Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

tirsdag 28. marts

Jeg, Daniel Blake


E

  tirsdag 28. marts

  1t 40min

  Tilladt over 11 år

  Jeg, Daniel Blake

  19:00
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Filmen 'Jeg, Daniel Blake' følger titelkarakterens kamp for understøttelse efter et hjerteanfald.

  Den tidligere tømrer havner i en bureaukratisk labyrint, hvor han møder andre medborgere i lignende situationer.

  'Jeg, Daniel Blake' er instrueret af Ken Loach, og dramaet modtog Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes.
  Biografpremiere: Torsdag 22. december
  Instruktion: Ken Loach
  Skuespillere: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy m.fl.
  Spilletid: 01:40
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  onsdag 29. marts

  Grazie Gloria: Se dio vuole


  E

  David Lynch: The Art Life


  E

   onsdag 29. marts

   1t 37min

   Ikke vurderet

   Grazie Gloria: Se dio vuole

   19:00
   E - Sal C
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Tommaso er en anerkendt hjertekirurg, hvis 'hjertelighed' dog begrænser sig til operationsstuen. Tommaso er gift med Carla; en engang charmerende og passioneret kvinde, men nu falmet i takt med alle de idealer hun engang troede på.

   Tommaso og Carla er forældre til to børn: Den ældste, Bianca, har ingen interesser, ingen passioner og er ikke alt for vaks. Andrea derimod er lidt af et drømmebarn: medicinstuderende og klar til at følge i farens fodspor. På et tidspunkt synes Andrea dog at have ændret sig. Han isolerer sig på sit værelse og tager ud om aftenen, uden at fortælle nogen hvor han skal hen.

   En dag tager Andrea mod til sig, samler familien og siger: "Jeg har mødt em person, der har ændret mit liv og denne person hedder Jesus. Derfor har jeg besluttet at blive præst!". For Tommaso, glødende ateist, er tanken om en præstesøn det ultimative slag.
   Tommaso lader som om han støtter sin søn,men i al hemmelighed følger han efter ham og bliver vidne til præsten Don Pietros helt unikke 'one man show' foran et jublende publikum af drenge. Fordi Don Pietro er manden, der har hjernevasket Tommasos søn, bliver han en fjende, der må bekæmpes!

   Filmen har italiensk tale og engelske undertekster.
   Biografpremiere: Tirsdag 13. september
   Instruktion: Edoardo Falcone
   Skuespillere:
   Spilletid: 01:37
   Censur: Ikke vurderet

   2t 00min

   Ikke vurderet

   David Lynch: The Art Life

   21:00
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   DAVID LYNCH: THE ART LIFE er en dokumentarfilm, der giver et fascinerende indblik i filmmesteren bag så unikke film som 'The Elephant Man', 'Blue Velvet' og 'Mulholland Dr.' og TV-serien 'Twin Peaks'.

   Vi følger Lynch på en personlig rejse fra sin opvækst i en lille amerikansk by til hans nuværende status som en af Amerikas mest gådefuldte instruktører. Gennem interviews og nedslag i Lynchs kunst, musik og tidlige film får publikum et unikt indblik i manden såvel som kunstneren David Lynch.
   Biografpremiere: Torsdag 20. april
   Instruktion: Jon Nguyen m.fl.
   Skuespillere: David Lynch
   Spilletid: 02:00
   Censur: Ikke vurderet

   torsdag 30. marts

   Bipolardag - Sorg og Glæde


   E

    torsdag 30. marts

    3t 00min

    Tilladt over 11 år

    Bipolardag - Sorg og Glæde

    19:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    DepressionsForeningen og Nils Malmros inviterer til Bipolardag i Øst for Paradis

    Hvert år d. 30. marts afholdes der verden over Bipolardag eller "world bipolar day". Dette er nemlig fødselsdatoen for Vincent Van Gogh, som menes at have haft en bipolar affektiv lidelse (tidligere kaldet maniodepressiv). Dagen skal øge opmærksomheden og gøre os klogere på lidelsen, for bl.a. at mindske fordomme og tabu omkring sygdommen. Derudover skal dagen markere at mennesker med bipolar lidelse kan opnå store ting i livet, og ikke mindst skal dagen minde folk, som er berørt af lidelsen, om, at de ikke er alene.

    I denne anledning vil filminstruktør, Nils Malmros vise sin meget personlige film "Sorg og glæde", og vil efterfølgende fortælle om filmen, samt svare på spørgsmål.

    Arrangementet er offentligt, og alle deltagere i arrangementet vil enten på forhånd være eller via arrangementet have mulighed for at blive medlemmer af DepressionsForeningen, og dermed bidrage til foreningens arbejde med bl.a. bipolarramte.

    Program:
    Kl. 19.00: Dørene åbner (medlemsregistrering)
    Kl. 19.15: Velkomst v/Bestyrelsesmedlem Mikaela Sindesen og Rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus kommune, Thomas Medom
    Kl. 19.30: Filmfremvisning: "Sorg og glæde"
    Kl. 21.20: Nils Malmros fortæller og svarer på spørgsmål
    Kl. 22.00: Tak for i aften

    Pris:
    Medlemmer: 50 kr. (angiv medlemsnummer)
    Ikke-medlemmer: 100 kr. (inkl. medlemskab af DepressionsForeningen resten af året)

    Billetter købes gennem Øst for paradis og medlemsskabet tegnes på aftenen ved fremvisning af billet til 100 kr.
    Reserverede billetter skal afhentes senest 30 min. før, dvs. senest kl. 18.30.
    Reservationsgebyr 5 kr.

    OM FILMEN
    Nils Malmros har gennem en række film genskabt sin opvækst, barndom og ungdom og fortalt om forelskelsen i de uopnåelige piger. Han har inviteret tilskuerne ind i sit liv på godt og ondt, med sorg og glæde.

    Hans film har været båret af en betagende og livsbekræftende, ind imellem sorgmunter melankoli ved den ulykkelige kærlighed.
    Med ”Sorg og Glæde” blotlægger han med en sjælden grad af åbenhed og kunstnerisk mod et afgørende kapitel af sit smertelige voksenliv.

    Jakob Cedergren og Helle Fagralid spiller hovedrollerne som ægteparret, der oplever den størst mulige sorg og ulykke i deres liv, og på et nærmest håbløst fundament skal de alligevel forsøge at nå frem til den gensidige og modne kærlighed.
    Biografpremiere: Tirsdag 28. februar
    Instruktion: Nils Malmros
    Skuespillere: Jakob Cedergren, Helle Fagralid, Nicolas Bro, Ida Dwinger
    Spilletid: 03:00
    Censur: Tilladt for børn over 11 år

    lørdag 1. april

    Chevalier


    E

     lørdag 1. april

     1t 45min

     Chevalier

     11:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Seks mænd på en fisketur i det ægæiske hav, beslutter at lege en særlig leg. Under legen skal der tages blodprøver og synges karaoke, slås på tæven og grædes salte tårer uden grænser for nederdrægtighederne eller det maskuline hykleri.

     Ved rejsens ende, vil kun én mand kunne kalde sig Chevalier - den bedste mand. Menneskets adfærd sættes under lup, og det bliver forrygende underholdende og bidende ondt.

     Tsangari holder fanen for absurde græske komedier højt, og leverer et ganske foruroligende billede af tilstandene i den vestlige civilisation.
     Biografpremiere: Torsdag 6. april
     Instruktion: Athina Rachel Tsangari
     Skuespillere: Yorgos Kendros, Panos Koronis, Vangelis Mourikis, Makis Papadimitriou, Yorgos Pirpassopoulos, Sakis Rouvas
     Spilletid: 01:45
     Censur:

     søndag 2. april

     Attenberg


     E

     Stefan Zweig - Tyske Filmdage 17


     E

      søndag 2. april

      1t 35min

      Ikke vurderet

      Attenberg

      12:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Grækerne kan et og andet med filmkunst. Athina Rachel Tsangari, der var medproducer på 'Dogtooth', er ikke uinspireret gået et skridt videre i sin anden spillefilm, 'Attenberg'. Den 23-årige, menneskesky Marina bor med sin arkitektfar i en prototypisk græsk fabriksby. Hun holder sig for sig selv og i stedet for at engagere sig i sin omverden, studerer hun den på afstand og får hjælp af deprimerende selvmordssange, dokumentarfilm af Sir David Attenborough og lidt sexlektioner fra sin eneste veninde, den væsentligt mere fremmelige Bella. Da en fremmed kommer til byen og udfordrer hende til en bordfoldboldkamp, sker der pludselig noget. Alt imens er hendes sortseer af en far ved at planlægge sin afgang fra det jordiske liv, som han mener er svært overvurderet. Det er altså lidt af et udgangspunkt, Marina har for sine følelsers opdragelse. Tsangari har med 'Attenberg' drejet en alternativ coming of age-film, der fortjener ligeså stor opmærksomhed og succes som 'Dogtooth'. (txt: CPH PIX)
      Biografpremiere: Torsdag 1. januar
      Instruktion: Athina Rachel Tsangari
      Skuespillere: Ariane Labed, Giorgos Lanthimos & Vangelis Mourikis
      Spilletid: 01:35
      Censur: Ikke vurderet

      1t 46min

      Ikke vurderet

      Stefan Zweig - Tyske Filmdage 17

      19:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Stefan Zweig - Farvel til Europa

      Maria Schraders eksemplariske filmportræt følger den verdensberømte østrigske forfatters sidste leveår i eksil i Buenos Aires, New York og Brasilien, hvorfra han skrev sit litterære testamente, 'Verden af i går'. Som jødisk intellektuel kæmper Stefan Zweig (Josef Hader) for at finde sit moralske ståsted i forhold til det politiske ragnarok, han har lagt bag sig. Samtidig forsøger Zweig og hans hustru Lotte (Aenne Schwarz) at finde sig til rette i deres eksil, men især han føler en stor længsel efter sit hjemland. Maria Schraders film er ikke så meget et karakterstudie som en sindstilstand - spundet ud over en politisk virkelighed, som trækker skræmmende mange tråde frem til vor tid. Indtil det sidste insisterer Zweig på sin menneskelighed. Selv om Hitlers regime fordømmer og brænder hans bøger, nægter forfatteren at fordømme Tyskland og dets folk.
      Biografpremiere: Tirsdag 21. marts
      Instruktion: Maria Schrader
      Skuespillere: Josef Hader, Aenne Schwarz, Barbara Sukowa, Tómas Lemarquis m.fl.
      Spilletid: 01:46
      Censur: Ikke vurderet

      mandag 3. april

      Happy - Tyske Filmdage 17


      E

      Paula - Tyske Filmdage 17


      E

       mandag 3. april

       1t 30min

       Ikke vurderet

       Happy - Tyske Filmdage 17

       16:40
       E - Sal B
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Det er ikke enhver datters ønskedrøm: Far sender et postkort fra Thailand, hvor der står: 'Kære Carolin, her går det godt, jeg spiser Pad Thai og drikker Chang-øl. Og jeg har mødt en kvinde, som er yngre end dig. Kærlig hilsen far.' Carolin Genreith har instrueret filmen om sin far Dieter, der efter at have været alene i en årrække nu har fundet sammen med en kvinde fra Thailand. Har han købt hende? Er faren en banal sexturist? Datteren (som også er filmens instruktør) tager fat i sine egne og publikums fordomme og konfronterer sin far med dem - uden at hverken udstille eller fordømme nogen. Filmen vandt publikums hjerter - og publikumsprisen - på Tysklands toneangivende dokumentarfilmfestival i Leipzig sidste år. Filmens hovedperson, Dieter Genreith, stiller op til en samtale med Steen Bille efter visningen i Grand Teatret.
       Biografpremiere: Tirsdag 21. marts
       Instruktion: Carolin Genreith
       Skuespillere:
       Spilletid: 01:30
       Censur: Ikke vurderet

       1t 46min

       Ikke vurderet

       Paula - Tyske Filmdage 17

       19:00
       E - Sal B
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Maleren Paula Modersohn-Becker (1876-1907) levede hele sit korte, men intense kunstnerliv i skyggen af sin mand Otto Modersohn, men i kunsthistorien har hun indtaget sin retmæssige plads som radikal fornyer af den tyske modernisme (Louisiana udstillede en række af hendes værker i 2015). Hun var også kendt for sit nære venskab med digteren Rainer Maria Rilke, hvis 'Requiem für eine Freundin' er skrevet til hende. Filmen er både et stemningsmættet kunstnerportræt og en skildring af de benhårde vilkår, som kvinderne, rige som fattige, levede under omkring år 1900. Med stærke skuespilpræstationer af Carla Juri som Paula og Albrecht Schuch som hendes mand Otto Modersohn. Tyske Filmdage har tidligere vist både 'Die Unsichtbare' (med Stine Fischer Christensen) og 'Westen' af Christian Schwochow, af samme instruktør.
       Biografpremiere: Tirsdag 21. marts
       Instruktion: Christian Schwochow
       Skuespillere: Carla Juri, Albrecht Abraham Schuch, Roxane Duran, Joel Basman, Stanley Weber m.fl.
       Spilletid: 01:46
       Censur: Ikke vurderet

       tirsdag 4. april

       Aquarius


       E

       Stefan Zweig - Tyske Filmdage 17


       E

       Auf Einmal - Tyske Filmdage 17


       E

        tirsdag 4. april

        2t 22min

        Aquarius

        18:00
        E - Sal E
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Clara er en 65-årig pensioneret musikkritiker og enke. Hun er også den sidste lejlighedsindehaver i Aquarius, et lejlighedskompleks fra 1940-tallet i overklassens smukke strandresidenser i Recife.

        Resten af naboerne er lokket til at flytte af nye bygherrer, der har store planer om byfornyelse. Men Clara lader sig ikke snøre. Hun har boet der i en menneskealder, opfostret sine børn dér og nægter at flytte, så hun lægger sig ud med både de nye entreprenører og sine voksne børn, der ikke kan forstå hendes beslutning.

        Clara er stædig og tager kampen op imod det korrupte byggeselskab. Det giver hende ekstra kulør på hverdagen og får hende til at tænke tilbage på sit liv, sin kærlighed og musikken.
        Biografpremiere: Onsdag 12. april
        Instruktion: Kleber Mendonça Filho
        Skuespillere: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Zoraide Coleto
        Spilletid: 02:22
        Censur:

        1t 46min

        Ikke vurderet

        Stefan Zweig - Tyske Filmdage 17

        19:00
        E - Sal B
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Stefan Zweig - Farvel til Europa

        Maria Schraders eksemplariske filmportræt følger den verdensberømte østrigske forfatters sidste leveår i eksil i Buenos Aires, New York og Brasilien, hvorfra han skrev sit litterære testamente, 'Verden af i går'. Som jødisk intellektuel kæmper Stefan Zweig (Josef Hader) for at finde sit moralske ståsted i forhold til det politiske ragnarok, han har lagt bag sig. Samtidig forsøger Zweig og hans hustru Lotte (Aenne Schwarz) at finde sig til rette i deres eksil, men især han føler en stor længsel efter sit hjemland. Maria Schraders film er ikke så meget et karakterstudie som en sindstilstand - spundet ud over en politisk virkelighed, som trækker skræmmende mange tråde frem til vor tid. Indtil det sidste insisterer Zweig på sin menneskelighed. Selv om Hitlers regime fordømmer og brænder hans bøger, nægter forfatteren at fordømme Tyskland og dets folk.
        Biografpremiere: Tirsdag 21. marts
        Instruktion: Maria Schrader
        Skuespillere: Josef Hader, Aenne Schwarz, Barbara Sukowa, Tómas Lemarquis m.fl.
        Spilletid: 01:46
        Censur: Ikke vurderet

        1t 52min

        Ikke vurderet

        Auf Einmal - Tyske Filmdage 17

        21:30
        E - Sal B
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Den første tysksprogede film af den tyrkiske instruktør Asli Özge er en stramt instrueret psykologisk thriller, der stiller skarpt på en ung mand fra de bedre kredse, som får vendt op og ned på sit ellers velordnede liv, da en ung kvinde gatecrasher en fest, han er vært for - og ender med at udånde på hans gulvtæppe. Da Karsten (Sebastian Hülke) indser, hvad der er ved at ske for den unge kvinde, ringer han ikke straks efter en ambulance, men løber i stedet, forgæves, efter hjælp. Det sætter ham i et mistænkeligt lys, og både venner og kolleger distancerer sig fra ham i takt med, at sagen mod ham eskalerer. 'Auf Einmal' handler dog ikke så meget om at afsløre eventuelle gerningsmænd. Asli Özge er mere fokuseret på at blotlægge det småborgerlige provinsmiljø, som hun lader filmen udspille sig i.
        Biografpremiere: Tirsdag 21. marts
        Instruktion: Asli Özge
        Skuespillere: Sebastian Hülk, Julia Jentsch, Hanns Zischler m.fl.
        Spilletid: 01:52
        Censur: Ikke vurderet

        onsdag 5. april

        Tschick - Tyske Filmdage 17


        E

        The Handmaiden


        E

        Die Reise mit Vater - Tyske Filmdage 17


        E

        Marija - Tyske Filmdage 17


        E

         onsdag 5. april

         1t 33min

         Ikke vurderet

         Tschick - Tyske Filmdage 17

         17:00
         E - Sal C
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Wolfgang Herrndorfs bestseller (den hedder 'Tjick' på dansk) er blevet en charmerende road movie for både unge og voksne biografgængere i Fatih Akins efterhånden ret så rutinerede hænder. Den 14-årige gymnasieelev Maik Klingenberg skal tilbringe de første to uger af sommerferien alene i familiens store hus, for hans alkoholiserede mor er på afvænningsklinik og hans far er på ´forretningsrejse´ med sin sexede assistent. Pludselig dukker hans nye, russiske klassekammerat Tjick op i en stjålet Lada. Tjick er svær at blive klog på. Han lader ofte til at være fuld, har måske kontakt til den russiske mafia og er i det hele taget ikke et mønstereksempel på god integration. Alligevel sætter Maik sig ind i bilen. Det bliver begyndelsen på en uforglemmelig rejse gennem et eventyrligt tysk sommerlandskab - med masser af bump på vejen.
         Biografpremiere: Tirsdag 21. marts
         Instruktion: Fatih Akin
         Skuespillere: Tristan Göbel, Aniya Wendel, Justina Humpf m.fl.
         Spilletid: 01:33
         Censur: Ikke vurderet

         2t 24min

         The Handmaiden

         19:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         'The Handmaiden' en episk, gudesmuk og absorberende fortælling fyldt med spænding og kærlighed fra mesteren Park Chan-wook der tidligere har instrueret mesterværket 'Old Boy'.

         I 1930'ernes Japansk-besatte Korea bliver pigen Sookee ansat som handmaiden til den Japanske rigmandsdatter Hideko, som lever et tilbagetrukket liv på en stor landejendom med hendes dominerende onkel.

         Men Sookee har en hemmelighed. Hun er i virkeligheden en tyv, som arbejder for en svindler, der håber at Sookee kan hjælpe ham med at forføre rigmandsdatteren, så han kan få del i familieformuen. Men situationen ændrer sig da Sookee og Hideko opdager nogle uventede følelser for hinanden.
         Biografpremiere: Onsdag 12. april
         Instruktion: Chan-wook Park
         Skuespillere: Min-hee Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo, Tae-ri Kim
         Spilletid: 02:24
         Censur:

         1t 51min

         Ikke vurderet

         Die Reise mit Vater - Tyske Filmdage 17

         19:00
         E - Sal B
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Vi skriver 1968. Den tysk-rumænske familie Reinholtz bestående af to ulige brødre og deres far har pakket deres lille gule bil og er på vej til DDR, hvor de håber på en operation, der kan redde deres syge far. Men før de når så langt, bliver de overrasket af sovjetiske panservogne, der lukker Tjekkoslovakiets grænser og kvæler det gryende forår i Prag. Familien Reinholtz kan nu hverken rejse tilbage til Rumænien eller ind i DDR. Men så sker det utrolige: Ved den rumænske ambassadørs mellemkomst modtager familien visum til Vesttyskland - og her venter dem et større kulturchok. 'Die Reise mit Vater' er en tragikomisk fortælling med tempo og jazzet soundtrack fra dengang, hvor jerntæppet både skilte øst og vest og folk og fæ og familier fra hinanden.
         Biografpremiere: Tirsdag 21. marts
         Instruktion: Anca Miruna Lazarescu
         Skuespillere: Alexandru Margineanu, Razvan Enciu, Ovidiu Schumacher m.fl.
         Spilletid: 01:51
         Censur: Ikke vurderet

         1t 40min

         Ikke vurderet

         Marija - Tyske Filmdage 17

         21:30
         E - Sal E
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Marija (Margarita Breitkreiz) er en ung, ukrainsk kvinde, der arbejder som stuepige på et hotel i Dortmund. Hun drømmer om at åbne sin egen frisørsalon og lægger penge til side hver måned, men da hun uden varsel fyres, synes drømmen pludselig meget fjern. Marija forsøger derefter lykken i Dortmunds immigrantmiljø. Først går hun til hånde (og lidt til) for en tyrkisk gangster for så at få et job som oversætter for en tysk lykkeridder, der er mellemmand for et større byggeprojekt finansieret af to lyssky russiske forretningsmænd. Heller ikke det eventyr spænder dog af, som Marija havde håbet, men hun giver ikke op af den grund. Man skulle ikke tro, at der var tale om en debutfilm, for instruktøren Michael Koch behersker både socialrealisme, spændingskurver og en helt Dardenne'sk intensitet i kameraarbejdet.
         Biografpremiere: Tirsdag 21. marts
         Instruktion: Michael Koch
         Skuespillere: Margarita Breitkreiz, Georg Friedrich, Sahin Eryilmaz m.fl.
         Spilletid: 01:40
         Censur: Ikke vurderet

         torsdag 6. april

         Sælgeren


         E

          torsdag 6. april

          2t 05min

          Sælgeren

          19:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Tvunget ud af deres lejlighed på grund af farligt byggearbejde i nabobygningen, flytter Emad og Rana ind i en lånt lejlighed i centrum af Teheran. En hændelse med bånd tilbage til en tidligere lejer, ændrer det unge pars liv dramatisk.

          ’Sælgeren’ vandt både manuskriptprisen og prisen for bedste mandlige hovedrolle på Cannes Festivalen 2016.

          Bag filmen står instruktør Asghar Farhadi, der blev internationalt kendt med den Oscar-vindende ’Nader og Simin - En separation’.
          Biografpremiere: Torsdag 6. april
          Instruktion: Asghar Farhadi
          Skuespillere: Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini, Babak Karimi, Mina Sadati, Farid Sajjadi Hosseini
          Spilletid: 02:05
          Censur:

          lørdag 8. april

          Chevalier


          E

           lørdag 8. april

           1t 45min

           Chevalier

           16:00
           E - Sal C
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Seks mænd på en fisketur i det ægæiske hav, beslutter at lege en særlig leg. Under legen skal der tages blodprøver og synges karaoke, slås på tæven og grædes salte tårer uden grænser for nederdrægtighederne eller det maskuline hykleri.

           Ved rejsens ende, vil kun én mand kunne kalde sig Chevalier - den bedste mand. Menneskets adfærd sættes under lup, og det bliver forrygende underholdende og bidende ondt.

           Tsangari holder fanen for absurde græske komedier højt, og leverer et ganske foruroligende billede af tilstandene i den vestlige civilisation.
           Biografpremiere: Torsdag 6. april
           Instruktion: Athina Rachel Tsangari
           Skuespillere: Yorgos Kendros, Panos Koronis, Vangelis Mourikis, Makis Papadimitriou, Yorgos Pirpassopoulos, Sakis Rouvas
           Spilletid: 01:45
           Censur:

           søndag 9. april

           The Allins


           E

            søndag 9. april

            1t 14min

            Ikke vurderet

            The Allins

            19:15
            E - Sal C
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Kærligt og underholdende giver ’The Allins’ indblik i den efterladte familie til GG Allin, den mest ekstreme sanger i rock’n roll-historien, - og mens familiens barske historie oprulles, søger GG Allins’ mor og bror fred med sig selv og deres fortid.
            Biografpremiere: Torsdag 6. april
            Instruktion: Sami Saif
            Skuespillere:
            Spilletid: 01:14
            Censur: Ikke vurderet

            mandag 10. april

            Planetarium


            E

            Song to Song


            E

             mandag 10. april

             1t 46min

             Ikke vurderet

             Planetarium

             19:00
             E - Sal E
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             De unge søstre Laura og Kate besidder begge evnen at kommunikere med ‘den anden side’. Men deres planer om en verdensturné kuldsejler, da de krydser spor med filmproducenten André, som vil bruge deres overnaturlige kræfter til sit nye filmprojekt.

             Pludselig befinder Laura og Kate sig midt i morads af kunst og okkultisme – i forbundethed med potentielt verdensødelæggende kræfter.

             Med ‘Planetarium’ inviterer Rebecca Zlotowski (sidst aktuel med ‘Grand Central’) os ind i en verden, hvor illusionen bliver til virklighed - og virkligheden til drøm.
             Biografpremiere: Onsdag 15. februar
             Instruktion:
             Skuespillere:
             Spilletid: 01:46
             Censur: Ikke vurderet

             2t 25min

             Ikke vurderet

             Song to Song

             19:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Mere info om filmen følger.
             Biografpremiere: Torsdag 25. maj
             Instruktion: Terrence Malick
             Skuespillere: Haley Bennett, Natalie Portman, Michael Fassbender, Ryan Gosling, Christian Bale m.fl.
             Spilletid: 02:25
             Censur: Ikke vurderet

             tirsdag 11. april

             JIMMYS HALL - Kjeld Holm præsenterer til Mine aftner i Paradis


             E

              tirsdag 11. april

              1t 49min

              Ikke vurderet

              JIMMYS HALL - Kjeld Holm præsenterer til Mine aftner i Paradis

              19:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Tidligere biskop Kjeld Holm præsenterer filmen JIMMY'S HALL .

              Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin.

              OM KJELD HOLM//
              Kjeld Holm er tidligere biskop i Aarhus, forfatter til en lang række bøger og artikler, utrættelig samfundsdebattør og (ikke mindst) trofast AGF-fan.

              OM JIMMY'S HALL//
              Et smukt og gribende historisk drama om den politiske aktivist Jimmy Gralton, som vender hjem til 1930'ernes Irland efter flere år i USA og skaber et enestående folkeligt hus til læring, poesi, dans og kunst.

              Men dans og musik er frihedens udtryk, og det er altid farligt for de, der søger kontrol. Kirken, som sidder tungt på magten, sætter alt ind på at lukke stedet og snart må Jimmy og hans venner kæmpe for deres fristed med livet som indsats.
              Biografpremiere: Tirsdag 13. december
              Instruktion: Ken Loach
              Skuespillere: Barry Ward, Simone Kirby, Andrew Scott
              Spilletid: 01:49
              Censur: Ikke vurderet

              torsdag 20. april

              Du forsvinder


              E

               torsdag 20. april

               1t 57min

               Tilladt over 15 år

               Du forsvinder

               19:00
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               En af de største udfordringer vi står overfor i de kommende år er, at hjerneforskningen vil omskrive vores ide om hvad det vil sige at være menneske. Vi bliver simpelthen tvunget til at nytænke hvem vi er, hvordan vi opfatter verden og hvordan vi dømmer vores egne og andres handlinger.

               Mia er gift med den succesrige skoleleder Frederik, som afsløres i at have begået et alvorligt underslæb. Har han gjort det af egen fri vilje eller er han blevet ramt af en personlighedsændring på grund af en hjernesvulst?

               Mia forsøger desperat at finde ud, hvad der er sket og hvilken mand hun egentlig er gift med, og hun vil gøre alt for redde sit ægteskab og sin familie. Men hvis Mias tre lykkeligste år var sammen med Frederik, mens han var hjerneskadet, hvem var hun så gift med før? DU FORSVINDER er en film om at miste fodfæste, og sætter fokus på spørgsmålet om vi har en fri vilje eller er styret af hjernens kemi.
               Biografpremiere: Torsdag 20. april
               Instruktion: Peter Schønau Fog
               Skuespillere: Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Michael Nyqvist
               Spilletid: 01:57
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               fredag 21. april

               Creative Control


               E

                fredag 21. april

                1t 37min

                Creative Control

                19:00
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                Engang var prinsesse Leias rystende hologram den vildeste fremtidsdrøm. Nu ligger den kun en spytklat væk, den fagre teknologiske verden, hvor man kan have et forhold til en virtuel avatar. Den tanke får et nyt filosofisk spin i Benjamin Dickinsons 'Creative Control', der er årets hjernevridende high tech-miniature, som 'Ex Machina' var det i fjor.

                Reklameforfatteren David er ved at afprøve en ny generation af Augmented Reality-briller, der blandt andet gør det muligt for ham at skabe en 3D-kopi af hans bedste vens sexede kæreste og indlede et dampende forhold til hende. Sådan da.

                For mens grænserne til fiktionen udviskes, mister David sit hold i virkeligheden og selvdestruerer bid for bid for øjnene af kæreste og kolleger. Det er en af de skarpe pointer i filmen, at vi med alle vores teknologiske landvindinger får sværere og sværere ved at se de, der står lige foran os.

                En anden er, at denne scifi-dystopi blot synes at være næste generation af Google Glasses, hvilket Dickinson (der selv spiller hovedrollen) understreger ved at fortælle i tidløs sort-hvid og bruge sine special effects med gefühl. Det er fascinerende og frygtindgydende, og overbevisende realiseret med lige dele spænding og spidende sarkasme.
                Biografpremiere: Torsdag 20. april
                Instruktion: Benjamin Dickinson
                Skuespillere: Benjamin Dickinson, Nora Zehetner, Dan Gill
                Spilletid: 01:37
                Censur:

                mandag 24. april

                Elsk Mig


                E

                 mandag 24. april

                 2t 00min

                 Elsk Mig

                 19:00
                 E - Sal E
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Gabrielle vokser op i en lille landsby i sydfrankrig, på et tidspunkt i historien hvor hendes drømme om ægte kærlighed bliver betragtet som skandaløse og skøre.

                 Mod hendes vilje, arrangerer Gabrielles forældre, at hun bliver gift med José - en god og kærlig spansk landmand - som de forventer vil gøre Gabrielle til en respektabel kvinde. Men da Gabrielle bliver sendt til Alperne for at modtage behandling mod hendes nyresten, møder hun den flotte og sårede krigsveteran André og Gabrielle forelsker sig hurtigt i den flotte soldat.

                 Med denne nyfundne forelskelse begynder Gabrielle at længes efter at stikke af sammen med André og frigøre sig fra et ægteskab, som hun ser som et fængsel. Denne gang er hun opsat på et at forfølge sin drøm.
                 Biografpremiere: Torsdag 4. maj
                 Instruktion: Nicole Garcia
                 Skuespillere: Marion Cotillard, Louis Garrel, Alex Brendemühl m.fl.
                 Spilletid: 02:00
                 Censur:

                 onsdag 26. april

                 Ziggy Stardust and the spiders from Mars


                 E

                  onsdag 26. april

                  1t 31min

                  Tilladt for alle

                  Ziggy Stardust and the spiders from Mars

                  19:15
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Hammersmith Odeon Theatre, London, juli 1973. David Bowie afslutter et sveddryppende og dekadent iscenesat rockshow med budskabet om, at dette er hans sidste optræden – som Ziggy Stardust.

                  Mesterdokumentaristen D. A. Pennebaker var hyret til at lave en kort optagelse af den for længst legendariske koncert, men besluttede at skyde en hel film i stedet. Han indfangede en rockpersona, som ikke siden har fundet sin mage.

                  Charmerende kejtet og mystisk dragende backstage, men sprængfuld af energi på scenen, hvor han hvirvler sig gennem hits fra tidlige værker som 'Aladdin Sane', 'The Man Who Sold the World' og 'Hunky Dory' og selvfølgelig konceptalbummet over dem alle, 'Ziggy Stardust and the Spiders from Mars'.
                  Biografpremiere: Mandag 6. august
                  Instruktion: D.A. Pennebaker
                  Skuespillere: David Bowie, Mick Ronson, Trevor Bolder m.fl.
                  Spilletid: 01:31
                  Censur: Tilladt for alle

                  mandag 1. maj

                  Kvinde, ukendt


                  E

                   mandag 1. maj

                   1t 53min

                   Tilladt over 11 år

                   Kvinde, ukendt

                   19:00
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Jenny er en ung og ambitiøs læge. Hun arbejder på en offentlig lægeklinik, hvor det meste er rutine. Men hun er klar til at stige op ad karrierestigen og lande et velbetalt job i den private sektor.

                   En aften - efter at den sidste patient er sendt ud af døren - ringer det på. ’Vi er lukket for i dag,’ siger hun til sin assistent, der afviser patienten. Næste dag får hun besøg af politiet. En kvinde er fundet død i nærheden. Havde Jenny åbnet for hende, ville hun antageligt være i live. Og så tager en medrivende krimihistorie sin begyndelse, som byder på både spænding og nerve, alt imens de tager pulsen på den moralsk fordærvede samtid.

                   Filmen er instrueret med ferme hænder af de dobbelte guldpalmevindere, Jean-Pierre og Luc Dardenne.
                   Biografpremiere: Torsdag 11. maj
                   Instruktion: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
                   Skuespillere: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier
                   Spilletid: 01:53
                   Censur: Tilladt for børn over 11 år

                   onsdag 3. maj

                   Big Time - DOXBIO


                   E

                   Grazie Gloria: Alaska


                   E

                    onsdag 3. maj

                    1t 28min

                    Big Time - DOXBIO

                    19:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Et filmportræt af Danmarks verdenskendte arkitekt. Bjarke Ingels startede ud som en ung mand, der drømte om at lave tegneserier, og nu er han udråbt af The Wall Street Journal til “en af arkitektverdens største stjerner”.

                    BIG TIME følger ham over en periode på 5 år (2011-2016), mens han kæmper for at fuldføre sin største projekt til dato. Vi kommer både med bag den kreative proces og det uendelige antal kompromiser, som arbejdet kræver, og vi er med, når privatlivet presser sig på.

                    Hans firma Bjarke Ingels Group (BIG) har fået opgaven at designe og bygge en af de skyskrabere, der skal erstatte tvillingetårnene, der styrtede sammen den 11. september 2001. Mens han er i gang med at skabe en bygning, som kommer til at ændre selveste New Yorks skyline, bliver han ramt af noget så jordnært som helbredsmæssige udfordringer.

                    Filmen giver et intimt indblik i denne nyskabende og ambitiøse dansker, som hele verden fejrer som et geni.
                    Biografpremiere: Onsdag 3. maj
                    Instruktion: Kaspar Astrup Schröder
                    Skuespillere:
                    Spilletid: 01:28
                    Censur:

                    2t 05min

                    Ikke vurderet

                    Grazie Gloria: Alaska

                    19:00
                    E - Sal C
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Fausto og Nadine møder hinanden for første gang på et hotel i Paris. De er begge skrøbelige, alene og besatte af at finde lykken.

                    Italieneren Fausto flyttede til Frankrig i håbet om at få succes, men det skete bare aldrig. Nadine er en ung og smuk fransk pige, der arbejder som model.

                    De forelsker sig og hutler sig igennem tilværelsen.

                    Filmen har italiensk tale og engelske undertekster.
                    Biografpremiere: Tirsdag 13. september
                    Instruktion: Claudio Cupellini
                    Skuespillere:
                    Spilletid: 02:05
                    Censur: Ikke vurderet

                    mandag 8. maj

                    Cézanne og Zola


                    E

                     mandag 8. maj

                     1t 57min

                     Anbefalet over 7 år

                     Cézanne og Zola

                     19:00
                     E - Sal E
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     40 års gensidig beundring, kunstnerisk rivalisering og dybt venskab.
                     Som teenagere delte de alt - håb, tvivl, frygt og ambitioner, drømmen om berømmelse og rigdom.

                     At Paul Cézanne kom fra en rig familie og Émile Zola fra en fattig, gjorde ikke nogen forskel. Sammen forlod de Aix en-Provence til fordel Paris - Montmartre og Batignolles. Der udlevede de det berømte bohemeliv med kvinder, absint og kultur. Men deres liv formede sig forskelligt, og mens Émile fik mere og mere succes med sine skriverier udviklede Paul sig til en ikke helt så vellykket kunstner.

                     Guillaume Canet og Guillaume Gallienne spiller de to franske kulturelle legender: forfatteren Émile Zola og maleren Paul Cézanne i dette smukke 1800-tals drama.
                     Biografpremiere: Torsdag 18. maj
                     Instruktion: Danièle Thompson
                     Skuespillere: Guillaume Canet, Guillaume Gallienne, Alice Pol, Déborah François Pierre Yvon
                     Spilletid: 01:57
                     Censur: Frarådes for børn under 7 år

                     mandag 15. maj

                     Jacques - En Mand af Havet


                     E

                      mandag 15. maj

                      2t 00min

                      Jacques - En Mand af Havet

                      19:00
                      E - Sal A
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      Nu kommer filmen om den franske flådeofficer Jacques-Yves Cousteau og hans usædvanlige liv, der førte ham rundt på verdenens have i egenskab af opdagelsesrejsende og filmskaber.

                      'L’odyssée' baserer sig bl.a. på Jacques Cousteaus ældste søn Michels bog om sin far og giver et fascinerende indblik i den tilværelse, der fulgte med at være en verdensberømt søfarer ikke kun for ham selv men også for hele familien. En film, der tager dig med til de fjerneste kyster, de dybeste have alt imens du kan fordybe dig i skøn skuespilkunst leveret af bl.a. Audrey Tautou.

                      I rollen som Jacques Cousteau ses Wilson Lambert, mens Audrey Tautou spiller hans kone Simone. I øvrige roller medvirker nogen af fransk films nye unge talenter. Jerome Salle har instrueret samt været med til at skrive filmmanuskriptet.
                      Biografpremiere: Torsdag 27. april
                      Instruktion: Jérôme Salle
                      Skuespillere: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou, Laurent Lucas
                      Spilletid: 02:00
                      Censur:

                      tirsdag 16. maj

                      FORCE MAJEURE - Jacob Bundsgaard præsenterer til Mine Aftner i Paradis


                      E

                       tirsdag 16. maj

                       1t 58min

                       Ikke vurderet

                       FORCE MAJEURE - Jacob Bundsgaard præsenterer til Mine Aftner i Paradis

                       19:00
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Borgmester Jacob Bundsgaard præsenterer filmen FORCE MAJEURE.

                       Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin.

                       OM JACOB BUNDSGAARD//
                       Jacob Bundsgaard er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, medlem af Aarhus Byråd siden 2002 og borgmester i Aarhus siden august 2011.

                       OM FORCE MAJEURE//
                       En lavine udløses over en familie på ski i de franske alper. Mens konen forsøger at beskytte børnene, stikker manden Tomas af i panik.

                       Lavinen rammer dem ikke, men alt er alligevel helt forandret bagefter. Tomas forsøger skiftevis desperat at bagatellisere episoden og at genvinde sin rolle som familiens overhoved.

                       Prisvindende, intelligent komedie-drama om mandens rolle i den moderne familie
                       Biografpremiere: Tirsdag 13. december
                       Instruktion: Ruben Östlund
                       Skuespillere: Lisa Loven Kongsli , Johannes Bah Kuhnke , Kristofer Hivju
                       Spilletid: 01:58
                       Censur: Ikke vurderet

                       mandag 22. maj

                       Mysteriet ved Slack Bay


                       E

                        mandag 22. maj

                        1t 40min

                        Tilladt over 11 år

                        Mysteriet ved Slack Bay

                        19:00
                        E - Sal E
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Sommeren 1910. På stranden til Den Engelske Kanal er turisterne på mystisk vis begyndt at forsvinde. De berygtede kommissærer Machin og Malfoy lokaliserer forsvindingerne til det lille fiskersamfund Slack Bay.

                        Her bor den mærkelige familie Brufort, ledet af den karismatiske far som kæmper for at holde deres uregerlige sønner i skak - især den heftige Ma Loute! På en lille bakke over bugten ligger deres palæ. Hver sommer bevæger de sig ned ad bakken og ferierer blandt de almindelige mennesker på stranden.

                        Og det er sådan den mærkelige kærlighedshistorie mellem Ma Loute og den unge lunefulde Billie Van Peteghem begynder. En kærlighed, der midt i al tumulten, vil ændre alt i begge disse mærkelige familier.
                        Biografpremiere: Torsdag 6. juli
                        Instruktion: Bruno Dumont
                        Skuespillere: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi, Jean-Luc Vincent, Brandon Lavieville
                        Spilletid: 01:40
                        Censur: Tilladt for børn over 11 år

                        onsdag 24. maj

                        De fem benspænd


                        E

                         onsdag 24. maj

                         1t 30min

                         De fem benspænd

                         19:15
                         E - Sal A
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         Man kunne sikkert have forudset noget øjenåbnende, da Lars von Trier satte sig for at lave sin første dokumentar. Men næppe noget så produktivt, morsomt og underholdende som dette portræt af Jørgen Leth, der skærer ansigter og tålmodigt kæmper, mens han udsættes for 'fem benspænd' af sin intrigante ven og kollega.

                         Udgangspunktet er Jørgen Leths berømte kortfilm, 'Det perfekte menneske' (1967), som Leth skal genindspille scener fra, men nu efter Lars von Triers helt urimelige og særprægede regler. Legen og dogmet er smågenialt i sig selv, men filmen siger også noget væsentligt om iscenesættelse som form og metode - og om en instruktør, der prøver at ramme Leth på den kontrolsyge, som von Trier mener, er hans kardinaldyd.

                         En film fuld af fælder og forhindringer – og med besøg i både Cuba, Bombay og Bruxelles. Et af de mest skattede metaværker i den bølge af kreativ dansk dokumentarfilm som har manifesteret sig i det nye årtusinde.
                         Biografpremiere: Fredag 21. november
                         Instruktion: Lars von Trier
                         Skuespillere: Claus Nissen, Jørgen Leth, Lars von Trier
                         Spilletid: 01:30
                         Censur:

                         mandag 29. maj

                         Heal the Living


                         E

                          mandag 29. maj

                          1t 40min

                          Ikke vurderet

                          Heal the Living

                          19:00
                          E - Sal E
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E

                          onsdag 31. maj

                          OPLÆSNING I PARADIS #39


                          E

                           onsdag 31. maj

                           2t 00min

                           Ikke vurderet

                           OPLÆSNING I PARADIS #39

                           20:00
                           E - Sal A
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           Litteraturen på Scenen og Øst for Paradis inviterer til OPLÆSNING I PARADIS #39!

                           AFTENENS FORFATTERE:

                           MAJA LEE LANGVAD er aktuel med bogen "Dage med galopperende hjertebanken". Hun blev uddannet fra Forfatterskolen i 2003 og debuterede i 2006 med den anmelderroste FIND HOLGER DANSKE, som kredser om identitet, adoption, integration og danskhed, og som genremæssigt placerer sig et usædvanligt sted mellem debatlitteratur og konceptuel digtning.

                           I 2014 tager Maja Lee Langvad tråden op fra debuten med FIND HOLGER DANSKE APPENDIX, hvor hun viderefører nogle af de samme tematikker og greb - nu med en ny viden om sin egen oprindelse, der sætter forestillingen om identitet i et nyt lys. Bogen består af lige dele tekst og foto, og ligesom i debuten arbejder hun med ikke litterære genrer som spørgeskemaer og egne adoptionsdokumenter.

                           Samme år udkom HUN ER VRED - Et vidnesbyrd om transnational adoption, der tog anmelderne med storm. En dybt personlig og politisk bog, der kan læses som både et langdigt, et kollektivt vidnesbyrd og en dokumentation af forholdene i adoptionsindustrien.

                           Maja Lee Langvad har bl.a. modtaget Bodil og Jørgen Munch-Christensens kulturlegat og Sven Dalsgaard legatet.

                           IBEN MONDRUP er opvokset i Grønland. I 2012 udgav hun romanen En to tre - Justine, i 2013 udkom Store Malene. Med romanen Godhavn fra 2014 fik Iben Mondrup sit folkelige gennembrud, og bogen indbragte hende DR Romanprisen 2015. Karensminde (2016) er en selvstændig fortsættelse af Godhavn.

                           Iben Mondrup modtog det treårige arbejdslegat i 2015. Hun er aktuel med romanen Karensminde: Det er sommer, Bjørk er hos sine forældre, Karen og Jens, som lige er flyttet fra Grønland til Danmark for at være mere sammen med deres tre børn og børnebørnene.

                           På Møn er de i gang med de sidste forberedelser, inden deres drøm om at skabe et hjem med bed & breakfast på den nedlagte gård "Karensminde" er realiseret.

                           Karensminde er en fortælling om den levende organisme, som en familie er. Om de bånd, der knytter mennesker sammen over tid og sted. Og om små og store begivenheder, der mærker dem for livet.

                           THOMAS KORSGAARD er for nyligt debuteret med romanen "Hvis der skulle komme et menneske forbi". Forlaget skriver:

                           En stærk roman om den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie. Om vold. Om white trash. Om at blive voksen for tidligt. Om alt det, der sker, når håbet forsvinder.

                           "Hvis der skulle komme et menneske forbi" følger en families forfald på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin dominerende storebror, der styrer familien med hård hånd. Moderen er deprimeret og spilder dagene foran computeren med internetkasino. Børneflokken er overladt til sig selv. Hovedpersonen, den 13 årige Tue, klarer sig igennem på må og få, lidt småkriminalitet, lidt løgne i skolen.

                           Thomas Korsgaards debutroman er en vred og ærlig fortælling om udkantsdanmark. Det er samtidig et opmærksomt portræt af en familie i økonomisk krise og især af drengen Tues følelser og handlinger - skrevet med både følsomhed og mørk humor.
                           Biografpremiere: Tirsdag 14. marts
                           Instruktion:
                           Skuespillere:
                           Spilletid: 02:00
                           Censur: Ikke vurderet

                           søndag 4. juni

                           Once Upon a Time in the West


                           E

                            søndag 4. juni

                            2t 45min

                            Ikke vurderet

                            Once Upon a Time in the West

                            12:00
                            E - Sal A
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            Once Upon a Time in the West handler om kampen om Sweetwater, et stykke jord tæt på byen Flagstone, hvor områdets eneste vandkilde findes.

                            Dette stykke jord ejes af Brett McBain (Frank Wolff), der forudså, at netop dette stykke jord ville blive uvurderligt for jernbanens udvikling igennem området, da togenes lokomotiver skal bruge vand til deres damp-motorer. Da jernbanematadoren Morton (Gabriele Ferzetti) opdager dette, sender han banditten Frank (Henry Fonda) for at skræmme McBain. Frank dræber McBain og hans tre børn, men lader beviserne pege mod skurken Cheyenne (Jason Robards) og dennes bande. Kort efter ankommer McBains nye, unge kone Jill (Claudia Cardinale) og finder, at hendes nye familie alle er døde, og at hun nu står som ejer af den omstridte jord. Samtidig forfølges Frank af den mystiske, harmonikaspillende revolvermand "Harmonica" (Charles Bronson), som let tager livet af de mænd, som Frank sender ud for at dræbe ham.

                            Tilbage i Sweetwater leveres byggematerialer til at bygge en station og en lille by, og Jill opdager, at det er altafgørende for hendes fortsatte ejerskab af Sweetwater, at det lykkes at bygge stationen, inden jernbanen når dem.
                            Frank vender Morton ryggen, og tvinger Jill til at sælge gården på auktion med eget køb for øje. Dette får Harmonica dog forhindret ved selv at købe gården. Men det er langt fra slut med opgørene, og det livslange fjendskab mellem Frank og Harmonica får fatale følger..

                            SERGIO LEONE (1929-1989)
                            Sergio Leone stammede fra en famile med dybe rødder i den italienske filmindustri. Hans mor Edvige Valcarenghi (med kunstnernavnet Bice Walerian) var stumfilmsskuespiller, men opgav sin karriere, da hun i 1916 giftede sig med instruktøren og skuespilleren Vincenzo Leone in 1916. Vincenzo forsøgte at overtale sin søn til ikke at gå ind i filmbranchen, og den unge Sergio studerede derfor kort jura, før han blev ansat som ulønnet assistent på Vittorio De Sica's Cykeltyven i 1948.
                            Sergio Leone instruerede selv kun 7 film, hvoraf han primært er berømmet for "Dollars-trilogien" bestående af Per un pugno di dollari (1964, En nævefuld dollars), Per qualche dollaro in più (1965, Hævn for dollars), og Il buono, il brutto, il cattivo (1966, Den gode, den onde og den grusomme).
                            Biografpremiere: Mandag 14. januar
                            Instruktion: Sergio Leone
                            Skuespillere: Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bronson, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppa, Frank Wolff
                            Spilletid: 02:45
                            Censur: Ikke vurderet

                            mandag 12. juni

                            Danserinden


                            E

                             mandag 12. juni

                             1t 40min

                             Ikke vurderet

                             Danserinden

                             19:00
                             E - Sal C
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Bag meter af silke tryllebandt Loie Fuller cremen af Paris' natklubpublikum i slutningen af 1800-tallet. Hendes dans var som intet andet og gjorde hende til et farverigt ikon for en hel generation. Intet syntes, at kunne stoppe hendes succes - ikke før en ny danser viste sig på scenen - en ung kvinde ved navn Isadora Duncan...

                             'Danserinden' er instrueret af Stephanie Di Gustio, hvis poetiske stil gennemsyrer det meste af hendes arbejde. Hun indledte sin karriere med at lave musikvideoer for blandt andet Brigitte Fontaine, Sliimy og Jarvis Cocker og udviklede sin stil yderligere som modefotograf, samt som instruktør af kortfilm og videoinstallationer. 'Danserinden' er hendes spillefilmsdebut.
                             Biografpremiere: Torsdag 10. august
                             Instruktion: Stéphanie Di Giusto
                             Skuespillere: Soko, Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp m.fl.
                             Spilletid: 01:40
                             Censur: Ikke vurderet

                             mandag 19. juni

                             Kvinden fra Brest


                             E

                              mandag 19. juni

                              1t 40min

                              Ikke vurderet

                              Kvinden fra Brest

                              19:00
                              E - Sal C
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E

                              onsdag 28. juni

                              Babettes Gæstebud


                              E

                               onsdag 28. juni

                               1t 42min

                               Babettes Gæstebud

                               19:15
                               E - Sal A
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               Mesterkokken Babette Hersant måtte flygte fra Frankrig efter Pariserkommunen i 1871 og er endt som husholderske for to ugifte søstre i Vestjylland. Omgangskredsen består af resterne af den frimenighed, søstrenes strenge far i sin tid var præst for.

                               Da Babette vinder en stor lotterigevinst, beslutter hun at bruge pengene på at servere et overdådigt måltid for disse nøjsomme mennesker. En svensk officer, der viser sig at kunne værdsætte kulinariske specialiteter, inviteres også med, og middagen får en ekstatisk forløsende virkning for alle deltagerne.

                               Den Oscar-belønnede Karen Blixen-fortælling om mesterkokken og husholdersken, som vinder i lotteriet og tilbereder en festbanket for spidserne i en lille vestjysk by, er en fornøjelse at indtage på stort lærred.
                               Biografpremiere: Fredag 28. august
                               Instruktion: Gabriel Axel
                               Skuespillere: Stéphane Audran, Bodil Kjer, Birgitte Federspiel, Jarl Kulle, Jean-Philippe Lafont
                               Spilletid: 01:42
                               Censur:

                               onsdag 26. juli

                               Himmelskibet


                               E

                                onsdag 26. juli

                                0t 57min

                                Tilladt for alle

                                Himmelskibet

                                19:15
                                E - Sal A
                                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                E
                                Den unge eventyrer Avanti Plenataros samler et hold af frygtløse mænd, som efter strabadser og mytteriforsøg, ankommer til Mars i et specialbygget fartøj. Planeten viser sig at være beboet af et folk, som befinder sig på et højere udviklingsstadie, befriet for sygdom, sorg, vold, begær, kønsdrift og dødsangst. Avanti forelsker sig i Marya, datteren af Visdommens Fyrste, marsboernes overhoved. Hun indvilger i at følge Avanti tilbage til jorden og overbringe Mars' visdom til de tilbagestående jordboer.

                                Holger-Madsens overdådige rumrejsefilm, om en farefuld færd til planeten Mars, er en kuriøs milepæl inden for science fiction-genren, som emmer af stumfilmæraens fascination af luftfart – og er desuden en rørende kærlighedshistorie. Filmen er smukt restaureret af Det Danske Filminstitut

                                1910'ernes fascination af flyvning og luftfart er tydelig i 'Himmelskibet, hvis rumskib Exelsior har vinger og propel. Den luksuriøst producerede rumrejsefilm fik en hård medfart af samtidens kritikere, der især angreb filmens ufrivilligt komiske druide-lignende marsboere, men 'Himmelskibet' står i dag som en kuriøs milepæl i science fiction-genrens historie.

                                Med danske mellemtekster.
                                Biografpremiere: Søndag 1. januar
                                Instruktion: Holger-Madsen
                                Skuespillere: Gunnar Tolnæs, Alf Blütecher, Nicolai Neiiendam
                                Spilletid: 00:57
                                Censur: Tilladt for alle

                                onsdag 23. august

                                Blue Velvet


                                E

                                 onsdag 23. august

                                 2t 00min

                                 Tilladt over 15 år

                                 Blue Velvet

                                 19:15
                                 E - Sal A
                                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                 E
                                 Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der vender hjem til sin fødeby, da hans far får et slagtilfælde. Her viser det sig snart, at der under den solbeskinnede idyl gemmer sig en verden af vold og psykose. Det hele begynder, da Jeffrey finder et afskåret øre på en græsplæne.

                                 Han prøver at finde ud af, hvor øret kommer fra og møder kvinden Dorothy. Hun bliver udnyttet af den perverse forbryder Frank (Dennis Hopper i en af hans mest dæmoniske roller), der holder hendes familie fanget som pressionsmiddel. Den unge Jeffrey bliver langsomt suget ind i det syge miljø, og som en kneblet voyeur, lægger han nu blik til spillet mellem kidnapperen og kvinden.

                                 Et eminent miks af kriminalgåde, forstadsdrama og psyko-thriller – og instruktør David Lynchs gennembrud til det brede publikum.
                                 Biografpremiere: Mandag 20. april
                                 Instruktion: David Lynch
                                 Skuespillere: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper, Laura Dern, Hope Lange
                                 Spilletid: 02:00
                                 Censur: Tilladt for børn over 15 år

                                 søndag 3. september

                                 Optimisterne


                                 E

                                  søndag 3. september

                                  1t 30min

                                  Ikke vurderet

                                  Optimisterne

                                  12:00
                                  E - Sal A
                                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                  E
                                  Optimisterne er en varm, bevægende og morsom dokumentarfilm om et meget usædvanligt volleyball team i byen Hamar, bestående af damer i alderen 66-98 år. Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30.

                                  Men nu har de endelig besluttet sig for at lave om på det, og så er spørgsmålet bare mod hvem de skal spille? Måske kan de finde et hold flotte fyre i nabobyen Brumunddal? Eller måske skal de hele vejen til Sverige for at finde et værdigt modstanderhold?

                                  Mange af os frygter alder. Men måske vil disse boldspillende damer ændre vores holdning.
                                  Biografpremiere: Torsdag 25. september
                                  Instruktion: Gunhild Westhagen Magnor
                                  Skuespillere:
                                  Spilletid: 01:30
                                  Censur: Ikke vurderet

                                  onsdag 20. september

                                  Den tredje mand


                                  E

                                   onsdag 20. september

                                   1t 42min

                                   Tilladt over 11 år

                                   Den tredje mand

                                   19:15
                                   E - Sal A
                                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                   E
                                   'Den tredje mand' udspiller sig i Wien under de allieredes besættelse af byen. Den amerikanske B-forfatter Holly Martins ankommer til den østrigske hovedstad for at træffe barndomsvennen Harry Lime.

                                   Holly bliver chokeret, da det britiske efterretningsvæsen kan fremlægge beviser for, at Harry har været involveret i illegalt salg af dårlig penicillin og nu skjuler sig for myndighederne. Hermed starter jagten på 'den tredje mand'.

                                   Filmen, der bygger på et manuskript af en af den engelske succesforfatter Graham Greene, er essensen af stemningen i Midteuropa lige efter 2. verdenskrig.

                                   Film noir i fineste aftapning, og en af filmhistoriens Top 10-værker, som bare må opleves i biografens mørke!
                                   Biografpremiere: Onsdag 19. oktober
                                   Instruktion: Carol Reed
                                   Skuespillere: Orson Welles, Joseph Cotten, Alida Valli, Trevor Howard, Bernard Lee
                                   Spilletid: 01:42
                                   Censur: Tilladt for børn over 11 år

                                   søndag 1. oktober

                                   Drengen og Verden


                                   E

                                    søndag 1. oktober

                                    1t 20min

                                    Anbefalet over 7 år

                                    Drengen og Verden

                                    12:00
                                    E - Sal A
                                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                    E
                                    En helt ekstraordinær animationsfilm om en dreng, der rejser ud for at søge efter sin far og opdager en fantastisk verden, der herskes af maskine-dyr og andre mærkværdige væsener.

                                    Animationen benytter sig af både collager, akvarel og tegning og i en eksplosion af farver portrætterer filmen den både fantastiske og modsætningsfyldte moderne verden, set med et barns øjne.
                                    Biografpremiere: Torsdag 6. november
                                    Instruktion: Alê Abreu
                                    Skuespillere: Lu Horta, Vinicius Garcia, Marco Aurélio Campos
                                    Spilletid: 01:20
                                    Censur: Frarådes for børn under 7 år

                                    onsdag 18. oktober

                                    Mr. Holmes


                                    E

                                     onsdag 18. oktober

                                     1t 44min

                                     Tilladt over 15 år

                                     Mr. Holmes

                                     19:15
                                     E - Sal A
                                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                     E
                                     Kritikerrost comeback til alle tiders største mesterdetektiv. Ian McKellen (Ringenes Herre) leverer et facetteret og varmt portræt af den 93-årige Sherlock Holmes, som forsøger at huske den sag, der 30 år tidligere fik ham til at indstille sin virksomhed.

                                     'Det kan godt være, at Sherlock Holmes aldrig har eksisteret i virkeligheden, men 'Mr. Holmes' gør ham så gennemført menneskelig, at man forlader biografen med en følelse af, at man lige har set en biopic', skrev avisen Miami Herald. I 'Mr. Holmes' spiller Ian McKellen således en 93-årig Sherlock Holmes, og han leverer ganske rigtigt et uhyre facetteret portræt af den aldrende opdager, som i 1947 forsøger at huske den sag, der 30 år tidligere fik ham til indstille sin detektivvirksomhed og blive biavler på et idyllisk landsted i Sydengland.

                                     Men Holmes lider af hukommelsessvigt og er usikker på sine erindringer. Han tilbringer dagen sammen med sin husholderske (Laura Linney) og hendes kvikke, ti-årige søn, til hvem han knytter et særligt bånd - en vordende Dr. Watson! 'Mr. Holmes' er en særdeles fin tilføjelse til listen af historier om den store detektiv og en feelgood-film i den allerbedste betydning. Og landskabsbillederne er så overdådige, at man på vej ud af biografen kun tænker på at komme på cykeltur til Kent og Sussex næste sommer.
                                     Biografpremiere: Torsdag 21. april
                                     Instruktion: Bill Condon
                                     Skuespillere: Ian McKellen, Laura Linney, Hiroyuki Sanada, Milo Parker, Hattie Morahan
                                     Spilletid: 01:44
                                     Censur: Tilladt for børn over 15 år

                                     søndag 5. november

                                     Noi Albinoi


                                     E

                                      søndag 5. november

                                      1t 22min

                                      Ikke vurderet

                                      Noi Albinoi

                                      12:00
                                      E - Sal A
                                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                      E
                                      Vinteren er over en lille landsby på Island, hvor teenageren Noi bor hos sin bedstemor. Der er ikke mange adspredelser, og Noi keder bagdelen ud af bukserne indtil han møder Iris, der passer den lokale tankstation. De to indleder et forhold, og optændt af ungdommens overmod og kærlighed planlægger Noi et bankrøveri, så han og Iris kan flygte til andre og mere spændende steder.
                                      Biografpremiere: Fredag 10. september
                                      Instruktion: Dagur Kári
                                      Skuespillere: Tómas Lemarquis, Þröstur Leó Gunnarsson, Elín Hansdóttir
                                      Spilletid: 01:22
                                      Censur: Ikke vurderet

                                      onsdag 15. november

                                      Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy


                                      E

                                       onsdag 15. november

                                       1t 10min

                                       Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy

                                       19:15
                                       E - Sal A
                                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                       E
                                       Dan Turèll (1946-93) efterlod et overvældende forfatterskab, og ’Onkel Danny’ med de sorte negle og den skaldede isse blev folkeeje. Lars Movin og Steen Møller Rasmussens portrætfilm kigger ind bag facaden.

                                       Dan Turèlls produktion er en af de største i moderne dansk litteratur – i omfang og betydning! Mere end 90 udgivelser blev det til: Formeksperimenterende digte, det populære erindringsværk 'Vangede billeder' (1975), kriminalromaner samt en stribe avisskriverier m.m.

                                       Hertil kom, at Dan Turèll bedre end nogen anden dansk forfatter i sin samtid forstod betydningen af at have et image. Gennem talrige shows og optrædener i radio og tv blev 'Onkel Danny’ folkeeje. Men hvordan var forholdet mellem forfatteren og hans alter ego? Gennem arkivmateriale og udsagn fra familie, venner og kolleger pejler filmen sig ind på såvel figuren Onkel Danny som mennesket Dan Turèll.
                                       Biografpremiere: Fredag 23. august
                                       Instruktion: Lars Movin, Steen Møller Rasmussen
                                       Skuespillere: Kristen Bjørnkjær, Dan Turèll, Suzanne Brøgger m.fl.
                                       Spilletid: 01:10
                                       Censur:

                                       søndag 3. december

                                       Samsara


                                       E

                                        søndag 3. december

                                        1t 42min

                                        Ikke vurderet

                                        Samsara

                                        12:00
                                        E - Sal A
                                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                        E
                                        Oplev den magiske og smukke Samsara, der genforener de to filmskabere Ron Fricke og Mark Magidson, hvis prisvindende film Baraka og Chronos bragte en ny visuel og musikalsk kunstfærdighed til biografrummet. Samsara er et helligt ord, der betyder 'det evigt drejende livshjul'. Dette er udgangspunktet for de to filmskabere, mens de søger efter den undvigende strøm af sammenhæng, der løber igennem vores liv.

                                        Filmet over en periode på fem år, i femogtyve lande, på fem kontinenter og skudt med 70mm film, fører Samsara os til verdener bestående af hellig jord, naturkatastrofer, industrielle komplekser og naturens vidundere. Ved at dispensere al dialog og deskriptiv tekst undergraver Samsara vores forventninger om en traditionel dokumentar.

                                        I stedet opfordrer filmen til egne fortolkninger, som inspireres af betagende billeder og musik, der kombinerer det gamle med det moderne. Samsara udforsker verdens vidundere; fra det mondæne til det mirakuløse.
                                        Biografpremiere: Onsdag 28. august
                                        Instruktion: Ron Fricke, Mark Magidson
                                        Skuespillere:
                                        Spilletid: 01:42
                                        Censur: Ikke vurderet

                                        onsdag 13. december

                                        Fanny og Alexander


                                        E

                                         onsdag 13. december

                                         3t 08min

                                         Tilladt over 15 år

                                         Fanny og Alexander

                                         19:15
                                         E - Sal A
                                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                         E
                                         Bergmans magnum opus er en hyldest til livet, familien og teatret, og samtidig en dannelseshistorie om et ungt snarrådigt menneske. En sædeskildring på godt og ondt – om tro, magt og kunstnerisk fantasi – med højtider, fester og de skiftende sæsoner som medspiller.

                                         Vi ser verden gennem øjnene på ti-årige Alexander, der legende og drømmende bevæger sig gennem sin bedstemors ekstravagante lejlighed. Filmens første 90 minutter er tildelt en overdådig julefest, der kunne stå som en fortælling i sig selv, men som tjener som en elegant indføring i det samlede persongalleri.

                                         Efter juleferien ændrer livet sig radikalt. Alexanders far dør, og moren beslutter sig for at gifte sig med biskoppen Vergerus, der har gjort sine hoser grønne hos hende. Hun og de to børn forlader storfamilien og det luksuriøse liv for at underkaste sig biskoppens strenge regler og levevis. Bergmans storfilm er imidlertid også en hyldest til livet og teatret – ikke mindst Strindbergs 'Et drømmespil' og Shakespeares 'Hamlet' spejles i fortællingen – og en dannelsesfortælling om, hvordan kunstnerisk fantasi tager form i et ungt menneske af den rette støbning. Måske biskoppens dogmer alligevel må vige til sidst?
                                         Biografpremiere: Mandag 17. januar
                                         Instruktion: Ingmar Bergman
                                         Skuespillere: Bertil Guve, Pernilla Allwin, Kristina Adolphson, Kristian Almgren m.fl.
                                         Spilletid: 03:08
                                         Censur: Tilladt for børn over 15 år