Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

onsdag 25. april

DOEL


19:00

  onsdag 25. april

  1t 40min

  Ikke vurderet

  DOEL

  19:00
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Et humoristisk og dansk-instrueret portræt af spøgelsesbys sidste krampetrækninger er udtaget til den internationale konkurrence, Next:Wave. Dokumentarfilmen har premiere på CPH:DOX.

  Hvad gør man, når myndighederne er ude på at jævne ens hjem med jorden? Det undersøger filminstruktør, Frederik Sølberg, i den poetiske og skæve dokumentarfilm, DOEL. Filmen er udtaget til den internationale konkurrence for fremadstormende talenter, Next:Wave, og har premiere på CPH:DOX den 16. marts kl. 20.00 i Empire Bio i København.

  Dokumentarfilmen, DOEL, er et skævt, humoristisk og poetisk portræt af en belgisk spøgelsesby og dens 26 stædige indbyggere, der blandt forladte huse og hollandske techno ravere, nysgerrige søndagsslumturister og politisk kaos, forsøger at holde fast i byens ret til at eksistere.

  Den slow-cinematiske udkantskomedie, der er instrueret af debutanten Frederik Sølberg og produceret af Mathilde Hvid Lippmann, udspiller sig med et atomkraftværk ved indsejlingen til Antwerpen havn som kulisse. Her har indbyggerne i Doel gennem de sidste 50 år ligget i åben krig med myndighederne, der truer med at rive byen ned, for at give plads til en ny containerdok. De kun 26 stædige indbyggere, der er tilbage i Doel, har bidt sig fast i idéen om at kæmpe for deres hjem og holde deres ødelagte og forladte by i live. DOEL er domineret af underspillet humor, visuelt overskud og skæve cinematiske tableauer. Filmens tempo er langsomt og dvælende, men afbrydes af abrupt klipning og lyddesign, der skaber et dynamisk og kontrastfyldt udtryk.

  Frederik Sølberg har en baggrund i film, TV og musik. Han har i mange år været en aktiv del af den københavnske indiescene - han har været medlem af bands som Ghost Society og Lake Placid, instrueret musikvideoer og visuals for Moi Caprice, Speaker Bite Me og Choir Of Young Believers samt turneret i Europa og USA. Samtidig har han instrueret kortfilm, radiodokumentar, TV og reklamefilm for bl.a. DR2, P1, TV2, CZAR Brussels og Henrik Vibskov - herunder kortfilmen 'Harmonic Mouth'. "DOEL" er Frederik Sølbergs første feature dokumentarfilm.

  Om DOEL fortæller Frederik Sølberg:

  "Doel er en legeplads for nysgerrige fremmede, et mindesmærke for dårlige beslutninger og en kirkegård for bristede drømme. Doel er også hjem for 26 stædige indbyggere, der blandt forladte huse, nysgerrige søndasturister og hollandske technoravere, forsøger at holde fast i drømmen om at deres by er en by - samt retten til fortsat at kunne kalde det hjem. Med DOEL har jeg forsøgt at skabe et indlevende portræt af disse mennesker og deres liv. Local vs. Global. Logik vs. Følelser. Forsøge at skildre det meningsløse og det meningsfulde. Forsøge at skildre det smukke, absurde, komiske, triste og rørende ved at leve i en by, de fleste oplever som død og forladt."
  Biografpremiere: Fredag 16. marts
  Instruktion: Frederik Sølberg
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:40
  Censur: Ikke vurderet

  fredag 27. april

  Lady Bird


  E

   fredag 27. april

   1t 34min

   Anbefalet over 7 år

   Lady Bird

   19:00
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Christine er i mere end almindeligt teenageoprør i Sacramento – Californiens svar på Midtvesten. Hun vil så langt væk fra barndomshjemmet som muligt.

   Hun vil ikke engang bruge det navn, hendes forældre gav hende ved dåben, men det, hun har givet sig selv: Lady Bird. Men hun er endt på den lokale kristne high school, hvor hun har svært ved at passe ind og vakler mellem de forskellige kliker. Alt imens drømmer hun om at komme på college ovre på Østkysten – hvor de har kultur. Derhjemme kæmper hun samtidig bitre kampe med sin mor, som altid kritiserer hende.

   Det bliver ikke bedre af, at hendes far mister sit arbejde og moderen må tag ekstra vagter. Et lyspunkt er dog, at hun kommer med i årets musical, hvor hun møder den søde og respektfulde Danny, der kommer fra den velhavende del af Sacramento. Og snart blomstrer romantikken.
   Biografpremiere: Torsdag 26. april
   Instruktion: Greta Gerwig
   Skuespillere: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Odeya Rush, Laurie Metcalf, Lucas Hedges
   Spilletid: 01:34
   Censur: Frarådes for børn under 7 år

   lørdag 28. april

   Trommeslager


   E

    lørdag 28. april

    0t 29min

    Ikke vurderet

    Trommeslager

    18:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Beats, sved og tårer i historien om unge Sara, der drømmer om at blive optaget på musikkonservatoriet.
    Sara Mouritzens største drøm er at blive optaget på Musikkonservatoriet som trommelager. Josefine Exners film følger hende i sin
    jagt på at indfri drømmen, mens hun finder sig selv som musiker og ungt menneske. For det kræver sin kvinde at tilkæmpe sig en
    plads i musikkens mandeverden, hvor man skal vise styrke for at vinde respekt.

    Trommeslager giver gennem sit intime indblik i en ung piges musikerdrøm et nyt og tiltrængt perspektiv på kønsdebatten i den
    rytmiske musikbranche.

    Filmen er instrueret, fotograferet og klippet af 25-årige Josefine Exner, der studerer til dokumentarinstruktør på Den Danske
    Filmskole og som barn selv drømte om at blive trommeslager.
    Biografpremiere: Lørdag 17. marts
    Instruktion: Josefine Exner
    Skuespillere:
    Spilletid: 00:29
    Censur: Ikke vurderet

    mandag 30. april

    Seeren


    E

     mandag 30. april

     2t 05min

     Ikke vurderet

     Seeren

     19:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Med sit filmdigt, baseret på gamle håndholdte optagelser, giver Lars Muhl et sjældent møde med sin afdøde ven og spirituelle vejleder Calle de Montségur, som er hovedpersonen i Lars’ bestseller 'Seeren fra Andalusien', det første bind i ’Gralstrilogien’.

     Calle de Montségur, kendt som Seeren, kunne læse menneskers skæbne i ’Livets Bog’ og behandle folk med tankens kraft, lige meget hvor på Jorden, de befandt sig. I filmen forsøger Lars at formidle og sætte ord på noget, man normalt ikke kan sætte ord på, nemlig 'ånd'.

     (Gilalai, 2016)
     Biografpremiere: Tirsdag 8. marts
     Instruktion: Lars Muhl
     Skuespillere:
     Spilletid: 02:05
     Censur: Ikke vurderet

     tirsdag 1. maj

     Dagens Skønhed - CIN


     E

     Fantastic Mr. Fox - CIN


     E

      tirsdag 1. maj

      1t 41min

      Tilladt over 15 år

      Dagens Skønhed - CIN

      18:30
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      ’Dagens skønhed’ er en surrealistisk filmmilepæl pakket ind i pikante erotiske bordel-omgivelser. Det er historien om den smukke lægefrue Séverine (Catherine Deneuve), der ikke tilfredsstilles af sin mand, og derfor indleder et dobbeltliv som deltidsprostitueret.

      Men, som tiden går, får hun svært ved at holde de to verdener adskilt, og grænsen mellem godt og ondt, normalitet og perversion, virkelighed og drøm begynder langsomt at flyde.

      Navnet ”Severine” er ingen tilfældighed: Det er en direkte afledning af Severin - fra Leopold Sacher-Masochs romanklassiker om kvindelig dominans og sadomasochisme ’Venus im Pelz’ (som har inspireret et utal af kunstnere – fra Velvet Underground til Jesus Franco og Roman Polanski).
      Luis Buñuel modtog Guldløven i Venedig samt en Bodil for filmen i 1968.

      Vises med engelske undertekster
      Biografpremiere: Tirsdag 1. maj
      Instruktion: Luis Buñuel
      Skuespillere: Catherine Deneuve, Jean Sorel, Michel Piccoli
      Spilletid: 01:41
      Censur: Tilladt for børn over 15 år

      1t 27min

      Anbefalet over 7 år

      Fantastic Mr. Fox - CIN

      21:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Sprællevende, smittende musikalsk stop-motion-filmatisering af Roald Dahls forunderlige historie om den sofistikerede Hr. Ræv, der lover sin kone at skrinlægge de dyriske drifter efter at slå høns ihjel, da de skal stifte familie.

      Med tiden får han dog svært ved at holde sit løfte. Da Hr. Ræv går på rov hos de gnavne herremænd Boggis, Bonce og Bean, igangsættes en storstilet, nådeløs rævejagt. Det er nu op til Hr. Ræv at redde dagen for ikke bare sin familie, men alle sine firbenede venner over og under jorden.

      George Clooney lægger snu stemme til titelrollen, Meryl Streep høres som Fru Ræv, og mange andre fabelagtige, velkendte stemmer (som bl.a. Bill Murray, Willem Dafoe og Jarvis Cocker) dukker op undervejs.

      Vises uden undertekster.
      Biografpremiere: Tirsdag 1. maj
      Instruktion: Wes Anderson
      Skuespillere: (stemmer) George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Jason Schwartzman
      Spilletid: 01:27
      Censur: Frarådes for børn under 7 år

      onsdag 2. maj

      LIVET ER SMUKT - Carsten Holst præsenterer til Mine Aftner i Paradis


      E

       onsdag 2. maj

       2t 45min

       Ikke vurderet

       LIVET ER SMUKT - Carsten Holst præsenterer til Mine Aftner i Paradis

       19:00
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Chef for Filmby Århus Carsten Holst præsenterer Roberto Benignis klassiker LIVET ER SMUKT til MINE AFTNER I PARADIS!

       Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin.

       OM CARSTEN HOLST//
       Carsten Holst (f. 1967) er chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje og arbejder til dagligt med at spotte talenter, succeser og nybrud i film- og tv-branchen - internationalt og i Danmark. Carsten Holst har været producer på flere danske spille- og dokumentarfilm og har senest været executive producer på filmen om John Mogensen SÅ LÆNGE JEG LEVER (premiere 8. marts 2018).

       OM FILMEN//
       Guido kører på cykel ind i en lille italiensk by med defekte bremser og fortsætter i hæsblæsende tempo lige ind i den smukke Doras hjerte. Han svøber Dora i sin drømmeverden, og sammen får de sønnen Giosué.

       Men krigen truer, og den lille familie sendes i koncentrationslejr. Men på fantasien og humorens vinger kan man svæve næsten helt hen til håbet.

       Foto af Carsten Holst: Steen Risom
       Biografpremiere: Onsdag 2. maj
       Instruktion:
       Skuespillere:
       Spilletid: 02:45
       Censur: Ikke vurderet

       torsdag 3. maj

       AAFx Brasiliansk aften med Destination mod Brasilia


       E

       The Journey


       E

        torsdag 3. maj

        1t 30min

        Ikke vurderet

        AAFx Brasiliansk aften med Destination mod Brasilia

        19:00
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Med Oscar Niemeyer og Lució Costas modernisme-excesser har Brasiliens hovedstad Brasilia opnået ikonstatus blandt efterkrigstidens New Towns, planlagt fra scratch. Ved denne dobbelt-visning af Brasilia-film kryber vi under huden og ned i skala når vi følger byutopiens hverdagsliv og efterliv i nutiden.

        Body and Modernist City undersøger bylivet og menneskekroppens vilkår, mens den udfordres og bevæger sig gennem trafikerede boulevarder. Arkitekturen præger Brasilia-borgernes opførsel og interaktion med hinanden.

        By Way of Other Directions benytter Brasilias 50-års jubilæum som ramme om fortællingen om, hvordan imperialistiske strukturer stadigvæk præger postkolonialismens Brasilien. Byplanlægningen af ‘Håbets Hovedstad’ medvirkede til at skabe et diktatorisk mareridt.

        Biografpremiere: Onsdag 9. maj
        Instruktion: Pedro Rodolpho, Lou Mouw
        Skuespillere:
        Spilletid: 01:30
        Censur: Ikke vurderet

        1t 35min

        Tilladt over 11 år

        The Journey

        19:15
        E - Sal C
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Filmen er den sande fortælling om et ekstraordinært møde mellem to uforsonlige fjender på hver sin side af den brutale og mangeårige konflikt i Nordirland – politikeren og præsten fra Democratic Unionist Party Ian Paisley og Sinn Fein politikeren Martin McGuinness.

        Ian Paisley og Martin McGuinness bliver afbrudt under en fredsforhandling pga. et uvejr og tvunget til at eskortere hinanden på en kort køretur gennem landet. Alle håber, at denne tur vil få de to til at nærme sig hinanden og således for evigt ændre historiens gang. For hvis det lykkes, er der håb for fred i Nordirland…
        Biografpremiere: Torsdag 3. maj
        Instruktion: Nick Hamm
        Skuespillere: Freddie Highmore, Toby Stephens, John Hurt, Timothy Spall m.fl.
        Spilletid: 01:35
        Censur: Tilladt for børn over 11 år

        søndag 6. maj

        Once Upon a Time in the West - Søndag i Paradis


        E

         søndag 6. maj

         2t 45min

         Ikke vurderet

         Once Upon a Time in the West - Søndag i Paradis

         12:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

         Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

         ONCE UPON A TIME IN THE WEST//

         Once Upon a Time in the West handler om kampen om Sweetwater, et stykke jord tæt på byen Flagstone, hvor områdets eneste vandkilde findes.

         Dette stykke jord ejes af Brett McBain (Frank Wolff), der forudså, at netop dette stykke jord ville blive uvurderligt for jernbanens udvikling igennem området, da togenes lokomotiver skal bruge vand til deres damp-motorer. Da jernbanematadoren Morton (Gabriele Ferzetti) opdager dette, sender han banditten Frank (Henry Fonda) for at skræmme McBain. Frank dræber McBain og hans tre børn, men lader beviserne pege mod skurken Cheyenne (Jason Robards) og dennes bande. Kort efter ankommer McBains nye, unge kone Jill (Claudia Cardinale) og finder, at hendes nye familie alle er døde, og at hun nu står som ejer af den omstridte jord. Samtidig forfølges Frank af den mystiske, harmonikaspillende revolvermand "Harmonica" (Charles Bronson), som let tager livet af de mænd, som Frank sender ud for at dræbe ham.

         Tilbage i Sweetwater leveres byggematerialer til at bygge en station og en lille by, og Jill opdager, at det er altafgørende for hendes fortsatte ejerskab af Sweetwater, at det lykkes at bygge stationen, inden jernbanen når dem.
         Frank vender Morton ryggen, og tvinger Jill til at sælge gården på auktion med eget køb for øje. Dette får Harmonica dog forhindret ved selv at købe gården. Men det er langt fra slut med opgørene, og det livslange fjendskab mellem Frank og Harmonica får fatale følger..
         Biografpremiere: Fredag 9. februar
         Instruktion: Sergio Leone
         Skuespillere: Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bronson, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppa, Frank Wolff
         Spilletid: 02:45
         Censur: Ikke vurderet

         mandag 7. maj

         AAFx Samurai Architect: Tadao Ando


         E

         Workshop


         E

          mandag 7. maj

          1t 22min

          Ikke vurderet

          AAFx Samurai Architect: Tadao Ando

          17:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Tadao Andos nedtonede, minimalistiske arkitektur er en kilde til inspiration for mange. Selvom han ikke er formelt uddannet som arkitekt, uddeler han råd til håbefulde arkitektspirer som en boksetræner:

          Fortsæt med at træne dine kreative muskler og begynd med at designe møblerne. I filmen deler Ando sin kærlighed til materialet beton og de erfaringer, han mener, at en bygning bør fremkalde.

          Han diskuterer en række af ikonerne i sit vidtstrakte oeuvre såsom The Row House, The Church of Light of Light og Benetton's Fabrica. Alt i alt en bemærkelsesværdig film fra Shigenori Mizuno og Yu Nakamura om en bemærkelsesværdig arkitekt.
          Biografpremiere: Onsdag 9. maj
          Instruktion:
          Skuespillere: Tadao Ando
          Spilletid: 01:22
          Censur: Ikke vurderet

          1t 53min

          Workshop

          19:00
          E - Sal E
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          The Workshop foregår i Sydfrankrig og handler om teenagedrengen Antoine, der sammen med en lille gruppe andre unge deltager i en skriveworkshop henover sommeren som led i deres jobaktivering.

          Her skal de med hjælp fra den berømte forfatterinde Olivia sammen skrive en krimiroman. Løbende som deres romaner udvikler sig, bliver Antoine mere provokerende og aggressiv over for især Olivia, der på trods af dette finder hans forstyrrende tanker fascinerende.
          Biografpremiere: Torsdag 17. maj
          Instruktion: Laurent Cantet
          Skuespillere: Marina Foïs, Matthieu Lucci, Florian Beaujean
          Spilletid: 01:53
          Censur:

          tirsdag 8. maj

          AAFx Moriyama-San


          E

          Zabriskie Point - CIN


          E

          Faces Places - CIN


          E

           tirsdag 8. maj

           1t 33min

           Ikke vurderet

           AAFx Moriyama-San

           17:00
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Filmen følger den japanske amatørkender af kunst, arkitektur og musik, der bor i et af japansk samtidsarkitekturs berømteste værker, Moriyama-huset, i Tokyo bygget af Pritzker-prisvinder og SANAA-partner Ryue Nishizawa i 2005.

           I dette eksperimentelle mikrokosmos intimsfære, der vender op og ned på hjemmets vanlige normer og orden, beskrives husets ejer som en lidt sær snegl i sit hus: en by-eremit, der bor i et lille øhav med handlerum til fred og kontemplation i hjertet af Tokyo.

           Fra noise-musik til eksperimentelle film giver Bêka og Lemoines os et indblik i hr. Moriyamas frie ånd og glimt af hans ekstraordinært-ordinære verden.
           Biografpremiere: Onsdag 9. maj
           Instruktion: Ila Bêka, Louise Lemoine
           Skuespillere: Mr. Moriyama
           Spilletid: 01:33
           Censur: Ikke vurderet

           1t 54min

           Tilladt over 15 år

           Zabriskie Point - CIN

           18:30
           E - Sal C
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           ’Zabriskie Point’ er optaget i USA i skelsåret 1968 og er et frontalt angreb på amerikansk kapitalisme.

           Den venstreorienterede studerende Mark bliver mistænkt for at skyde en politimand under en demonstration. Han stjæler et fly og flygter ud i ørkenen, hvor han møder en smuk, pot-rygende kvinde, men kontakten bliver kortvarig og flugten fatal.

           Den apokalyptiske slutning – et hus eksploderer sammen med dets tv-apparater, proppede køleskabe, tøj og bøger – hylder effektfuldt den ungdommelige drøm om afskaffelsen af forbrugersamfundet. Filmen indfanger på Edward Hoppersk maner de klassiske amerikanske landskaber og den ultimative ensomhed. Pink Floyd, Kaleidoscope, Grateful Dead m.fl. leverer musikken på det imponerende soundtrack.

           Vises uden undertekster.

           Filmen introduceres af lektor ved Aarhus Universitet Andreas Halskov.
           Biografpremiere: Tirsdag 8. maj
           Instruktion: Michelangelo Antonioni
           Skuespillere: Mark Frechette, Daria Halprin, Paul Fix
           Spilletid: 01:54
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           1t 29min

           Tilladt for alle

           Faces Places - CIN

           21:15
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Årets hjerteknuser ved Cannes-festivalen og ved Oscar-showet 2018 var ikke en romantisk komedie, men derimod den franske roadmovie ’Faces Places’.

           Sammen med en frisk fløs med teknisk knowhow, hat og signatur-solbriller drager den snart 90-årige gangbesværede Agnes Varda ud til små oversete landsbyer for at møde mennesker og få ideer til stedspecifik kunst.

           ’Faces Places’ er en humanistisk, nostalgisk og momentvist smertelig film. Når enkefru Varda med sit grydeklippede hår en dag holder op med at tøffe rundt, vil denne film minde os om, at hun ikke blot var en stor kunstner, men også en smuk sjæl i et stædigt omkringfarende legeme.

           Vises med engelske undertekster.
           Biografpremiere: Mandag 8. maj
           Instruktion: JR, Agnès Varda
           Skuespillere: Jean-Paul Beaujon, Amaury Bossy, Yves Boulen
           Spilletid: 01:29
           Censur: Tilladt for alle

           onsdag 9. maj

           AAFx Superdesign


           E

            onsdag 9. maj

            1t 32min

            Ikke vurderet

            AAFx Superdesign

            17:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Med frisk mod og revolutionær attitude stillede Italiens radikale bevægelse omkring 1968 spørgsmålstegn ved arkitekternes ansvar og arbejdede aktivt for at forandre samfundet.

            SuperDesign samler nøglespillere fra den banebrydende designpraksis. Gennem personlige beretninger sporer Francesca Molteni en historie og arv efter bevægelsen. Filmen er en inspirerende tidsmaskine, der tager dig tilbage til en tid, hvor alt syntes muligt og design kunne forandre verden.

            Samtidig stiller den spørgsmålet om, hvad vi kan lære af bevægelsens eksperimenter i dag, hvor kulturelle forandringers hastighed ikke blot har resulteret i en generaliseret konformitet, men også i værditab og morgenluft for populistiske partier og nationalistiske bevægelser?
            Biografpremiere: Onsdag 9. maj
            Instruktion: Francesca Molteni
            Skuespillere:
            Spilletid: 01:32
            Censur: Ikke vurderet

            torsdag 10. maj

            Farvel til Tyskland


            E

            Foxtrot


            E

            Tully


            E

             torsdag 10. maj

             1t 43min

             Tilladt over 11 år

             Farvel til Tyskland

             10:00
             E - Sal C
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             2. verdenskrig er slut, de allierede har overtaget magten i Tyskland, og de jøder, der har overlevet Holocaust, er blevet placeret i amerikanske rehabiliteringslejre.

             Her møder vi David Bermann og hans venner, der alle hurtigst muligt ønsker at forlade Tyskland og rejse til USA. Men det er ikke helt billigt. For at skaffe penge, starter David og de andre en forretning, hvor de med lidt uærlige kneb, sælger lagner og håndklæder til de tyske borgere.

             Forretningen går strygende, men da den amerikanske efterretningstjeneste mistænker David for at have været i ledtog med nazisterne, indleder de en undersøgelse og tvinger David til at generindre den grusomme tid fra koncentrationslejren. Han gemmer nemlig på en hemmelighed.
             Biografpremiere: Onsdag 9. maj
             Instruktion: Sam Garbarski
             Skuespillere: Moritz Bleibtreu, Antje Traue, Tim Seyfi, Mark Ivanir, Anatole Taubman
             Spilletid: 01:43
             Censur: Tilladt for børn over 11 år

             1t 38min

             Tilladt over 11 år

             Foxtrot

             10:00
             E - Sal D
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Da ægteparret Michael og Dafna opsøges af forsvarsmyndighederne i deres hjem med en grusom besked om, at deres søn Jonathan er omkommet i krigen, reagerer de lige stærkt men på hver sin måde. For Dafna bliver det et så voldsomt chok, at hun øjeblikkelig besvimer, hvorimod Michael reagerer ved at overmandes af et voldsomt raseri. Desuden bliver den voldsomme nyhed for ham også en katalysator for et opgør med fortiden og ikke mindst sin mor.

             Udfordringen for instruktør og manuskriptforfatter SAMUEL MAOZ (Libanon) var at undersøge, hvordan vi håndterer kløften mellem de ting, vi kan kontrollere og dem, der ligger uden for vores kontrol. Som Einstein siges at have sagt, er tilfældigheder Guds måde at forblive anonym på. ”Foxtrot” er historien om en mands dans med sin egen skæbne. Det er en filosofisk lignelse, der forsøger at undersøge det noget vage begreb ”Skæbne” gennem en fortælling om en far og hans søn. De er langt fra hinanden, men trods afstanden og den dybe adskillelse mellem dem, ændrer de alligevel hinandens skæbne men også deres egne skæbner.
             Biografpremiere: Torsdag 10. maj
             Instruktion: Samuel Maoz
             Skuespillere: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray, Shira Haas
             Spilletid: 01:38
             Censur: Tilladt for børn over 11 år

             1t 34min

             Anbefalet over 7 år

             Tully

             10:00
             E - Sal E
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Filmen handler om Marlo, der netop har født sit tredje barn og får ikke meget hjælp på hjemmefronten af sin travle mand.

             Moren har brug for hjælp, så da hendes velhavende bror tilbyder at betale en barnepige, der kan tage over om natten, forholder hun sig skeptisk, men ender med at takke ja.

             Manuskriptforfatter Diablo Cody og instruktør Jason Reitman har tidligere arbejdet sammen på filmene Juno og Young Adult. I sidstnævnte spillede Charlize Theron også hovedrollen.
             Biografpremiere: Onsdag 9. maj
             Instruktion: Jason Reitman
             Skuespillere: Mackenzie Davis, Charlize Theron, Mark Duplass, Ron Livingston,
             Spilletid: 01:34
             Censur: Frarådes for børn under 7 år

             fredag 11. maj

             Sankt Bernhard Syndikatet


             E

              fredag 11. maj

              1t 41min

              Anbefalet over 7 år

              Sankt Bernhard Syndikatet

              19:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              'Sankt Bernhard Syndikatet' er en spillefilm inspireret af virkeligheden. Dens lige skal først og fremmest findes i en film som Borat, der blandet komedie og satire på bedste, forunderligste vis.

              Handlingen udspiller sig primært i Kina, dog med udgangspunkt i de to hovedpersoners - Rasmus og Frederik - gamle kostskole, Herluftsholm. De to mødes til en reunion, og snart har Frederik overtalt den noget mere naive Rasmus at bruge sin arv på et forunderligt forretningseventyr: Sammen skal de starte virksomhed i Kina, hvor de kan avle den eftertragtede og luksuriøse 'delikatess' Sankt Bernhard-hunden, som kan indbringe op til én million kroner på det sorte marked!

              Det bliver starten på en klassisk road- og buddymovie gennem kinesiske gader og stræder, hvor humoren slår en tand hårdere end i film som 'Klovn' og 'Lost in Translation' omend den klassiske trio - nu bare med en +100 kg tung Sankt Bernhardshund som tredjemand.
              Biografpremiere: Onsdag 9. maj
              Instruktion: Mads Brügger
              Skuespillere: Frederik Cilius, Rasmus Bruun, Flemming Sørensen, Vibeke Manniche, Mohamed Ali Osman
              Spilletid: 01:41
              Censur: Frarådes for børn under 7 år

              mandag 14. maj

              C'est la Vie


              E

              AARHUS RADIOBIOGRAF #5: NOGET OM EMMA


              E

               mandag 14. maj

               1t 55min

               Tilladt for alle

               C'est la Vie

               19:00
               E - Sal E
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre – ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag.

               Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, som virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det.

               Eric Toledano og Olivier Nakache, duoen bag det verdensomspændende mega-hit ”De urørlige”, er tilbage med en ny komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem.
               Biografpremiere: Torsdag 24. maj
               Instruktion: Olivier Nakache og Eric Toledano
               Skuespillere: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara m.fl.
               Spilletid: 01:55
               Censur: Tilladt for alle

               1t 45min

               Ikke vurderet

               AARHUS RADIOBIOGRAF #5: NOGET OM EMMA

               19:00
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Emma er med Vitus’ egne ord den pige, han blev forelsket i, elskede, mistede og stadig elsker. Selv om han ikke har set hende i syv år, er hun stadig stemmen på hans telefonsvarer. Nu er han og barndomsvennen Sigurd taget i sommerhus for at tale ud om alt det, der skete dengang, og det er blevet til podcastserien NOGET OM EMMA. Her fortæller Vitus gennem fem afsnit ærligt og detaljeret om den stormfulde forelskelse i Emma, der nåede at vende op og ned på hele hans tilværelse, før hun forsvandt igen for altid.

               Da podcastserien udkom i 2017, lod mange lyttere sig forføre af historien om den smukke, men umulige kærlighed mellem Emma og Vitus, som dog - til nogles store ærgrelse viste sig ikke at findes i virkeligheden. Det gør Sigurd Hartkorn Plaetner til gengæld, for han er forfatter til romanen bag podcasten, NOGET OM VITUS, som udkom på Gyldendal i 2015. Den 14. maj kommer han på besøg i Aarhus Radiobiograf, hvor vi spiller de to første afsnit i serien NOGET OM EMMA. Her vil Sigurd fortælle om arbejdet med at transformere sin roman til et medie, vi normalt ikke forbinder med fiktion; om hvordan det er pludselig at skulle interviewe sin egen romankarakter i form af en skuespiller og om podcastmediets muligheder for at skabe gode fortællinger. Også de fiktive.
               Biografpremiere: Mandag 14. maj
               Instruktion:
               Skuespillere:
               Spilletid: 01:45
               Censur: Ikke vurderet

               tirsdag 15. maj

               Elis - CIN


               E

               The Wicker Man - CIN


               E

                tirsdag 15. maj

                1t 50min

                Tilladt over 15 år

                Elis - CIN

                18:30
                E - Sal C
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                ’Elis’ hjemtog en stribe trofæer ved Cinema Brazil Grand Prize-uddelingen sidste år, blandt andet prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

                Andréia Horta er da også både inciterende rå, følsom og indlevende som Brasiliens musikalske førstedame i sin første virkelig store performance på det hvide lærred. Og iscenesættelsen af historien om Elis Reginas kunstneriske opstigning og personlige deroute står ikke tilbage for de største Hollywood produktioner.

                Det er fortællingen om pigen fra landet med den fantastiske stemme og det ukuelige gåpåmod, som tager turen til Rio, fighter sig til rette på klubscenen, går i clinch med diktaturstyrets paroler, sættes på plads men kæmper videre, vinder nationens hjerter og slår igennem helt i Europa – men som også betaler den ultimative pris for sin berømmelse.

                Pianist og Brasiliensekspert Jesper Hedegaard giver et uddybende rids over bossanova-musikkens historie i et illustreret foredrag inden filmen.

                Vises med engelske undertekster.
                Biografpremiere: Tirsdag 15. maj
                Instruktion: Hugo Prata
                Skuespillere: Andréia Horta, Gustavo Machado, Caco Ciocler
                Spilletid: 01:50
                Censur: Tilladt for børn over 15 år

                1t 24min

                Tilladt over 15 år

                The Wicker Man - CIN

                21:30
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                I Robin Hardys okkulte gyserklassiker 'The Wicker Man' – som var del af folk horror-bølgen, der rasede over de britiske øer i årene omkring 1970 – efterforsker politimanden Howie en piges forsvinden og støder i sin undersøgelse på en blanding af degeneration, pubkultur, hjernevask, sexorgier og hedenske ofringer (samt en uforlignelig Christopher Lee).

                Filmens snigende uhygge er i særklasse, og musikken er cream puff for alle med hang til syret folkrock.

                Nyd den i en smuk nyrestaureret Director's Cut-version.

                Vises uden undertekster.
                Biografpremiere: Tirsdag 15. maj
                Instruktion: Robin Hardy
                Skuespillere: Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento
                Spilletid: 01:24
                Censur: Tilladt for børn over 15 år

                onsdag 16. maj

                The Last Waltz


                E

                 onsdag 16. maj

                 1t 57min

                 Tilladt for alle

                 The Last Waltz

                 19:15
                 E - Sal A
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Martin Scorseses dragende og øjenåbnende film om Bob Dylans backing-gruppe The Band blev optaget under afskedskoncerten i Winterland, San Francisco 1976. Dylan synger ’Forever Young’, ’Baby Let Me Follow You Down’ og ’I Shall Be Released’, og talrige gæster optræder med en perlerække af tidens klassikere ved koncerten. Joni Mitchell, Emmylou Harris, Eric Clapton, Mavis Staples og blues-legenden Muddy Waters er bare nogle af dem.

                 Først og fremmest er ’The Last Waltz’ dog en film om bandet The Band. I en række herlige scenarier møder vi nemlig undervejs i filmen de forskellige medlemmer, som åbenhjertigt og med stor selvironi fortæller om en lang og fantastisk karriere på godt og ondt.
                 Biografpremiere: Mandag 10. juli
                 Instruktion: Martin Scorsese
                 Skuespillere: Robbie Robertson, Muddy Waters, Neil Young m.fl.
                 Spilletid: 01:57
                 Censur: Tilladt for alle

                 torsdag 17. maj

                 Charmøren


                 E

                 Reeltime 2018


                 E

                  torsdag 17. maj

                  1t 40min

                  Tilladt over 11 år

                  Charmøren

                  19:00
                  E - Sal C
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Hver aften vender den flotte og charmerende Esmail (Ardalan Esmaili) tilbage til samme vinbar i indre København for at forføre en ny kvinde.

                  Nætterne afsluttes som regel i kvindernes lejlighed. Men en aften møder han Sarah (Soho Razanejad), som ser lige igennem det smukke ydre og de effektive replikker og afslører hans hemmelighed.

                  Ardalen Esmaili leverer én af årets mest uforglemmelige skuespilpræstationer som Esmail og Milad Alami, der debuterer som spillefilmsinstruktør, giver os her én af nyere tids mest relevante og originale film om kærlighedens svære vilkår i en ulige verden.
                  Biografpremiere: Torsdag 17. maj
                  Instruktion: Milad Alami
                  Skuespillere: Lars Brygmann, Stine Fischer Christensen, Morten Hee Andersen
                  Spilletid: 01:40
                  Censur: Tilladt for børn over 11 år

                  2t 00min

                  Ikke vurderet

                  Reeltime 2018

                  21:30
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Aarhus Filmværksted inviterer publikum indenfor til et kig på nogle af de bedste produktioner, der er produceret med støtte fra værkstedet samt to spritnye musikvideoer fra Gellerup Filmværksted. Kom og mød filmfolket - se deres fantastiske film og hæng ud i baren i Danmarks hyggeligste biograf.

                  Arrangementet er gratis, men reservation er nødvendig (5 kr. reservationsgebyr).

                  Film//

                  November
                  Danmark 2018 / 20:00 min
                  produceret af Super8
                  Et coming of age-essay om en kvinde i starten af tyverne, der prøver at navigere mellem kunstnerdrømme og assistentjobs i jagten på at slå til i filmmiljøet. Samtidig forsøger hun at skrive en film, men det er svært.

                  Bokser
                  Danmark 2017 / 24:10 min produceret af Super8
                  Jane står overfor et stort bokse-mesterskab. Hun vil gerne vinde, og det er derfor vanskeligt at holde fokus på træningen, når kæresten Tanja gerne vil stifte familie. Jane møder Karoline, som vækker nye følelser i Jane, og da træneren Martin råder Jane til at fokuserer på mesterskabet og lukke alt andet ude, vælger hun at gå fra Tanja. Træningen begynder at eskalere, og Jane kan ikke længere finde det fodfæste hun har brug for i livet og bokseringen.

                  Beskyt Deres Egne
                  Danmark 2018 / 29:58 min Nørgaard / fotograf: André produceret af Super8 & New Tales
                  En psykologisk drama sat i 1960 om den unge rigmandshustru, Gertrud, som ser sin nyfødte søn blive kidnappet af en fremmed kvinde. Gertrud lærer den fremmede kvindes sande identitet, og en indre kamp begynder at udspille sig i Gertrud, for er hun overhovedet en god mor?

                  Evil Eyes
                  Danmark 2017 / 07:07 min
                  Evil Eyes explores the fragile and staggering teenage years where emotions and hormones create a constant state of emotional hyper-alertness. The story is told through the eyes of a young boy under pressure from fitting in with other boys and his own growing sexuality. The music film is an intimate and private look inside the teenage mind.

                  Gellerup Filmværksted præsenterer ’Frame the Music’:
                  Fra marts til april 2018 har unge fra Gellerup og omegn i samarbejde med Gellerup Filmværksted skabt to musikvideoer med musik produceret af musikerne Blanco med nummeret ’Je Suis Blanco’ og Ay med nummeret ’Kælder’.

                  Kælder
                  Danmark 2018 / musikvideo Produceret af Gellerup Filmværksted
                  Ay’s Kælder er et rapnummer om at ville nå toppen gennem et hårdkogt miljø. I videoen følger vi Ay og hans venner, mens de hænger ud, indspiller musik og øver breakdance, alt det der skal til for at nå toppen.

                  Je Suis Blanco
                  Danmark 2018 / musikvideo Produceret af Gellerup Filmværksted
                  Musikvideoen handler om, at man ikke skal finde sig i noget. Som hun selv beskriver; lever hun og hendes venner et liv på toppen, selvom de bliver ramt af hate, men hvorfor tage sig af det? Når de bare laver en U-vending og hygger med vennerne, som har været der fra barnsben. I musikvideoen følger vi Blanco og hendes veninder i deres liv i boligkvarter i Frydenlund, de har hang til dans, et godt grin, og en god pizza i centeret. En historie om pigevenskaber i Frydenlund.
                  Biografpremiere: Torsdag 17. marts
                  Instruktion:
                  Skuespillere:
                  Spilletid: 02:00
                  Censur: Ikke vurderet

                  fredag 18. maj

                  Skjold og Isabel


                  E

                   fredag 18. maj

                   1t 06min

                   Ikke vurderet

                   Skjold og Isabel

                   19:00
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Skjold på 17 og Isabel på 18 er ikke længere kærester, men de vil for altid være hinandens første kærlighed. Filmen kaster os med ind i en hvirvelvind af samtaler, skænderier og lykkelige øjeblikke hen over en lang sommer i København.

                   En sårbar og forvirrende tid for de to, hvor de prøver at definere hvem de selv er, både som par og hver for sig. De er viklet ind i kærlige følelser og et stærkt venskab, og har svært ved at lade hinanden gå, så for at bryde med sine følelser beslutter Isabel sig for at flytte alene til Barcelona. Men vil deres nye frihed give Skjold og Isabel svarene på hvem de er?

                   Emil Næsby Hansen er fluen på væggen, der ubesværet og uden at bryde ind er med det unge par i op- og nedture, og som får alle følelsesnuancerne med. Fra den romantiske kærlighed og den ulidelige ensomhed til den poetiske frihed, med den danske sommer som humørsyg baggrund.
                   Biografpremiere: Tirsdag 17. april
                   Instruktion: Emil Næsby Hansen
                   Skuespillere:
                   Spilletid: 01:06
                   Censur: Ikke vurderet

                   tirsdag 22. maj

                   Det lille Hotel - CIN


                   E

                   A Ghost Story - CIN


                   E

                    tirsdag 22. maj

                    1t 24min

                    Tilladt over 15 år

                    Det lille Hotel - CIN

                    18:30
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Danske filmstjerner som Ghita Nørby, Ebbe Langberg, Malene Schwartz og Preben Uglebjerg – alle i purunge udgaver – spiller op imod seniorer som Helge Kjærulff-Schmidt, Maria Garland, Karl Gustav Ahlefeldt og Lisbeth Movin i 'Det lille hotel' (1958).

                    Filmen er et charmerende lystspil og en tidstypisk fortælling om, hvordan det finansielle fremskridts bulldozere truer et hyggeligt, historisk hotel. Men som genren foreskriver, går både planer og romantiske relationer op i en højere enhed til sidst.

                    En tidløs, men overset dansk klassiker, der bobler af charme, ikke mindst i kraft af skuespillets friskhed.
                    Biografpremiere: Tirsdag 22. maj
                    Instruktion: Jon Iversen
                    Skuespillere: Ghita Nørby, Ebbe Langberg, Malene Schwartz, Preben Uglebjerg
                    Spilletid: 01:24
                    Censur: Tilladt for børn over 15 år

                    1t 32min

                    Tilladt over 15 år

                    A Ghost Story - CIN

                    21:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    'A Ghost Story' med Casey Affleck og Rooney Mara i hovedrollerne blev udråbt til årets indie-sensation på Sundance-festivalen i 2016. Den er da også på alle måder en grænsebrydende film – svøbt i rå og smukke billeder – om et tavst, lagenklædt spøgelse, der drager tilbage til sit hjem for at være hos sin sorgramte kæreste.

                    Komponisten C (Affleck) dør pludseligt, da han køres ned foran sit og kærestens hus i Texas. Hun, M (Mara), identificerer ham på lighuset, hvorefter C rejser sig i sit ligklæde og følger efter hende. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede.

                    Tiden går, M flytter ud, nye lejere flytter ind, og spøgelset bliver tvunget ud på en episk rejse, der transcenderer tid og rum. En følsom, atmosfærisk og meditativ film om tab og sorg, som tager stafetten op fra mestre som David Lynch og Terrence Malick.

                    Vises uden undertekster.
                    Biografpremiere: Tirsdag 22. maj
                    Instruktion: David Lowery
                    Skuespillere: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr.
                    Spilletid: 01:32
                    Censur: Tilladt for børn over 15 år

                    onsdag 23. maj

                    FILM & DEBAT: OPGØR MED DIAGNOSESAMFUNDET


                    E

                    IBIS Latinamerika: SLANGENS FAVNTAG: m. debat


                    E

                     onsdag 23. maj

                     2t 40min

                     Tilladt over 15 år

                     FILM & DEBAT: OPGØR MED DIAGNOSESAMFUNDET

                     17:00
                     E - Sal A
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     De to filmskabere Anahi Testa Pedersen og Wagma Khattak udfordrer systemet og opfordrer til debat - gennem film.

                     Vær med til en aften fyldt med holdninger og samfundsrelevante spørgsmål om psykiatri og ret, når vi viser Anahi Testa Pedersens DIAGNOSING PSYCHIATRY og Wagma Khattaks JEG VIL BARE LÆSE HF. Efter filmene vil filmenes instruktører samt Sensetik-uddannet psykoterapeut Gorm Lundshøj, , overlæge på Randers psykiatriske afdeling Kristian Kærup Sloth samt overlæge og debattør Peter Gøtzsche diskutere filmenes tematikker.

                     PROGRAM//
                     Kl. 17:00-18:20: DIAGNOSING PSYCHIATRY
                     Kl. 18:20-18:35: Pause
                     Kl. 18:35-19:50: JEG VIL BARE LÆSE HF + debat

                     DIAGNOSING PSYCHIATRY//
                     Filminstruktør Anahi Testa Pedersen personlige oplevelse som patient bragte hende sammen med læge Peter Gøtzsche, som er meget kritisk over for medicinalindustriens metoder og brugen af psykofarmaka i den vestlige verdens sundhedsvæsen. Anahi har selv prøvet at bruge psykofarmaka og har ligesom Peter Gøtzsche stærke holdninger til, hvad medicinen kan og især ikke kan.

                     'Diagnosing Psychiatry' er både er selvportræt og en dokumentarfilm om Gøtzsches forsøg på at rejse en debat. Filmen følger nogle af hans hans rejser og møder med presse og publikum over en fireårig periode.

                     JEG VIL BARE LÆSE HF//
                     Michel (Behruz Banissi) er tvangstilbageholdt på Psykiatrisk Center Glostrup. Afdelingens overlæge har vurderet, at han skal tvangsmedicineres. Omkring bordet på et patientklagenævnsmøde bliver alle påstande mod Michel revurderet – og en stribe autoriteter er til stede. Hans tidligere socialpædagog Sarah beskylder ham for at have truet hende med en kniv. Hans mor Juliane siger, at ingen kan overleve Michels traumatiserende barndom uden at blive syg.

                     Filmen er baseret på flere virkelige cases og er fra flere sider blevet rost for sin realisme. Der er en blanding af nye skuespillernavne og rutinerede kræfter som Lars Knutzon og Henrik Koefoed på rollelisten. Wagma Khattak er debuterende instruktør.
                     Biografpremiere: Onsdag 23. maj
                     Instruktion: Anahi Testa Pedersen og Wagma Khattak
                     Skuespillere:
                     Spilletid: 02:40
                     Censur: Tilladt for børn over 15 år

                     2t 40min

                     Ikke vurderet

                     IBIS Latinamerika: SLANGENS FAVNTAG: m. debat

                     17:00
                     E - Sal E
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     IBIS Latinamerika inviterer til en aften med filmvisning og debat, når de viser Ciro Guerras anmelderroste film SLANGENS FAVNTAG og sætter fokus på bæredygtig skovdrift med besøg af FSC.

                     OM FILMEN//
                     Filmen tager sin begyndelse i 1909, hvor den tyske opdagelsesrejsende Theodor Koch-Grünberg har begivet sig ind i Colombias jungle for at finde shamanen Karamakate. Theodor er overbevist om, at Karamakate kan hjælpe ham med at finde den hellige Yakruna-plante, hvis helende kræfter den alvorligt syge Theodor desperat har brug for. 31 år senere, i 1940, rejser den amerikanske opdagelsesrejsende Richard Evans Schultes i Theodors fodspor. Han leder ligeledes efter Yakruna-planten og bruger Theodos rejsebeskrivelser som kompas. Både junglen og Karamakate, som Richard opsøger, har dog forandret sig betragteligt over de tre forgangne årtier og kolonialismen har efterladt sig grimme spor.
                     Optaget on location i Amazonas, i sort/hvid og på klassisk 35mm-film, er 'Slangens favntag' et unikt filmisk indblik i en på en gang fremmed og genkendelig verden, der er ved at forsvinde.

                     'Slangens favntag’ er en hyldest til de samfund og kulturer, der gennem årene er gået tabt i Colombias jungle. Samtidig er filmen en vild og gruopvækkende rejse ind i kolonialismens mørke hjerte, der vækker mindelser om Joseph Conrads imperialismekritiske bøger. ”De opdagelsesrejsende har fortalt deres historie. Det har de indfødte ikke – dette er deres historie”, lyder det fra instruktøren Ciro Guerra. 'Slangens Favntag' er den første colombianske film med en amazonisk karakter i hovedrollen.

                     PROGRAM//
                     Kl. 17:00-17:20: Introduktions v/ IBIS Latinamerika og FSC, der vil holde et kort oplæg om skovdrift.
                     Kl. 17:20-19:25: SLANGENS FAVNTAG
                     Kl. 19:25-19:45: Debat i salen.
                     Biografpremiere: Torsdag 19. maj
                     Instruktion:
                     Skuespillere:
                     Spilletid: 02:40
                     Censur: Ikke vurderet

                     torsdag 24. maj

                     C'est la Vie


                     E

                     Mit Grønland


                     E

                      torsdag 24. maj

                      1t 55min

                      Tilladt for alle

                      C'est la Vie

                      10:00
                      E - Sal C
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre – ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag.

                      Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, som virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det.

                      Eric Toledano og Olivier Nakache, duoen bag det verdensomspændende mega-hit ”De urørlige”, er tilbage med en ny komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem.
                      Biografpremiere: Torsdag 24. maj
                      Instruktion: Olivier Nakache og Eric Toledano
                      Skuespillere: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara m.fl.
                      Spilletid: 01:55
                      Censur: Tilladt for alle

                      1t 35min

                      Ikke vurderet

                      Mit Grønland

                      10:00
                      E - Sal D
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      Filmen handler om en lærer i Danmark, der tager et nyt job på Grønland, men kæmper med at passe ind hos de lokale.

                      Mere omtale af 'Mit Grønland' følger...
                      Biografpremiere: Torsdag 24. maj
                      Instruktion: Samuel Collardey
                      Skuespillere:
                      Spilletid: 01:35
                      Censur: Ikke vurderet

                      tirsdag 29. maj

                      West Side Story - CIN


                      E

                      A Ghost Story - CIN


                      E

                       tirsdag 29. maj

                       2t 31min

                       West Side Story - CIN

                       18:30
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       'West Side Story' er et klassisk drama om to unge mennesker – Maria og Tony – fra rivaliserende grupper i New York, som bliver forelskede, mens spændingerne mellem deres respektive bander bygger op til en tragedie.

                       At instruktøren Robert Wise i 1961 tog musical-kongerne Leonard Bernstein, Jerome Robbins og en ung Stephen Sondheim under armen og satte sig for at filmatisere årtiers største Broadway-succes skabte et vist forventningspres – og med sine 10 Oscars levede han eminent op til det.

                       Skuespilleren Joel Brekke, som blandt andet har medvirket i teateropførslen af 'West Side Story', synger for så hele salen swinger. Syng med!

                       Vises med sangtekster.
                       Biografpremiere: Tirsdag 29. maj
                       Instruktion: Robert Wise, Jerome Robbins
                       Skuespillere: Natalie Wood, George Chakiris, Richard Beymer
                       Spilletid: 02:31
                       Censur:

                       1t 32min

                       Tilladt over 15 år

                       A Ghost Story - CIN

                       21:30
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       'A Ghost Story' med Casey Affleck og Rooney Mara i hovedrollerne blev udråbt til årets indie-sensation på Sundance-festivalen i 2016. Den er da også på alle måder en grænsebrydende film – svøbt i rå og smukke billeder – om et tavst, lagenklædt spøgelse, der drager tilbage til sit hjem for at være hos sin sorgramte kæreste.

                       Komponisten C (Affleck) dør pludseligt, da han køres ned foran sit og kærestens hus i Texas. Hun, M (Mara), identificerer ham på lighuset, hvorefter C rejser sig i sit ligklæde og følger efter hende. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede.

                       Tiden går, M flytter ud, nye lejere flytter ind, og spøgelset bliver tvunget ud på en episk rejse, der transcenderer tid og rum. En følsom, atmosfærisk og meditativ film om tab og sorg, som tager stafetten op fra mestre som David Lynch og Terrence Malick.

                       Vises uden undertekster.
                       Biografpremiere: Tirsdag 22. maj
                       Instruktion: David Lowery
                       Skuespillere: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr.
                       Spilletid: 01:32
                       Censur: Tilladt for børn over 15 år

                       torsdag 31. maj

                       Breathe


                       E

                        torsdag 31. maj

                        1t 57min

                        Tilladt over 11 år

                        Breathe

                        10:00
                        E - Sal C
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        Den succesfulde Robin (Andrew Garfield) har hele livet foran sig, da han bliver lammet af polio. Eksperter og læger ønsker at påbegynde behandling og holde ham på sygehuset, men hans hustru Diana (Claire Foy) nægter at lytte til lægernes råd og beslutter at tage ham med hjem.

                        Med hendes grænseløse hengivenhed, nærvær, humor og beslutsomhed formår hun at skabe rammerne om et liv, hvor Robins handicap pludselig blot bliver en naturlig del af deres forhold og dagligdagen.

                        Sammen nægter de at lade sig fængsle af hans lidelser og skaber et liv omgivet af humor, mod og lyst til livet.

                        ”Breathe” er en hjertevarm film om, hvad mennesker kan, så længe man har kærlighed, ærlighed og ikke mindst masser af latter i livet. En kærlighedshistorie om, hvordan man skal leve sit liv, som om hvert et åndedræt var det sidste…
                        Biografpremiere: Torsdag 31. maj
                        Instruktion: Andy Serkis
                        Skuespillere: Andrew Garfield, Claire Foy, Diana Rigg, Dean-Charles Chapman, Tom Hollander
                        Spilletid: 01:57
                        Censur: Tilladt for børn over 11 år

                        søndag 3. juni

                        De Syv Samuraier - Søndag i Paradis


                        E

                         søndag 3. juni

                         3t 45min

                         Ikke vurderet

                         De Syv Samuraier - Søndag i Paradis

                         12:00
                         E - Sal A
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                         Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                         DE SYV SAMURAIER//

                         En gruppe herreløse samuraier indvilliger i at beskytte en landsby mod et uundgåeligt og brutalt overfald. Det ender med et blodigt og voldsomt slag i regn og mudder. Kurosawas mesterværk fra 1954 er stadig en medrivende og smuk oplevelse - en dybt bevægende og visuelt virtuos historie om kampen mellem det gode og det onde. Filmen er et af Kurosawas hovedværker og regnes også for et af de væsentligste værker i filmhistorien overhovedet!

                         Vi holder en kort pause halvvejs i filmen.
                         Biografpremiere: Fredag 9. februar
                         Instruktion: Akira Kurosawa
                         Skuespillere: Takashi Shimura, Toshirô Mifune, Yoshio Inaba, Seiji Miyaguchi
                         Spilletid: 03:45
                         Censur: Ikke vurderet

                         mandag 4. juni

                         Racer and the Jailbird


                         E

                          mandag 4. juni

                          2t 10min

                          Racer and the Jailbird

                          19:00
                          E - Sal E
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          ‘Racer and the Jailbird’ er den seneste (kriminal)film fra Michaël R. Roskam, som debuterede med ‘Bullhead’, der også blev et bragende gennembrud for Matthias Schoenaerts, der får genvalg her, hvor han spiller den elegante Gino, som forelsker sig hovedkuls i den unge racerkører Bénédicte (Adèle Exarchopoulos fra ‘Adèles liv’). Følelserne gengældes, men han - viser det sig gradvist - arbejder vist ikke på den rigtige side af loven.

                          Et større og ikke ufarligt kup er under forberedelse, og så er fanden løs i Bruxelles, som agerer bagtæppe for en film, der både sætter tilskuerens puls i vejret via sin lidenskabelige kærlighedshistorie og sit medrivende og ind i mellem hæsblæsende spil med musklerne.

                          Filmen var årets belgiske Oscar-kandidat.
                          Biografpremiere: Torsdag 7. juni
                          Instruktion: Michaël R. Roskam
                          Skuespillere: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric De Staercke, Jean-Benoît Ugeux, Nabil Missoumi
                          Spilletid: 02:10
                          Censur:

                          torsdag 7. juni

                          Racer and the Jailbird


                          E

                           torsdag 7. juni

                           2t 10min

                           Racer and the Jailbird

                           19:00
                           E - Sal A
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           ‘Racer and the Jailbird’ er den seneste (kriminal)film fra Michaël R. Roskam, som debuterede med ‘Bullhead’, der også blev et bragende gennembrud for Matthias Schoenaerts, der får genvalg her, hvor han spiller den elegante Gino, som forelsker sig hovedkuls i den unge racerkører Bénédicte (Adèle Exarchopoulos fra ‘Adèles liv’). Følelserne gengældes, men han - viser det sig gradvist - arbejder vist ikke på den rigtige side af loven.

                           Et større og ikke ufarligt kup er under forberedelse, og så er fanden løs i Bruxelles, som agerer bagtæppe for en film, der både sætter tilskuerens puls i vejret via sin lidenskabelige kærlighedshistorie og sit medrivende og ind i mellem hæsblæsende spil med musklerne.

                           Filmen var årets belgiske Oscar-kandidat.
                           Biografpremiere: Torsdag 7. juni
                           Instruktion: Michaël R. Roskam
                           Skuespillere: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric De Staercke, Jean-Benoît Ugeux, Nabil Missoumi
                           Spilletid: 02:10
                           Censur:

                           mandag 11. juni

                           Vi ses deroppe


                           E

                            mandag 11. juni

                            1t 57min

                            Tilladt over 15 år

                            Vi ses deroppe

                            19:00
                            E - Sal E
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            Filmen åbner i Frankrig i november 1918 få dage før Første verdenskrig ebber ud og våbenhvilen indtræffer. Her kæmper de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt for deres liv på slagmarken med kuglerne flyvendee om ørerne og på sammenbruddets rand.

                            Begge overlever på mirakuløs vis krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i et Paris, som slikker sårene efter den grusomme verdenskrig. Albert har intet tilbage, og Édouard, der har vendt sin familie ryggen, dulmer smerterne med et stigende misbrug af morfin.

                            Begge drømmer om et bedre liv og nærer ikke mindst et dybtfølt ønske om retfærdighed og hævn – noget der snart får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner. Et svindelnummer som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

                            ”Vi ses deroppe” er en historie om moral, korruption og patriotisme – og om drømme og overlevelse.
                            Biografpremiere: Torsdag 14. juni
                            Instruktion: Albert Dupontel
                            Skuespillere: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne
                            Spilletid: 01:57
                            Censur: Tilladt for børn over 15 år

                            onsdag 13. juni

                            Vampyr


                            E

                             onsdag 13. juni

                             1t 15min

                             Tilladt over 15 år

                             Vampyr

                             19:15
                             E - Sal A
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Unge Allan Gray ankommer til en kro ude på landet. Samme aften får han besøg af en ukendt mand, der beder ham om at hjælpe med at redde en ung pige, som er i fare. Hun viser sig senere at være den ukendtes datter. Kort efter bliver manden, der bor på et stort gods, myrdet, og Allan Gray må selv prøve at komme pigen til undsætning – hvilket i tråd med vampyrfilmens tradition blandt andet indbefatter en jernpæl!

                             Carl Th. Dreyers klassiker er dog helt sin egen – fuld af eksperimenterende billeder og kreativt, ildevarslende lyddesign. 'Storheden i Dreyers film kommer både af måden hvorpå den håndterer vampyrtemaets seksuelle og erotiske dimension, og af dens distinkte, drømmende look,' udtalte den berømte filmkritiker Jonathan Rosenbaum om den danske eners tidlige mesterstykke.

                             Den danske mesterinstruktør Carl Th. Dreyers første lydfilm fra 1932 blev produceret for tysk-franske midler og er baseret på Sheridan le Fanus' vampyrnovelle 'Carmilla'. Ligesom kritikersuccesen 'Jeanne d'Arcs lidelse og død' er den en opvisning i stilistisk tæft, temposætning og fornemmelse for filmens muligheder som fortællende medie. Ude i spritny digital biografkopi med danske undertekster for første gang i mange år.
                             Biografpremiere: Mandag 27. marts
                             Instruktion: Carl Theodor Dreyer
                             Skuespillere: Julian West, Maurice Schutz, Rena Mandel
                             Spilletid: 01:15
                             Censur: Tilladt for børn over 15 år

                             torsdag 14. juni

                             Vi ses deroppe


                             E

                             Den Skyldige


                             E

                              torsdag 14. juni

                              1t 57min

                              Tilladt over 15 år

                              Vi ses deroppe

                              10:00
                              E - Sal C
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Filmen åbner i Frankrig i november 1918 få dage før Første verdenskrig ebber ud og våbenhvilen indtræffer. Her kæmper de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt for deres liv på slagmarken med kuglerne flyvendee om ørerne og på sammenbruddets rand.

                              Begge overlever på mirakuløs vis krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i et Paris, som slikker sårene efter den grusomme verdenskrig. Albert har intet tilbage, og Édouard, der har vendt sin familie ryggen, dulmer smerterne med et stigende misbrug af morfin.

                              Begge drømmer om et bedre liv og nærer ikke mindst et dybtfølt ønske om retfærdighed og hævn – noget der snart får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner. Et svindelnummer som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

                              ”Vi ses deroppe” er en historie om moral, korruption og patriotisme – og om drømme og overlevelse.
                              Biografpremiere: Torsdag 14. juni
                              Instruktion: Albert Dupontel
                              Skuespillere: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne
                              Spilletid: 01:57
                              Censur: Tilladt for børn over 15 år

                              1t 25min

                              Tilladt over 11 år

                              Den Skyldige

                              10:00
                              E - Sal D
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Politibetjenten Asger Holm besvarer et 112 opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper.

                              Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større end Asger først troede.
                              Biografpremiere: Torsdag 14. juni
                              Instruktion: Gustav Möller
                              Skuespillere: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Jacob Hauberg Lohmann
                              Spilletid: 01:25
                              Censur: Tilladt for børn over 11 år

                              mandag 18. juni

                              Huset ved Havet


                              E

                               mandag 18. juni

                               1t 47min

                               Ikke vurderet

                               Huset ved Havet

                               19:00
                               E - Sal E
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               Robert Guédiguian kredser trofast om hjembyen Marseille, som anes i horisonten fra det idylliske fiskerleje, hvor titlens villa knejser over Middelhavet. Det er hans faste ensemble (naturligvis med musen Ariane Ascaride i den kvindelige hovedrolle), der forankrer det både lune og alvorlige familiedrama, hvor tre voksne søskende genforenes efter at deres far er blevet ramt af et slagtilfælde. Gamle konflikter kommer for en dag, men det tvunge ophold i det fædrene hus åbner også op for nye muligheder - også på kærlighedsfronten. Det ville ikke være Guédiguian, hvis ikke også sædernes forfald og den manglende politiske solidaritet blev italesat, men som han har for vane, leverer han sine velmenende formaninger med et smittende humanistisk engagement - også når flygtninge krydser handlingens spor.
                               Biografpremiere: Mandag 11. juni
                               Instruktion: Robert Guédiguian
                               Skuespillere: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan m.fl.
                               Spilletid: 01:47
                               Censur: Ikke vurderet

                               onsdag 15. august

                               La Dolce Vita


                               E

                                onsdag 15. august

                                2t 53min

                                Tilladt over 15 år

                                La Dolce Vita

                                19:15
                                E - Sal A
                                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                E
                                Fellinis storværk blev modtaget med applaus og blev samtidig Anita Ekbergs og Marcello Mastroiannis internationale gennembrud. I et drømmeagtigt billedsprog følger vi en livstræt, overfladisk sladderjournalist og hans eksistentielle kriser og personlige nedture i Roms dekadente jet-set-miljø.

                                På et værtshus møder journalisten (Mastroianni) en forfløjen rigmandsdatter. Sammen tilbringer de natten hos en luder, og da han kommer hjem, har hans faste elskerinde forsøgt selvmord. Han får hende indlagt og skynder sig videre til lufthavnen for at møde Hollywood-stjernen Sylvia (Ekberg). Vor kære bladsmører bliver så indtaget i den barmfagre stjerne, at han tilbyder at vise hende Roms seværdigheder – herunder Trevi-springvandet i en af filmhistoriens mest legendariske scener! Men så dukker Sylvias forlovede pludselig op...
                                Biografpremiere: Fredag 8. juli
                                Instruktion: Federico Fellini
                                Skuespillere: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée
                                Spilletid: 02:53
                                Censur: Tilladt for børn over 15 år

                                søndag 2. september

                                En Festlig Dag - Søndag i Paradis


                                E

                                 søndag 2. september

                                 1t 26min

                                 Ikke vurderet

                                 En Festlig Dag - Søndag i Paradis

                                 12:00
                                 E - Sal A
                                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                 E
                                 Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                 Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                 EN FESTLIG DAG//

                                 En Festlig Dag er Jacques Tati´s første film, som lagde stilen for følgende komiske mesterværker, fulde af visuelle gags i en moderne verden med den piberygende Monsieur Hulot (Tati selv) i centrum.

                                 Her er han postbud i en lille fredelig by, der oplever kaotiske tilstande, da han
                                 inspireres af en amerikansk reklamefilm til at effektivisere postudleveringen.
                                 Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                 Instruktion: Jaques Tati
                                 Skuespillere:
                                 Spilletid: 01:26
                                 Censur: Ikke vurderet

                                 onsdag 12. september

                                 Let's Get Lost


                                 E

                                  onsdag 12. september

                                  1t 35min

                                  Anbefalet over 7 år

                                  Let's Get Lost

                                  19:15
                                  E - Sal A
                                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                  E
                                  København 1996. Julie er forladt af sin kæreste og søger hævn. Mogens har lånt hendes sofa for en weekend, men bor der på tredje år. Han drømmer om at blive dirigent, men er på bistand. Thomas vil være forfatter, men kæmper stadig med første kapitel og arbejder som portør. Steffen lever af at bedrage dagpengesystemet. De tre dagdrømmende drenge har indtaget Julies lejlighed med fadøl, fjernsyn og fodbold. Det kan ikke fortsætte helt problemløst…!

                                  'Let's Get Lost' blev fortjent hædret med en Bodil for årets bedste film – og kan stadig trække smilet frem på selv den mest forbenede biografgænger. ”Den besungne nye naturlighed i dansk film har aldrig lydt mere naturlig end her,” skrev Politiken i sin femhjertede genanmeldelse af denne moderne, jazzede feelgood-komedie.
                                  Biografpremiere: Fredag 19. september
                                  Instruktion: Jonas Elmer
                                  Skuespillere: Sidse Babett Knudsen, Bjarne Henriksen, Nicolaj Kopernikus, Troels Lyby, Jesper Asholt
                                  Spilletid: 01:35
                                  Censur: Frarådes for børn under 7 år

                                  søndag 7. oktober

                                  Øst for Paradis - Søndag i Paradis


                                  E

                                   søndag 7. oktober

                                   2t 00min

                                   Ikke vurderet

                                   Øst for Paradis - Søndag i Paradis

                                   12:00
                                   E - Sal A
                                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                   E
                                   Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                   Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                   ØST FOR PARADIS//

                                   USA, omkring 1910. Landmanden Adam Trask bor alene med sine to sønner, Cal og Aron. Cal har gode hensigter, men bliver altid involveret i ballade. Han er derfor i modsætning til sin bror ikke i høj kurs hos faderen.

                                   Da familien trues af konkurs, forsøger Cal at vinde sin fars respekt og kærlighed ved skaffe midler. Faderen afviser gaven, fordi Cal har lånt pengene af den berygtede bordelmutter Kate og dermed fundet ud af sandheden om sin mor.
                                   Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                   Instruktion: Elia Kazan
                                   Skuespillere: James Dean, Raymond Massey, Julie Harris, Richard Davalos
                                   Spilletid: 02:00
                                   Censur: Ikke vurderet

                                   onsdag 10. oktober

                                   Easy Rider


                                   E

                                    onsdag 10. oktober

                                    1t 35min

                                    Tilladt over 11 år

                                    Easy Rider

                                    19:15
                                    E - Sal A
                                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                    E
                                    Dennis Hopper instruerede, Peter Fonda producerede og Jack Nicholson viste sit gavtyveansigt i en central birolle i New Hollywood-hittet ’Easy Rider’ (1969). En odyssé om to hippe fyre, som på motorcykel realiserer den gamle amerikanske frihedsdrøm og rejser tværs gennem staterne – denne gang fra vest mod sydøst, fra Los Angeles til New Orleans. En anarkistisk dannelsesrejse gennem et USA, der har mistet sin uskyld.

                                    'Easy Rider' var om nogen filmen, der gjorde de store producenter opmærksom på rockmusikkens og modkulturens salgspotentiale og på, at fortællingen om jagten på den amerikanske drøm kunne fortælles på en nye måder.
                                    Biografpremiere: Mandag 6. oktober
                                    Instruktion: Dennis Hopper
                                    Skuespillere: Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson
                                    Spilletid: 01:35
                                    Censur: Tilladt for børn over 11 år

                                    søndag 4. november

                                    Point Blank - Søndag i Paradis


                                    E

                                     søndag 4. november

                                     1t 32min

                                     Ikke vurderet

                                     Point Blank - Søndag i Paradis

                                     12:00
                                     E - Sal A
                                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                     E
                                     Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                     Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                     POINT BLANK//

                                     Suveræn thriller med Lee Marvin i rollen som Walker, der involveres i et kup, men
                                     skydes ned af sin medsammensvorne, der forsvinder med pengene og hans kone.
                                     Kun hævnlysten holder ham i live. Blændende fotograferet, overdådigt godt spillet og
                                     klippet som en drøm. Denne sammensmeltning af den amerikanske genrefilm og den
                                     europæiske kunstfilm er et must for alle film-entusiaster!
                                     Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                     Instruktion: John Boorman
                                     Skuespillere: Lee Marvin, Angie Dickinson, Keenan Wynn, Carroll O'Connor
                                     Spilletid: 01:32
                                     Censur: Ikke vurderet

                                     onsdag 7. november

                                     Barndommens Gade


                                     E

                                      onsdag 7. november

                                      1t 30min

                                      Tilladt for alle

                                      Barndommens Gade

                                      19:15
                                      E - Sal A
                                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                      E
                                      14-årige Ester (Sofie Gråbøl) bor i en toværelses i en baggård på Vesterbro med sin far, mor og bror. Som hos resten af 1930'ernes almindelige arbejderfamilier leves livet uden nogen form for moderne bekvemmeligheder. Der er lokum på trappen, og der skal hentes koks i en kælder, hvor hjemløse har søgt ly for natten. Ester må sove sammen med forældrene i det ene af lejlighedens små værelser – og lytte til deres 'lørdagsritual' – mens hun selv udvikler sig til en ung kvinde og bliver genstand for drengenes blikke. I det skjulte skriver hun digte og glemmer tid og sted.

                                      ”Jeg er din Barndomsgade. Jeg er dit væsens rod. Jeg er din bankende rytme, i alt hvad du længtes imod” lyder det smukt og bevægende i den centrale tekst om barndommen, som følger én hele livet på godt og ondt. Fortrinligt fortolket af Anne Linnet, drivkraften bag filmens musik.
                                      Biografpremiere: Fredag 7. november
                                      Instruktion: Astrid Henning-Jensen
                                      Skuespillere: Sofie Gråbøl, Carl Quist Møller, Vigga Bro, Torben Jensen
                                      Spilletid: 01:30
                                      Censur: Tilladt for alle

                                      lørdag 1. december

                                      The Sound of Music


                                      E

                                       lørdag 1. december

                                       2t 52min

                                       Tilladt for alle

                                       The Sound of Music

                                       19:15
                                       E - Sal A
                                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                       E
                                       Robert Wises eviggrønne musical følger Baron von Trapp (Christopher Plummer), hans syv præmiebørn og guvernanten Maria (Julie Andrews) i Alpernes idyl. Og dog er ikke alt fred og fordragelighed: 2. verdenskrig er det truende bagtæppe, og det kommer også til sammenstød mellem den disciplin-orienterede baron og den selvsikre, legesyge Maria, der egentlig er aspirerende nonne, men forlader sit kloster for at blive barnepige i familien.

                                       Med sang og sjov bringer Maria glæde, og snart spirer forelskelsen mellem hende og enkemanden von Trapp. Men da nazisternes Anschluss rammer dalen, må den sammenbragte familie tage flugten.
                                       Biografpremiere: Mandag 20. december
                                       Instruktion: Robert Wise
                                       Skuespillere: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood
                                       Spilletid: 02:52
                                       Censur: Tilladt for alle

                                       søndag 2. december

                                       The Party (1968) - Søndag i Paradis


                                       E

                                        søndag 2. december

                                        1t 39min

                                        Ikke vurderet

                                        The Party (1968) - Søndag i Paradis

                                        12:00
                                        E - Sal A
                                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                        E
                                        Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                        Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                        THE PARTY//

                                        The Party er en af Peter Sellers bedste komiske præstationer overhovedet. Han spiller den indiske B-skuespiller Hrundi V. Bakshi, der ved en fejl bliver inviteret til et fashionabelt Hollywood-party i en berømt producers eksklusive kæmpevilla. Og her bliver Hrundi skyld i at ingen af gæsterne nogensinde vil glemme denne helt ustyrlige fest.
                                        Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                        Instruktion: Blake Edwards
                                        Skuespillere: Peter Sellers, Claudine Longet, Marge Champion, Denny Miller
                                        Spilletid: 01:39
                                        Censur: Ikke vurderet