Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

onsdag 23. august

Blue Velvet


E

  onsdag 23. august

  2t 00min

  Tilladt over 15 år

  Blue Velvet

  19:15
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der vender hjem til sin fødeby, da hans far får et slagtilfælde. Her viser det sig snart, at der under den solbeskinnede idyl gemmer sig en verden af vold og psykose. Det hele begynder, da Jeffrey finder et afskåret øre på en græsplæne.

  Han prøver at finde ud af, hvor øret kommer fra og møder kvinden Dorothy. Hun bliver udnyttet af den perverse forbryder Frank (Dennis Hopper i en af hans mest dæmoniske roller), der holder hendes familie fanget som pressionsmiddel. Den unge Jeffrey bliver langsomt suget ind i det syge miljø, og som en kneblet voyeur, lægger han nu blik til spillet mellem kidnapperen og kvinden.

  Et eminent miks af kriminalgåde, forstadsdrama og psyko-thriller – og instruktør David Lynchs gennembrud til det brede publikum.
  Biografpremiere: Mandag 20. april
  Instruktion: David Lynch
  Skuespillere: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper, Laura Dern, Hope Lange
  Spilletid: 02:00
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  lørdag 26. august

  Manifesto


  E

   lørdag 26. august

   1t 35min

   Ikke vurderet

   Manifesto

   16:00
   E - Sal C
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   'Manifesto' er den smukke spillefilmsdebut fra den anerkendte tyske kunstner Julian Rosefeldt.

   Med Oscar-vinder Cate Blanchett i den absolutte hovedrolle tages tilskueren med på en rejse i de sidste århundredes vestlige historie, fortalt gennem de politiske og kunstneriske manifester, der har præget og formet den. Blanchett spiller ikke mindre end 13 forskellige roller og leverer en sand tour de force af en skuespilpræstation.

   Gennem skiftevis absurde, voldsomme, rørende og morsomme scener skaber Rosefeldt og Blanchett en collage over vores fælles historie og sætter spørgsmålstegn ved vores samtid. 'Manifesto' er en helt særlig filmoplevelse, som skal opleves på det store lærred.
   Biografpremiere: Torsdag 24. august
   Instruktion: Julian Rosefeldt
   Skuespillere: Cate Blanchett, Erika Bauer, Carl Dietrich m.fl.
   Spilletid: 01:35
   Censur: Ikke vurderet

   onsdag 30. august

   OPLÆSNING I PARADIS #40


   E

    onsdag 30. august

    2t 00min

    Ikke vurderet

    OPLÆSNING I PARADIS #40

    20:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Litteraturen på Scenen og Øst for Paradis inviterer til OPLÆSNING I PARADIS #40, hvor du denne gang kan møde Caroline Albertine Minor, Nanna Storr-Hansen og Sophia Handler!

    Caroline Albertine Minor:
    Debuterede med romanen Pura Vida og har siden udgivet novellesamlingen Velsignelser, som hun modtog Michael Strunge-prisen 2017 for. Forlaget skriver om bogen: "To dage før jul hænger Anso sig i et figentræ i sin australske værtsfamilies tørre have. Helena rejser til Pyrenæerne for at komme tættere på en døende far, der ikke ønsker hendes selskab. Franciska hægter sig på et kollektiv og forsøger at stoppe hullet i sit bryst med to østrigske udvekslingsstuderende, mens Ingeborg mor bare længes efter det øjeblik, hvor hendes datter overgiver sig til søvnen. Velsignelser er historier om sorg og venskab."

    Nanna Storr-Hansen:
    Debuterede i år med Spektakel på forlaget Arena, som skriver om bogen: "Nanna Storr-Hansens debutdigtsamling Spektakel vil med sin egensindige stemme, sit på en gang skrøbelige og euforiske temperament og sit mod til formelle nybrud og radikale poetiske undersøgelser udgøre både et væsentligt bidrag til og et nybrud i den for tiden frugtbare danske poesi. I digtsamlingen udfoldes, gennem en fortløbende undersøgelse af forskellige digtformer, en radikalt affirmativ besyngelse af sammenfaldet og udvekslingen mellem jegkrop og verdenskrop, mellem biologi og sprog, mellem tænkning og materiale. Det er digte der både står lysende klart i deres voldsomme billeddannelse og bliver ved at være bevægelige, åbne; en digtning der i en blanding af vilde formelle greb og en frigørende mundtlighed besynger og forundres over sprogkroppens, menneskekroppens og ordkroppens måder at udfoldes og smelte sammen på."

    Sophia Handler:
    Debuterede i år med Feberfrihed som udkom på forlaget Gyldendal, som skriver om bogen: "Mens feber er et tegn på sygdom, er feberfrihed den flimrende, hudløse tilstand efter sygdommen, hvor feberen sidder tilbage i kroppen som et spor af desorientering og svimmelhed, men også som en følelse af overvindelse og katarsis. Det er denne posttraumatiske tilstand, der karakteriserer Sophia Handlers debut. Feberfrihed er livlige, rastløse og fortættede prosadigte, der kredser om angst som et vilkår og som en omklamrende tilstand."
    Biografpremiere: Onsdag 30. august
    Instruktion:
    Skuespillere:
    Spilletid: 02:00
    Censur: Ikke vurderet

    torsdag 31. august

    Aldrig mere i morgen


    E

     torsdag 31. august

     1t 36min

     Tilladt for alle

     Aldrig mere i morgen

     19:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Tænk, hvis du får muligheden for at se tilbage på dit liv! Måske er det bedre end du tror?

     Den kendte og aldrende kunstner, Thorvald (Erik Clausen), mener, at han er både udødelig og uundværlig. Men da hans hjerte en dag holder op med at slå, er han ikke parat til at forlade denne verden.

     En Engel (Bodil Jørgensen), giver ham en sidste chance for som usynlig og fri sjæl at gå rundt i tre dage blandt sine efterladte.
     Thorvald indser hurtigt at de ikke reagerer helt som han forventer, og at hans død giver nye muligheder for både den vrede og uforsonlige søn Vincent (Nicolas Bro), den unge kone (Marijana Jankovic) og hans bitre eks-kone (Britt Bendixen).
     Biografpremiere: Torsdag 31. august
     Instruktion: Erik Clausen
     Skuespillere: Erik Clausen, Bodil Jørgensen, Nicolas Bro, Marijana Jankovic, Britt Bendixen m.fl.
     Spilletid: 01:36
     Censur: Tilladt for alle

     fredag 1. september

     Viborg Animation Festival: YOUR NAME


     E

      fredag 1. september

      2t 00min

      Ikke vurderet

      Viborg Animation Festival: YOUR NAME

      19:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Viborg Animation Festival inviterer til en gratis smagsprøve på japanske animationsfilm i særklasse!

      Forestillingerne er en optakt til Viborg Animationsfestival 2017, som 25. sept. -1. okt. sætter fokus på Japan - verdens mest fantastiske animationsland. Her kan du blandt andet besøge Danmarks største Manga og Animémuseum, møde spiludviklere til GameExpo og se en masse gratis animationsfilm.

      OM 'YOUR NAME':
      Den største japanske filmsucces på denne side af ’Chihiro og heksene’ handler om Mitsuha og Taki, som krydser spor samtidig med at en stor komet nærmer sig Japan. Mitsuha bor på landet, men længes efter byen. Taki studerer i Tokyo og drømmer om landet. De har aldrig mødt hinanden, men i deres drømme bytter de krop og bevæger sig ind i et parallel-univers, hvor de kommunikerer med hinanden via deres smartphones.

      YOUR NAME er en sværmerisk, følelsesfuld kærlighedsfantasi, der udspiller sig på et såre naturalistisk hverdagsbagtæppe – sat i scene og tegnet frem af Makota Shinkai, hvis forførende, virtuose streg og overvældende billedmagiske evner allerede har givet ham prædikatet som Hayao Miyazakis naturlige arvtager.
      Biografpremiere: Torsdag 4. maj
      Instruktion: Makoto Shinkai
      Skuespillere:
      Spilletid: 02:00
      Censur: Ikke vurderet

      lørdag 2. september

      The Trip to Spain


      E

      Viborg Animation Festival: JAPANSKE KORTFILM


      E

       lørdag 2. september

       1t 55min

       Tilladt for alle

       The Trip to Spain

       10:00
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Rob og Steve er tilbage. Seks dekadente måltider seks forskellige steder på road-trip fra Atlanterhavet til Middelhavskysten på besøg i Cantabrien, Baskerlandet, Aragonien, Rioja, Castilla-La Mancha og slutteligt Andalusien.

       Steve har nu rundet det skarpe 50'er-hjørne og er stadig på jagt efter kærligheden. Han vil gerne finde sammen med sin ex-kæreste Mischa, men hun er optaget af en anden mand. Der er fuld fart på Robs skuespillerkarriere og familielivet kunne ikke være bedre. Han har fået endnu et barn, siden Steve så ham sidst. Steve er netop begyndt som kok i en amerikansk tv-serie og er blevet bedt om at lave nogle madanmeldelser i Spanien som reklame for serien.

       Som sædvanlig skriver Rob avisartiklerne og bruger denne gang Don Quixote som inspiration. Imens håber Steve på at skrive en mere ambitiøs bog baseret på turen og hans tidligere oplevelser i Spanien. Han ser sig selv i fodsporet på forfatterskaber som Orwell, Hemingway og Laurie Lee. Når alt kommer til alt, er Steve jo trods alt Oscar-nomineret manuskriptforfatter...
       Biografpremiere: Torsdag 31. august
       Instruktion: Michael Winterbottom
       Skuespillere: Steve Coogan, Rob Brydon, Marta Barrio, Claire Keelan m.fl.
       Spilletid: 01:55
       Censur: Tilladt for alle

       2t 00min

       Ikke vurderet

       Viborg Animation Festival: JAPANSKE KORTFILM

       19:00
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Viborg Animation Festival inviterer til en gratis smagsprøve på japanske animationsfilm i særklasse!

       Forestillingerne er en optakt til Viborg Animationsfestival 2017, som 25. sept. -1. okt. sætter fokus på Japan - verdens mest fantastiske animationsland. Her kan du blandt andet besøge Danmarks største Manga og Animémuseum, møde spiludviklere til GameExpo og se en masse gratis animationsfilm.

       OM FILMENE//
       Kortfilmsprogrammet er kurateret af den Oscarnominerede japanske instruktør Koji Yamamura (f. 1964).

       Programmet har tidligere været vist på filmfestivalen Animfest Cyprus og knytter Europas to kulturhovedstæder i 2017 - Paphos på Cypern og Aarhus i Danmark - sammen.

       OBS! Filmene vises med engelsk tale!

       Filmene er:

       - South Forest (2017) af Wenrui Huang

       - Yelp (2017) af Haruka Umemura

       - Chromosome Sweetheart (2017) af Honami Yano

       - Radio Wawe (2016) Ryotaro Miyajima

       - Dark Mixer (2014) af Hirotoshi Iwasaki

       - Datum Point (2016) af Ryo Orikasa

       - Great Rabbit (2012) af Atsushi Wada

       - SMALL PEOPLE WITH HATS (2014) af Sarina Nihei

       - JungleTaxi (2016) af Hak Hyun Kim

       - See ya Mr. Banno! (2014) af Yoko YUKI

       - A Black Cat (2016) Mika Seike

       - Maku (Veil) (2014) Yoriko Mizushiri
       Biografpremiere: Lørdag 2. september
       Instruktion:
       Skuespillere:
       Spilletid: 02:00
       Censur: Ikke vurderet

       søndag 3. september

       Optimisterne


       E

        søndag 3. september

        1t 30min

        Ikke vurderet

        Optimisterne

        12:00
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Optimisterne er en varm, bevægende og morsom dokumentarfilm om et meget usædvanligt volleyball team i byen Hamar, bestående af damer i alderen 66-98 år. Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30.

        Men nu har de endelig besluttet sig for at lave om på det, og så er spørgsmålet bare mod hvem de skal spille? Måske kan de finde et hold flotte fyre i nabobyen Brumunddal? Eller måske skal de hele vejen til Sverige for at finde et værdigt modstanderhold?

        Mange af os frygter alder. Men måske vil disse boldspillende damer ændre vores holdning.
        Biografpremiere: Torsdag 25. september
        Instruktion: Gunhild Westhagen Magnor
        Skuespillere:
        Spilletid: 01:30
        Censur: Ikke vurderet

        onsdag 6. september

        Rådmand Rabih Azad-Ahmad præsenterer: 'STILLE KAOS' til MINE AFTNER I PARADIS:


        E

        Barndom - DOXBIO


        E

         onsdag 6. september

         3t 00min

         Ikke vurderet

         Rådmand Rabih Azad-Ahmad præsenterer: 'STILLE KAOS' til MINE AFTNER I PARADIS:

         19:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Rådmand i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad præsenterer filmen STILLE KAOS til MINE AFTNER I PARADIS!

         Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin i foyeren.

         Om Rabih Azad-Ahmad:
         Rabih Azad-Ahmad (f. 1976) er Rådmand for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune. Han har været medlem af Aarhus Byråd for Det Radikale Venstre siden 2007, er uddannet advokatfuldmægtig og har tidligere arbejdet som tolk.

         Om filmen:
         Pietro er en lykkelig mand. Han har succes i sit arbejde som direktør, lever i et godt ægteskab og er far til en 10-årig pige.

         Men en dag ændrer hans liv sig radikalt. Han er netop kommet hjem fra en tur på stranden, hvor han redder en druknende kvindes liv. Hjemme er hans kone pludseligt død!

         Da han følger sin datter i skole igen, beslutter han spontant at vente på hende i parken udenfor. Dette gentager sig i den følgende tid.

         Han venter hver dag på, at smerten skal indfinde sig og erstatte den kaotiske stilhed, han føler indeni. Forskellige mennesker forsøger at nå ind til ham, men uden held, og kun ganske langsomt finder han tilbage til sig selv og til glæden over livet.
         Biografpremiere: Onsdag 6. september
         Instruktion: ANTONELLO GRIMALDI
         Skuespillere: NANNI MORETTI, VALERIA GOLINO, ISABELLA FERRARI, ALESSANDRO GASSMAN, HIPPOLYTE GIRARDOT, BLU YOSHIMI og ROMAN POLANSKI
         Spilletid: 03:00
         Censur: Ikke vurderet

         1t 30min

         Ikke vurderet

         Barndom - DOXBIO

         19:00
         E - Sal C
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Den norske mesterinstruktør Margreth Olin viser i sin nyeste film, hvordan det ser ud, når børn får lov at gøre det, de er bedst til: at lege - uden hensyn til læreplaner, læringsmål og andre diktater.

         Olins sanselige og poetiske film lægger op til debat om det stadig stærkere fokus på, at stadig yngre børn skal tilegne sig akademisk kundskab.

         'Det tager tid at vokse op. Legen er barnets arbejde', siger instruktøren, og viser os det store i det små.
         Biografpremiere: Onsdag 6. september
         Instruktion: Margreth Olin
         Skuespillere:
         Spilletid: 01:30
         Censur: Ikke vurderet

         torsdag 7. september

         Stefan Zweig: Farvel til Europa


         E

          torsdag 7. september

          1t 46min

          Tilladt for alle

          Stefan Zweig: Farvel til Europa

          19:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Maria Schraders eksemplariske filmportræt følger den verdensberømte østrigske forfatters sidste leveår i eksil i Buenos Aires, New York og Brasilien, hvorfra han skrev sit litterære testamente, ’Verden af i går’.

          Som jødisk intellektuel kæmper Zweig (spillet af Josef Hader) for at finde sit moralske ståsted i forhold til det politiske ragnarok, han har lagt bag sig bag samt for at finde sig til rette i den nye hjemstavn, der ligger for ham og hustruen Lotte (Aenne Schwarz).

          Maria Schraders film er ikke så meget et karakterstudie som en sindstilstand – spundet ud over en politisk virkelighed, som trækker skræmmende mange tråde frem til vor tid. Helt ind i døden insisterer Zweig på sin menneskelighed. Selv om Hitlers regime fordømmer og brænder hans bøger, nægter forfatteren at fordømme Tyskland og dets folk.
          Biografpremiere: Torsdag 7. september
          Instruktion: Maria Schrader
          Skuespillere: Tómas Lemarquis, Barbara Sukowa, Josef Hader m.fl.
          Spilletid: 01:46
          Censur: Tilladt for alle

          lørdag 9. september

          Gods Own Country


          E

           lørdag 9. september

           1t 44min

           Tilladt over 15 år

           Gods Own Country

           19:00
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Johnny (Josh O'Connor) er en ung fårefarmer fra Yorkshire, der er følelsesmæssigt ude af balance. Han dyrker tilfældig sex med en fyr fra landsbyen og drikker sig helt bogstaveligt i hegnet om natten, men når dagen gryr, må han mande sig op og tage vare på familiens gård.

           Hans far er delvist lammet efter et hjerteanfald og sammen med sin bedstemor, er de ene om at drive farmen. Da læmmeperioden nærmer sig, er de nødt til at hyre hjælp udefra og ansætter derfor den unge rumæner Gheorge (Alec Secareanu).

           Gheorges ankomst får Johnny til måtte se sig selv i spejlet, men han bebrejder i første omgang Gheorge det, han ser. Følelserne sidder helt ude på tøjet, men langsomt tvinges kilen indad og begge de unge mænd, især Johnny, må betragte sig selv i et ganske anderledes lys.

           Filmen er instrueret af den debuterende Francis Lee og er delvist baseret på hans eget liv, hvor han som helt ung måtte vælge mellem at blive på familiens gård eller skifte spor.
           Biografpremiere: Torsdag 14. september
           Instruktion: Francis Lee
           Skuespillere: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart,
           Spilletid: 01:44
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           søndag 10. september

           Barndom - DOXBIO


           E

            søndag 10. september

            1t 30min

            Ikke vurderet

            Barndom - DOXBIO

            14:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Den norske mesterinstruktør Margreth Olin viser i sin nyeste film, hvordan det ser ud, når børn får lov at gøre det, de er bedst til: at lege - uden hensyn til læreplaner, læringsmål og andre diktater.

            Olins sanselige og poetiske film lægger op til debat om det stadig stærkere fokus på, at stadig yngre børn skal tilegne sig akademisk kundskab.

            'Det tager tid at vokse op. Legen er barnets arbejde', siger instruktøren, og viser os det store i det små.
            Biografpremiere: Onsdag 6. september
            Instruktion: Margreth Olin
            Skuespillere:
            Spilletid: 01:30
            Censur: Ikke vurderet

            torsdag 14. september

            Nye Tider


            E

            En fremmed flytter ind


            E

            Borg


            E

             torsdag 14. september

             1t 36min

             Ikke vurderet

             Nye Tider

             10:00
             E - Sal E
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Filmen fortæller den gribende og fængslende historie om kampen for lige rettigheder for kvinder i Schweiz i 1971. Nora er, en ung husmor, der bor i en smuk lille landsby med sin mand og deres to sønner.

             Det schweiziske landliv er uberørt af de store sociale omvæltninger, som bevægelsen fra 1968 har medført. Noras liv er heller ikke påvirket; Hun er en stille person, der er glad for alle – indtil hun begynder at kæmpe for kvindernes valgret, som mændene skal stemme om ved en afstemning den 7. februar.

             NYE TIDER har vundet tre priser, heriblandt publikumsprisen på den trendsættende Tribeca Festival i New York, og har været en stor publikumssucces i hjemlandet, hvor den allerede er indstillet til næste års Oscar-nomineringer.
             Biografpremiere: Torsdag 14. september
             Instruktion: Petra Biondina Volpe
             Skuespillere: Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig, Sibylle Brunner, Marta Zoffoli
             Spilletid: 01:36
             Censur: Ikke vurderet

             1t 38min

             En fremmed flytter ind

             10:00
             E - Sal F
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Amanda er enlig mor fra Hvidovre, men en dag støder hun på Casper på Facebook. Tre måneder senere siger hun ja til en date, og her bliver Amanda smaskforelsket i den sjove og omsorgsfulde Casper, som også selv har en datter.

             Casper afslører, at han er arving til en af Danmarks rigeste familier, men også at det er en arv, han helst er foruden. Derfor virker det ikke så underligt, at det er ham, der ender med at rykke ind hos Amanda i hendes lille lejlighed.

             Men det er ikke kun Casper, der flytter ind, det samme gør en stort scenarie af intrigante familiemedlemmer og dramatiske venner, som via Facebook fletter sig ind i Amandas liv. Men så en dag ringer telefonen...
             Biografpremiere: Torsdag 14. september
             Instruktion:
             Skuespillere:
             Spilletid: 01:38
             Censur:

             1t 40min

             Ikke vurderet

             Borg

             19:30
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Filmen 'Borg' handler om Wimbledon-finalen i 1980.

             Kampen mellem rivalerne Björn Borg og John McEnroe anses for at være den bedste tenniskamp nogensinde og for værende en af de største sportsbegivenheder i nyere tid.

             Sammen har tennisspillerne sat dybe aftryk på sportsverden som globale superstjerner og personligheder – nogle af de første indenfor sportens verden til at pådrage sig sådan en opmærksomhed.

             Sportsdramaet har Sverrir Gudnason til at portrættere svenskeren Bjorn Borg, mens Shia LaBeouf spiller hans rival.
             Biografpremiere: Torsdag 14. september
             Instruktion: Janus Metz Pedersen
             Skuespillere: Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, Sverrir Gudnason,
             Spilletid: 01:40
             Censur: Ikke vurderet

             onsdag 20. september

             Den tredje mand


             E

              onsdag 20. september

              1t 42min

              Tilladt over 11 år

              Den tredje mand

              19:15
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              'Den tredje mand' udspiller sig i Wien under de allieredes besættelse af byen. Den amerikanske B-forfatter Holly Martins ankommer til den østrigske hovedstad for at træffe barndomsvennen Harry Lime.

              Holly bliver chokeret, da det britiske efterretningsvæsen kan fremlægge beviser for, at Harry har været involveret i illegalt salg af dårlig penicillin og nu skjuler sig for myndighederne. Hermed starter jagten på 'den tredje mand'.

              Filmen, der bygger på et manuskript af en af den engelske succesforfatter Graham Greene, er essensen af stemningen i Midteuropa lige efter 2. verdenskrig.

              Film noir i fineste aftapning, og en af filmhistoriens Top 10-værker, som bare må opleves i biografens mørke!
              Biografpremiere: Onsdag 19. oktober
              Instruktion: Carol Reed
              Skuespillere: Orson Welles, Joseph Cotten, Alida Valli, Trevor Howard, Bernard Lee
              Spilletid: 01:42
              Censur: Tilladt for børn over 11 år

              torsdag 21. september

              I min datters navn


              E

               torsdag 21. september

               1t 27min

               Tilladt over 11 år

               I min datters navn

               10:00
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Året er 1982. André Bamberski modtager den frygtelige besked, at hans 14-årige datter er død på sin ferie hos sin mor og stedfar i Tyskland.

               Han meddeles, at datterens død var en ulykke, men Bamberski er overbevist om, at det ikke forholder sig sådan og går i gang med at undersøge sagen, der ender med at blive en årelang kamp for retfærdighed.

               Historien er baseret på virkelige begivenheder.
               Biografpremiere: Torsdag 21. september
               Instruktion: Vincent Garenq
               Skuespillere: Daniel Auteuil, Sebastian Koch, Marie-Josée Croze, Lila-Rose Gilberti, Emma Besson
               Spilletid: 01:27
               Censur: Tilladt for børn over 11 år

               lørdag 23. september

               Paula


               E

                lørdag 23. september

                2t 03min

                Ikke vurderet

                Paula

                17:00
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Maleren Paula Modersohn-Becker (1876-1907) levede hele sit korte, men intense kunstnerliv i skyggen af sin mand Otto Modersohn, men i kunsthistorien har hun indtaget sin retmæssige plads som radikal fornyer af den tyske modernisme (Louisiana udstillede en række af hendes værker i 2015).

                Hun var også kendt for sit nære venskab med digteren Rainer Maria Rilke, hvis ‘Requiem für eine Freundin’ er skrevet til hende. Filmen er både et stemningsmættet og farverigt kunstnerportræt og en skildring af de benhårde vilkår, som kvinderne, rige som fattige, levede under omkring år 1900.

                Med stærke skuespilpræstationer af Carla Juri som Paula og Albrecht Schuch som hendes mand Otto Modersohn.
                Biografpremiere: Torsdag 21. september
                Instruktion: Christian Schwochow
                Skuespillere: Carla Juri, Albrecht Schuch, Roxane Duran, Joel Basman, Stanley Weber
                Spilletid: 02:03
                Censur: Ikke vurderet

                torsdag 28. september

                RØGSIGNAL - MUSIKVIDEOPREMIERE:


                E

                Gud taler ud


                E

                 torsdag 28. september

                 1t 00min

                 Ikke vurderet

                 RØGSIGNAL - MUSIKVIDEOPREMIERE:

                 17:00
                 E - Sal A
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Røgsignal præsenterer: Der Løber Meget Vand I Åen!

                 På denne torsdag eftermiddag danner Øst For Paradis ramme om et enestående og atypisk arrangement, når det Aarhus-baserede beatjazz-band, Røgsignal, afholder en eksklusiv premiere på musikvideoen til Der Løber Meget Vand I Åen.

                 Udover selve visningen af musikvideoen byder arrangementet også på en intim koncert, ligesom både produktionsholdet og filmens hovedperson vil fortælle om musikvideoens tilblivelse.

                 DER LØBER MEGET VAND I ÅEN//
                 Udkom som en del af Røgsignals debutalbum, Pletter På Solen, fra sidste år. Ligesom flere andre sange fra albummet har Der Løber Meget Vand I Åen fået airplay på P8-jazz og været en del af bandets faste live-repertoire.

                 I samarbejde med bandet har filminstruktør/fotograf Per Krogh og visual designer Christian Duus bestræbt sig på at udarbejde en historie, der understøtter og udbygger de nostalgiske og melankolske undertoner i musikken; et univers hvor kitschede tankstationer og hverdagssituationer bliver den smukke ramme omkring en varm fortælling og hyldest til turen på landevejen, ensomhed, ro, arbejdsmanden og skjulte talenter.

                 RØGSIGNAL//
                 Aarhusbaserede Røgsignal har de seneste år markeret sig som et stærkt navn på scenen for ny, original instrumentalmusik.

                 Udgivelsen af debutalbummet, Pletter På Solen, resulterede i stor opmærksomhed fra publikum, koncerter på de største jazzfestivaler herhjemme, gode anmeldelser i blandt andet Berlingske (5/6 stjerner), Gaffa (4/6 stjerner) og på bloggen Jazznyt, samt et halvt år i fast rotation på DR P8-Jazz.

                 I starten af 2017 har bandet turneret Danmark rundt, og bl.a. spillet for fulde huse på Atlas i Aarhus og Café Blågårds Apotek i København.
                 Biografpremiere: Torsdag 28. september
                 Instruktion:
                 Skuespillere:
                 Spilletid: 01:00
                 Censur: Ikke vurderet

                 1t 48min

                 Tilladt over 11 år

                 Gud taler ud

                 19:30
                 E - Sal A
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Vi følger Uffe, en psykolog og selvbestaltet almægtig Gud, der bor på en stille villavej i Risskov.

                 Uffe har tre sønner. Den ældste søn Mikkel er flyttet hjemmefra, og den mellemste søn Thomas forsøger at tage en HF, på trods af at han ikke tør bevæge sig væk fra hjemmet.

                 Moren, Gerd Lillian, passer på drengen derhjemme, og er familiens faste holdepunkt.

                 Familiens yngste søn Jens står midt i alt
                 dette og er på tærsklen til at blive lidt mere voksen med et talent, der er ’gudsbenådet’ – han kan skrive.
                 Biografpremiere: Torsdag 21. september
                 Instruktion: Henrik Ruben Genz
                 Skuespillere: Søren Malling, Lisa Nilsson, Marcus Gert, Jesper Asholt, Jacob Kvols m.fl.
                 Spilletid: 01:48
                 Censur: Tilladt for børn over 11 år

                 søndag 1. oktober

                 Drengen og Verden


                 E

                  søndag 1. oktober

                  1t 20min

                  Anbefalet over 7 år

                  Drengen og Verden

                  12:00
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  En helt ekstraordinær animationsfilm om en dreng, der rejser ud for at søge efter sin far og opdager en fantastisk verden, der herskes af maskine-dyr og andre mærkværdige væsener.

                  Animationen benytter sig af både collager, akvarel og tegning og i en eksplosion af farver portrætterer filmen den både fantastiske og modsætningsfyldte moderne verden, set med et barns øjne.
                  Biografpremiere: Torsdag 6. november
                  Instruktion: Alê Abreu
                  Skuespillere: Lu Horta, Vinicius Garcia, Marco Aurélio Campos
                  Spilletid: 01:20
                  Censur: Frarådes for børn under 7 år

                  onsdag 18. oktober

                  Mr. Holmes


                  E

                   onsdag 18. oktober

                   1t 44min

                   Tilladt over 15 år

                   Mr. Holmes

                   19:15
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Kritikerrost comeback til alle tiders største mesterdetektiv. Ian McKellen (Ringenes Herre) leverer et facetteret og varmt portræt af den 93-årige Sherlock Holmes, som forsøger at huske den sag, der 30 år tidligere fik ham til at indstille sin virksomhed.

                   'Det kan godt være, at Sherlock Holmes aldrig har eksisteret i virkeligheden, men 'Mr. Holmes' gør ham så gennemført menneskelig, at man forlader biografen med en følelse af, at man lige har set en biopic', skrev avisen Miami Herald. I 'Mr. Holmes' spiller Ian McKellen således en 93-årig Sherlock Holmes, og han leverer ganske rigtigt et uhyre facetteret portræt af den aldrende opdager, som i 1947 forsøger at huske den sag, der 30 år tidligere fik ham til indstille sin detektivvirksomhed og blive biavler på et idyllisk landsted i Sydengland.

                   Men Holmes lider af hukommelsessvigt og er usikker på sine erindringer. Han tilbringer dagen sammen med sin husholderske (Laura Linney) og hendes kvikke, ti-årige søn, til hvem han knytter et særligt bånd - en vordende Dr. Watson! 'Mr. Holmes' er en særdeles fin tilføjelse til listen af historier om den store detektiv og en feelgood-film i den allerbedste betydning. Og landskabsbillederne er så overdådige, at man på vej ud af biografen kun tænker på at komme på cykeltur til Kent og Sussex næste sommer.
                   Biografpremiere: Torsdag 21. april
                   Instruktion: Bill Condon
                   Skuespillere: Ian McKellen, Laura Linney, Hiroyuki Sanada, Milo Parker, Hattie Morahan
                   Spilletid: 01:44
                   Censur: Tilladt for børn over 15 år

                   søndag 5. november

                   Noi Albinoi


                   E

                    søndag 5. november

                    1t 22min

                    Ikke vurderet

                    Noi Albinoi

                    12:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Vinteren er over en lille landsby på Island, hvor teenageren Noi bor hos sin bedstemor. Der er ikke mange adspredelser, og Noi keder bagdelen ud af bukserne indtil han møder Iris, der passer den lokale tankstation. De to indleder et forhold, og optændt af ungdommens overmod og kærlighed planlægger Noi et bankrøveri, så han og Iris kan flygte til andre og mere spændende steder.
                    Biografpremiere: Fredag 10. september
                    Instruktion: Dagur Kári
                    Skuespillere: Tómas Lemarquis, Þröstur Leó Gunnarsson, Elín Hansdóttir
                    Spilletid: 01:22
                    Censur: Ikke vurderet

                    onsdag 15. november

                    Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy


                    E

                     onsdag 15. november

                     1t 10min

                     Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy

                     19:15
                     E - Sal A
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     Dan Turèll (1946-93) efterlod et overvældende forfatterskab, og ’Onkel Danny’ med de sorte negle og den skaldede isse blev folkeeje. Lars Movin og Steen Møller Rasmussens portrætfilm kigger ind bag facaden.

                     Dan Turèlls produktion er en af de største i moderne dansk litteratur – i omfang og betydning! Mere end 90 udgivelser blev det til: Formeksperimenterende digte, det populære erindringsværk 'Vangede billeder' (1975), kriminalromaner samt en stribe avisskriverier m.m.

                     Hertil kom, at Dan Turèll bedre end nogen anden dansk forfatter i sin samtid forstod betydningen af at have et image. Gennem talrige shows og optrædener i radio og tv blev 'Onkel Danny’ folkeeje. Men hvordan var forholdet mellem forfatteren og hans alter ego? Gennem arkivmateriale og udsagn fra familie, venner og kolleger pejler filmen sig ind på såvel figuren Onkel Danny som mennesket Dan Turèll.
                     Biografpremiere: Fredag 23. august
                     Instruktion: Lars Movin, Steen Møller Rasmussen
                     Skuespillere: Kristen Bjørnkjær, Dan Turèll, Suzanne Brøgger m.fl.
                     Spilletid: 01:10
                     Censur:

                     søndag 3. december

                     Samsara


                     E

                      søndag 3. december

                      1t 42min

                      Ikke vurderet

                      Samsara

                      12:00
                      E - Sal A
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      Oplev den magiske og smukke Samsara, der genforener de to filmskabere Ron Fricke og Mark Magidson, hvis prisvindende film Baraka og Chronos bragte en ny visuel og musikalsk kunstfærdighed til biografrummet. Samsara er et helligt ord, der betyder 'det evigt drejende livshjul'. Dette er udgangspunktet for de to filmskabere, mens de søger efter den undvigende strøm af sammenhæng, der løber igennem vores liv.

                      Filmet over en periode på fem år, i femogtyve lande, på fem kontinenter og skudt med 70mm film, fører Samsara os til verdener bestående af hellig jord, naturkatastrofer, industrielle komplekser og naturens vidundere. Ved at dispensere al dialog og deskriptiv tekst undergraver Samsara vores forventninger om en traditionel dokumentar.

                      I stedet opfordrer filmen til egne fortolkninger, som inspireres af betagende billeder og musik, der kombinerer det gamle med det moderne. Samsara udforsker verdens vidundere; fra det mondæne til det mirakuløse.
                      Biografpremiere: Onsdag 28. august
                      Instruktion: Ron Fricke, Mark Magidson
                      Skuespillere:
                      Spilletid: 01:42
                      Censur: Ikke vurderet

                      onsdag 13. december

                      Fanny og Alexander


                      E

                       onsdag 13. december

                       3t 08min

                       Tilladt over 15 år

                       Fanny og Alexander

                       19:15
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Bergmans magnum opus er en hyldest til livet, familien og teatret, og samtidig en dannelseshistorie om et ungt snarrådigt menneske. En sædeskildring på godt og ondt – om tro, magt og kunstnerisk fantasi – med højtider, fester og de skiftende sæsoner som medspiller.

                       Vi ser verden gennem øjnene på ti-årige Alexander, der legende og drømmende bevæger sig gennem sin bedstemors ekstravagante lejlighed. Filmens første 90 minutter er tildelt en overdådig julefest, der kunne stå som en fortælling i sig selv, men som tjener som en elegant indføring i det samlede persongalleri.

                       Efter juleferien ændrer livet sig radikalt. Alexanders far dør, og moren beslutter sig for at gifte sig med biskoppen Vergerus, der har gjort sine hoser grønne hos hende. Hun og de to børn forlader storfamilien og det luksuriøse liv for at underkaste sig biskoppens strenge regler og levevis. Bergmans storfilm er imidlertid også en hyldest til livet og teatret – ikke mindst Strindbergs 'Et drømmespil' og Shakespeares 'Hamlet' spejles i fortællingen – og en dannelsesfortælling om, hvordan kunstnerisk fantasi tager form i et ungt menneske af den rette støbning. Måske biskoppens dogmer alligevel må vige til sidst?
                       Biografpremiere: Mandag 17. januar
                       Instruktion: Ingmar Bergman
                       Skuespillere: Bertil Guve, Pernilla Allwin, Kristina Adolphson, Kristian Almgren m.fl.
                       Spilletid: 03:08
                       Censur: Tilladt for børn over 15 år