndag i Paradis

                                12:00
                                E - Sal A
                                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                E
                                Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                DE SYV SAMURAIER//

                                En gruppe herreløse samuraier indvilliger i at beskytte en landsby mod et uundgåeligt og brutalt overfald. Det ender med et blodigt og voldsomt slag i regn og mudder. Kurosawas mesterværk fra 1954 er stadig en medrivende og smuk oplevelse - en dybt bevægende og visuelt virtuos historie om kampen mellem det gode og det onde. Filmen er et af Kurosawas hovedværker og regnes også for et af de væsentligste værker i filmhistorien overhovedet!

                                Vi holder en kort pause halvvejs i filmen.
                                Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                Instruktion: Akira Kurosawa
                                Skuespillere: Takashi Shimura, Toshirô Mifune, Yoshio Inaba, Seiji Miyaguchi
                                Spilletid: 03:45
                                Censur: Ikke vurderet

                                mandag 4. juni

                                Racer and the Jailbird


                                E

                                 mandag 4. juni

                                 2t 10min

                                 Racer and the Jailbird

                                 19:00
                                 E - Sal E
                                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                 E
                                 ‘Racer and the Jailbird’ er den seneste (kriminal)film fra Michaël R. Roskam, som debuterede med ‘Bullhead’, der også blev et bragende gennembrud for Matthias Schoenaerts, der får genvalg her, hvor han spiller den elegante Gino, som forelsker sig hovedkuls i den unge racerkører Bénédicte (Adèle Exarchopoulos fra ‘Adèles liv’). Følelserne gengældes, men han - viser det sig gradvist - arbejder vist ikke på den rigtige side af loven.

                                 Et større og ikke ufarligt kup er under forberedelse, og så er fanden løs i Bruxelles, som agerer bagtæppe for en film, der både sætter tilskuerens puls i vejret via sin lidenskabelige kærlighedshistorie og sit medrivende og ind i mellem hæsblæsende spil med musklerne.

                                 Filmen var årets belgiske Oscar-kandidat.
                                 Biografpremiere: Torsdag 7. juni
                                 Instruktion: Michaël R. Roskam
                                 Skuespillere: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric De Staercke, Jean-Benoît Ugeux, Nabil Missoumi
                                 Spilletid: 02:10
                                 Censur:

                                 mandag 11. juni

                                 Vi ses deroppe


                                 E

                                  mandag 11. juni

                                  1t 57min

                                  Tilladt over 15 år

                                  Vi ses deroppe

                                  19:00
                                  E - Sal E
                                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                  E
                                  Filmen åbner i Frankrig i november 1918 få dage før Første verdenskrig ebber ud og våbenhvilen indtræffer. Her kæmper de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt for deres liv på slagmarken med kuglerne flyvendee om ørerne og på sammenbruddets rand.

                                  Begge overlever på mirakuløs vis krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i et Paris, som slikker sårene efter den grusomme verdenskrig. Albert har intet tilbage, og Édouard, der har vendt sin familie ryggen, dulmer smerterne med et stigende misbrug af morfin.

                                  Begge drømmer om et bedre liv og nærer ikke mindst et dybtfølt ønske om retfærdighed og hævn – noget der snart får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner. Et svindelnummer som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

                                  ”Vi ses deroppe” er en historie om moral, korruption og patriotisme – og om drømme og overlevelse.
                                  Biografpremiere: Torsdag 14. juni
                                  Instruktion: Albert Dupontel
                                  Skuespillere: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne
                                  Spilletid: 01:57
                                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                                  onsdag 13. juni

                                  Vampyr


                                  E

                                   onsdag 13. juni

                                   1t 15min

                                   Tilladt over 15 år

                                   Vampyr

                                   19:15
                                   E - Sal A
                                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                   E
                                   Unge Allan Gray ankommer til en kro ude på landet. Samme aften får han besøg af en ukendt mand, der beder ham om at hjælpe med at redde en ung pige, som er i fare. Hun viser sig senere at være den ukendtes datter. Kort efter bliver manden, der bor på et stort gods, myrdet, og Allan Gray må selv prøve at komme pigen til undsætning – hvilket i tråd med vampyrfilmens tradition blandt andet indbefatter en jernpæl!

                                   Carl Th. Dreyers klassiker er dog helt sin egen – fuld af eksperimenterende billeder og kreativt, ildevarslende lyddesign. 'Storheden i Dreyers film kommer både af måden hvorpå den håndterer vampyrtemaets seksuelle og erotiske dimension, og af dens distinkte, drømmende look,' udtalte den berømte filmkritiker Jonathan Rosenbaum om den danske eners tidlige mesterstykke.

                                   Den danske mesterinstruktør Carl Th. Dreyers første lydfilm fra 1932 blev produceret for tysk-franske midler og er baseret på Sheridan le Fanus' vampyrnovelle 'Carmilla'. Ligesom kritikersuccesen 'Jeanne d'Arcs lidelse og død' er den en opvisning i stilistisk tæft, temposætning og fornemmelse for filmens muligheder som fortællende medie. Ude i spritny digital biografkopi med danske undertekster for første gang i mange år.
                                   Biografpremiere: Mandag 27. marts
                                   Instruktion: Carl Theodor Dreyer
                                   Skuespillere: Julian West, Maurice Schutz, Rena Mandel
                                   Spilletid: 01:15
                                   Censur: Tilladt for børn over 15 år

                                   mandag 18. juni

                                   Huset ved Havet


                                   E

                                    mandag 18. juni

                                    1t 47min

                                    Ikke vurderet

                                    Huset ved Havet

                                    19:00
                                    E - Sal E
                                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                    E
                                    Robert Guédiguian kredser trofast om hjembyen Marseille, som anes i horisonten fra det idylliske fiskerleje, hvor titlens villa knejser over Middelhavet. Det er hans faste ensemble (naturligvis med musen Ariane Ascaride i den kvindelige hovedrolle), der forankrer det både lune og alvorlige familiedrama, hvor tre voksne søskende genforenes efter at deres far er blevet ramt af et slagtilfælde. Gamle konflikter kommer for en dag, men det tvunge ophold i det fædrene hus åbner også op for nye muligheder - også på kærlighedsfronten. Det ville ikke være Guédiguian, hvis ikke også sædernes forfald og den manglende politiske solidaritet blev italesat, men som han har for vane, leverer han sine velmenende formaninger med et smittende humanistisk engagement - også når flygtninge krydser handlingens spor.
                                    Biografpremiere: Mandag 11. juni
                                    Instruktion: Robert Guédiguian
                                    Skuespillere: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan m.fl.
                                    Spilletid: 01:47
                                    Censur: Ikke vurderet

                                    onsdag 15. august

                                    La Dolce Vita


                                    E

                                     onsdag 15. august

                                     2t 53min

                                     Tilladt over 15 år

                                     La Dolce Vita

                                     19:15
                                     E - Sal A
                                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                     E
                                     Fellinis storværk blev modtaget med applaus og blev samtidig Anita Ekbergs og Marcello Mastroiannis internationale gennembrud. I et drømmeagtigt billedsprog følger vi en livstræt, overfladisk sladderjournalist og hans eksistentielle kriser og personlige nedture i Roms dekadente jet-set-miljø.

                                     På et værtshus møder journalisten (Mastroianni) en forfløjen rigmandsdatter. Sammen tilbringer de natten hos en luder, og da han kommer hjem, har hans faste elskerinde forsøgt selvmord. Han får hende indlagt og skynder sig videre til lufthavnen for at møde Hollywood-stjernen Sylvia (Ekberg). Vor kære bladsmører bliver så indtaget i den barmfagre stjerne, at han tilbyder at vise hende Roms seværdigheder – herunder Trevi-springvandet i en af filmhistoriens mest legendariske scener! Men så dukker Sylvias forlovede pludselig op...
                                     Biografpremiere: Fredag 8. juli
                                     Instruktion: Federico Fellini
                                     Skuespillere: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée
                                     Spilletid: 02:53
                                     Censur: Tilladt for børn over 15 år

                                     søndag 2. september

                                     En Festlig Dag - Søndag i Paradis


                                     E

                                      søndag 2. september

                                      1t 26min

                                      Ikke vurderet

                                      En Festlig Dag - Søndag i Paradis

                                      12:00
                                      E - Sal A
                                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                      E
                                      Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                      Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                      EN FESTLIG DAG//

                                      En Festlig Dag er Jacques Tati´s første film, som lagde stilen for følgende komiske mesterværker, fulde af visuelle gags i en moderne verden med den piberygende Monsieur Hulot (Tati selv) i centrum.

                                      Her er han postbud i en lille fredelig by, der oplever kaotiske tilstande, da han
                                      inspireres af en amerikansk reklamefilm til at effektivisere postudleveringen.
                                      Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                      Instruktion: Jaques Tati
                                      Skuespillere:
                                      Spilletid: 01:26
                                      Censur: Ikke vurderet

                                      onsdag 12. september

                                      Let's Get Lost


                                      E

                                       onsdag 12. september

                                       1t 35min

                                       Anbefalet over 7 år

                                       Let's Get Lost

                                       19:15
                                       E - Sal A
                                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                       E
                                       København 1996. Julie er forladt af sin kæreste og søger hævn. Mogens har lånt hendes sofa for en weekend, men bor der på tredje år. Han drømmer om at blive dirigent, men er på bistand. Thomas vil være forfatter, men kæmper stadig med første kapitel og arbejder som portør. Steffen lever af at bedrage dagpengesystemet. De tre dagdrømmende drenge har indtaget Julies lejlighed med fadøl, fjernsyn og fodbold. Det kan ikke fortsætte helt problemløst…!

                                       'Let's Get Lost' blev fortjent hædret med en Bodil for årets bedste film – og kan stadig trække smilet frem på selv den mest forbenede biografgænger. ”Den besungne nye naturlighed i dansk film har aldrig lydt mere naturlig end her,” skrev Politiken i sin femhjertede genanmeldelse af denne moderne, jazzede feelgood-komedie.
                                       Biografpremiere: Fredag 19. september
                                       Instruktion: Jonas Elmer
                                       Skuespillere: Sidse Babett Knudsen, Bjarne Henriksen, Nicolaj Kopernikus, Troels Lyby, Jesper Asholt
                                       Spilletid: 01:35
                                       Censur: Frarådes for børn under 7 år

                                       søndag 7. oktober

                                       Øst for Paradis - Søndag i Paradis


                                       E

                                        søndag 7. oktober

                                        2t 00min

                                        Ikke vurderet

                                        Øst for Paradis - Søndag i Paradis

                                        12:00
                                        E - Sal A
                                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                        E
                                        Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                        Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                        ØST FOR PARADIS//

                                        USA, omkring 1910. Landmanden Adam Trask bor alene med sine to sønner, Cal og Aron. Cal har gode hensigter, men bliver altid involveret i ballade. Han er derfor i modsætning til sin bror ikke i høj kurs hos faderen.

                                        Da familien trues af konkurs, forsøger Cal at vinde sin fars respekt og kærlighed ved skaffe midler. Faderen afviser gaven, fordi Cal har lånt pengene af den berygtede bordelmutter Kate og dermed fundet ud af sandheden om sin mor.
                                        Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                        Instruktion: Elia Kazan
                                        Skuespillere: James Dean, Raymond Massey, Julie Harris, Richard Davalos
                                        Spilletid: 02:00
                                        Censur: Ikke vurderet

                                        onsdag 10. oktober

                                        Easy Rider


                                        E

                                         onsdag 10. oktober

                                         1t 35min

                                         Tilladt over 11 år

                                         Easy Rider

                                         19:15
                                         E - Sal A
                                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                         E
                                         Dennis Hopper instruerede, Peter Fonda producerede og Jack Nicholson viste sit gavtyveansigt i en central birolle i New Hollywood-hittet ’Easy Rider’ (1969). En odyssé om to hippe fyre, som på motorcykel realiserer den gamle amerikanske frihedsdrøm og rejser tværs gennem staterne – denne gang fra vest mod sydøst, fra Los Angeles til New Orleans. En anarkistisk dannelsesrejse gennem et USA, der har mistet sin uskyld.

                                         'Easy Rider' var om nogen filmen, der gjorde de store producenter opmærksom på rockmusikkens og modkulturens salgspotentiale og på, at fortællingen om jagten på den amerikanske drøm kunne fortælles på en nye måder.
                                         Biografpremiere: Mandag 6. oktober
                                         Instruktion: Dennis Hopper
                                         Skuespillere: Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson
                                         Spilletid: 01:35
                                         Censur: Tilladt for børn over 11 år

                                         søndag 4. november

                                         Point Blank - Søndag i Paradis


                                         E

                                          søndag 4. november

                                          1t 32min

                                          Ikke vurderet

                                          Point Blank - Søndag i Paradis

                                          12:00
                                          E - Sal A
                                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                          E
                                          Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                          Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                          POINT BLANK//

                                          Suveræn thriller med Lee Marvin i rollen som Walker, der involveres i et kup, men
                                          skydes ned af sin medsammensvorne, der forsvinder med pengene og hans kone.
                                          Kun hævnlysten holder ham i live. Blændende fotograferet, overdådigt godt spillet og
                                          klippet som en drøm. Denne sammensmeltning af den amerikanske genrefilm og den
                                          europæiske kunstfilm er et must for alle film-entusiaster!
                                          Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                          Instruktion: John Boorman
                                          Skuespillere: Lee Marvin, Angie Dickinson, Keenan Wynn, Carroll O'Connor
                                          Spilletid: 01:32
                                          Censur: Ikke vurderet

                                          onsdag 7. november

                                          Barndommens Gade


                                          E

                                           onsdag 7. november

                                           1t 30min

                                           Tilladt for alle

                                           Barndommens Gade

                                           19:15
                                           E - Sal A
                                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                           E
                                           14-årige Ester (Sofie Gråbøl) bor i en toværelses i en baggård på Vesterbro med sin far, mor og bror. Som hos resten af 1930'ernes almindelige arbejderfamilier leves livet uden nogen form for moderne bekvemmeligheder. Der er lokum på trappen, og der skal hentes koks i en kælder, hvor hjemløse har søgt ly for natten. Ester må sove sammen med forældrene i det ene af lejlighedens små værelser – og lytte til deres 'lørdagsritual' – mens hun selv udvikler sig til en ung kvinde og bliver genstand for drengenes blikke. I det skjulte skriver hun digte og glemmer tid og sted.

                                           ”Jeg er din Barndomsgade. Jeg er dit væsens rod. Jeg er din bankende rytme, i alt hvad du længtes imod” lyder det smukt og bevægende i den centrale tekst om barndommen, som følger én hele livet på godt og ondt. Fortrinligt fortolket af Anne Linnet, drivkraften bag filmens musik.
                                           Biografpremiere: Fredag 7. november
                                           Instruktion: Astrid Henning-Jensen
                                           Skuespillere: Sofie Gråbøl, Carl Quist Møller, Vigga Bro, Torben Jensen
                                           Spilletid: 01:30
                                           Censur: Tilladt for alle

                                           lørdag 1. december

                                           The Sound of Music


                                           E

                                            lørdag 1. december

                                            2t 52min

                                            Tilladt for alle

                                            The Sound of Music

                                            19:15
                                            E - Sal A
                                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                            E
                                            Robert Wises eviggrønne musical følger Baron von Trapp (Christopher Plummer), hans syv præmiebørn og guvernanten Maria (Julie Andrews) i Alpernes idyl. Og dog er ikke alt fred og fordragelighed: 2. verdenskrig er det truende bagtæppe, og det kommer også til sammenstød mellem den disciplin-orienterede baron og den selvsikre, legesyge Maria, der egentlig er aspirerende nonne, men forlader sit kloster for at blive barnepige i familien.

                                            Med sang og sjov bringer Maria glæde, og snart spirer forelskelsen mellem hende og enkemanden von Trapp. Men da nazisternes Anschluss rammer dalen, må den sammenbragte familie tage flugten.
                                            Biografpremiere: Mandag 20. december
                                            Instruktion: Robert Wise
                                            Skuespillere: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood
                                            Spilletid: 02:52
                                            Censur: Tilladt for alle

                                            søndag 2. december

                                            The Party (1968) - Søndag i Paradis


                                            E

                                             søndag 2. december

                                             1t 39min

                                             Ikke vurderet

                                             The Party (1968) - Søndag i Paradis

                                             12:00
                                             E - Sal A
                                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                             E
                                             Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                             Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                             THE PARTY//

                                             The Party er en af Peter Sellers bedste komiske præstationer overhovedet. Han spiller den indiske B-skuespiller Hrundi V. Bakshi, der ved en fejl bliver inviteret til et fashionabelt Hollywood-party i en berømt producers eksklusive kæmpevilla. Og her bliver Hrundi skyld i at ingen af gæsterne nogensinde vil glemme denne helt ustyrlige fest.
                                             Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                             Instruktion: Blake Edwards
                                             Skuespillere: Peter Sellers, Claudine Longet, Marge Champion, Denny Miller
                                             Spilletid: 01:39
                                             Censur: Ikke vurderet